- Konu Sahibi berlingoes
-
Kayınvalidenin yaptığını doğru bulmuyorum ama gelinlere kayınvalide ve kayınpeder bakmak zorundaki zihniyeti de doğru bulmuyorum. Allah muhtaç etmesin o ayrı bir konu da erkekler karnını doyurmayı bakmak zannediyorlar. Halbuki bakmak ilgilenmek, sevgi göstermek, önüne sevgiyle bir kap yemek koymak vs... erkekler sabah çıkıp akşam gelip anneme babama iyi baktın mı diye ahkam kesiyorlar. Sizin konunuzda ise annesine bakması gereken öz çocuklarıdır. Yani kayinpederinizdir. Keşke evine alıp kendim bakacağım deseymiş. Kayinvalideye laf düşmezmiş o zaman.Annenızın yaptıgını yapamazdım.
Ama kayınvalıdem yaptı, kayınpederım cok uzulmesıne ragmen hasta ölüm döşeğinde ki kadını evıne almadı. Bır duzenım var evıme alamam ama ortak bır ev olsun orada bakarım dedı. Sonuc olarak oyle kızında vefat ettı kadıncagız.
Bız gencler olarakta bu yaptıgı hıc hos bır ornek olmadı ben ve eltılerıme karsı .
Ne ekersen onu bıcersın
Çalışıyordu o zaman ve rahmetlı babaanne yatalaktı. Yanı altına yapıyordu sanırım o kısım ve oda vermelerı gerekmesı onu zorladı. Baya bır ıkna etmeye calıstılar ama olmadı. Zamanında kendısıne ayrımcılık yapıldıgını , maddı ve manevı dıgerlerıne davranıldıgı gıbı davranmadıklarından bahsedıyordu kayınvalıdem. Yıne kayınvalıdemın annesı uzun seneler once vefat etmıs, hastaymıs. Yanıma alacagım bırazda ben bakacagım demıs, kayınpederımde olmaz ben evımde yabancı bır kadın ıstemıyorum demıs. Belkı o donem 15 senelık mevzu ıdı ama unutmamıstı.Kayınvalidenin yaptığını doğru bulmuyorum ama gelinlere kayınvalide ve kayınpeder bakmak zorundaki zihniyeti de doğru bulmuyorum. Allah muhtaç etmesin o ayrı bir konu da erkekler karnını doyurmayı bakmak zannediyorlar. Halbuki bakmak ilgilenmek, sevgi göstermek, önüne sevgiyle bir kap yemek koymak vs... erkekler sabah çıkıp akşam gelip anneme babama iyi baktın mı diye ahkam kesiyorlar. Sizin konunuzda ise annesine bakması gereken öz çocuklarıdır. Yani kayinpederinizdir. Keşke evine alıp kendim bakacağım deseymiş. Kayinvalideye laf düşmezmiş o zaman.
Allah rızası için bakıyorum derse ve bakarsa büyük sevaba girer.Hanımlar merhaba
Babaannnem rahatsız, hastanedee yatıyor Dedem duruyor yanında. Halamlar babam falan sırayla gidiyorlar . Halamda annem çalışmadığı için babama yengem çalışmıyor o da dursun gündüz arada hastanede demiş. babannem anneme çektirdiği için durmak istemiyor açıkcası. Neyse akşam annemdeyz oturuyoruz annem kızları baksın bana çektirdi falan dedi. Sonra ablaamda kimse kimseye bakmak zorunda değil dedi .Bende tabi kv kpedere bakmak zorunda değiliz ama annemize babamıza bakmak zorundayız dedim yanlış mı düşünüyorum sizce?
