1 Hafta sonra douracam, ektiklerime bakn

kesinlikleevereliniortak

evet en dogrusu bu bencede alkisalkisalkis

rahat batmis esine,
ekmek elden su gölden yasiyo, bide kapris yapiyo...
iyi yapmissin sende onun ailesini kabul etme...

eğer bu durumda olmasam bir sn durmam...ya da annemlerin evi yakın olsa...ama çok uzak,10-11 saat uzakta memleket..üstelik o zaman babam da duyar babam çok ama çok serttir,herşey iyce darmadağın olur...yeni askere gidecek kardeşim ve üniversite sınavına hazırlanan bi kardeşim daha var...herkesin huzuru kaçar...annemle beraber çekiyoruz işte...ama bugün akşama kadar çok güzel eğlendik,güldük tv izledik,yarında gezmeye gidicez annemle..artık 1 hafta 10 gün böle idare edicez...sora zaten bebek doğunca anneme ne kadar muhtaçmışız anlıyacak...çünkü kendi annesi o kadar beceriksizki...hatta bilerek bi geldiklerinde,(yüzleri olursa tabi) bebeği kucağıma ver, ya da kıyafetlerini bi değiştiriver dicem,beceriksizliğini oğlu da görsün...zaten ilk hamile kaldığımda annen gelicek dimi,bebeğe beraber bakarsınız bilmem ne deyip duruyodu...sonra da yaklaşık 20-30 günlük oluncaya kadar kalıcak annem,sonra zaten eve dönmesi lazım kardeşlerimin de ona ihtiyacı var çünkü...

bu yaptıklarından sonra eşini nasıl sevebiliyorsun onu anlamadım ben.bence aldatmak bile belki soğutmayabilir ama bu durum karşısında bir insandan nasıl soğunmaz hiç bilmiyorum.durumuna çok üzüldüm.boşanıcam deyince eşin korkmuş.bence bunu değerlendir.belki soğuk davranırsan,böyle yaptığında onu artık sevmeyeceğini gösterirsen davranışları değişebilir

ne hakla hangi hakla annen gelmesin istemiyorum diyor çok terbiyesiz sevmiyo olabilir hiçbi hakla ben anneni istemiyorum gelmesin diyemez sende koy ağırlığını göz dağını ver yoksa bu böle olmaz hep sorun hep sorun oluck kadın torununu sevmeye gelincedemi gelmesin dicek hem kaynanana ne oluyo hiçbi zaman susma alttan alma ezdirme kendini ben olsam ben annem gelmiyosa seninkide adımını atamaz derdimki yapardımda geldiğinde bende onun yaptığı gibi huzursuzluk çıkartıp yaptığını ona gösterirdim benim kaynanm ne hakla anneme küfür edebilir valla o kadının ağzını yırtardım ayy ne sinir bi durum saygılı olucak herkes haddini bilicek sen eşi olabilirsin ama oda sınırını bilicek herşeyi diyemez her istediğini söyleyip düşüncesizce davranamaz bide hamilesin ya ne kadar düşüncesiz çok ana kuzusu madem o kadar ana kuzusuydu anasının dizinin dibinde otursaymış ne işi var evlilikle allah yardımcın olsun valla çok zor işin seçim yapmak çok zor bu duruma düşmek zor

Sakın ama sakın birilerine ders vermek için çocuğunu kullanma.
Kaynanamın beceriksizliğini görsün eşim diye bebeği giydir falan dicem annesine demişsin.
Eğer dediğin kadar beceriksizse Allah korusun zarar verebilir bebeğine.
Eşinin o evin sadece ona ait olmadığını anlaması lazım. Bunu ona anlatıcak kişide sensin elbette.
Anlaşılan sende biraz kabullenen kadınlardansın. Allah yardımcın olsun.
Ama bu şekilde hiç kazanamaz anneni hep ezdirirsin.

