ahahah aynen sen yokken inan dagatesi ile ben 8-10 kişilik grup gibi gıybet yapıyorduk,iyi ki geldin konu oldu azıcıkşurda 3 kişiyiz konuşmaya yetişemiyoruz ya çenemiz açıldısürpriz bebek seninki ya baya baya
şurda 3 kişiyiz konuşmaya yetişemiyoruz ya çenemiz açıldısürpriz bebek seninki ya baya baya
off of ben de.abur cubur olsun da ne olursa olsun,ama sebze yemeyi de severim.tek sıkıntım sebzeleri bool yağlı yapıp ekmekle götürmemdi.yararlı olan şeyleri bile zarara çeviriyordum resmenbıraktım neyse ki.
yeme bozukluğu çok kötü bir şey ya.zaten bir zayıflayayım kilo koruma için ayrıca bir şey yapacağım yani artık bir uzmana mı giderim
n'aparım,psikolog da olabilir temeli psikol
ojik sonuçta.ben sokakta obezite hastası birini görürsem direk diyorum ki kesin zor bir hayatı var
çok geçmiş olsun ya of ben 3 ay yürüyemeyeceğim falan direk olurum 80 kilo yine.helal olsun ama bırakmamışsın,takdir ettim seni.senin gibi olmak isterim.
niye söylemek istemeyeyimbazen 1.59 çıkıyor bazen 1.60. o yüzden boyuma göre obezite çıkıyordum
ay o kadar açlığına rağmen yine iyi yiyorsun ama insanın kendisi ile savaşması çok zor,iştahı kapatacak şeyler mi denesen? tabii bebişi de düşünerek,çaylar vs?
ahahah aynen sen yokken inan dagatesi ile ben 8-10 kişilik grup gibi gıybet yapıyorduk,iyi ki geldin konu oldu azıcık
bizde yapardık eskiden şimdi 3 kişi olduğumuza göre daha çok konu daha çok kişi yerine konuşabiliriz
off okudukça benim içim şişti,bir insan ağrım var diyorsa o ağrı vardır yani,nazlısın diyorlar bir de ben olsam kesin fıttırırdım.en nefret ettiğim şey insanların bana inanmaması.doktorlara bir şey diyemiyorum zaten,hiçbir zaman hayatımda tek doktora güvenmedim.genellememek lazım tabii ama neyse.başından bela eksik olmamış ama toparlamışsın canım çok sevindim :)Ay ne surpriz hem de. Testten ssonra 4 gun bekledim test bozuktur diye kan vermek icin :)) zavalli esim sevinemedi bile. Patlamaya hazir bomba halinde gezdim 1 hafta.
kuzum eger saglikli beslenerek verirsen o bir duzen oluyor bilincli beslenirsen aliskanlik oluyor almiyorsun. Ben almadim. 88 89 dan 65 e dustum kaza gecirdim 3 ay yattim. Yuruyemedim 1.5 ay fln sonra ds topalladim. Doktirlar biseyin yok nazlisin ded. Sonradan tum baglarin kopup meniskusun parcalandigi ortsya cikti 1 sene sonra ameliyat oldum. Tabi kazadan sonra sppru biraktim mecburen bir sure. 45 dk yuruyunce agridan duramiyordum. Hep normal.dediler. en son ben psikilojik hasta oldum diye aglayarak 1 muayeneye cok ucuk bir rakam odeyip unlu bir profa gjttim. Ameloyat dedi :)) konu dagildi. Demem o ki o 1 senede cok spor yapamama ragmen geri almadim. Hatta evlenmistim herkes evlendin kesin alirsin fln filan dedi. Noldu almadim. Hamilelikte de alinacak en ideal kiloyu aldim. Veririm insallah. Sen de verdikce boyle duzen olur aliskanlik olur ihtiyac bile duymayabilirsin bir uzmana
canım çok çok geçmiş olsun yeniden,ama çok güçlü bir kadınmışsın seni tebrik ediyorum.toplum olarak dediğin gibi ne yazık ki böyleyiz ama ben çok dikkat ediyorum.annem bile biraz öyle mesela bakar da bakar,hemen sinirlenirim öyle bakma insanlara kötü hissederler diye.bir de bunun konuşan versiyonları var ki hiç çekilmiyor.Canim emsirme doneminde pek cay icemiyorsun oyle. Bi ihlamur bir de rezene diyorlar. Istahim kapanmasi icin duzenli yemem lazim. Sebebi cok uzun sure ac kalmam. Muruyemis meyve fln yesem bile arada yemek yiyemedigimden aksama cok acikiyorum yoksa c.tesi pazar esim evdeyken hic oyle istahim deli olmam olmuyor.