Ne güzel ya, zamanında sağlığın yerindeyken, elinde bir güç varken onu kötüye kullan, gelin diye çektir. Sonra elden ayaktan düşüp muhtaç olunca, o gelinin sana bakma sorumluluğu olsun. Komik. Babanız gidiyormuş zaten bakmaya, evlat olan o, biri bakacaksa o bakabilir elbette, başka evlatları da varmış, daha ne? Anneniz kılını kıpırdatmak zorunda değil, nasıl istiyorsa öyle davranmalı. Bu işler gönülle olur ayrıca. Zamanında sıcak, sevecen bir ilişki kurulsaydı, kimsenin söylemesine gerek kalmadan anneniz koşa koşa giderdi herhalde bakmaya. Bazı arkadaşlar insanlık namına bakılır, ortada bırakılmaz filan demişler. Hiç öyle düşünmüyorum açıkçası. Ne ekersen onu biçersin derler. Hayatta bakmam, vicdanım da gayet rahat olur. Vicdanım ancak o insana bile isteye kötülük yapmışsam beni rahatsız eder.
Ne güzel kayın pederiniz sizde kırıcı hasarlar bırakmamış. Mesela benimki hasta olsa ne kızı ne oğlu ne gelini nede damadı bakar .Kimin annesi babası olduğundan bağımsız olarak ihtiyacı olana içimizden geldiği, gücümüz yettiği sürece bakmalıyız bence. Allah korusun benim kv kp e bişey olsa herşeyimi bırakır yardımlarına koşarım
Yani kayinvaliden çok haksız da sayılmazmış. Yaşadığı travmayı düşünemiyorum.Çalışıyordu o zaman ve rahmetlı babaanne yatalaktı. Yanı altına yapıyordu sanırım o kısım ve oda vermelerı gerekmesı onu zorladı. Baya bır ıkna etmeye calıstılar ama olmadı. Zamanında kendısıne ayrımcılık yapıldıgını , maddı ve manevı dıgerlerıne davranıldıgı gıbı davranmadıklarından bahsedıyordu kayınvalıdem. Yıne kayınvalıdemın annesı uzun seneler once vefat etmıs, hastaymıs. Yanıma alacagım bırazda ben bakacagım demıs, kayınpederımde olmaz ben evımde yabancı bır kadın ıstemıyorum demıs. Belkı o donem 15 senelık mevzu ıdı ama unutmamıstı.
Sanırım ben yapamam o noktada , bakarım dıye dusunuyorum
Kajmery senin annen hastayken erkek kardeşinin karısına biraz da sen bak der misin? Çok yorulursam abime söylerim ben annemi neden gelinin eline bırakayım? Öz kızlarına bakmak zor gelmiş geline kolay mı yani?Kayın pederiniz , kayın valideniz neyiniz oluyor pardon?
Sonuçta o da eşinizin ailesi.
Eşiniz siz annenize babanıza bakarken benden para harcayamazsın , gidemezsin , bana ne dese ne yaparsınız?
Çok vicdansızsınız kusura bakmayın.
Ne güzel kayın pederiniz sizde kırıcı hasarlar bırakmamış. Mesela benimki hasta olsa ne kızı ne oğlu ne gelini nede damadı bakar .
Şimdi bizim ailede şöyle bir durum var; benim babannem de çok hasta bir dönem geçirdi. Bütün evlatlarının evinde 1 ay kaldı. Böylece kimse de yorulmamış oldu. Ben annemi sırtımda taşırım , yine de kimseye al götür demem. Kayın validemin de eğer bakanı yoksa elbette bırakmam onu. Sonuçta o da benim eşimin annesi.Kajmery senin annen hastayken erkek kardeşinin karısına biraz da sen bak der misin? Çok yorulursam abime söylerim ben annemi neden gelinin eline bırakayım? Öz kızlarına bakmak zor gelmiş geline kolay mı yani?
Bunu yazacaktım. Ekleme yapayım. Kadının evladı dışarıda çalışıp eve ekmek getiriyorsa bakmak evdeki kadının görevi. Adam işten çıkıp anasına baksın, taş mı kemirsinler. Erkeğin dışarıda çalıştığı durumda evde anneye bakmak elbette kadına düşer. Adam yılda kaç kez izin alabilir?Kayın pederiniz , kayın valideniz neyiniz oluyor pardon?
Sonuçta o da eşinizin ailesi.
Eşiniz siz annenize babanıza bakarken benden para harcayamazsın , gidemezsin , bana ne dese ne yaparsınız?
Çok vicdansızsınız kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?