Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Demek herkeste sorun oluyor bende kaldirip yeniden mi yüklesem diyordum

Aayyyy denemek lazımmm

Arkadaslar ben cikiyorum. Misafirler kapidan ben bacadan misali kapiyi kapattigim gibi kk ya girdim. Bu ev bu isler beni bekler. Sonra gorusuruz.

Selam canlar güzel bir gün ve tartıdan önce kacamaksiz bir gün olsun. Ben de bugün protein+sebze+meyve şeklinde beslenecegim. Bengi__ merak etme meyveyi nasıl tüketmem gerektiğini öğrendim
Bu arada kızlar ben güç toplama günün de kardiyo yapayım diyorum sanki burada bir kaç arkadaş video paylaşmıştı kardiyo için. Ya da bildiğiniz videolar varsa paylasabilir misiniz?

çook geçmiş olsun canım...
çok sağol canım...
profilinde resim olmayan arkadaşlar bir çiçek neyim ekleseniz keşke etiketlerden bumuydu şumuydu diye zor oluyor az çok resmiden tanıyıp etiketlemek daha kolay olur.....
aynen ben de resimlere bakıyorum
çook lezettliydi saat 16,30 olsada yine yesem kedi gibi saati bekliyorum
tadını bende beğendim..şimdi öğleni yedim
gideyim biraz evi toparlayayım sonra yürüyüş bandımla buluşayım görüşmek üzere
iyi kalori yakmalar canım
favorilere ekledim bile
zerra çok geçmiş olsun canım iyisiniz umarım?
çok sağol canım bizlerde çok şükür birşey yok..ama arabalara güvenmemek lazım.çarpan mer...marka benim on katım hasar var.hiç hızlı değildik ışıklarda durmuş hareket edecektik
Arkadaslar ben cikiyorum. Misafirler kapidan ben bacadan misali kapiyi kapattigim gibi kk ya girdim. Bu ev bu isler beni bekler. Sonra gorusuruz.
kolay gelsin canım
Eggfast 2.öğün de tamamlandı
Hiç acıkmadım, normal mi?
ben sabah 9 da yedim öğlen 12 de yürüyüşe çıktım ama yürüyüşten sanırım acıkmıştım gelince yedim öğlen öğününü

Kızlar yarım saat sonra misafirim gelecek o yüzden bugünki konumu paylaşıp çıkıyorum. Bugünki konumuz su içmekte zorlananlar için.

SU İÇMEK İÇİN TAVSİYELER

Vücudumuzun üçte ikisini oluşturan suyun hayatımızın vazgeçilmezi olduğunu çok iyi biliyoruz. Hayatımızda sayılamayacak alanda faydalandığımız suyun vücudumuz metabolizmasında ve zayıflamada ayrı bir yeri vardır.

Saf su tüketiminin düşük olduğu ülkemizde suyun yerine tükettiğimiz sıvı gıdalar en büyük sorunu oluşturuyor. Sabah kalkar kalkmaz çaya sarılıyor, öğle yemeğinde çoğu zaman meşrubatlarla susuzluğumuzu gideriyor ve yemek sonrası mutlaka yine çay içiyoruz. İkindi çayı, akşam çayı, keyif kahvesi derken su içmeye vakit kalmıyor. Su dışında içtiğimiz diğer içeceklerinde çoğu zaman kalori oranı yüksek oluyor ve aldığımız fazla kaloriler yağ depolarımıza gönderiliyor. Günlük fazladan alınan bir küp şekerin yılda yaklaşık 1 kiloya, 1 bardak kola veya meyve suyunun yılda 5 kilo yağ olarak vücudumuzda biriktiğini biliyor muydunuz?

1) Sabah aç karnına ve öğünlerden 30 dk önce su içmeyi alışkanlık haline getirin

Sabahları aç karnına içeceğiniz bir bardak su sizi sadece uyandırıp tazelemiyor. İçtiğiniz bir bardak su ile metabolizma hızınızı ateşleyecek ve kilo vermeye bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Alışkanlık kısmında zorlanacağınızı biliyoruz. Fakat yapılan bir araştırmaya göre herhangi bir eylemin alışkanlık haline gelebilmesi için sadece 21 gün boyunca uygulanması yeterli.

