Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Bazı tipler var böyle fazla çalışınca fazladan yarar sağlayacağını düşünürler.Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı, 3-4 saat ben salonda çalışıyorum derken çok iyi bir şey yaptığını düşünürler..Ancak iş performans ve sonucunda yağ yakımı&kas kütlesi artırımı yapmaksa bu süreler çok anlamsızdır.Tabi bir triatloncu veya maratoncu değilseniz..Size şöyle açıklıyayım, kaslara gerekli yükü doğru şekilde verdiğinizde ve doğru kalorileri artırımını doğru makro (protein,karbonhidrat,yağlar) besinlerden alarak yaptığınızda kas dokularınız büyür.Eğer kalori azaltımı yaparsanız negatif bir denge oluşturursanız bu sefer kilo kaybı yaşar tabi yine protein&karbonhidrat alımını iyi dengemeniz gereklidir, aksi takdirde kilo kaybınızın bir miktarı veya fazlası kas dokularından gider bu da tehlıkeli bir durumdur.Gün içinde daha fazla yorulmanıza ve duruşunuzda bozukluklar oluşmaya başlar.Neyse konuya dönelim, fazladan günde 2-3 saat çalışıyorsan ve haftada 6-7 gün antrenman yapıyorsan, kaslarının aşırı kullanımına bağlı oluşan overtraining durumu ortaya çıkar bu bir süre sonra seni çöküşe götürür buna duvara vurmakta denir.Ayrıca günde 2-3 saat çalışıyor, haftada 6-7 gün antrenman yapıyorsan yeteri kadar ağır çalışmıyorsun demektir.Eğer çalışsan mecbur dinlenme gereği duyacaksın çünkü vücudunda yüksek bir yıkım vardır ve bunun onarılması zaman alır , kilişedir ama kaslar dinlenirken gelişir.
*Siz en şekilde gelişmek istiyorsanız antrenman sürenizi 50-60 dakika tutun sebebi bunun üstündeki sürelerde kortisol hormonunun yükselmesidir ve bu sürede olabildiğince ağır çalışın.
*Aynı kas grubunu 48 saat geçmeden çalışmayın.
*Haftada en az 1-2 gün off günü yapın.
*Toparlanma sürenizi kısaltmak istiyorsanız cardiolarınızı haftada 2 gün 20-25 dakika arası yaparak aerobik kapasitenizi geliştirebilirsiniz.Hem bu yağ yakımını da hızlandırır.Kaslarınızın çizgili görünümünü netleştirir.

YAZAN: Yiğit Ceylan ((Alıntıdır))

Doğru demiş ağzına sağlık

Biri beni telkin etsinnnnnnn .... havuzdaan çıktım ve deli gibi yemek istiyorum... halbuki gitmeden 2 saat önce taze fasülye ve yoğurt yemiştim.... ayyy dur dryin bana çok kötüyüm
Nerde takım atkadaşlarım, nerde bu devlet nerde bu millet halil sezayi nerde isyannn modundayımmm

Kendini engelleme az yogurt varsa kuru uzum ye. Ya da ayran yap. Tarcini yogurda dokup ye ya da cubuk tarcin cayi yap. Kan sekerin dusmus olabilir. Aclik hissini yok eder. suan kontrollu tuketmen 2 3 saat sonra patlayip herseye saldirmandan iyidir. Saglikli atistirmalik ye

Yoğurt işi bitirdi... bende engelleme taraftarı değilim çünkü sonradan acısı pis çıkıyor... aklıma benimde ilk yoğurt geldi bir kaseden biraz daha az yedim ama iyi geldi gerçekten

Bu krizde başarıyla atlatıldı ... ohhh diyorum ve desteğin için teşekkürler

Cok ac ya da basin donuyor hissedersen tarcin iyi geliyor aklinda olsun. Cok asiri tatli krizlerinde eksi elmayi rendeleyip tavada biraz cevirip ustune cevizle cok hos tadi oluyor. Ya da eksi elmayi rendeleyip yogurtla karistip yersen de super.

