Zorunluluk

berlingoes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
525
145
103
33
Hanımlar merhaba
Babaannnem rahatsız, hastanedee yatıyor Dedem duruyor yanında. Halamlar babam falan sırayla gidiyorlar . Halamda annem çalışmadığı için babama yengem çalışmıyor o da dursun gündüz arada hastanede demiş. babannem anneme çektirdiği için durmak istemiyor açıkcası. Neyse akşam annemdeyz oturuyoruz annem kızları baksın bana çektirdi falan dedi. Sonra ablaamda kimse kimseye bakmak zorunda değil dedi .Bende tabi kv kpedere bakmak zorunda değiliz ama annemize babamıza bakmak zorundayız dedim yanlış mı düşünüyorum sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
annen çektiyse tabi bakmak istemez bence bu kadar şaşırmayın kendi istemediği bişeyi yapmak zorunda değil içinden gelmiyorsa zaten yapmasın. bu arada babam annem dediğiniz annenizin babası annesi değil o yüzden kendileri bakması lazım. çalışıyorlarsa izin de alabilirler annem rahatsız diye vicdansız bir yer yoktur vermeyecek izin.

Ablaniz ne ekersen onu biçersin demeye mi getirdi
Bencede kimse kimseye bakmak zorunda değilde insan olmanın da bir anlamı var duygular merhamet minnettarlık birçok anlam yüklenir böyle durumlara buda bi nevi zorunluluktur aslında

Annelerimiz babalarımız bizi bu yaşa getirmiş tabii ki vicdanen ya da nasıl anlatılır bilmem ama ‘manevi yönden’ bakmak ‘zorundayız’ ama aslında zorunda değiliz .. yani birisi annesine -babasına bakmadı diye ceza alıyor mu ? İşin dini boyutunu bilmiyorum , orası ayrı ...
Ama açıkçası ben kayınvalide -kayınpedere bakmak zorunda değiliz , ama annemize babamıza bakmak Zorundayız mantığını doğru bulmuyorum , sonuçta kendi anne- babamızda birilerinin kayınvalidesi -kayınpederi . O zaman ölsünler mi :/
zor işler .. bence yaşlıları bakılmalı, kim daha uzun yaşar bilinmez tabi ama yaşadıkları kadar yaşamayacakları kesin ...

Toptan yanlış düşünüyosunuz . Anne babaya da bakılır muhtaçsa kv kp de bakılır. Sonuçta oda eşinin anne babası ben kendi aileme bakarım seninkilere bakmam mı diyeceksiniz e o zaman eşinde aynı tepkiyi verecek. Annen bakmak istememekte haklı her insan kendi kredisini kendi biriktirir. Zamanında haksızlık ayrımcılık hakaret vs yapan kişiler kendi ailen veya eş ailesi bakmak zorunda değil kimse

Ek olarak: Biz rahmetli babama elimizden geldiği kadar son gününe kadar baktık. Annem bakıma muhtaç olsa yine bakarım. Esimin annesi babası bakıma muhtaç olursa eşime de sonuna kadar destek olurum. Kimseyi ortada birakmam. Bu vicdan meselesi. Annesini babasını ortada bırakanları tanıyorum. Onlar yiyip içerken mesela babaları köyde yardım olmasa aç kalırdı. Öyle insanlar nasıl rahat ediyor hiç bilmiyorum. Anneniz "büyüklük yapıp" yardım etmek istese ne güzel. Bunun hesabı ama baskalara kalmamış

İnsan olana bakılır bence muhtac olana bizde 4 atanın hakkı birdir derler. O yüzden hanı kotu ınsan olmadıkca annenden babandan cok eskıden kv kp gecırmıs ınsan omrunu. Hem kımın kıme muhtac oluncagı bılınmez yatarsın sabaha felclı kalkarsın ben anama babama bakcam derken annene muhtac olursun. Ne malum kv sana bakmayacak kp esıne bakmayacak sen kımseye muhtac olmayacaksn. Düsmez kalkmaz bir Allahtır. Bakarsan Allah rızası ıcın bak kı degerı olsun.

Ben ölüm döşeğinde birinin bana geçmişte çok büyük iskencer yoksa pek umursamam
Onu sadece merhamete ihtiyacı olan bir beden olarak görürüm

Ben bakardım sanırım. Bana onca çektirmesine rağmen , eşimle boşanma aşamasına getirmesine rağmen hastalandığında kv me bakmıştım. Kıymet bildiler mi dersen hayır yıne bilmediler. Ama insan olarak vicdanım rahat. Yıne zor duruma düşse yine bakarım. Bu insanın kendi vicdan muhasebesiyle alakalı bence. Yaşlanmış düşkün bir insan var ortada. Hangimiz ne yaşayacağız Allah bilir , kimseyi kimsenin eline düşürmesin inşallah.

