Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

kız şarap nerden çıktı:KK70:
tintin kuzum menüleri toplu yazıyoruz sabah öğlen ayrı ayrı yazmayın.
Açlıktan gözüm dönünce bugün gündüz yediklerimi yazıp napayım ne edeyim diye sormuştum. Şimdide tembellikten yazmadım. Haklısın bundan sonra hepsini bir yazarım.
Şarapçıyım abla ben :KK48:alışkanlıklarımdan kolay vazgeçemiyorum bi kadeh içeyim dedim büyük kadehi de kaldırdım insan kadehinden içiyorum :KK48::KK53:

menümüde yazayım
sabah :1 yumurta maydonoz kinzi ve peynirle omlet 4 zeytin yarım dilim tb ekmeği
öğlen: yarım kase ezogelin 4 5 kaşık etli türlü yoğurt
akşam: tb sandiviçle tost kino ve chali küçük ekmek tavada 1 yumurta
akşam dediğimde 5te yedim bugünki menüm kötü ama yapacak bişey yok hiç halim yoktu yemek yapacak.
su 2lt su 30 dakka lesli
sara_28 sara_28 @aeben gezegenfeza gezegenfeza

Olsun canım buda bugünün nazarı olsun diş ağrısı zordur iyi bilirim inşallah çabucak iyileşirsin

Hatırlıyorum :KK48:
Bana aldırdiğin tunikleri götürmedin bide :KK70:

Mesajı yazarken nikin gitti
Zararin neresinden dönersek kardir
Tilki misali geri dönüp geldik
Hatta hiç gitmemiştik :KK48:

Allah razı olsun canım
Babamda gözle görülür bişey yok
Sagligida gayet iyi
En son 9 sene önce gitmiş doktora
O zamanda fıtık ameliyatı olmuştu
Bi gidip baktıralım ne var ne yok demişler eşiyle beraber
Oda kan değerleri çok yüksek çıkınca bırakmamışlar
Biyopsi yapıp teşhis koyup tedavi yapacaklar

Sanada geçmiş olsun
Geçmişi tam okuyamadım kızımla ponicilik oynuyoruz ..telefonu elime aldırmıyor :KK43:
biyopsi sonucu inşallah güzel gelir canım.çok geçmiş olsun

Bende menümü yazıyım
Sabah
1 dilim siyah ekmek
1 dilim peynir
1 dilim pastırma
4 cherry domates
1 minik salatalık
6 zeytin

Akşam
1 kase çekirdek
Yarım ayva ( küçük)
2 dilim mango
2 kurabiye
1 cıs
Ton balıklı salata

1, 5 lt su
1 kupa yeşil çay
1 kupa kahve
4 kupa siyah çay
Spor yok belim ağrıyor
gezegenim cok az yemişsin yahu :(

aaaaaaaaa obezzto obezzto ne oldu kız geçmiş olsun bide demzmi yasomun nazarı değmiştir diye yalanın bata emi :KK23:
benim gözlerim kara renkli değil:cool: gezegenim dediği gibi anca kıskanmışımdır.:KK70:
şaka yaptım yasocan:KK19: ayağima bir seyler oldu ama daha iyiyim şükür

Maydanoz kinzi ne olaki

Bende onu soracaktım ki aşağıda resmini gördüm :KK39:

saracım dün gece çok ağrıyınca evde antibiyotiğim vardı içtim dün vermedi ilaç bugün diyince yazdı ama ben başlamıştım bile yoksa duramazdım bugün.

İyi yapmışsın çünkü apseli diş ağrır ve apseliyken çektirmekde iyi değil

kinzimi burda gürcüler çok tüketiyor kokulu maydonoza bezeyen çok kişinin sevmediği bir bitki kişniş
kisnis-595x446.jpg

Kişnişi turşu da çok seviyorum ben yasocum :KK39:

Açlıktan gözüm dönünce bugün gündüz yediklerimi yazıp napayım ne edeyim diye sormuştum. Şimdide tembellikten yazmadım. Haklısın bundan sonra hepsini bir yazarım.
Şarapçıyım abla ben :KK48:alışkanlıklarımdan kolay vazgeçemiyorum bi kadeh içeyim dedim büyük kadehi de kaldırdım insan kadehinden içiyorum :KK48::KK53:

İnsan kadehimi diğeri ne kadehiydi :KK70::KK70::KK70:

biyopsi sonucu inşallah güzel gelir canım.çok geçmiş olsun

gezegenim cok az yemişsin yahu :KK43:

şaka yaptım yasocan:KK19: ayağima bir seyler oldu ama daha iyiyim şükür
kuzum buz koydunmu bide kocakarı tarifi vereyim bu burkulmalar için ben çok yaparım eskiden yani şişkoyken hep düştüğümde bileğimi burkardım çok iyi gelir 10 tane zeytini çekirdeğiyle döv ve sar tabi bu saaatte biraz zor diyecen gürültü olur. geçmiş olsun yaaaaaaa:KK60:

