Zorunluluk

Canımızi yakanları Allah bize muhtaç ettiği zaman ; yanan kalbimiz ve vicdanımiz arasında sıkışıp kalırız..

o noktada da bizim imtihanimiz başlar işte.
merhamet edip bakacak mıyız,
o çok çektirdi şimdi de kendisi çeksin diyip nefsimize yenik mı düşeceğiz... ??

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Üç gün yatak dördüncü gün toprak

Ne mantık yaa annem rahatsız olacak , ben dururken abinin eşine sen de bak diyeceğim. Kendi öz annelerine kendileri bakamıyor zor gelmiş herhalde. gelinin ne mecburiyeti var baksın? Kimse annenizi zorlamasın. Bu iş gönül işi. Gönülsüz bakıp günaha gireceğine hiç bakmasın daha iyi.
Bu arada anneniz bakmak zorunda değil ama torun olarak siz bakmak zorundasınız. Yani bakımı gerçekten zorsa siz de yardım etmelisiniz. Annenizin rahat etmesini istiyorsanız siz ilgilenin.

Ne güzel ya, zamanında sağlığın yerindeyken, elinde bir güç varken onu kötüye kullan, gelin diye çektir. Sonra elden ayaktan düşüp muhtaç olunca, o gelinin sana bakma sorumluluğu olsun. Komik. Babanız gidiyormuş zaten bakmaya, evlat olan o, biri bakacaksa o bakabilir elbette, başka evlatları da varmış, daha ne? Anneniz kılını kıpırdatmak zorunda değil, nasıl istiyorsa öyle davranmalı. Bu işler gönülle olur ayrıca. Zamanında sıcak, sevecen bir ilişki kurulsaydı, kimsenin söylemesine gerek kalmadan anneniz koşa koşa giderdi herhalde bakmaya. Bazı arkadaşlar insanlık namına bakılır, ortada bırakılmaz filan demişler. Hiç öyle düşünmüyorum açıkçası. Ne ekersen onu biçersin derler. Hayatta bakmam, vicdanım da gayet rahat olur. Vicdanım ancak o insana bile isteye kötülük yapmışsam beni rahatsız eder.

Kayınvalidenin yaptığını doğru bulmuyorum ama gelinlere kayınvalide ve kayınpeder bakmak zorundaki zihniyeti de doğru bulmuyorum. Allah muhtaç etmesin o ayrı bir konu da erkekler karnını doyurmayı bakmak zannediyorlar. Halbuki bakmak ilgilenmek, sevgi göstermek, önüne sevgiyle bir kap yemek koymak vs... erkekler sabah çıkıp akşam gelip anneme babama iyi baktın mı diye ahkam kesiyorlar. Sizin konunuzda ise annesine bakması gereken öz çocuklarıdır. Yani kayinpederinizdir. Keşke evine alıp kendim bakacağım deseymiş. Kayinvalideye laf düşmezmiş o zaman.

annen bakmamakta haklı. kayınvalidesi sonuçta, kendi çocukları baksın.
ama insan annesine bakmalı. çok ekstrem bi durum olmuştur çocukken sokağa atmıştır dövmüştür vs insan bakmak istemez o zaman anlarım ama.
her durum kendine özgüdür.

Çalışıyordu o zaman ve rahmetlı babaanne yatalaktı. Yanı altına yapıyordu sanırım o kısım ve oda vermelerı gerekmesı onu zorladı. Baya bır ıkna etmeye calıstılar ama olmadı. Zamanında kendısıne ayrımcılık yapıldıgını , maddı ve manevı dıgerlerıne davranıldıgı gıbı davranmadıklarından bahsedıyordu kayınvalıdem. Yıne kayınvalıdemın annesı uzun seneler once vefat etmıs, hastaymıs. Yanıma alacagım bırazda ben bakacagım demıs, kayınpederımde olmaz ben evımde yabancı bır kadın ıstemıyorum demıs. Belkı o donem 15 senelık mevzu ıdı ama unutmamıstı.

Sanırım ben yapamam o noktada , bakarım dıye dusunuyorum

Allah rızası için bakıyorum derse ve bakarsa büyük sevaba girer.
Boşverin çekmiş olsun hatta daha iyi, nefsini dinlememenin de sevabını alır.
Ne kadar zor da olsa yapabilse iyi olur. Benim annem de çok çekmişti, yine de son ana kadar baktı ve son anda bile kv'si hala anamdan memnun olmaya olmaya gidiverdi ahirete. Bu işler böyle.
Üç günlük dünya, eğer bakarsa iyi olur, ablanızın açıklaması da bana pek uygun gelmedi yarın bir gün annenize bu cümleyi kurmayacağı ne malum...

Kimin annesi babası olduğundan bağımsız olarak ihtiyacı olana içimizden geldiği, gücümüz yettiği sürece bakmalıyız bence. Allah korusun benim kv kp e bişey olsa herşeyimi bırakır yardımlarına koşarım

Etme bulma dünyası. Vicdan meselesi ise yaşlıların gençken ne kadar vicdanı vardı. En sevdiğim söz agzına geleni söylersen kulağına geleni duyarsın .