Halalarinizin eşleri de girsin sıraya o zaman? Evin gelini herşeye mecbur değil.ozelllikke kendisine çektiren kv ye bakmaya

Halalarinizin eşleri de girsin sıraya o zaman? Evin gelini herşeye mecbur değil.ozelllikke kendisine çektiren kv ye bakmaya
Yani kesinlikle. Anneme hala daha demediğini bırakmaz. Ama herkes kendi annesi babasına baksın .

Yanlis dusunuyosun kimin kime muhtac kalacagi hiiiic belli olmaz vicdan meselesidir bu birkere ne cektirirse cektirsin o hastane kapisina dusen insan birkere esinin ailesi yarin obur gun esinde derse bende senin anne babana bakmak zorunda degilim diye ne yapabilirsin ? Sadece vicdan bence...

hassas konular. kimse annenizi zorlayamaz bu konuda bence, icinden geliyosa bakar. acikcasi buyukbabam cok yasli ama hamdolsun elden ayaktan dusmedi; duserse bakimi anneme kalsa anneme ciddi anlamda cok uzulurum. bu yastan sonra dinlenmesini daha ozgur olabilmesini isterdim cunku. iki kizida var, annemden once onlarin bakmasi gerekir diye dusunuyorum ayrica..nebilim keske hayatta muhtac kalma olayi hic olmasa...
insallah bizler kimsenin bakimina muhtac kalmayiz ve kimsede bize muhtac kalmaz.
kendimi annenizin yerine koyuyorum, bana cektiren bi kv ve kp yok ama bakimlarini ustlenme konusu bana agir gelirdi sanirim..insallah hicbir zaman muhtac olmazlar amiin.

Annenızın yaptıgını yapamazdım.
Ama kayınvalıdem yaptı, kayınpederım cok uzulmesıne ragmen hasta ölüm döşeğinde ki kadını evıne almadı. Bır duzenım var evıme alamam ama ortak bır ev olsun orada bakarım dedı. Sonuc olarak oyle kızında vefat ettı kadıncagız.
Bız gencler olarakta bu yaptıgı hıc hos bır ornek olmadı ben ve eltılerıme karsı .
Ne ekersen onu bıcersın

Evlatlar kendi anne babalarından sorumludur . Her evlat kendi anne babasına bakmak zorundadır. Eğer bunu kp ye kp e yapıyorsa vicdani merhametinden yapabilir. Ancak çok cekmisse bakmak istemiyorsa tabiki kimse illede sen calismiyorsun bak vs diyemez. Babanız kaç kardeş bilmiyorum ama sırayla izin alıp bakmalilar eğer anneniz isterse arada destek olabilir. Hastaneden çıktıktan sonra da diyelim ki 3 kardeş o zaman herkesde 4 ay kalacak şekilde sıraya koysunlar . böyle olunca anneniz yine az çok bakacak babanız belli aralıklarla izinler alarak annenizin yükünü hafifletebilir ya da kardeşler olarak herkes belli bir miktar para koyar ve bir bakıcı tutar böylece kendi evinin konforunda bakilirlar .
Biz eşimle evlenmeden önce bu konuyu konuştuk eğer ilerde birimizin ailesi bakıma muhtaç hale gelirse yakınımızda ev tutmayı planlıyoruz eğer ikisi de hayatta olursa böyle yapıp biri yalnız kalmışsa yanımıza almayı planlıyoruz Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin ben ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden kötülük görmedim o yüzden onlara karşı merhametim var ama kötü anılarım olsaydı bu kadar ılımlı olabilir miydim ? Sanmıyorum

Bir düzeni varmış öyle mi... vay anam vay hiç böyle bir konuda böyle piremseslere yakışır bir bahane duymamıştım hayatımda. Kocası da el üstünde tutar onu değil mi ??

Bir düzeni varmış öyle mi... vay anam vay hiç böyle bir konuda böyle piremseslere yakışır bir bahane duymamıştım hayatımda. Kocası da el üstünde tutar onu değil mi ??
Evet aynen , bozuldu ama ılıskılerı etkılenmedı.
Ben cok sasırdım kocaman cocukları var yanı , hepsı delıkanlı cocuklar bız evlıyız dıgerı unı deydı . Evde bır tane cocuk vardı.
Bılemıyorum ama hıc bu kadar net ıstedıgı ve kararları arkasında durabılen bır kadın gormemıstım

Yaa işte böylelerin bir dediği iki olmaz. her şeye tamam diyen çilekeşlere yazık karakter meselesi helal olsun. Ancak eğer inanıyorsa büyük sevaplardan mahrum kalmış tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…