zor zamanlar

kolay kolay yuva yıkma taraftarı degılım mucadele edebıldıgım yere kadar ederım karsımdakı benı anlamıyorsun diyorsa anlamak ıcın ekstra özen gösteririm ...boşanmak evlenmek kadar normal bir şey olsada bir kadının için hem zor bir karar hemde zor bir hayat malum türkiye burası...

ama dayak aldatma hakaret varsada...radyologg arkasına bakmadan ceker gider..

Fedakarlıktan bahsetmiş arkadaşlar. Ben fedakarlığı yanlış buluyorum. Fedakarlık feda etmekten gelir, yani öz den vermekten gelir. Gerçek sevgi de fedakarlık olmaz çünkü "içinden geldiği" için yaparsın her şeyi. Hiçbir şeyi feda etmezsin. Ama istemediğin şeyleri yaptıgın zaman sırf aranız bozulmasın diye,, işte o zaman içine öfke biriktirrisin. Yapılarınız uyuşmuyor olabılır. O evde oturmak istiyorsa ona ayak uydurun 1 gün. Evde oturun, film izleyin, sohbet edin. Ertesi gün onun da senin de sıkılmayacagı şekilde çıkın dışarı. Ne bileyim mesela erkekler alışverişi sevmezler. Alışverişinizi onun yanında yapmayın. İkinizin de ortak sevecegi bir şey elbet vardır ya elbet siz ona 10 adım atıyorsanız onun da size 10 adım atması gerekir. Tabi zorlamayla değil. bunu eşinize aynen söyleyin. Sana karşı daha anlayışlı olacagım derseniz o da aynı şekilde yaklaşmaya çalışır eminim. Şayet ruh hastası değilse... Tabi arada sevgi varsa ? Yoksa sogudunuz mu birbirinizden? eger öyleyse hayat çok kısa toplumsal basılar vs bunları unutun nasıl mutlu olacaksanız öyle hareket edin

1de cocuğunuz varmış bence hemen kestirip atma tekrar eskiye dönmeye çalışın eğer "eski" daha iyiyse...ama tabi her zaaman böyleydi diyosan,yapcak fazla bişee yok..ya bu deveyi güdüceksin,yada bu diyardan giiceksin....

Bir yuva kolay kurulmuyor bu kadarda kolay yıkılmamalı bence...Aranızda sorunlar olabilir her çift arasında yaşanıyor bu sorunlar eşim yardımcı olmuyor yada ilgilenmiyor gibi ama sonuçta ortada bir evladınız var çokta ufak ayrılınca ne olucak o yavru bir günde sende bir gün babasında daha mı mutlu olucak ? Eşini karşına al ciddi ciddi konuş derdini paylaş 3 gün evde oturuyorsak bir gün beni dışarı çıkar de ne bilim işte konuşun bir evlilikte ağzınıza bu kadar ayrılık kelimesini almayın çağırmayın ayrılığı...

yani sırf adam gezmeyi sevmiyor , ev işlerine yardım etmiyor diye bir çocuğu babasız büyütme taraftarı değilim ...gezmeyi sevmiyorsa üstelik sizin de gezmenizi kısıtlıyor , eve hapsediyorsa başka tabii....ya da ev işlerine yardım etmiyor üstüne üstlük de yaptığınız yemeği, temizliği vs. beğenmeyip sürekli sizi aşağılıyorsa yine başka .....
benim eşim de ev işlerine yardım etmez ama yaptığım herşey için de defalarca teşekkür eder, eline sağlık yorulmuşsun der ve gönlümü alır , e napayım yardım etmiyor diye boşanıyım mı şimdi :) ya da gezmeyi sever ama genelde işlerden fırsat bulamaz ama kızımla çıkıp gezmem onu mutlu eder....
umarım asgari müştereklerde buluşur , huzurlu bir hayat yaşarsınız

Ben de aynı durumdayım. Çok bunaldım. 6 yıllık evlilik 2 çocuk. Çok üzgün ve yorgunum. Ben de ayrılık taraftarı değilim ama olmuyorsa olmuyordur yani diyebiliyorum bazen. Biliyorum ki ben düzelsem evliliğim düzelecek. Ama neden ben? Neden eşimizi bir çocuk gibi bakmak zorundayız. O bana baksın bir çocuk gibi o benimle ilgilensin.

gezmek tek sorun değil o sadece sorunlardan biri. örnek olsun diye söyledim. ama size eşinizin eşlik etmemesi de kötü bir durum yaşamayan bilmez. elbetteki bunun yüzünden boşanmak istemem ama hep kendi isteklerinizi reddedip karşıdakinin gönlünü yapayım derken kendinizden çok şey gidiyor ve yıpranıyorsunuz. tamam biz eşlerimizin gönlünü yapalım ama bir bayan olarak bizimde gönlümüzün hoş tutulmasına ihtiyaç yok mu cnm.

sorun sadece yorgunlukla kalmıyor. yorgun olunca insan kendisiyle de yeterince ilgilenemiyor ve de cinsellikte ağır geliyor. çünkü vücut yorgun. bir bayanında erkeği eve ve kendine bağlayabilmesi için bu ikisi çok önemli. eşlerin birbirine yardımı bu açıdan önemli. tek tarafın üzerine yüklenirsen tek taraf yorgun ve yıpranmış olarak isteklerini karşılayamayabilir.

Evladın için yuvanı kurtarmaya çalışmalısın..boşanmak ta çözüm değil bence eşini kazanmaya çalış ama ilk önce karşılıklı konuşun..mesela ayrılmak kolay ama ben yuvam evladım ve senin için burdayım ve bu sıkıntılarla savaşıcam seni ve yuvamı kazanıcam de inşallah herşey yoluna girer..

Dah yenisiniz.sabretmek gerekiyor diye düsünüyorum.cünkü insanin ömründe bir sürü seyler gelyor basina.evliligiginiz isin icinden cikilamaz hale geldiginde bunu düsünmelisiniz.ben 12 yillik evliyom.bizimde aramizda uzun süreli sogukluklar oldu.aslinda ben karsi tarafi degistirmek düsüncesine tümden karsiyim.cünkü kendisi istemedikce kimseyi degistiremezsiniz.insan önce kendini degistirmeli galiba.insan kendini degistirdikce zaten karsi tarafta bu duruma ayak uydurmaya veya ona göre bir tavir sergilemeye basliyor.yani oda degismis oluyor.
nacizane fikrim budur.

kesinlikle bende sizler gibi düşünüyorum. boşanmak zaten benim yapıma ters. Allah hiç kimseyi boşanmak zorunda bırakmasın. dediğiniz gibi insan kendini iyi yönde değiştirise ve sorunları daha az kafaya takarsa işler biraz yoluna giriyor. herkese güçlü günler. hayatımda şunu anladım ki güçlü olursan herkes yanında, zayıf insanı kimse kendine eş, arkadaş istemiyor.

ben ortada boşanma sebebi göremedim.
hem kendini hem eşini biraz serbest bıraksan.
gerilim azalsa.
erkekler ev işlerine takmazlar genellikle.
sen de yapabildiğin kadar yap, yapamadığını salla.
belki adamın hoşuna bile gider.
kendini bekar evinde hissetsin biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…