Bence hatalı sizsiniz eşinizin, annenize bu şekilde konuşmasına müsade ettiğiniz için.
Her ne olursa olsun bir şeyin ilkine müsade ettiniz mi arkası gelir eşiniz annenize ters davrandığında haddini bildirseydiniz o adam öyle kapıları çarpacak kadar yüreklenmezdi.

Cinlendim gece gece resmen benim eşim ailemden herhangi birine, annem de demiyorum herhangi birine öyle davranacak olsa onu duvara çivilerim valla he belki ona gücüm yetmeyebilir ama o ev, o gün yerle bir olur bu kesin onun için sizde peygamber sabrı varmış gerçekten.

Hani bir laf vardır abes olacak ama " köpeğin hatırı yoksa sahibinin hatırı var" diye hiç mi hatırınız yoktu eşinizin gözünde. Eşinize ağzı dili dokunmayan bir insanı herşeyden önce sizin hayatta varoluş sebebinizi sırf çok konuşuyor vs. gibi binbir bahanelerle hor görebiliyor, kaldı ki siz üstüne üstlük hamilesiniz eşim üzülmesin, mutlu olsun diye düşünmez mi insan. :mymeka:

İyisi mi sizin kocanızı bir odaya tıkıp, beyni sulanıpta, kapı çarpmanın ne demek olduğunu anlayana kadar, gidip - gelip suratına kapıyı çarpmak lazım. kötükedihüso

Eşinizin yaptığı tavırları okuyunca aklıma benim üvey annem olacak ..... geldi.O da beni istemediği için kapıları çarpardı, beraber yemek yemezdi vs.Allahtan ben evlenmeden defolup gitmişti. Böyle insanların var olduğunu görünce canım çok sıkılıyor.Bencillik had safhada.Rahatsız insanlar.Böyleleri yalnız kalmayı hak ediyor.Doğuma 1 hafta kala doğacak çocuğunuza odaklanmanız gerekirken şu işe bak...Kendinizi sıkmamaya çalışın, iyi demişsiniz, siz de onun ailesiyle görüşmeyin, zaten kayınvalideniz pek işe yaramıyormuş.Bebeğinizi düşünün,o size mutluluk verecektir.1 hafta sonra bunları düşünmeyeceksiniz bile.

Kusura bakma ama eşin gerçekten çok anlayışsız.
Karısı doğurmak üzere... Anlayışlı ol sevindir kadını annesine de iyi davran nolacak ki?
Bebek doğunca sen mi yardım etcen sanki?
Yok ancak bacak bacak üstüne at hizmet bekle.
Bu tarz erkekler kaynana sevmez kaynata sevmez... Eşini ağaç kovuğunda çıktı sanır.
Neymiş anne babaı sevmiyormuşmuş...
Sanki kadıncağızı onlar yetiştirmedi.
Sen yokken onlar büyüttü baktı bu yaşa getirdi de sana gelin verdiler kızı.
Ne dar kafalılar var ya!
Gerçekten çok sinirlendim...
Ailenle kendi arasında kıyaslama yapılmayı nasıl bekler ki?
Nasıl bir beyin yapısı bu???
Anlayamıyorum yahu!!!

:mymeka:

bebeğin olunca değişir diyeceğim ama
değişse bile ne farkeder araya soğukluk girmiş bir kere
doğum yapacağına mı sevin eşinin dengesizliğine mi üzül..
iki aradasın Allah yardımcın olsun

Çok ama çok kötü birşey karşı tarafın ailesini sevmesekte saygı duymak zorundayız bence annene davranışları birazda senin elinde en ufak bir ifade ses tonuna göre eşini önceden uyarsaydın buna cesaret etmezdi çok zor bir durum Allah kolaylık versin umarım düzelir ama bence tavrını koymalısın

offff kı ne oooffffff :/ Allah sabırlar versın...

canim kafana takmamaya calis bebeginle ve annenle tadini cikar ilk gunlerinin
kocanda anneni istemiyosa gecsin bir gun boyunca temizlik yapsin yemek yapsin sana baksinda anlasin annene ihtiyaciniz varmi yokmu
yada annesinin yanina gitsin istiyomus ya annesi

bu olaylar inanin her ailede var benim babam annemin tarafini sevmez benim esimde galiba benim ailemi sevmez (hep cok seviyorum diyor ama ben pek inanmiyorum), benim arkadaslarimdada öyle, hayatin kanunu mu bu anlamadim,
esler ister ama kendi anne babalarina köle ol ama kizin anne babasina sira geldimi hic bagirmak surat asmalar...

