- Konu Sahibi Karsiliksiz sevgi
-
Sonbahar ve kış dönemi bende birtakım olumsuzluklara yol açtı diyebilirim. Geçen seneyi 50 kiloyla kapatmışken bu kış 54-55 arası gidip geldim. Sınavlar, dersler derken stresin etkisi bir yandan, spora vakit bulamama, aman karnım tok olsun öyle çalışayım derken durum bu oldu. Geçen hafta da dönem kapandı, kaldım bir başıma. Dedim yediğin haltı temizleyeceksin şimdi, tatlı tatlı yedin, şimdi de hazmet hadi. Ondan sebep şu son bir haftadır minimum beslenme planına geçtim. Yarın süresi doluyor. Neler yediğimi yazayım.
Sabah: 1 çay bardağı karışık kuruyemiş ( içeriğinde badem, ceviz, kuru üzüm, incir, kayısı, fındık vs. var), 1 domates, 1 salatalık, bazen de havuç.
Akşam: 1 tabak çorba ve yeşillikler, sebzeler ( turp, havuç, salatalık vb.) bazen de bir adet elma.
İşte pazartesi gününden beri böyle besleniyorum. İçim sıyrılınca 1 bardak ayran içebiliyorum, gün içerisinde 1 bardak maden suyu içiyorum. Bir de kahve tiryakisiyim, şekersiz kahve içiyorum. 1 haftadır spor yapamıyorum, çünkü halim olmayabiliyor, peyniri, yumurtayı falan tam yemediğim için, özellikle akşamları geçiştirdiğim için. Evet bu yaptığım doğru değil, ama kontrollü bir deney bu, kimseye önermiyorum. Detoks gibi, yediğim zararlı şeylerin arındırma devresi, bir nevi de irademi terbiye etme dönemi diyebilirim. 1 hafta dolunca, klasik karatay diyetime döneceğim, ve haftalık 3-4 gün yaptığım spor temposuna devam edeceğim. Tatil bitince en azından çıkan göbekciğimi yitirip en azından 52 kg olarak bomba gibi sezona giriş yapacağım.
Konu sahibi size de önerim, işin ucundan tutuverin, karatay diyetini bir araştırıverin, bu sitede grupları var, ben bu diyetle 20 kg vermiştim, ve de zorlanmadan. Sağlığınıza, bünyenize uygun mu ölçün, biçin, olmadı doktora danışın. Ama bir şekilde başlayın, öğrenilmiş çaresizlik aşamasındasınız şu an. Kabullenmişsiniz aczinizi ve bir şey yapmadan öylece duruyorsunuz. Ama duran bir şey durmaya devam eder, atalet kanunudur bu. O sebeple harekete geçin lütfen.
neden karna bastırıyolar bi çok kişiye yapmışlar ama bana yapmadılarbanada yaptılarda felaket bırseydı...bende sezeryandım ama sezeryan olan hıcbır arkadaşıma yapmamışlar....ben 2 hafta yataktan kalkamamamı ona baglıyorum
neden karna bastırıyolar bi çok kişiye yapmışlar ama bana yapmadılar
Diyetisyen e gidin mümkünse.6 aydır doğum yaptım hala ilk günkü kiloödayım belkide dahada kilo aldım çok kötü hissediyorum kendimi sürekli yiyorum sezaryenle doğum yaptım kocaman bir göbeğim var gardırobum elbise dolu ama hiç birine kolum bile girmiyor öylece oturup onlara bakıyorm bi kaç parça elbise var sadrce onları giyebiliyorum ne yapacam ben ya bunalıma girdim. Bide kollarımda bacaklarımda karın çevremde çatlaklar var çokkkk kötü görünüyo hamileliğimde 35 kilo aldım :-((((
Nolurrrrr konumu taşımayında biri bana bi yol göstersin
hmm sezaryende olması bana daha mantıklı geliyor çünkü normal doğumda lahusalık döneminde pis kan atılıyor ama sezzryende atılamıyor misal ben lahusalık döneminde atamadım pekk ama bana neden yapmadılar onu anlamadım yaptıkları kişilerde sezaryendi çünküpıs kanın dışarımı akması gerekıyormus oyle bırsey demıslerdı.ıyıde normal doğum olsa anlarımda sezeryanda mantıklı gelmyor
Banada yapmadılar. Normal doğumda pis kan atılıyor sezeryan da atılmıyor derler ama tam tersi sezeryanın yapılışı ile ilgili ameliyat sonrası tutulan bir rapor var. Ben onu okudum. Rahim sıvı ile tenizlenip içindeki pis kan vs şu elektrikli supurge gibi olan aletle tenizleniyor. Bide Kum torbası kullanılabiliyor ameliyat esnasında diye duydum sanırım o bende de vardı kımıldayamadığımı hatırlıyorum anestezi etki etmeden hemen önceneden karna bastırıyolar bi çok kişiye yapmışlar ama bana yapmadılar
