10 yıllık eşimle boşanmak istiyorum ama bu yükü kaldırabilir miyim bilemiyorum

Cocuklarla koye annenizin yanina gidin. Ev kira derdiniz olmaz. Anneniz cocuklara bakar, siz de en yakin merkez de gundelige gidersiniz bebek bakimina gidersiniz

Cocuklarla koye annenizin yanina gidin. Ev kira derdiniz olmaz. Anneniz cocuklara bakar, siz de en yakin merkez de gundelige gidersiniz bebek bakimina gidersiniz
En yakın merkez en az 1 saatlik otobüs yok. Köy arabaları var belli saatlerde gidip geliyor.

Allah yardımcınız olsun durumunuz zor. Ama her fikir verene olumsuz bir cevabınız olmuş. Askeri ücret alacağınız bir işiniz varsa çocukları bakıcıya / okula verip üstüne ev kirası ödemek vs gerçekten imkansız olur. Malesef hepimizin bildiği gibi hayat çok pahalı. Anneniz köydeymiş yol 1 saat demişsiniz ama büyük şehirlerde 1 saat ulaşım için normal süre kabul ediliyor. Çocukları annenize bırakıp haftada en az 3-4 gün ev işlerine gidebilirsiniz. En olur yolu bu gibi

Köy yerine boşanmış dönmenizi anneniz ister mi? Bana kalırsa kime ne derim de türkiye şartları pek öyle olmuyor. 2 kız çocuk biri yaşlı iki kadın, sizi rahatsız ederler mi?
Kocanın şiddeti olmasa hemen kısa vadede boşanma diyecektim çocukları tek başına büyütmek zor ama şiddet varken orada da durulmaz, bilemedim yani zor. Tek büyük çocuk olsaydı sabah okula bırakıp yarım gün ev temizliği gibi işlere gidebilirdin. Yarım güne 250 tl alıyorlar. akmasa da damlardı. Ama ev yok iş yok okula gitmeyen çocuk var. Senin iş çok zor bacım

10 yıl önce eşimle kaçarak evlendik hatta öyle olmak zorunda kaldı. 17 yaşındaydım ve liseye gidiyordum. Tüm hayatım yarida kaldı. İki tane kızım var biri 9 yaşında diğeri 3 yaşında. Büyük kızım 3 yaşındayken eşim askere gitti beni annem gile bıraktı 1 yıl askerlik yaptı. O dönem çok zordu her şey maddi manevi her açıdan eşime sırf harçlık gönderebilmek için kızını bırakıp çalışmak zorunda kaldım. Sonra geldi tekrar düzen kurduk iyi kötü çok şükür. Sonra ikinci çocuğumuz olsun istedik. Büyük kızım 5.5 yaşındaydı. Ben hamile ilen eşim beni kendj kuzeni ile aldatmış. Bunu kendisi itiraf etti. O gün içime bir şey oturdu tarifi imkansız. Kızımın kalbi delik doğdu zor bir hamilelikti hemde çok zor. Ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadi. Onu seviyorum iki kızımin babası. Ama aşk anlaminda değil ona yoğun duygular beslemiyorum. Şimdi boşanmak ıstiyorum hemde çok. Ama maddi durumum buna el verisli değil. Kira , fatura , büyük kızımin okul masrafı. Çalışmak istiyorum ama çocuklara bakan yok annem hasta. Yapayalnız kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu dönemde geçinmek çok zor ve ben kızlarımi bu duruma sokmak istemiyorum. Ama evlide kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek lütfen bir akıl verin.
Ya kusura bakmayın hanımefendi,
Kuzeniyle sizi aldatan adamı seviyorum ama aşk olarak değil falan demişsiniz,e bide aşık olsaydınız?
Kuzen bizde bi nevi kardeştir ya kardeş. Ne demek kuzeniyle beni aldatmış. Ben böyle bisey yaşasam, büyük konuşmak istemiyorum ama öğrendiğim an sokakta kalmayı göze alır, boşardım terkederdim o adamı.
Sonrasında nasıl mideniz aldı da koca yerine koydunuz o aşağılık adamı. İki kızının babasiymis ,olmasın benim çocuklarımın öyle babası.

Küçük kızınız anaokulu çağına gelene kadar bekle. Ama kendini eğitim olarak geliştir. Lise bitmediyse bitir açıköğretim üniversite başla. Sonra ailene yakın bir ev tut. İki çocuğunu da okula verirsin. Annen kontrol eder okuldan gelince. Sen de asgari ücret bile olsa bir işe girersin birazda nafaka gelir geçinir gidersin.

İki çocukla çok zor ama imkansız değil.
bence bir süre birikim yapın. Sonra iş ve kalacak yer ayarlayın kendinize. Annenizide yanınıza alırsınız. Anneniz şuan tek yaşayabildiğine göre çocuklara göz kulak olacabillir gibi geliyor. Ona da yük olmadan hallebilirsiniz bence. Siz yemekleri vs yapıp işe gidersiniz o sadece doyurur vs gibi.
Ama ilk önce kendinize güvenmelisiniz iş bulmalısınız. Devletin verdiği ile ya da nafaka ile olacak iş değil. İyi düşünüp taşınmalısınız

Hamileyken üstüne kendi kuzeniyle aldatmış sizi. Siz çocuğunu doğurmakla meşgulken adam kuzeniyle mi olmuş? İğrenç bir durum. Ya bir de kuzeni, kardeş sayılır o be! :kusmuk:
Üstüne bir de dövüyormuş sizi.
Bu adamın hiç oluru yok. Neyine kandınız da kaçtınız be kardeş bu adama? 17 yaş çocukmuşsunuz tabi bir de.
Ben olsam şartları olgunlaştırana değin beklerim. 10 yıl beklemişsiniz, kendinizi daha sağlama alana kadar bekleyebilirsiniz.
Aynı evin içinde ilişmeden yaşayabiliyorsanız deneyin derim.