Yarin oldukca yogun olacak. Menumu simdiden yazayim pek giremeyebilirim.

sabah 10.30 2 avuc ici buyuklugunde peynirli ekmek./ 1 tatli kasigi tahin pekmez/ 2 kup beyaz peynir

16.00 1 maden suyu 1 kapali avuc uzum cig kaju badem leblebi

Aksam yarim kase corba / 3 dolma / 1 kupa ayran

21.30 3 top dondurma

Su 3 litreyi gecti ama geceleri de ictigim icin tam rakam veremiyorum hep 3+ yazacagim

yarim saat yurudum spor sayilmaz syresi az ama emzirmek de spordur

Neyseki sınavı geçmişsin

Canımmm güzel menün bence yarısıda emzirme ile pufff olup ucmustur. Sadece tavsiyem sabah ile öğle arasına bir ara öğün lütfen..

Günaydın kizlar ben geldim artık aslında 1 ay önce gelecektim ama benim bebiş telefonu atınca balkondan gelemedim neyseki burdayım artık bugün tartıldın 63.8 kiloyum sizleri özledim kim ne kadar kilo vermiş diye merak ettim

Hoşgeldin canım ahhh kötü olmuş bende birkeresinde camdan pike silkelerken telefonumu ucurmustum 3.kattan hemde yeniydi ve sonuç ise tabiki pert...

Tekrar kilo vermeyi amaçlamana sevindim. Bak bakalım kimler neler yapmış :))))

Günaydınnnnn güzel mi güzellll hatunlar umarım bugünümüz güzel geçer.

Bugün benim misafirim var akşama ara ara uğrarım malum hazırlıklar. Sizzz hep gelin ama

canım biliyorum çok geç kaldım yazmak için ama bir ara ben de yüzüyordum ve cidden su insanı çok acıktırıyor ne yersen ye. o yüzden yanına 1 tane muz al mesela,hemen onu ye yüzmeden sonra.o birazcık bastırır.ve yüzmeden önce yeme,sonra ye.

kızlar o kadar üzgünüm ki dünkü olaylar yüzünden doğru düzgün giremedim.hatta 2-3 saatlik uykuyla ayaktayım.yine de hayat devam ediyor,menümü paylaşayım.
-dünkü menüm-
12.00: 1 bardak smoothie
13.00: 2 kase soyalı vs bezelye
17.00: 1 tabak limonlu patlıcan yemeği,2 domates,3 salatalık,biber,8 adet siyah zeytin
18.15: 1 kase sarı leblebi
2.5 lt su
2 fincan bitki çayı
spor: koşu bandında yürüme (45+60 dk) : 105 dk

Canımmm aynen sabah 6da uyudum ! Rabbim sonumuzu hayır etsin İnşaAllah.

Güzel menün tatlım ama o leblebi 1 cay bardağı olsun yeter akşama da azıcık yemek ye :))) 19/20 arası yada 21 de bir ara öğün daha yap bence

teşekkür ederim kaptanım hiç dikkat edemiyorum gerçekten
leblebi de şu an işime geliyor resmen. akşam yemeği yiyorum aslında ama 6'da.ondan sonra yemiyorum :) sorun benim kahvaltım.geç yaptığım için öğün sayım azalıyor.bugün 9-10 gibi yaptım neyse ki,yarın 8'e çekeceğim.

Canım 10 da olur kasma kendini

Mesela şöyle;
10:00 kahvaltı
14:00 öğle yemeği
16:00 ara öğün
19:00 akşam yemeği
21:00 ara öğün

Tabii aralarda bol su ve yeşil/ beyaz çay

-bugünkü menüm-
09.45: 2 avuç sarı leblebi
11.15: 1 muz
13.30: 2 tabak bamya yemeği,2 avuç sarı leblebi
15.45: 7 tane çiğ badem
17.00: 2 kayısı,yarım armut,12 üçgen dilim kavun
bugün haber başından kalkmadım yemek yapmaya üşendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…