Kayın pederiniz , kayın valideniz neyiniz oluyor pardon?
Sonuçta o da eşinizin ailesi.
Eşiniz siz annenize babanıza bakarken benden para harcayamazsın , gidemezsin , bana ne dese ne yaparsınız?
Çok vicdansızsınız kusura bakmayın.

Ne güzel kayın pederiniz sizde kırıcı hasarlar bırakmamış. Mesela benimki hasta olsa ne kızı ne oğlu ne gelini nede damadı bakar .

Yani kayinvaliden çok haksız da sayılmazmış. Yaşadığı travmayı düşünemiyorum.
İşte düşmez kalkmaz bir Allah. Kayınpeder her şey böyle gidecek sanmış. Ama Allah onun da önüne getirmiş. Ektiğini biçersin.
Yaptıgı yanlış olsa da kınamayın, karşılaştırma yapmayın anlamaya çalışın kadını. Ne yaşadığını bilmiyorsunuz.

Anne babasının bakımını gelinlerden ve damatlardan bekleyen evlatlara inanamıyorum. Ben olsam özellikle bırakmak istemem. Ne münasebet, ben varken gelin ilgilensin. Herkes kendi anne babasının bakımından mesuldür. Diğer taraf içinden gelir yaparsa kendi büyüklüğüdür. Yapmazsa kimse beklememeli.

Hele hele zamanında ilişkiler kötü olmuş, saygısızlık yapılmış, kayın aile sıfatıyla huzursuzluk çıkarılmışsa yardım talep etmeye utanır insan.

Annenizi zorlamalarına izin vermeyin. İsterse de yardım etsin, ona da müdahale etmeyin.

Ekleme: Evde bakılması gerekiyorsa tabi ki kapılar açılır. Ama bakım yükümlülüğünü evlatlar üstlenmeli. Gelin, damatlar değil. Tabi sağlıklı zamanlarında anne babalar onları da evlatlarından ayırmamışlarsa gelin/damat zaten gönüllü olur ilgilenmeye.

Kajmery senin annen hastayken erkek kardeşinin karısına biraz da sen bak der misin? Çok yorulursam abime söylerim ben annemi neden gelinin eline bırakayım? Öz kızlarına bakmak zor gelmiş geline kolay mı yani?

Kajmery senin annen hastayken erkek kardeşinin karısına biraz da sen bak der misin? Çok yorulursam abime söylerim ben annemi neden gelinin eline bırakayım? Öz kızlarına bakmak zor gelmiş geline kolay mı yani?
Şimdi bizim ailede şöyle bir durum var; benim babannem de çok hasta bir dönem geçirdi. Bütün evlatlarının evinde 1 ay kaldı. Böylece kimse de yorulmamış oldu. Ben annemi sırtımda taşırım , yine de kimseye al götür demem. Kayın validemin de eğer bakanı yoksa elbette bırakmam onu. Sonuçta o da benim eşimin annesi.
Şuna katılıyorum anneye en iyi kız evladı bakar. Ama ben kayın valideme bakmak zorunda değilim demek çok merhametsizce.

Benim babaannemde anneme cok cektirdi ama hep annem bakti ölmeden önce 40 gün hasta yattı ve annem çok üzülüyordu onu öyle gördükçe.ölmeden bir tek anneme hakkını helal et ,sen çok iyi baktın bana da eşime de diye.ben de annem kadar sabırlı ve merhametli olmayı isterdim.Çok zor bir durum ama sonuçta o da babanızın annesi ve zorunluluk varsa yapacak birşey yok.hastanede tek kişinin devamlı kalması çok zor dönüşümlü olarak hem halalarınız hem anneniz kalabilir.yarin Allah korusun bizim annemiz babamız bakıma muhtaç olursa eşimizin ama o benim annem babam değil bakamam demesini istermiyiz? Çok şükür eşim çok merhametli,vicdanlı o açıdan zerre şüphem yok benden önce diğerleri bakmasın biz bakarız der ben de onun ailesi için derim çok zor olacağını bilsem bile.yarin öbürgün bizim ne olacağımız belli değil sonuçta.Insallah bir an önce iyileşir babaanneniz. Çok zor bir durum gerçekten.

Bunu yazacaktım. Ekleme yapayım. Kadının evladı dışarıda çalışıp eve ekmek getiriyorsa bakmak evdeki kadının görevi. Adam işten çıkıp anasına baksın, taş mı kemirsinler. Erkeğin dışarıda çalıştığı durumda evde anneye bakmak elbette kadına düşer. Adam yılda kaç kez izin alabilir?

annen baksın hasta kadına en buyuk ceza annenin merhameti ve babanene kalan vıjdandır zaten...öldüğünde annen vıjdan yapmaz.insanoğluyuz ıllakı annende hakkına geçmiştir belki bılemeyız.en azından hakkını ödemiş olur. benım dedem anneme çektirmiş ama ölürken en son annemin elınden içti suyu.yaptı etti ama annem baktı dedeme.dedem hep annemin bakmasını ıstedı rahat ettiği için.heryerde annemi övdü sonrasında.helallik ıstedi.hastalığı vesıle oldu boyle güzel şeylere.hep kötü bakmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…