Şartlar uygun olsa hemen boşanırdım. Ama sizin şartlarınızda olsam çocuklar biraz büyüyene kadar beklerdim. Bu sürede kendimi geliştirirdim. Elimden geliyorsa el işi vs yaparak kenara para atardım. Zamanı gelince de annemi yanıma alıp boşanırdım. En mantıklısı bu görünüyor

Valla ne diyeceğimi bilemedim gerçekten.
Kenarda hiç birikmiş yok, aile yok, iş yok, destek yok...
Gündelik işlere gidersin demişler ama evden çıktığın an da bir kira bedelin, iyi kötü fatura paran, harçlığın, erzağın vs olması lazım. İlk etapta bir miktar para lazım. Fiziksel şiddet olmasa bu şartlarından dolayı bir süre gizli birikim yapmaya çalış diyeceğim ama fiziksel şiddet olan bir evde kal diyemem kimseye. Annene gitsen, köyde tarla işlerine falan yevmiye usulü götüren birileri olmaz mı ? Aklıma bir şey gelmedi. Kadın sığınma evine gidin ya da..
Allah yardımcınız olsun.

Bir insan kuzeniyle nasıl birlikte olur ya benim aklım almıyor. Biz hep kardeş gibi büyüdük. Aynı soyadı taşıdığımız akrabamızla bile evlenilmez bizde. Adam karısına ihanet etmiş. Hiç mi kimse kalmamış.
Bu başka konu tabi. Konu sahibesi artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak hayatınızda. O yalan, o ihanet yaşandı artık. Bütün doğrular sorgulanacak sizin gönlünüzde Allah yanınızda olsun.

Ya kusura bakmayın hanımefendi,
Kuzeniyle sizi aldatan adamı seviyorum ama aşk olarak değil falan demişsiniz,e bide aşık olsaydınız?
Kuzen bizde bi nevi kardeştir ya kardeş. Ne demek kuzeniyle beni aldatmış. Ben böyle bisey yaşasam, büyük konuşmak istemiyorum ama öğrendiğim an sokakta kalmayı göze alır, boşardım terkederdim o adamı.
Sonrasında nasıl mideniz aldı da koca yerine koydunuz o aşağılık adamı. İki kızının babasiymis ,olmasın benim çocuklarımın öyle babası.
Doğulu herhalde orada çok normal. Çocukluktan nişanlıyorlar ama evli adamla kendi kuzeni ile adamın karışı hamileyken beraber olması 🤮.

Hanımefendi anneniz köyde ise köyde çocuk okutmak, ev geçimi daha kolaydır. Gitseniz ve ilçede bir yerde işe girseniz nasıl olur?

Karın tokluğuna onursuzluk?
Durumunuz cok zor.

Iste bu yüzden tüm kadınların maddi özgürlüğü olmali. Bunun için cabalamali ve bu özgürlüğü her şey pahasına elde etmeli.

Eslere muhtac olunca işte böyle çaresiz oturuluyor bu tiynetsiz heriflerle.
Allah yardımcınız olsun.

10 yıl önce eşimle kaçarak evlendik hatta öyle olmak zorunda kaldı. 17 yaşındaydım ve liseye gidiyordum. Tüm hayatım yarida kaldı. İki tane kızım var biri 9 yaşında diğeri 3 yaşında. Büyük kızım 3 yaşındayken eşim askere gitti beni annem gile bıraktı 1 yıl askerlik yaptı. O dönem çok zordu her şey maddi manevi her açıdan eşime sırf harçlık gönderebilmek için kızını bırakıp çalışmak zorunda kaldım. Sonra geldi tekrar düzen kurduk iyi kötü çok şükür. Sonra ikinci çocuğumuz olsun istedik. Büyük kızım 5.5 yaşındaydı. Ben hamile ilen eşim beni kendj kuzeni ile aldatmış. Bunu kendisi itiraf etti. O gün içime bir şey oturdu tarifi imkansız. Kızımın kalbi delik doğdu zor bir hamilelikti hemde çok zor. Ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadi. Onu seviyorum iki kızımin babası. Ama aşk anlaminda değil ona yoğun duygular beslemiyorum. Şimdi boşanmak ıstiyorum hemde çok. Ama maddi durumum buna el verisli değil. Kira , fatura , büyük kızımin okul masrafı. Çalışmak istiyorum ama çocuklara bakan yok annem hasta. Yapayalnız kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu dönemde geçinmek çok zor ve ben kızlarımi bu duruma sokmak istemiyorum. Ama evlide kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek lütfen bir akıl verin.
Ev arkadaşı olun gitsin iyi bir babaysa, bir yandan kendinizi geliştirin ve maddi olarak yükselmeye çalışın. Kızlar da biraz daha büyür hem

biraz idare edip para biriktirin. bu sürede küçük okula başlamış olur. ikisi okula gidince sizde gündeliğe falan gidersiniz. bir yol bulunur

ama şimdi işiniz çok zor. bu kadar pahalılık olmasa daha kolay olurdu işiniz ama. şu anda biraz daha sabredin bence

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Hangisi uygunsa onu yapmak istiyorum. Arkadaşlardan biri demis onunla aynı evde kalacağına sokakta kal diyem tek başıma olsam neresi olursa olsun kalırım. Ama iki kızım var ve daha çok küçükler. Şuan da hayat şartları çok zor gecinmek zor. Onları kendimle sürüklemek istemem. En çokta bu zoruma gidiyor mecbur kalmak. Yoksa olan olmuş biten bitmis.

Back
X