Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun

Afiyet olsun

Nasıl pirinç hiç yeme neden o. Hem pirinci yağda şehriyeli yapmıyorum sade suda haşlıyorum. Kilo vermektede çok işe yarıyor. Uzak doğu hep pirinç yiyor. Neden biz hiç yemeyelim.

Fark etmez yağsız olması. Pirincin glisemik indeksi çok yüksek. Senin kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürür. İnsülin direncine davetiye çıkarır. Hızla düşen kan şekerin yüzünden çabuk acıkırsın. Bulgur, mercimek, kinoa daha iyi seçenekler çünkü bunlar kompleks karbonhidratları seni uzun süre tok tutar lif miktarları fazla bagirsarda geç emilir.
Hamburger yiyerekte kilo verirsin. Aldığın kalori harcagindan dusukse.. ama önemli olan tartidaki sayi degil vücut yağ oranin ve sağlığın. olay pirinçte degil. Yumurta ye bol bol vitamin protein selenyum var. Tok tutar kan şekerini hızlı yükseltmez leptin hormonu salgılatır. Lor ye kalsiyum protein var içinde. Pirinçte bir sey yok. O kadar çok işlemden geçiyor ki...

Not: uzakdoğulara plastikten pirinç üretmiş bir süre önce sahte pirinç diye ülkemizde de bulundu. Yediginiz pirinçleri yüzde 75 ithal. Pirinç üzerinde en çok hile yapılan besin maddelerinden biri. Kabuğundan ve kepenginden ayrılığı icin besin değeri bakımından çok kıt. Ayrıca böceklenmesin diye çok fazla kimyasal ilaç kullanılıyor.

Aslında kimse kimsenin yediğine yorum yapmasa sadece menü,bitki çayı önerisi , spor sohbet, kilo bildirimi olsa ne bileyim beni baskı altında hissettiriyor
Bu olmamış az olmuş çok olmuş şunu yeme vs
Bilmiyorum zaten konumda da yazdım

Tadı cok guzel oldu tavsiye ederim:))

Fırsat bulduğum anda deneyeceğim ve. Yorumumu yazacağım :)

Menün güzel arkadaşım afiyet olsun

İnşallah sağlıkla bebişini kucağına almak nasip olur :)

Bugünkü menüm

Sabah 1tane sosis yarim dilim ekmek
Ara yarim nar

Öğlen 1tabak bol tavuklu acılı bulgur
Ara yok

Akşam 1tane sosis yarim dilim ekmek

2litre su
Spor yok yaparsam yazicam

Sosis hiç olmamış @Bengi__ e kesinlikle katılıyorum işlenmiş gıda hiç bir şekilde yenmemesi gerekiyor.

Afiyet olsun menün iyiymiş :)

Biliyorum ama yedim pişmanda değilim
Okadar çok zararlı şey varki hangi birini dikkat ediyim

Şahsi fikrim birbirimize birşeyler katmayacaksan o zaman birlik olmamızın bir anlamı yok. Herkesin doğru bildiği yanlışlar var, bir de mutlak doğrular var. Bilmeden hepimiz yanlış yapabiliriz, yanlış beslenebiliriz ama bu yanlışı yapmadan öğrenemeyiz. Mesela Bengi__ arkadaşımızın yorumları sert gelebilir bazılarına, kendisini hiç tanımama rağmen yorumlarından inanılmaz hoşnutum. Yönlendirme yaparken bilinçsiz bir şekilde yapmıyor, yaptığı tüm açıklamalar doğruluğu kanıtlanmış bilgiler. Bizlerin burda yapmış olduğu fikir alışverişinin piyasadaki değeri minimum 200 TL, danışmanlık koçu sağlıklı yaşam adı altında.. Burda ise bedava :)

Son düzenleme:
Birbirimizin yanlislarina hatalarına yorum yapacağız ki neyi doğru neyi yanlış yaptığımızı öğrenelim. Hepimiz kilo vermek istiyoruz. Ben kendim için söyleyeyim sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorum. Istediğim kiloya ulaşınca bir kaç ay sonra verdiğin kiloları almak değil. En önemlisi de neyin zararlı neyin saglikli olduğunu bilmek istiyorum.

Bence
Bence dedim zaten baskı altındayken odaklanamıyor streste hissediyor ve geriliyorum neyse

Hakaret mi ettim bilmiyorum farkında olmadan bence dedim sadece o kadar

Ben kesinlikle kötü bir tonlama ya da hakaret olarak algılamadım yazdığınızı. Sadece açıklama yapmak istedim söylediğinize karşılık, yanlış anlaşıldıysam affola.
Yok Kusura bakmayın sanal dayız öyle anlaşıldıysam dedim
Sadece bence dedim bir öneriydi

Hııı anladım canım. Haklısın tabi yediklerimizin çoğu zaten doğal değil. Teşekkür ederim açıklama yaptığın için.

Bu baskı değil ki birbirimize destek olmak doğrusunu yanlışını söylemek uyarmak. Bir çok doğru bildiğimiz yanlışlar var. Elbette burda konuşarak birbirimize danışarak öğreniyoruz. Buranın da bir yaptırımı elbette olacak buraya karşı sorumlu olacaksın ve ona göre besleneceksin. Bizim için değil kendin için öğrenip uygulayacaksın sonuçta.

Amin canım Allah razı olsun

Afiyet olsun canım

O yorumu hiç yazmamışım kabul edin hepiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…