Ben 75 le başladım canım ya kendin biliyorsun beraber çıktık beraber ilerledik hep. Benim 13 tü insülin direncim 2,5 a düştü.işte her vucut farklı tepki veriyor.şuda var senle aramızda belki 20 kilo var bende insülin direnci de var.kilo verdikçe daha doğrusu beynimi alıştıra alıştıra yol almam lazım.ama firen bende olmalı yoksa 1 hafta sonra elimde patlıyor.az gitsin ama kalıcı olsun diyorum.
Zaten bu kiloda ameliyat etmezler canım. Dikkatini başka yere vermeye çalış. İsteyince yapıyorsub. O kadar kiloyu nasıl verdin yine yaparsınşu kilodan psikolojim alt üst canım yaa.artık tak etti canıma.eşim askere gidecek kafası bozuk maddi sıkıntılardan dolayı kafası dolu.ameliyat mı olsam dicem artık o raddedeyim de eşim kıyamet koparır tırsıyorum.insülin direnci şeker var.artık çok yoruldum.tükenmişlik sendromu galiba diyorum.
doru diyorsun gecen yıl çatır çatır gitti ya.benim 80 lerde insülin kaçtır Allah bilirZaten bu kiloda ameliyat etmezler canım. Dikkatini başka yere vermeye çalış. İsteyince yapıyorsub. O kadar kiloyu nasıl verdin yine yaparsın
Noldu sana kuzum ya. Iyi gaza gelmiştin sen. Bu hastahane psikolojini bozmuş senin. YVaş yavaş bir şeyleri azaltarak başla işe. Oncesinde de burada kilo versin sanırım. Yani yapilabilecegini benden iyi biliyorsun. Bizim hatamiz birden bire her seyi kesmek oluyo bence. Dengeli beslenmek lazım bunu hayatimiza oturtmamiz gerekiyor.Anladigim kadariyla çok sıkıldin bunaldin ve kendini yemeğe verdin bu da vicdan azabı olarak geri dönüyor hep bize. Toparla kendini yapabilirsindoru diyorsun gecen yıl çatır çatır gitti ya.benim 80 lerde insülin kaçtır Allah bilirsağlıklı bir şekilde vermek istiyorum şu kiloları. çok bitkinim bu konuda ya.inşallah başarırım
Canim oncelikle gecmis olsun dicem..yavrucugun hastaydi..nasil simdi iyimi...şu kilodan psikolojim alt üst canım yaa.artık tak etti canıma.eşim askere gidecek kafası bozuk maddi sıkıntılardan dolayı kafası dolu.ameliyat mı olsam dicem artık o raddedeyim de eşim kıyamet koparır tırsıyorum.insülin direnci şeker var.artık çok yoruldum.tükenmişlik sendromu galiba diyorum.
evet ya hiç iyi değilim.netten baktım tükenmişlik sendromu yaşıyorum galiba.dediğin gibi birden kesince batıyor bir süre sonra elimde patlıyor.dengeli beslenmek niyetindeyim artık ya.çok bıktım şu kilodançhep dert banaNoldu sana kuzum ya. Iyi gaza gelmiştin sen. Bu hastahane psikolojini bozmuş senin. YVaş yavaş bir şeyleri azaltarak başla işe. Oncesinde de burada kilo versin sanırım. Yani yapilabilecegini benden iyi biliyorsun. Bizim hatamiz birden bire her seyi kesmek oluyo bence. Dengeli beslenmek lazım bunu hayatimiza oturtmamiz gerekiyor.Anladigim kadariyla çok sıkıldin bunaldin ve kendini yemeğe verdin bu da vicdan azabı olarak geri dönüyor hep bize. Toparla kendini yapabilirsin
o da yoruldu yavrum.ilaçlarını verdim uyudu baya.ya bende orta yok hep tam gaz gidiyorum bu yanlış bişey benim sakin ve kontrollu davranmam gerekki bir daha geri dönmesin kilom.herşeyden yeyip kontrollu davranacam.her şeyden yemeden kastım patates pirinç tarzı değil çünkü şeker hastasıyım aynı zamanda.az az gitsin ama sürekli sürdürülebilir şekilde beslenmek istiyorum artık.çok yoruldum çünkü.şunu fark ediyorum yedikçe mutsuz oluyorum benCanim oncelikle gecmis olsun dicem..yavrucugun hastaydi..nasil simdi iyimi...
