Zayif olmak...

Vallaha yazık günah ne biçim insanlar dünyaya çocuk getirecek acıyorum Allah sonumuzu hayretsin . demek evde kavgaları yetmiyor sokakta da nette bile saldırıorlar
elalemin şişkosuna iğrenc demişim büyük ayıp etmişimde sen kişiliği seviyesi düşük şahıs bana KAŞAR yazarken nerdeydi o beynin terbiyen. Allaha havale ediyorum ...

Özel mesajları da kötü içerik yapın lütfen.
Aynı üçgen işareti özel mesajların altında da bulunur.

Bence bu konu kapatılsın.
Gerçekten çok çirkinleşti.

bu bayanın küfürleri neden kötü içerik yapmıyosun arkadaşın heralde siz gbi insanlar yüzünde bu dünyada adalet yok at gözlüğü ile bak dünyaya

bu konu fazla uzamadımı sizce

sevgili arkadaşım.. ben ilkokul 2 ye giderken 19 kilo olduğu için " sen hiç bir şey yemiyormusun" diye öğretmeninden tokat yemiş bir çocuğum.. beli lastiksiz kot giyemedim hatrı sayılır bir yaşa kadar.. yaşıtlarım dolgun dolgun bacaklarına lise çağlarında daracık pantolonlar giyerken ben hep terzilerde pantolon daralttım.. okul çantalarım sırtıma büyük gelirdi.. 31 yaşındayım ve hala sen yemek yemiyormusun diye sorarlar.. ben cevaplamaktan insanlar sormaktan bıkmadı.. hiçbir bikini üstü olmadı.. 25 yaşına kadar etek giyemedim.. çırpı bacaklarımdan utandım.. abilerim bile " odun kütük kürdan işte geliyor süper nurdan" diye dalga geçerlerdi :) bir erkek arkadaşımın halası " hele şu parmağını verde dişimi karıştırayım" dedi.. gözaltı morluklarımı kapatmaya hiçbir kozmetik ürünü yetişmedi..üniversite zamanlarımda bir hevesle ajansa gittim.. adam sana ne giydirsem bol gelir.. kilo alman lazım dedi :)) daha böyle bir sürü şey işte.. geçen senelerde aşırı çalışmaktan dolayı 32 bedene kadar düştüm.. şimdi 34 üm.. bana bugune kadar bu bedenin ne faydası oldu diye düşündüğümde indirime girmiş kalan bedenlerden çok beğendiğim bir ürünü toplasan 5 kere almışımdır.. atla deve mi? hayır.. aşırı kilo sağlık açısından tehlike arz eder sadece..insanlarıda tatmin edemeyiz.. yok kilo aldın derler yok çok zayıfsın derler.. ve kör olası hayat öyle kısa ki... birde bu açıdan düşünün derim.. sevgiler!

forumda boy ve kilo konusu hicbir zama tartımasız bitmez zaten kadınlar birbirlerini cekemiyor derlerya vallahi cok dogru zayıf kilolu farketmez her kadının kendine has bir guzelligi vardır kiminin esi kilolu ever kimisinnki zayıf diretmeye gerek yok kadın dedigin balık etli olur veya kadın dedigin zayıf olur diye seksi olmak kadınsı olmak kiloyada bakmıyor durusa ve cevreye verilen o enerjiyle alakalı herkes nasıl mutluysa oyle olsun bu tarz konulaarda genellemeler cok yanlıs olur..ben 34 bedenim ve cok seksiyim diyebiliyorsam baskasını ilgiledirmez aynı sekilde bir kadın 42 bedenim guzelim seksiyim diyorsa bitmiştir hepimiz guzeliz hepimiz

Ben kilolu bey/bayana kilolusun demem, banane ki...sağlıklı ise üstelik; doktor bile bir şey demez.
Ama Beren SAAT gibi "taş" bir kadın bile eleştirilirken boşuna tartışmanın bir anlamı yok. Dünya Sağlık Örgütü bir indeks yayınlamıştır ve buna göre boy/kilo oranınızı bulup terazinin neresindesiniz bakabilirsiniz. ya da direkt doktora gidip tüm tahlillerinizi yaptırıp içinizi rahat ettirebilirsiniz. ya da sağın solun sözünü dinleyip içinize atıp hasta düşebilirsiniz. tercih sizin.
kilolulara "şişko" demek ayıp ve kabul edilemez olduğu gibi zayıf kişilere de "sıska" ve benzeri lakaplar takılması bir okadar edepsizcedir. herkes kendi ile ilgilensin efendim. Zaten dikkat edin fiziken güzel kişiler sağla solla ilgilenmezler sadece kendilerinin güzellikleri ile ilgilidirler

Son düzenleme:
Bilmem kaç sayfadır yazılanları okuyorum 'zayıf olmak' benide ilgilendirdiği için.

Medyanın empoze ettiği kabul edilir bilinen güzel kadın ve bunun dışında kalarak dışlanan kadın var. Görsel olmak, estetik olmak, daha kabul edilir olmak içgüdüsel bir arzu. Öyle olamadığımız dışarıdan bize bunu hatırlatan birisi olduğunda öfke hissetmemiz de oldukça insani.