hmm anladım o torba olayıda bende yoktu karnım çok bğyüktü alakası olabilir mi acabaBanada yapmadılar. Normal doğumda pis kan atılıyor sezeryan da atılmıyor derler ama tam tersi sezeryanın yapılışı ile ilgili ameliyat sonrası tutulan bir rapor var. Ben onu okudum. Rahim sıvı ile tenizlenip içindeki pis kan vs şu elektrikli supurge gibi olan aletle tenizleniyor. Bide Kum torbası kullanılabiliyor ameliyat esnasında diye duydum sanırım o bende de vardı kımıldayamadığımı hatırlıyorum anestezi etki etmeden hemen önce
hmm sezaryende olması bana daha mantıklı geliyor çünkü normal doğumda lahusalık döneminde pis kan atılıyor ama sezzryende atılamıyor misal ben lahusalık döneminde atamadım pekk ama bana neden yapmadılar onu anlamadım yaptıkları kişilerde sezaryendi çünkü
evet iyi ki yapmadıkklar ı halde acıdan öleceğim sandımıykıde yapmamışlar hayatımda bukadar acı cektıgımı hatırlamıyorum
Bu arada Lohusa lık kanı dediğin şiddetli olan ilk birkaç günkü kanama mı. Eğer öyleyse o bende de atıldı sezeryan olmama rağmen.hmm anladım o torba olayıda bende yoktu karnım çok bğyüktü alakası olabilir mi acaba
ya banim lahusalığımda nerdeyse hiç kanama olmadı abartmışolmam yani o derece az ama sonrasında ki regllerim çok şiddetli geçti regl lduğumda 6-7 ay hasta bezi kullandım o derece yaniBu arada Lohusa lık kanı dediğin şiddetli olan ilk birkaç günkü kanama mı. Eğer öyleyse o bende de atıldı sezeryan olmama rağmen.
Bende sezeryan oldum. 2 gün öyle normal Ped falan değil baya hasta bezi kullandım kanama yüzünden. 2. Günden sonra hafif sekılde devam etti.ya banim lahusalığımda nerdeyse hiç kanama olmadı abartmışolmam yani o derece az ama sonrasında ki regllerim çok şiddetli geçti regl lduğumda 6-7 ay hasta bezi kullandım o derece yani
hmm kişiden kişye değişyo tabi ama o 6-7 ay kabus gibiydi yaaBende sezeryan oldum. 2 gün öyle normal Ped falan değil baya hasta bezi kullandım kanama yüzünden. 2. Günden sonra hafif sekılde devam etti.
Tabi herkes te farklı durum. Ama 6 ayda hiç kilo vermemek ıcın çok kötü beslenmis olmanız gerek. En önemlisi bir dönem kilo veriliyor sonra duruyor ama ilk adet olmayla birlikte kilo verme de hızlanıyor. Geç kalmadan diyet bebegzersiz yapın. Karın kaslariniz yeterli değildi belki toplanmak için. Ben hamilelik bilinci ile değil ama hamilelik öncesi spor yapıyordum birde doğumdan sonra bildiginiz doğum sancısı yaşadım 5 dk ara ile. Hemşireye sordum doğumdan hemen sonra bebeği siz emzirdikce rahim geri toparlanir bubyuzden aynı sanciyi yaşarsınız demişti. Bunikisine bağlıyor um. O sezeryan göbeği denilen göbek sadece doğumdan sonra bir kaç ay oldu bende. Yer etmeden önlem alın bencehmm kişiden kişye değişyo tabi ama o 6-7 ay kabus gibiydi yaa
hmm yok canım kilo gibi bi sorunum yok 51 kg yim zaten kabus gibi den kastım kanamanın şiddetidi kansızda kaldım o yüzden ama atlattım onudaTabi herkes te farklı durum. Ama 6 ayda hiç kilo vermemek ıcın çok kötü beslenmis olmanız gerek. En önemlisi bir dönem kilo veriliyor sonra duruyor ama ilk adet olmayla birlikte kilo verme de hızlanıyor. Geç kalmadan diyet bebegzersiz yapın. Karın kaslariniz yeterli değildi belki toplanmak için. Ben hamilelik bilinci ile değil ama hamilelik öncesi spor yapıyordum birde doğumdan sonra bildiginiz doğum sancısı yaşadım 5 dk ara ile. Hemşireye sordum doğumdan hemen sonra bebeği siz emzirdikce rahim geri toparlanir bubyuzden aynı sanciyi yaşarsınız demişti. Bunikisine bağlıyor um. O sezeryan göbeği denilen göbek sadece doğumdan sonra bir kaç ay oldu bende. Yer etmeden önlem alın bence
Nden yapıyorlar bunubanada yaptılarda felaket bırseydı...bende sezeryandım ama sezeryan olan hıcbır arkadaşıma yapmamışlar....ben 2 hafta yataktan kalkamamamı ona baglıyorum
:) ben seni konu sahibi sandım :))hmm yok canım kilo gibi bi sorunum yok 51 kg yim zaten kabus gibi den kastım kanamanın şiddetidi kansızda kaldım o yüzden ama atlattım onuda
sıkıntı yok:) ben seni konu sahibi sandım :))
Toplam 5-6 ay gibi bir sürede canım.ne kadar sürede verdin 20 kiloyu
Nden yapıyorlar bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?