tam olarak 3 ay yatmadim. Yani yuruyemedim o bacagimi kullanamadim cunku baska yerden kas alip oraya eklediler o kasa normal oradaki kas gibi calismayi ogretiyorsun . O surecte basmak yok bukmek yok. Koltuk degnekleri vardi. Ama onla yurumek cok cok zor. Allah yardim etsin. Avmye fln gezmeye gittigimizde yuruyemiyordum onlarla yerde kayiyordu. Tekerlekli sandalyeyle dolastiriyordu esim. Disarida avmlerde bir yere gidince insanlarin bakislari. Yazik cok gencmis fln gecici bir sure oldugunu bilmene ragmen cok incitici. Simdi az once senin dedigin gibi obez birini gorunce kilo vermesi icin saglikli olmasi icin icimden dua ediyorum benzer sekilde sandalyeli koltuk degnekli kisilere de. Toplum olarak bazi seyleri duzeltmeye cok ihtiyacimiz var.
evet diğerleri gelince bildirim manyağı olacaklarbizde yapardık eskiden şimdi 3 kişi olduğumuza göre daha çok konu daha çok kişi yerine konuşabiliriz
benim sağlıksız şeylerden kurtulma operasyonum yiyerek oldumarkete gidip alışveriş yapmam gerekiyordu bir anda kaybolmuş gibi oldum kusura bakmayınevdeki yiyecekleri sağlıklı besinlerle değiştirme politikasına başlıyprum evdeki son sağlıksız yiyceklerdende kurtulursam birazdan operasyon tamamdır
benim evde kimse yok valla yalnız yaşıyorum az zararlı olanlarını yiyip diğerlerini dolaba koydum atamam ya israf yedircek birilerini bulmam lazım amabenim sağlıksız şeylerden kurtulma operasyonum yiyerek olduaman sen öyle yapma,ya evdekilere ver ya da çöpe at
sebzeler meyveler bitki çayları peynir zeytin humurta falan evde hiç bişey kalmamışneler aldın bu arada?deadline
tamam o zaman misafirlere sunarsın artıkbenim evde kimse yok valla yalnız yaşıyorum az zararlı olanlarını yiyip diğerlerini dolaba koydum atamam ya israf yedircek birilerini bulmam lazım ama
valla bizim de dolap boşaldı yinesebzeler meyveler bitki çayları peynir zeytin humurta falan evde hiç bişey kalmamış
benimde var buzlukta öyle şeyler zamanla dağıtırım bende yoksa ben yiyorumtamam o zaman misafirlere sunarsın artıkbizde de bir sürü hazır dondurulmuş gıda vardı,gelenler bizim yediklerimizi beğenmediğinden onları pişirip veriyordum valla.işte dondurulmuş ıspanaklı börek bilmem ne,sen de öyle yap dağıt misafirlere.
benimde normalde salı köylü pazarı oluyor organik organik ama tatilden ve izinden yeni döndüm evde hiç bişey yok mecbur yaptım yoksa sağlıklı hiç bişey yoktu evde baya masraf oldu hakikaten ev tamtakır oluncavalla bizim de dolap boşaldı yineben çarşambaları yapıyorum komple alışverişleri,1 haftalık.sonra rahat ediyorum,sağlıklı beslenmek emek istiyor pek
off cidden sebze meyve de pahalıymış aslında,ben de diyete başlayınca anladımbenimde var buzlukta öyle şeyler zamanla dağıtırım bende yoksa ben yiyorum
benimde normalde salı köylü pazarı oluyor organik organik ama tatilden ve izinden yeni döndüm evde hiç bişey yok mecbur yaptım yoksa sağlıklı hiç bişey yoktu evde baya masraf oldu hakikaten ev tamtakır olunca
demi ya daha ucuzdu en azından meyve alıyorum kilosu en az 4 lira o da ne aldığına göre değişiyor az az aldığım halde herşeyden baya pahalı oluyor domatesi salatalığı falan hayat çok pahalıoff cidden sebze meyve de pahalıymış aslında,ben de diyete başlayınca anladımhayatım yoksa kurabiye falan kemirmekle geçiyordu
ya aslında abur cubur daha pahalı ama 1 paket bisküvi yediğin zaman tok tutuyor ben sebze ve meyveci olduğum için bizim evde kilolarca gidiyordur yani 1 haftada.ondan mütevellit daha pahalı oluyor,bamya çok severim mesela,kilosu 10-12 tldemi ya daha ucuzdu en azından meyve alıyorum kilosu en az 4 lira o da ne aldığına göre değişiyor az az aldığım halde herşeyden baya pahalı oluyor domatesi salatalığı falan hayat çok pahalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?