Kimsenin fikrine saygı duymak zorunda değiliz fakat birbirimize saygılı davranmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Patates çuvalı kamyon tekerleği filan bunlar saygıyı sınırı aşan söylemler.

Kültürlü olmak birikimli olmak üsluba yansımadıkça o güzellik eksik kalır çiğ durur.

ben de hesaplara göre ideal kilomdayım ama hiç beğenmiyorum. en az 3 -4 kilo vermem lazım. şu an bazı 36lar oluyor bazıları olmuyor.
bence en güzel beden 36. 34 cok zayıf, 38 fazla...

tartısmasız onemlı olan saglıktır

o olmasa ister 34 36 38 beden ol hic farketmez.. bos seyler...

spor yapmak lazım saglıklı beslenmek lazım.. istersem 40 beden olayım hic sallamam valla..

e bi de az bıraz estetik duruş onemlı.. sımdı 36 bedenım fakat bolgesel zayıflamam gerekıyo maalesef..basenlerım azıcık genıs..

ilk sayfayı okudum, bir de son iki sayfaya biraz bakındım bir kk klasiği yaşanmış... neyse.

Konuya gelecek olursak aslında olay zayıf olmak değil sağlıklı olmak.Güzellik anlayışı her zaman sağlıklı görünene göre oluşmuştur.Mesela eski rönesans tablolarına falan bi bakarsanız resmedilen kadınlar alımlı ancak gayet de kalçalı göbekli vs.Niye hiç düşündünüz mü? çünkü o dönemde insanlar aç ,iyi beslenemiyor güzel olanlar sağlıklı etine buduna dolgun olanlar.Cılız olanlara ise güzel gözüyle bakılmıyor çünkü onlar vücut için gerekli besinleri alamıyorlar ve bu yüzden de sağlıksızlar.
Günümüzde ise gdolu gıdalar,yanlış beslenme şekilleri vs.Kilolu olanlar sağlık yönünden dezavantajlılar bu yüzden de güzellik algısı günümüzde kilolulardan taraf değil.Aynı şekilde şu 0 beden olayı ilk çıktığında bu kadar kötü gelmiyordu belki gözümüze ama şu anda hepimiz biliyoruz bulumia(doğru yazmışımdır umarım) vs hastalıklarını ,onlar da sağlıksız ve bu yüzden 0 bedenleri de artık pek kimse güzel bulmuyor.YAni olay güzel olup olmamak değil sağlıklı olmak eğer kilo verecekseniz veya alacaksanız sağlığınız için yapın bunu eğer sağlıklı olursanız zaten güzellik gelecektir.

en önemlisi sağlık bence
çok zayıf olmak yada fazla kilo kimseye yakışmıyor ama güzel görünmek için mutlaka şu beden olunmalı diye dayatılması da hoş değil
bu kadar kilo takıntısını doğru bulmuyorum

Karakteri zayıf olmasın demiş birinci sayfada biri :)
Örneği 14. sayfada çıkmış

Ben zayıf hatun sevmiyorum ama ele geldiğim için değil
Ne bileyim dolgun seviyorum ben.
Ama düşünüyorum, şöyle romantik bir yerde uyuyakalsam şezlongta gece yıldızlara bakarken filan,
sevgilim ve ya eşim beni kucağına alarak içeriye taşıyamaz yaaaa
Hahahaha. Onun için gerçekten 34-36-38 olmak lazım
Tabi erkeğe de bağlı ama artık çoğu koffff .

haddinizi aşmayın yeter artık

aynen katılıyorum canım.çok hoş ve doğru bir tespit yapmışsın...
kilo üzerinden insanları yargılamak ve sınıflandırmak yakışık almaz.
öyle insani meziyetler ve erdemlar vardır ki kilo ile kıyaslanamaz bile.
aslalan sağlıktır huzurdur.
beden güzelliği de Allahın bir lütfu.
ancak herkesin tornadan çıkmış gibi aynı bedende olmasını beklemek mantık dışı.
Güzel olana güzel derim beğenirim ayrıca da...
Aşırı kilonun da insana yakışmadığını da kabul etmek lazım, ediyorum da.
Bazen insanların elinde olmayan sebeplerle kilo aldığı ve veremediği de malum.
imkanı olanı olan vermeye gayret etsin kilolarını ancak öncelikle kendisi için kendi sağlığı, kendi iç huzuru için yapmalı.
kendi doğrusunu kendisi bulmalı insan.
kiloda da her bedenin bir doğrusu var muhakkak.basmakalıp hesap kitaplarla insanları sınıflandırmak doğaya aykırı.
ne dersek diyelim ideal kilosunda olan insan sayısı fazla değil.ya çok zayıftır,ya zayıftır-ya balık etlidir-ya aşırı kiloludur.
bir yelpazedeki renkler gibi...
her insana da bi yakışan kilo vardır.beden anotomileri farklı olduğu için her kilo her bedende aynı durmazzzzz
uzattım ama zayıflık=güzellik te diyemeyiz şişmanlık=güzellik te diyemeyiz.:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…