10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Bence karnıyarığın kötü olma ihtimali yok, maharet gerektirmiyor. Patlıcanları kızartıp kıyma harcını yaptıktan sonra bir gün bekletip misafirler gelmeden pişirilebilir. Yanına cacık ve pilav, salata yapılabilir.
Kuru fasulye ve nohutu ben konserve alıyorum, hazır haşlanmış. Öyle ıslat, bekle, haşla derdi yok. Bir kaç pastırma parçası ve domates püresi ile pişirildiğinde 10 dakikada çok güzel bir yemek çıkıyor.
Benim kurtarıcı menüm ise mercimek çorbası, patates püresi, tavuk kızartma veya biftek ve haşlanmış brüksel lahanası/brokoli. Tavuğu bir kaç saat süt içinde bekletince yumuşacık oluyor. Brükseli veya brokoliyi haşladıktan sonra hafiften tereyağı gezdirince püre,tavuk, haşlama üçlüsü basit ama kurtarıcı bir menü olabilir.

Mevsimi geçti ama balık menüsü de yapılabilir, helva, meze, salata hariç fazla çeşite gerek kalmaz.

Tatlı olarak markaların hazır tatlıları var. Revani, şambalı mesela, karışımı alıp pişirmesini yapıyorsunuz. Böylece ben yaptım diyebilirsiniz 6 lira gibi bir şey hatta, önceden alıp denenebilir yani.
 
:)Çok hoşunn.. Bence de tavuk patates at fırına zaten onu hazirlaman fırına atman 10 dk ni alsın. Onu fırına koyar koymaz geç ocağa bi mercimek çorbası koy,çorbayı koyar koymaz hemen bi Şehriyeli ya da Nohutlu pirinç Pilavı yap. Bunlar senin toplamda yarım saatini ya alır ya almaz. Ortaya biraz salata yap mesela . İşten eve erken döndüğün bi gün patlıcan közle onu da güzel yoğurtla koy ortaya meze niyetine. Birazda kapya biber kozle onu da koy al sana kaç çeşit. Hı bunlara ek olarak patlıcan yerine hazır mantı alabilirsin onun içinde a101 de boncuk kızlar diye bi marka var denedim ev yapımı gibi tadı. Ondan da yapabilirsin çay yanına da bence tek tip takıl bi tatlı olabilir. Hı bir de tuzlu istiyorsan acılı ekmek yapabilirsin. Kafanda kurgularsan ne yapacağını sonra da sıraya koyarsin bi çırpıda olur biter
 
Ne güzel balıkçıymış o pelincim keşke burda da olsa Bende balık çok severim. Balık tercih edebilirim, tatlı olarak da fırında helva balığın üzerine iyi gider
Balık biraz riskli olur eğer evine ilk kez geliyorlarsa herkes balık sevmiyor maalesef.
Ayrıca lahmacun da olur bizim buralarda gelen misafire lahmacun da yapılır çorba salata ile.
 
Dışardan söylemek mantıklı duruyor ama misafirler "Mmm bu çok güzel olmuş, nasıl yaptın?" derlerse diye korkuyorum Kuzen, teyze falan da yok Delicezeytin'cim malesef..

Ayy cok yogundum son anda veli geldi gitmek bilmedi ben de size gelmeyin demek icin o yüzden boyle dışardan siparis ettim. Falan dersin sirinlik falan ekleyip :)
 
Valla ben güzel yemem yaparım. Ama şimdi bana 10 kişilik yemek yap deseler benim de bi gözüm korkar. Yani pilavi tutturmak falan zor olabilir. Bence siz yaniniza bi yardımcı kadın alın tüm yemekleri yapsin. Yaparken de izlersiniz. Sorarlarsa şöyle şöyle yaptık dersiniz. Yalan da söylemeyin canım 'x abla da yardım etti sağolsun' falan deyiverin.

Not: tüm adet ve geleneklerden nefret ediyorum
 
Benim misafir menum genelde hep ayni oluyo.
yogurt yada mercimek corbasi
pilav
firinda patates bide hazir koftelerden atiyorum ustune
salata
tatli
icecek
vaktim olursa yaprak sararim yoksa
biber patlican dolmasi kurudan.
 
Düdüklü kullanıyorsan mercimek çorbası en basit çorba. İçine malzemeyi atıyorsun karıştırma derdin bile yok.
Benim lezzetine en güvendiğim ve en kolay mezem de kremalı patates. Daha beğenmeyenini görmedim. Dört kutu şu hazır kremalardan al ve 12-13 tane patatesi doğra büyük bir fırın kabına diz yada sığmazsa bir kaç kerede pişirirsin. Doğradığın dizdiğin patateslerin üstüne tuz karabiber serp ve kremayı dök fırınla. Bu kadar. 180 derece 40 dakika pişir en son üstüne rende kaşar at beş dakika da öyle onları erit bitti gitti.
Sonra hazır yufkadan sodalı börek kurtarıcı olur çok yumuşak oluyor çakma su böreği gibi.
Pilav çok riskli uğraşma yine fırında olacak ama fırında makarna tarifleri var internette çok basit. Yumurtalı peynirli harcı haşlanmış makarnaya koyup fırınlıyorsun. Dilim dilim de servis edersin şık durur.
Zeytiyağlıyı da hazır al daya tarif sorarlarsa tipik Türk yemeği işte der geçersin.
 