2) Suya aroma katın
Su içmiyor oluşunuzun sebebi belki de suyun tadından hoşlanmamanız. Merak etmeyin, bunun çok basit bir çözümü var. Bir sürahi içine dilimleyeceğiniz taze meyvelerle suyunuzu tatlandırabilirsiniz. Ya da limon ve salatalık dilimleyip nane yaprakları da ekleyerek ferahlayabilirsiniz.

3) Tuvaletten sonra 1 bardak su
İçtiğiniz her bardakta su; vücudunuzu toksinlerden arındırmak için harekete geçiyor dolayısıyla siz de tuvaletin yolunu tutuyorsunuz. Tuvaletten çıktıktan sonra 1 bardak su içmeyi hatırlamak günlük almanız gereken su miktarını yakalamanıza yardımcı olacaktır.

4) İdrar renginizi takip edin
Yeteri kadar su içip içmediğinizi anlamanın en kolay yolu, idrar renginizi kontrol etmekten geçiyor. Eğer idrarınız koyu ve sarı renkli görünüyorsa daha çok su içmeniz gerektiğini anlamalısınız. Peki berrak ve şeffaf renkliyse? İşte o zaman doğru yoldasınız demektir.

5) Su şişesi edinin
Su şişeleri hem sürekli mutfağa gitme derdinden kurtardıkları hem de içtiğiniz miktarı takip etmeyi kolaylaştırdıkları için çok kullanışlılar. Siz de beğendiğiniz renk ve desenlerde bir su şişesi edinin. Daha sağlıklı olması açısından cam olmasına özen göstermeyi de unutmayın. Bu özellikle çalışan kadınların çok işine yarayacak bir yöntem. Masanızın üzerinde şişe görmek size su içmeyi hatırlatacaktır.

6) Kendinizle yarışın
Günün belirli saatleri için kendinize su içme hedefleri koyarak işleri biraz daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Örneğin, “Saat 11:00’e kadar 500 ml su içmiş olacağım” gibi bir hedef koyun ve başarılı olursanız kendinize ufak ödüller verin. Hemen su içmeye gittiniz değil mi?

7) Post-it yapıştırın veya alarm kurun
Teknoloji günlük yaşamı bizim için kolaylaştırmaya devam ediyor. Eğer kendi kendinize su içmeyi hatırlayamıyorsanız telefonunuza indireceğiniz bir “su içme” uygulaması size yardımcı olabilir.
Uygulamayı indirin, hatırlatma aralıklarını ayarlayın ve tamam, işte hepsi bu kadar! Yine de uğraşmak istemezseniz telefonunuzun hatırlatma veya alarm özelliğini de bu amaçla kullanabilirsiniz.
Ben uygulamadan falan anlamam, bana kolay şeylerle gel derseniz de post-it kullanmayı deneyebilirsiniz. Evinizin veya ofisinizin uygun yerlerine yapıştıracağınız birkaç renkli not kağıdı sizi su içmeye teşvik edecektir.

8) Susamayı beklemeyin
Evet, su içmek için susamayı beklemeniz gerekmiyor. Çünkü siz susadığınızı hissetmiyor olsanız da vücudunuzun rutin olarak her gün belirli bir miktar suya ihtiyacı var. Lütfen ona karşı duyarlı olun ve ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin hanımlar! Kilonuz ve yaşınıza göre su ihtiyacınızı hesaplayabilirsiniz

9) Suyunuzu göz önünde tutun
Evde veya ofiste görebileceğiniz ve kolayca uzanabileceğiniz bir mesafede su bulundurun. Göz önünde olan her şey daha kolay hatırlanır. Böylece su içmeyi de unutmamış olacaksınız! Ayrıca hatırladığınızda elinizin altında su olacağından mutfağın yolunu da tutmanıza gerek kalmayacak.

Bengi__ senin söylediğin gibi yiyorum
Ama bugün merak edip tartıldım gene gramm gitmemiş 1haftadir aynı duruyorum
Ben eskisi gibi yesem olmazmi
Bak denedim 3ögün ara öğün ama bana faydası olmuyor bugün çok sinirlerim bozulduu gramm gitmemiş yaaa

ha aman iyi bayagi zahmetli oluyomus evet :) ben sahsen sutcumden aliyorum mayami kalmazsa elimde :)

Sabırlı ol canım vücut bazen öyle yapabiliyor. Ben bir ara deli gibi spor artı diyet yaptım gram gitmedi. Sabırlı olmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…