Hayir.....her ailede var diye birsey yok zilanur....

Ben ne kendi ailemde nede esimin ailesinde böyle birsey gördüm....

Evimize gelen kim olursa olsun surat asacak kadar terbiyesizleseceksek yuh olsun bizim insanligmiza....Birde bu insanlar bizleri büyüten bu yasa getiren Anne ve Babalarimizsa

Tamam belki esin ve konu sahibimizin esi Anne veya Babalarinizi sevmiyor olabilir...ama gelmesin gitmesin diyecek hakki yok....Neden? Hergün ayni yatagi ayni sofrayi paylastigi kadinin Anne ve Babasi bu...Ben nasil bu insanlara surat asarim nasil gelme derim diye düsünür....
Fazla birseye gerek yok bunun icin....sadece biraz saygi, anlayis ve vicdan

Son düzenleme:
oy oy oyo yazık kuzum sanaaaa
kıyamam bende 37 haftalık hamıleyım ama emın ol her aılede oluyo bole seyler
bu erkeklerın duygusuz yetıstırılmesınden kaynaklanıyo
o kaynanalarda kendılerıde erkek gıbı oluyo bı sure sonra
nefret edıyorum bnu tarz ınsanlardan ya
ne dıyım sabırlı ol gulum

canim benim Allah yardim etsin..esinin yaptigi cok buyuk bir saygisizlik..sevmek zorunda degil aileni ama bu saygisizlik yapmasini gerektrmez..herseyden once onlar bizim buyugumuz...bebeginizde olacakmis..o da bir baba olacak Allah izin verirse..ilerde kiziniz veya ogulunuzun esi de aynisini kocaniza yapsa bakalim o zaman o neler hissedecek..ilahi adelet denen birsey var..esiniz buyuk bir gunaha giriyor bence durup dururken annenizi ve sizi uzerek...Allah islah etsin

canım bence eşine kesin tavrını koy.ne demek ya annem evime gelicek sen istemeyeceksin.istemse bile insan karısının hatrına susar istiyormus gibi yapar.hamilesin,duygusal bi dönemden geçiyosun ki bir eşin asla yapmaması gereken şeyleri yapıyor sana.bilmiyorum ama kesinlikle tavır koymalısın.benim annem gelmeyecekse senin ki de gelmeyecek bu kadar basit.tabi bundan önce güzel bir şekilde büyüklerimize saygının ne kadar önemli olduğunu,nasıl davranması gerektiğini anlatmalısın.anlamamakta ısrar ederse de sok lafını haddini bilsin.kusura bakma çünkü yaptığı büyük terbiyesizlik.

bu akşama doğru eşimin babası aradı,büyükbabası onlardaydı 3-4 gündür...akşam oturmaya geliceklermiş...bakalım ne diycekler...anneme asaletini koru tartışmaya girme sakın,onların tavırlarına sözlerine göre konuşuruz dedim...kayınpederim daha arabulucudur,oğlunun tavrını tarzını da bilir...büyükbabaysa kızının işeyaramazlığını boş konuştuğunu çok iyi bilir..hatta kaç kez beni arayıp kayınvaliden geliyomu diye sormuşluğu vardır...ama kararlıyım,bugün olaylar bi şekilde kapatılmaya çalışılsa da lohusalığım geçene kadar sabredicem.sonra onlarla da ilişkilerimi minimuma indiricem,araya mesafe koyucam,eşim ne şekilde davranıyosa bugünden sonra ben de aynı şekilde davranıcam.en kısa zamanda da onlardan uzak bi yere taşınıcam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…