Bu arada insulin direnci bndede var..ben seni anliyorum ama ameliyatlik bir durum degil..iradene kalmos birsey..seker un tuzdan uzak durman ve bol hareket etmen gerekiyo..hareket derken duzenlo ve mumkunse ayni saatlerde..
2013 te gittigim bir doktorun onerisydi bu bana ve gercekten guzel kilo verdim..ama en cok zorlandigim sey iradeydi..haftalik gun verdim kendime o zamanlar..ve baktim kilolarim bni terkediyor..onu gordukce azmettim 22 kilo vermis oldum...
Tabiki pesine hamilelik vs aldim ama o kiloma asla cikmadim..
Simdi yine sekerle imtihanfayim..cok zorlaniyorum..ama olucak inaniyorum..yine bismillah docem ve sekeri hayatimdan cikarip aticam..
Bir anda her şeyi hayattan çıkarınca olmuyor. Ben de yapamadım. Perşembe günleri hariç canımın istediğini günlük almam gereken kaloriyi geçmemek kaydıyla yiyorum. Geçen gün fıstıklı tahin helvası yedim mesela. Tatlı isteğimi bastırdığı için neskafe içiyorum mesela. Bıraktığım zaman kacirdigimi farkettim. Ekmeği bile yavaş yavaş azalt. Kendindeki değişimi görmeye başlayınca kendine güvenin de artacak. Kuzuna da geçmiş olsun.evet ya hiç iyi değilim.netten baktım tükenmişlik sendromu yaşıyorum galiba.dediğin gibi birden kesince batıyor bir süre sonra elimde patlıyor.dengeli beslenmek niyetindeyim artık ya.çok bıktım şu kilodançhep dert bana
Kız martta soba mı kalkar bebekli evde. Nerdeydin sen. Bizim mayısın ortasına kadar yanıyor kaloriferler konyadanapıyorsunuz kızlar?ben öğleden sonra temizliğe giriştim hışım çıktı.ama değidi ev mis oldu.haftaya sobayı kaldırıcam inşallah.atıştırmalık kuru meyve almam gerek de markete gitmeye halim kalmadı pertteyim şuan.
Hayır, menun gayet sağlıklı.12 Mart menüm;
Sabah 07.30;
Haşlanmış yumurta, 1 dilim tb ekmeği ,1 dilim beyaz peynir, 3 zeytin, 1 domates
Ara 09.30;
Yeşil çay, 2 kuru kayısı
Öğlen 12.00;
1 kase çorba
Salata
2 haşlanmış tavuk but
Ara 16,00,
1 portakal
1 bardak sulu ayran
Akşam ,
Bir kase tarhana çorbası
1 kase yoğurt
Ara 21.00,
Hibisküs çayı
2,5 lt su .
Yarım saat yürüyüş .
Ben bugün çok yemişim galiba
Teşekkür ederim canım, öğreneceğim sizden ..Hayır, menun gayet sağlıklı.
Beğendim menunun canım. Sabahki böreği gun içinde güzel dengelemissin.Kahvaltı 10:30
1 haşlanmış yumurta
2 yk menemen 1 dilim tb ekmeği
Zeytin peynir marul maydanoz havuç
Domates salatalık 1 ceviz
1 patatesli börek
15:30 2 si bir arada kahve 2 kare çikolata
Akşam 17:20
1 tabak yoğurtlu haşlanmış brokoli
20:00 1 yeşil elma veya 1 kivi yemeyi düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?