ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

akşam 7 den sonra ağzına hiç bir şey koyma, ve sporunu yap tamamdır bence.ben de hiç bir diet listesine uymam mesela, ama öyle olduğu halde rahat kilo verebiliyorum, sadece öğünlerimi ufaltıyorum, önemli olan mideyi küçültmek.yağımı balımı kaymağımı da yerim :) ama önemli olan az yemek. mesela meyve yiceksen, bir tane elma veya bir tane portakal.nasılsa az kalorili diye yüklenip mideyi büyütmiceksin, sonra başka şeyler de yiyebiliyosun.ve tabi ki spor :)

sabah kahvaltını mutlaka yap.
1 parca peynır
1-2 zeytın (fazla yeme cunku zeytın cok yag ıcerıyor)
1 haslanmıs yumurta yada teflon tavada yagsız omlet (maydonozlu, ıspanaklı, mantarlı, domateslı falan olabılır. salam sucuk sosıs katıyen kullanma. sadece dıyet ıcın degıl, zararlılar vucuda)
1-2 dilim tam bugday, cavdar, kepek ekmegı yıyebılırsın.
domates, salatalık, roka tere maydonoz yıyebılırsın. dereotu sevıyorsan ye iştah kapatmada etkılı. tok tutuyor.

öğlen yemeklerınde makarna pilav varsa yeme.
çorba, salata, ana yemek( yarım porsıyon) ye.

akşamları ne kadar az yersen sabah o kadar hafıf uyanırsın.
sebze yemeği, corba, salata yıyebılırsın.

proteını oglen almak daha ıyıdır vucut ıcın cunku aksamkıler dıkakt etmezsek depolanıcaktır.
zaten ogle yemeklerınde et tavuk falan oluyordur. sabahta yumurta yıyeceksın nasılsa.

kas kaybetmemek ıcın proteın alman cok onemlı. sen kılo verdıgını sanarken kas kaybı yasayabılırsın yag kaybı yerıne.

karbonhıdratı (makarna, pilav, bulgur, hamur işi, kurabıye pasta börek, tatlı) yanı unlu, tuzlu, şekerlı gıdaları olabıldıgınce almamalısın.
meyve ve sebzelerden zaten vucut ıcın gereklı karbonhıdratı almıs oluyorsun. yukarda yazdıklarım ayyyynen yag olarak depolanıyor.
tekrar söyluyorum, proteın almayı ıhmal etme aslaaa.. cunku vucut proteını yakabılmek için karbonhıdrata ıhtıyac duyar, karbonhıdrat almazsan nolur? enerjıyı vucuttakı yaglardan saglar, ne kadar proteın alırsan o kadar yag yakılır vucutta. dukan ve karatay dıyettelerının mantıgı da budur zaten.
fırında tavuk balık et yaptın yanında patates pilav vs. yemezsen bilki yağların yakılmaya baslandı. salata ye yanında. ohhh mis saglıklı saglıklı...

spor olarak ta oturdugun yerde gobegını cek bırak. mekik etkisi yapıcaktır, gobeğindeki yaglar gidicek.
bacaklarını kendıne cek bırak. hem bacakalrın hem karnın için.
servıs yada otobusten erken ın. eve yürü.

Son düzenleme:

ya yemek çeşidinden kısınca hiç hoş olmuyor benim için, böyle tereyağlı zeytinyağlı şeyler yiyince kendimi iyi hissediyorum :)

onun yerine yediğim miktarı azaltıyorum, hem midem daha rahat oluyor, şişkinlik de az oluyor :)

ya yemek çeşidinden kısınca hiç hoş olmuyor benim için, böyle tereyağlı zeytinyağlı şeyler yiyince kendimi iyi hissediyorum :)

psikolojık bu. gercekten bak.
ben tuzlu yemeye tuz serperdım. yemek yaparken 1 kasık yerıne onceden tencerenın dıbı tamamen yag dolana kadar dokerdım.
gereksız yani o kadar sey. lezzetinde aman aman bı degısıklık olmuyor.
sadece tuzsuz yemek ılk baslarda bıraz garıp gelıyor ama tat alma duyusu terbıye edılebılıyor. alışıyorsun.
deli gibi yıyerek zayıf olna kımse yoktur.
zayıf olan ınsanlar acıktıklarında kucucuk mıdelerıne yetecek kadar yıyorlar.
yerken kendını zayıf bır ınsanmıssın gıbı düşün. ben zayıf bırıyım benım mıdeme bu yedıklerım fazla de.
beynınde bıtırmedıkten sonra tam olarak uygulamaya gecemezsın. kaçamakların artar.
1 tabak yemek için kendıne nıye bu fazla kılo ezıyetını yapasınki.
1 tabak yemek ıcın, yada 1 kasık bal, 3-5 dılım tatlı için mi aynada kendını begenmıyorsun?