Yaw benim bildiğim yeni evlileri büyükler akşam yemeğine davet ederler ne biliim eşinin dayıları olur amcaları olur vs. Ben öyle gördüm yani evlendik 1 ay sonra dayısı ve yengesi bizi akşam yemeğine davet etti çok hoşuma gitmişti o zaman sadece eşim ve ben vardık , nezaketen büyüklerin düşünüp sizin bu dönemlerinizde davetten davete koşmanız lazım, dünya tersine dönmüş.
 
Anneniz iyilik yapıyım derken birazcık kötülük etmiş ozaman
Bende direk sizin için söylemedım ama dışarda çok gördüm bunu böbürlenerek söyleyeni
Amanın 2aylık makine Nasıl bozuldu yandın ki ne yandın
 
Ana yemek olarak fırında tavuk yapabilirsin ama şu fırın posetlerınde içine patates koyabilirsin bezelye havuç da ilave edebilirsin. Bi dünya tarif var ama poşet kullan derim hem lezzetli hem de yumuşacık oluyor en son hafif üzeri kızarsın dersen çıkar posetten 15 dk da öyle pısır mis. Yanına pilav tereyağlı pırınclerı iyice yıka bulabilirsen gönen baldo olsun ; sonra tuzlu suda 15-20 dk beklet suyunu süz son kez bi daha yıka o da mis . Biber dolması olabilir ama hem o hem pilav güzel olmaz közlenmiş patlıcan salatası yapabilirsin yada havuçları rendele zeytinyağında sotele üzerine dereotlu sarımsaklı yoğurt dök süsle bayılırlar. Çorba da mercimek çorbası ideal olur her yemeğe yakışır ben bi patates bi de havuç rendelıyorum içine biraz da soğan ve tereyag en son da bi blender çok güzel olur. Fırında kaşarlı mantar da yapabilirsin.alternatif çok fırın yemekleri genelde biraz daha kolay ve daha şık oluyor
 
Ya birini tutup yaptirin ya da basit seylerle gecistirin. Mercimek corbasi, makarna (uzerine hazir sos alirsiniz), izmir kofte (kofteleri hazir alirsiniz), yanina hazir patates puresi, herhangi bir meyve alip kaynatip seker eklersiniz hosafiniz da hazir olur. Tatli olarakta hazir sekerpare veya kemalpasa tatlisi vs. Sahsen ben yemekten anladigim halde calistigim icin bazen useniyorum ve bu tur basit ve risksiz menuler yapiyorum.
 

Okurken sesli güldüm çok hoşsun canım valla yapa yapa anca yemeklerin ayarı tutuyor ben 3 yıllık evliyim dört aylık da kızım var doğum iznine ayrıldıktan sonra adam akıllı yemekler tatlılar yapmayı öğrendim desem yalan olmaz Allah tan eşimin yemekle alakali benden ciddi beklentileri yok internet sağolsun :)) kayimvaliden gelince yardimci olur belki sana 10 kişi yi ağırlamak da her babayigidin harcı değil yani Allah yardimcin olsun.
 
Bak ben anlatayım ilk misafirlerimi ve yaptıklarımı.Eşimin ailesi geldi komple Aksamdan ana yemek hazır ettim.Orman kebabı yaptim. Ramazan üstelik. malzemeler patates,havuç, patlıcan,kabak,soğan.domates.biber,kuşbaşı et.Bütün sebzeleri iri iri küp şeklinde doğranır yarı pişmiş kıvamda kızart(domates biber hariç) etleride duduklu tencereye koy 20 dk hasla sonra etleri tencereden çıkar ve bütün malzemeyi karasirtir et suyuna bir kaşık salça istediğin baharatları koy tepsine dök.Üzerine domates biber doğra.Buz dolabına at.Ertesi gün fırında yarım saat pişmesi yeterli.Yanına pilav.çorba iki çeşit salata biri yoğurtlu.Birde markette donmuş
 
Birde donmuş kroketler var.Çok güzel oluyor. Eşinden de baklava işte bitti.Çayla verirsin.Benim kiler bayıldı.
 
Esimin masallah pek kalabalik ailesi var. yani 5 km otemizde aile apartmanlarinda dayisi teyzesi anneannesi kuzenleri vs oturuyor. Evlendigimiz zaman tabii ki gelmek istediler. Hepberaber.. Bende firinda balik bakik yemeyenler icin tavuk bi kac cesit meze salata yapmistim. Baligin riski olmuyor. Tuzlayip atiyorsun firina :) 18 kisiyi alnimin akiyla doyurmustum tavsiyem öyle sulu yemek tarzı bişey ile uğraşma tuttu mu tutmadı mı stresi yaşamazsın. Salata mezelerle doyur :) bide balık tavuk et çeşitlerinden biri tamamdır.
 
Yaptır lahmacunu koy onlerine ayranı laf etmeye gelen her turlu edecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…