10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Evet o tarz bisey olabilir.
Konu sahibi 2 aylik evliyim acemiyim diyor ama ben 6 yil oldu evleneli
Hic yemege misafir almadim :)
Yuz karasiyim yemin ederim.
Yemeğe hic misafir almamayı nasıl başardınız bu 6 yılda

Yemeğe hic misafir almamayı nasıl başardınız bu 6 yılda

:) bilmem bende suan dusununce farkettim.
Ya bizde zaten gelmek isteyen olmadi yemege ondan sanirim.
Hani zaten gelenler de yemekten sonra
Cay yada kahveye gelicez diye belirtiyorlar.

Bu durum akrabalar da bu sekilde.
Calisan insanlara zahmet verilmek istenmiyor.
Gelmek isteyen olsaydi agirlardim ben orasi ayri :)

Arkadas cevrem dede genellikle disarda yeriz.
Evlere dagiliriz.

shapee ben de evlilik hazırlığındayım, ve şu 6 yılda yemeğe almama mevzusunu nasıl becerdin çok merak ettimben de çalışıyorum ama home ofis, yani kimileri çalışıyor bile saymıyor benim gibileri, oysa çok yoğunumdur, evlenince ne halt edeceğim diye düşünüyorum şimdiden bu konuda vallahi yüz karası olayım sorun değil de bu kadar atlatmak ayrı meziyet sanırım taktikleri bekliyorum gerçekten benim aklıma hazır almak ve çok lezzetli olmasına kasmamak dışında bir şey gelmiyor

Çorba yaparsınız ,salata çeşitlerinden yaparsınız.
Pilav ,ana yemek olarak da fırında tavuk veya köfte yapın,patatesli soğanlı falan .Çok zahmetli değil ,hem kolay hem de lezzetli ve 10 kişiyi de doyurur.
İnternette kolay börek tarifleri var yufkadan ,sonra mücver yapmak da çok kolay ,rus salatası vs.Beşamel soslu patates.
Yemeğin yanına zaten yoğurt,turşu ,ayran ,içecekler falan filan kalabalık görünür.
Tatlı olarak da hazır alırsınız .Bir de kek falan yaparsınız çayın yanına.Yaz geldi zaten,meyve,kuruyemiş ,dondurma falan ikram edersiniz

hmm gelmek isteyen olmamış zaten, yok benim çevre çok geleneksel olmasa da mutlaka gelmek isteyen olur akrabalardan

Yukarida arkadasa da yazdim.
Esimin annesini cok seviyorum. Cok ince dusunceli bir kadin.
Hic yemege gelicez diye bir talepleri olmadi.
Calisiyorsun ugrasma modundalar.
Benlik birsey yok yani.
Sans benden yanaymis sadece :)

Bizim tarafta oyle hep.
Gelirler ama cay yada kahveye iste.

Yemege gelmek isteyen olursa ben cok guzel agirlarim.
Oyle guzel siparisler secerim ki kendileri icin cok memnun kalirlar.
(Yaparim demiyorum yani)

Öncelikle bir gün önceden sofraya göz dolduracak mezeler yap. Zeytinyağlı barbunya, taze fasulye, yoğurtlu sarımsaklı ıspanak bunlardan bir tanesi olabilir ortaya. Hazır arnavut ciğeri alabilirsin kızartmayla uğraşmam dersen. Yine közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber kavanozda hazır satın alıp salata yapabilirsin. Ortaya da gösterişli bir yeşil salata harika olur.

Çorbayı mercimek seç bence çok kişiye bile yapsan tutturursun. Ama ayarlayamam dersen dışarıdan hazır kiloluk satılıyor. Ana yemeği de yine riske atmadan dışarıdan hallet derim. Eğer ki yemek yapmaya yeni başlamış olmasaydın fırında iki tepsi izmir köfte veya et türevleri kurtarıcın olur derdim. Pirinç pilavını yine 10 kişiye tutturması zor, dışarıdan alırsın.

Bir de hazır yufkadan bir börek atabilirsen fırına ki tercihen paçanga olabilir, (kızartması da güzel oluyor ama son anda uğraştırabilir seni) tadından yenmez. Olmasa da olur tabi.

Küçük mezeler dışında bunların hepsi dışarıdan halledilir, zorlanacağını tutturamayacağını düşünüyorsan hazır alın en güzeli.

Kayinvalide falan da gelmedimi hiç.

En güzeli, boşverin. Demek ki düşünceli insanlarla berabersiniz, arkadaşlarınızla da zaten keyfinize göre takılıyorsunuz, yeter de artar bile

Esiniz ve siz nerelisiniz acaba ? Biz de ilk önce yeni evlenen cifti yemege alırlar akrabalar sıra sıra sizde de tam tersi .. Corba yapın mercimek vs. Zeytinyaglı olarak taze fasulye olabilir izmir köfte pilav salata ... :)
Aynen bizde de önce yeni evli çift yemeğe alınır akraba es dost tarafından.

Amin inşallah :)

Benim eşim de öğretmen olduğu için bazı günler öğleden sonra evde oluyor
O zaman misafir almak kolay oluyor benim için gerçekten

Tek izin günü haklisiniz ama diğer turlu çok yorulur ve strese girersiniz diye düşünüyorum

Yapacağınız şeyleri güzel siralayip zaman kazanirsaniz daha rahat olur :)

Ya ben onu bir kere denedim ama pek olmadı Patlıcanları kalın mı kesmişim ne, sert kaldı böyle tövbe bismillah bi tuhaf oldu yani..
Fırında tavuk patates yapın ana yemek olarak.
Süzme mercimekçorbası
Pirinç pilavı yada sehriyeli bulgur pilavı.
Koz patlıcan ve koz biber salatası Yoğurtlu olabilir.
Yaprak sarma bunu hazır alabilirsiniz. .
Börek. Buda hazır olabilir hatta bimin dondurulmuş böreği.
Tatliyida hazır alın.

Geçiştirilebilir Bir de çok aşırı lezzetli değil de orta lezzette yapan bir yerlerden alırsan, bir tek kullandıkları yağ vs iyi olsun diye dikkat edersen (milletin midesi bozulmasın), bayıla bayıla yemeyeceklerinden tarif de istemezler diye tahmin ediyorum. Yok soran çıkabilir dersen olmadı yemeğin tarifini netten bul anlat kendin yapmış gibi, sonra onlar da uğraşsın dursunlar tutturmak için

Soran olursa (ki pek olmuyor) kendim yapmadigimi soylerim ama neyin nasil yapildigini yerken asagi yukari anlayabildigim icin sallayabilirim de misafirler genelde yemek tarifi degil pasta, kurabiye tarifi soruyorlar onlari da zevkle yaptigim icin anlatabiliyorum
Mesela gecen ay kizimin dogum gunuydu epey kalabaliktik, disardan sarma, mercimek koftesi ve su boregi yaptirdim, agir is omzumdan kalkmis oldu, ben de bir gun onceden rahat rahat bikac cesit tatli ve o gun de 2 cesit salata yaptim, kendi sacima makyajima ayiracak bolca vaktim kaldi. Boylece hem salata cesitleri hem mercimek koftesi hem de su boregi taze taze masada oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…