hangısı senı daha mutlu edecek sen karar ver..
-duzgun ve aynada baktıgında senı mutlu edecek bır vucut mu
-tatlılar, zeytınyaglılar mı?

ikisi bır arada olmuyor malesef canım...

ahaha hadi bakalım biraz da yağsız gidelim o zaman

ahaha hadi bakalım biraz da yağsız gidelim o zaman

zor degıl be arkadasım, şu bogazımıza ne versen o gıdıyor mıdeye, oyle de boyle de doyuyoruz elhamdülillah.
peygamber efendımızın karnı bır kere bıle tam doymamış... mühim olan beynimizi egitmek, nefsimize hakim olabilmek. ama nerdeeee... yiyoruz işte. irade nedir öğrenmeye calışıyoruz.
bu zamanda vaaz verecek insana değil, örnek olacak ınsana ıhtıyac var ya hani, ben yedıklerımle örnek olmaya calışıyorum...
fazlasınıda yapabılmek elinizde...

kızlar akşam akşam yıyecek bısey bulamadım ıkı yemek kasıgı makarna yedım ıkı bardak şalgam içtimm :)
benkı nefret ederdım şalgamdan kendı kendımı alıştırdım. gazlı içeçek ıcmemek ıcın bırseyler lazımdı meyve suları cok sekerlı bı ayran kalıo mecbur buna alıştırdım :)

kızlar aksam yemegım
  • 1 fıncan corba
  • haslanmıs brokoli+yogurt

lale devrını ızlıyorum, ayyy baydı ama alışmısım :)) ızlerken elim bombos duruyor sinir oluyorum.
yememek ıcın örgü yapayım dıorum ama bu seferde pıtırcık saldırıyor bende yapcam dıye..

beni de aranıza alın kızlar.bi türlü kilo veremiyorum.15 gündür sözde diyetteyim ama vermek ne kelime.dün tartıya çıktım eyvahlar olsun almışım.hep böyle oluyor vericcem dedimmi alıyorum.doğumdan önceki kiloma dönmeliyim yaza kadar.çok sıkıldım artık.aynalara küsüm.

hoşgeldın canım. elbirliğiyle vericez ınsallahh. boy kılo kaç

canım ya bende akşam yedıde yedım dıcem ama bırsey yemedım aslında onun yerıne neskafe ıctım. 4 saatır bırsey yemedım ıcmedım mıdem eksıdı. şimdı meyve yesem yatıcam zaten gece gece

gunaydın kızlar, kahvaltı etmedım. midem cok kotu. hiç bişey yıyesım yok
sadece sırkelı yesıl cay ıctım

uyumak ıstıyorum. midem o kadar bulanıyor ki.

dediğin gibi sözde diyetmıs demekki...
ilk hafta su kaybıyla da beraber kılo gıttıgı ıcın daha cok verılır normalde.
ne yıyıp ıcıyorsun? buraya yedıgın herseyı yaz ki uyaralım senı.

selam kızlar dıyet nasıl gıdıyor

hoşgeldın canım. elbirliğiyle vericez ınsallahh. boy kılo kaç
Merhaba cnm boy 170 kilo 73 oğlum 2 yaşında.geçen yaş 68 fln görmüştüm.hamile kalmadan önce 58 dim yani şöle 65 fln olsam gerisi gelirde dün acaip moralim bozuldu 73 ü görünce.lahana suyu fln içtim 1 hafta kadar yemeğimden de kestim.ama o da oğlana gaz yaptı.off ne yapıcam bilmiyorum.

bugünkü akşam yemeği felaketinden sonra günü kapatmaya karar verdim.felaket ne mi? bol tereyağlı baklava!

kahvaltı;haşlanmış brokoli + peynir

akşam üzeri; baklava
ara; naneli türk kahvesi (tavsiye ederim :) )

annemle babam ağzıma zorla baklava verdiler kaçarı yoktu, diyetteyim rejimdeyim diye bağırdım ama olmadı allah'tan bir dilimle kurtuldum ellerinden

ve bir saat yürüyüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…