ZAYIFLAMAYA KESİN KARAR VERDİK, çorbadan dönenin kaşığı kırılsın :)

canim redbutterfly arkidesim kilo verdi duraksamaya gecti, ben daha kilo vermeye baslamadim ki sanirim yanlis yiyorum, yaa arada cok sey atiyorum agzima... e abur cuburdan hic vazgecemiyorum

evet tatlım ya bu konuda haklısın meyve sebzeyi geçtim tavuk et bile katkılı hormonlu diyorlar :26:
seçe seçe yicez napcaz artık:18:

merhaba arkadaşlar bende zayıflamak istiyorum 1 aydır spor yapıyorum yediklerime dikkat etmeye calışıyorum ama benim uyku problemim var gece erken yatamıyorum dolayısıyla sabah erken kalkıp kahvaltı yapamıyorum sizce nasıl beslenmeliyim?

leptin denen bi horman var tatlım ;
Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.
Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.

biz işte bu hormonun salgılanmasına fırsat vermeliyiz.
ki çoğumuz biliriz ki eski zamanın insanları iki öğün yermiş ve iki öğün yemek de ayrıyeten sünnettir.

benim canım karatay teyzem de mümkünse öğlenleri geçiştirin diyor ve izin verin leptin salgılansın göbüşümüz baldır bacağımız erisin yok olsun

sünnet olup olmadigini bilemicem ama bilimsel aciklama kismini ilk defa bu kadar detayli okudum canim tesekkür ederim.. ara ögün denen seye gerek yok o zaman :44: zaten öglen de is yerinde oluyor calisanlar.. bu mantikta aslinda güzel kilo verilir... tabi bogaz tutulursa, ki en büyük sorunum benim bu tekrar tesekkürler

günaydın kızlarrrrrr

yenı gelenler var hoşgeldınız kızlarrrr

ben mutluyum bugun hıc gıremedıgım bır kota daha gırmeyı basardım :)

mınnakım yaz oraya gulum aldıgım kıloları verdım hatta 72 oldum :)))) bısıklete bındım dun bı saat canım cıktı ne yokuslar cıktım arada yoruldum geberdım gene devam ettım:) bugun pek bı sevıyorum kendımı sızıde sevıyorum

yazdıklarınızı okudum ara ögun olmazsa olmaz bence ben oyle 20 kılo verdım bunu bılır bunu soylerım mıde aç kalmayacak arkadas ılla ıkı saat tebır yıceksınız ıster yogurt yıyın ıster ıkı dıyet bıskuvı ıster meyve ne olursa olsun ara ögun şart

herkeze iyi akşamlar :çorbayla diyet yapan oldumu kilo verdinizmi.karatay diyetinde neler var kızlar cevap yazarmısınız ben yeni üyeyim :)

valla sekerım ben bı hafta sadece corba ıctım gun ıcınde 4-5 öğün. kahvaltı falan yok sırf corba.
hergun ayrı bı corba yada en fazla ıkı gun aynı corbayı ıctım

2 gun sebze corbası
1 gun tarhana
1 gun mercımek
1 gun yayla
1 gun domates
1 gun ezogelın

sadece tarhanaya cok azcık yag koydum salca kavrulsun dıye o kadar.
yagsız tuzsuz, pulbıberlı corba ıctım hep
bı haftada 4.5 kılo verdım

helalllllll aslansın kaplansınnnnnnnnnnnnn

Tebrikler canım
Valla hiç sorma canım 72.5 kg. da takıldım kaldım
Adet oldum bugün sonunda önümüzdeki hafta mutlaka vermiş olucam inanıyorum inanmak istiyorum
zaten dün piknikteydik yine börekleri yedim yedim durdum:18:
Yoook ama suç bende bağırın çağırın bana
Yiyorum yiyorum sonra gelip buraya duraklama dönemine girdim diyorum
Koca hafta diyet yapıp 1 günlüğüne her pazar bozuyorum diyetimi sanırım suç bende:26:

ben bırgun cok spor yapıp sabah tartıldıgımda zayıfladıgımıda gordum. baska bır gun,, bır ögün bıraz fazla yedıgımde kılomun cok cıktıgınıda gordum. en ufak kaçamaga bıle gelmıo bu bedenler arkadaşlar. redım spora agırlık ver bu şart artık.. ozaman haftaya verdıgını goreceksın. ben bır haftadır akşam yemegı yemıyorum dıyeılırım. ya çorba ıcıyorum ya meyve yıyorum gecıstırıyorum. hemende zayıfladıgımı gordm. vücut alıştı mı dahada bastırmak gerekıyo malesefff. ahhh su 65 ı gorsem bıııııııı ah ahhhh çok ıstıyorum.

çok haklısın canım
bu hafta spora ağırlık vericem

çok haklısın canım
bu hafta spora ağırlık vericem
heyyy maşaAllah dobi redbutterfly!!!
kızım pıknıkte mangal falan yakılır. mangal+salata neyıne yetmıo!
ne boregı ne coregı noluyo kendıne gell.. aaaaaaaaaa kılo veremıyormusmus musda duraklma donemıymısmısmıs de gelmiş ağlıo bıde burda bıze yaaaa
sen ye böreklerı çöreklerı, yapma sporunu bız zayıflıcaz sen tombul kalcannnn

ohhh beee senıde fırcaladım ya rahatladım, az laf etmedıydın bana ooooohhhhhhhhhhhh
kilo veren herkesi kutluyorum. kendimide bende bu hafta 69,4 gördüm ya çok şükür :)
tebrıkler 59,4 lerı gormek de nasıp olur ınsaAllahhhhh

Bugunki menüm

sabah 1kase nesfit

ara 1 fincan yeşil çay,5 tane fındık

öğlen 1 kase buğday çorbası,1yemek kaşığı haşlanmış kuşbaşı tavuk,1tabak salata

ara 1 fincan yeşilçay,1küçük kase yoğurt 1tane galeta ile

akşam ,kabak yemeğim var 3 kaşık kadar kabak yemeği yicem

3 lt suyumu bitiricem

nasıl sizce?

Süperrr

slm kızlar uzun zamandır giremiyordum.oğlanın doğum günü fln derken telaştan.herkes kilo verme konusunda baya adım atmış bende boş durmadım bu arada diyetimi bırakmadım ve 68 i gördüm çok mutluyum. ama yüzümden kilo veremiyorum nasıl gidicek yüzüme bakınca vermiş gibi değilim bu çok canımı sıkıyor.göbek fln kalmadı sayılır sadece sabah kahvaltısını ii yapıyorum daha sonra akşama kadar su ve limonlu sıcak su içiyorum.akşam sadece çorba.düzenimi çok ii oturttum bazen tansiyonum düşer gibi oluyor o zaman saadece k fleks yiyorum.böle gider umarım oğlanı emzirmeyide bırakınca iice bi sıktım kendimi.hazirana kadar sınır koydum kendime umarım 58 olucam.yüzden kilo nasıl verilir fikri olan varsa tavsiyerinizi bekliyorum bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…