• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1-15 Ekim arasi bat olanlar buyrun bu ayda birlikte bekliyoruz💖

Şu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Gecmiste düşüklük, kimyasal veya dış gebelik yaşamışlardı direkt akla rahimden kaynaklı problem düşünülebilir. Ama hiç gebe kalamayanlara direkt rahimsel sıkıntı denilebilir mi?
6 ay 1 sene boyunca eğer gebelik oluşmadıysa, ya da olan gebelikler kimyasal vs olduysa hsg isteniyor. Rahimde sıkıntı var mı yok mu diye görmek için

Kizlar benim bat 19ekim şu an adet sancısı gibi sancım var yumurtlama döneminde olmalıyım muhtemelen öyle yani 3gun önce akıntım gelmişti önce subgibi sonra beyaz dönmüştü o gün değerlendirdik ama iki gündür boa geçti malesef eşim işi yoğundu bugünde adet olacak gibi sancım var yani adete daha vakit olmasa dicemki sokulecek öyle bir sancı bu neden olur yumurtami çatlıyor yoksa yerlesiyormu çözemedim bugün değerlendirecem insallah
gaz sancisi olabilir mi acaba. Yumurtalama bu kadat sanci yapmaz bence hafif kramp gibi olur

Bende bugun kontrol icin gittim. Sağ yumurtalığında 2-3 cm kist var ama cikolata kisti demek için 2 ay bekleyelim. Sonra bakalim dedi. Tecrübesi olan var mi cikolata kistiyse ne yapacağım. Gebeliğe engel bir sey mi?

Kızlar ben elendim bu ay yazmıştım bat 31 ekim görünüyor amerikadan getirttiğim mikroskobik ovülasyon testi de geldi sabahları tükürük ile yapılıyor yumurtlamayı ve çatlamayı gözle görebiliyosun inşallah bana bu ay uğur getirir bende birinize hediye eder vesile olurum

Şöyle birşey

Eklentiler

• 5638BBF2-B65C-401C-8249-4F92E850D999.webp
    5638BBF2-B65C-401C-8249-4F92E850D999.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 19
  • 9F586242-F17F-496E-B0F9-EE5766350D32.webp
    9F586242-F17F-496E-B0F9-EE5766350D32.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 17
  • FE875D63-1BEE-48B5-BA72-4448C60D7A36.webp
    FE875D63-1BEE-48B5-BA72-4448C60D7A36.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 18
Canım onu testı yapmadysanda yurmtlamada yoğun akıntı ve sancı oluyor ben öyle anlıyorum günümün geldgını uygulama var telefonda onla uyuşuyor yumurtlama belırtılerım ona göre 3 gün oncesı 3 gün sonrasını degerlendırıyorum
Tamam canım teşekkür ederim

Insallah bir sonraki ay sana sans getirsin canim, senin deneyimini gormus oluruz bakalim etkili bir alet mi😊
Kullananlar inanılmaz memnun doktorumda bunu önerdi idrar testlerini yapmamı istemedi çünkü saatlik bile değişiyormuş onlar ilk kez deneyeceğim bu ay elimde bir kaç tane laboquick te var onunla da karşılaştırma yapacağım

canim hsg biraz agrili ama 3 4 dakika dayanılabilir, yumurtanin catladigini genellikle testlerle anliyoruz, ovulasyon testi pike yakın pik ve silikllesmeye basladigi 3 gunu degerlendiriyoruz, pikten sonra siliklesmeye basladiginda yumurtanın çatladığı anlamina geliyor, mesela bu ay ben test yapmadim hsg falan cekecegim diye ama akinti takibi yaptim muhtemelen 2 gün erken yumurtladim, yogun akintidan sonra akintin azalırsa da catladigini anlayabilirsin
Hsg özel hastanede olucam, anesteziyle uyutarak yapıcaklarmış, ama yine de korkuyorum. Tamam dediğin gibi takip edeyim, ben ovulasyon zamanında ağrı hissetmiyorum. Ama bakalım.

Ovulasyon testi yaptım canım ben ilk defa bu ay çünkü kimyasal gebelik olduğu için belki yumurtlama olmaz diye düşündüm beta geç düştügu için , iki gün kopkoyuydu çizgi sonra daha açık pembe oldu o zaman çatlamış oluyormus pikleri ve silik günü değerlendirmek gerekiyormuş burada bir arkadaş anlatmıştı çok sağolsun ondan öğrendim bende
Tamam canım çok teşekkürler

Kızlar bende ovülasyon testi ile pikleri değerlendirdim ama uygulamadan 3 gün önce pik gördüm dpo gününü neye göre sayacağım bilmiyorum asırı belirtim var ama sanki biraz erken gibi geliyor

Kızlar bende ovülasyon testi ile pikleri değerlendirdim ama uygulamadan 3 gün önce pik gördüm dpo gününü neye göre sayacağım bilmiyorum asırı belirtim var ama sanki biraz erken gibi geliyor
Testin silikleşmeye başladığı gün dpo0 dır ertesi gün dpo 1 dir

6 ay 1 sene boyunca eğer gebelik oluşmadıysa, ya da olan gebelikler kimyasal vs olduysa hsg isteniyor. Rahimde sıkıntı var mı yok mu diye görmek için
Sorumu tam anlatamadim herhalde. Kimyasal boş gebelik bile olmadıysa direkt rahimsel bir sıkıntı vardir denilebilir mi diye soruyorum. Rahimsel sıkıntı için genelde önce film çekiyorlar sonrasında düzeltme, miyom vb islemler için histereskopi kullanılıyor. Tehosten ziyade tedavi yöntemidir histereskopi.

Bende bugun kontrol icin gittim. Sağ yumurtalığında 2-3 cm kist var ama cikolata kisti demek için 2 ay bekleyelim. Sonra bakalim dedi. Tecrübesi olan var mi cikolata kistiyse ne yapacağım. Gebeliğe engel bir sey mi?
Bende oldu. Klomen ile yumurta büyütürken fazla büyüdu ve çatlatma iğnesi işe yaramadı. Kiste döndü. Bir kaç ay kist gitmedi ve doktor çikolata kisti ama önemli değil demişti. 3. Ay daki regli ile vücudundan atılınca çikolata kisti olmadığını anladı doktor. Gebeliğe engeldrn ziyade yumurta kalitesini bayağı düşürüyor. Kistle hamile kalan da varmış. Zira doktorum önemsememisti.

Back
X