Bugunku menum

Sabah 10.30
Iki yumurta, peynir, zeytin, roka, domates, salatalık

Ara 15.00
Üç kaşık karnabahar kısırı, üç kaşık kereviz salatası, turk kahvesi

Aksam 19.00
Bir kepçe çorba, yumurtalı ıspanak, üç kasık bulgur pilavı

Su:2 litre
Spor: 20 dk . Pump it up+100 mekik+kol hareketleri
Güzel menu afiyet olsun canim
Çok şükür ilk orucunu tuttummenu vereyim.
Sahur 1 yumurta kk peynir 1 dilim tb maydanoz 5 zeytin 1 kase yoğurt
Iftar 1 kase tarhana 3 yk karnabahar yemeği salata toplam 10 tane kadar mantı ekmek yerine sayılır mi bilmem.
Şimdi de çay demliyorum eşim nöbetçi inşallah çocuklar uyur ve sık uyanmazlarbi tv keyfi yapayim
Allah kabul etsin canım güzel menü afiyet olsun

Bende onu soracaktım ki aşağıda resmini gördüm :KK39:

İyi yapmışsın çünkü apseli diş ağrır ve apseliyken çektirmekde iyi değil

Kişnişi turşu da çok seviyorum ben yasocum :KK39:

İnsan kadehimi diğeri ne kadehiydi :KK70::KK70::KK70:
ben nefret ederdim kokusuna bile tahamülüm yoktu bir ablam zorlaya zorlaya yedirdi şimdi çok seviyorum saracım yemeklerede çok yakışıyor ve çok faydalı.

annennem olaydı derdi başlarım senin şarap çanağına:KK70::KK70::KK70: yasak geldi şaraba zayıflayana kadar haftada bir insan bardağından içecen:KK70:

sabah-öğle 11.30
1,5 kk peynir çeşitleri
1 tk petekli çiçek balı
2 çeri, 2 biber
1/4 simit

akşam 18.20
1 kepçe yoğurtlu kırık yarma çorbası
2 yk kıymalı yumurtalı ıspanak kavurması (yumurtasından 1 çatal aldım sadece)
2 minik kornişon turşu

ne kadar su içtiğimi saymadım. yavaş yavaş içiyorum.
midem kötü o yüzden bugün menümü değiştirdim. bunları da zorla yedim.
@aeben moni moni
Gecmis olsun canim güzel menü afiyet olsun

ben nefret ederdim kokusuna bile tahamülüm yoktu bir ablam zorlaya zorlaya yedirdi şimdi çok seviyorum saracım yemeklerede çok yakışıyor ve çok faydalı.
Ramazanda aşçı maydanoz zannedip salataya doğramıştı, adamın burnundan getirdiler, çoğu yenmedi

Menümü yazayım
Sabah
İki haşlanmış yumurta
Bir domates bir salatalık
10 tane zeytin
Bir dilim süzme peynir
Bir fincan yeşil çay

Öğle
Bir tabak zeytinyağlı patlıcan yemeği
Bir tabak sarımsaklı yoğurtlu bol baharatlı kinoa

Ara
Bir fincan sade türk kahvesi
Üç tane kuru kayısı
15 tane çiğ badem

Akşam
Bir tabak sarımsaklı yoğurtlu bol baharatlı kinoa
Bir tabak kabak spagetti

Su 3 litre spor 30 dakika leslie 30 dakika pilates

@aeben
yasom7272 yasom7272
@Antepia27
@Sarayca
Afiyet olsun guzel menü canim

Ne işe yarar ki bu bitki: Kişnişin faydaları
nedir-kisnis.jpg

kouskousrestaurant

• Kişniş, güçlü antioksidan özelliği sayesinde gripten kansere kadar uzanan birçok hastalığa karşı vücudu koruyor.

• İçindeki linoleik asit gibi asitler sayesinde kötü kolesterolle mücadele ederek vücuda destek veriyor.

• Bu faydalı asitler kolesterolü dengelerken kan şekerini düzenlemeyi de ihmal etmiyor.

• Hem antioksidan etkisi hem de içeriğinde bulunan oleik asit gibi asitler sayesinde kalp ve damar sağlığını koruyor, felç ve kalp krizi gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltıyor.

• Kişniş, içinde bulunan cineol adlı madde sayesinde göz ve deri iltihaplanmalarına karşı da adeta doğal bir ilaç gibi etki gösteriyor.

• Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor ve hazımsızlık sorununu gideriyor.

• Sindirim sistemini düzene soktuğu için de iştahsızlık sorunu yaşayanlara çare oluyor, vücutta iştah açıcı etkiler yaratıyor.

• Yemek sonrası oluşabilen mide krampları, şişkinlik ve ağrı gibi durumların önüne geçiyor.

• Kişniş tohumu doğrudan çiğnendiğinde kötü ağız kokusunun kesilmesini sağlıyor.

• Besin zehirlenmelerini önlemede etkili olduğu için en çok zehirlenmelere yol açan tavuk yemekleri gibi yemeklerde kullanılması önem taşıyor.

• Vücudu toksinlerden arındırması ve sindirimi kolaylaştırması nedeniyle diyet yapanlarına da yardımcı oluyor.

• Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi ani gelişen rahatsızlıklarda önleyici etkileri bulunuyor.

• Vücudu rahatlattığı gibi sinir stresimi de rahatlattığından stresle baş etmede yardımcı oluyor, uykusuzluk sorununun önüne geçiyor.

Bende menümü yazıyım
Sabah
1 dilim siyah ekmek
1 dilim peynir
1 dilim pastırma
4 cherry domates
1 minik salatalık
6 zeytin

Akşam
1 kase çekirdek
Yarım ayva ( küçük)
2 dilim mango