Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ona şekersiz 7 gün yapalım birlikte de..

Allahım o cupkekki bir daha gorurusem sen biliyorsun..

berilceee tatlim. Yorum yapmaktan sana bir sey yazamadım. Çok üzüldüm. Yapabileceğimiz bir sey var mi? Onların gözünde kaptanımız olmasında sen hep bizim kaptanımızın. Burda olmanı kimse engelleyemez. Birlikte başaracağız. Sakin menü paylaşmaktan vaz geçme. Sekeriz 7 gün etkinliğimiz var. Sende katılıyorsun itiraz istemem..

ŞEKERSİZ 7 GÜN

Ne yemiyoruz?

Rafine yani saf şeker ve bunların eklendiği yiyecek ve içecekler. Ambalajlı ürünlere de dikkat ediyoruz, muhakkak etiket okuyoruz, göreceksiniz o kadar çok şeyin içinde şeker var ki… Lezzet katsın, bağımlılık yapsın, raf ömrü uzasın diye her şeyde var.

Mesela hazır soslar (barbekü, ketçap, mayonez, hardal, soya…), meyveli yoğurtlar, krakerler(tuzlularda bile), kahvaltılık gevrekler-müsliler, sakızlar, gazlı içecekler…

Tatlandırıcılı gıdaları tüketmiyoruz, çünkü o tatlı tadını da unutmamız lazım ki bu ürünleri tatlı tadlarından tercih ediyoruz.

Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur…tüketebiliriz.

Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.

NE YİYEBİLİRİZ
Günlük 2 porsiyon meyve veya kuru meyve yiyebilirsiniz. Emziren anneler 3 porsiyona çıkabilir.

Tam tahıllar,
Tam buğday ekmeği,çavdar ekmeği, kepek ekmeği
Bulgur, kinoa, yulaf, bakliyatlar
Bol yeşil yapraklı sebze
Patates hariç tüm sebzeler.
Kızartma olmamak şartıyla tüm tavuk, et, balık,
İşlenmiş et yemiyoruz..
Yumurta,
Süt ürünleri

Lütfen aldığınız tüm hazır gıdaların içindekiler bölümünü okuyun. Şeker, glikoz şurubu, fruktoz surubu, asparam, tatlandırıcı vs.. gördüğünüzde bırakın onu.

Konserve Mısır’ın içinde bile şeker var o yüzden her şeyin ama herşeyin etiketini OKUYUN...

Ben her durumda mutluyum sızınle olmaktan
Gerısı yapı meselesı
Susanlar ve berıl gıbı olan var

Arkadaşlar merhaba dün ve bugün menü paylaşamadım bazı özel durumlardan dolayı kaptanımıza açıklama yaptım konuyla ilgili..
hoş çokta birşey yedim sayılmaz :)
Tarif görevimi aksattığım için gün içerisinde 2 tane yazarak eksikliği telafi edeceğim.
Bengi__ nin dediği etkinliğe katılıyorum, tariflerimde sadece meyve şekeri olmasına dikkat edeceğim.
Hepinize iyi akşamlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…