Canim 1.5 yil oldu osmaniyede yasayali burali degilim esimin isi dolayisiyla osmaniyedeyiz.. kayisi cenneti malatyaliyim aslen)). tirsik hic bilmiyorum haftada bir mutlaka adana ve ciger yiyorum demir düşüklüğüne cok iyi geliyor haftada bir bu menuyle geliyorum...
Vay bir malatyali daha :) eşim sağolsun bnde malatyaliyim artıkCanim 1.5 yil oldu osmaniyede yasayali burali degilim esimin isi dolayisiyla osmaniyedeyiz.. kayisi cenneti malatyaliyim aslen)). tirsik hic bilmiyorum haftada bir mutlaka adana ve ciger yiyorum demir düşüklüğüne cok iyi geliyor haftada bir bu menuyle geliyorum...
Aaa tamam bildim otu görüntüsünü begenmedim hic almadimBenim ilk tayin yerim Adana. Adana' da Osmaniye' li çoktur. Bayram kömbeleri vardır meşhur, bir de tırşıkları. Zehirli bir ottan yapılıyor ve yapımı çok zahmetli çorba gibi bişey. Osmaniye liler çok sever. Yakın bir tanıdık komşu varsa sor bi. Osmaniye den gitmeden tadına bak mutlaka. Ben çok beğenmedim ama şimdi olsa yine bakarım tadına. Yeni tatlara çok açık bir insanımŞırdanı çok severim bir de. Sizin yörenin yemeklerini çok bilmiyorum ama Adana taraflarının mutfak kültürüne bayılıyorum. Özellikle Antep, Adana, Antakya taraflarında olup ta yemek yemeyi sevmeyen yoktur bence.
Bu hafta regl takımı vurdu galiba. Sanırım 4 kişiyiz. Umarım hepimiz eksilerde çıkarız.
Allah kabul etsin canım. Yarın da tutacak mısın?
Canım gayet güzel bir menü ama meyvelerin biraz fazla olmuş. Mas fasulye salatası nasıl bişey? İlk defa duydum.
Hımmm çok küçükmüş canım bebişin. Emziriyor musun?
O zaman güzel bişey yapmışsın. Böyle durumlarda tarçınlı sütü biliyorsundur. O tarz bişeyler seçersen daha da güzel olur. Çünkü tarçın tatlı krizlerine birebir. Belli kalıplarda beslenmeyi bende sevmiyorum. Sadece Karatay ya da Dukan tarzı tek tip beslenmek yanlışmış gibi geliyor. Önemli olan süreklilik sağlayabileceğin düzenli ve sağlıklı bir beslenme tarzı oluşturabilmek. Çok kararlı görüyorum seni inşallah güzel sonuçlar alırsın.
Çok güzel bir menü olmuş canım. Su ve sporunda öyle.
Vurmasın vurmasın hiç yapma yerini. Yarın tartıda eksi bekliyorum senden haberin olsun.
Geçmiş olsun canım. Emzirme dönemlerinde kolay kilo verilir çünkü metabolizma süt üretimi için sürekli faaliyet halindedir. Eğer doğru ve sağlıklı beslenirsen şakır şakır gider kilolar. İyi değerlendirmek lazım bu dönemi. Bol protein tüketimi sütünün kalitesini de artırır. Unutma yediğin her şey bebeğine de gidiyor süt olarak. Bol vitaminli, kalsiyumlu besinler tüket.
Canım sadece kahvaltıdaki fıstıklar fazla göründü gözüme. Tadını çıkar valla Adana yemeyeli yıllar oldu. Daha doğrusu Adana gibi adana yemeyeli yıllar oldu. Sen şimdi tırşıkta seviyorsundur Allah bilir. Ayyyy özledim ben Adanayı yaaaaaaa.
Ne güzel canım bol bol gel yalnız bırakma bizi. Korumanda da yardımcı olur. Tibet'in gençlik pınarının kitabını aldım geçenlerde. Elimdeki kitap biter bitmez ona bir göz atıyorum o zaman.
Kaptişim canım hoş geldin. Bizim bu hafta öyle fazla bi iddiamız yok gibi ama inşallah haftaya coşarız gibi geliyor. Regl vurgunu var takımda
Afiyet olsun canım. Menün gayet güzel ama tek bir sıkıntı bulgur köftesi. Sakıncası yok yemenin ama perşembe yemen kötü olmuş. Bulgurun çok sağlıklı olduğunu düşünenlerdenim ama ertesi güne şişkinlik yaptığı için tartı öncesi olmamış. Umarım sonucunu çok etkilemez.
Afiyet olsun canım. Temizlikten sonra da spor yapmayıver bi zahmet. Zaten oruç tutmuşsun. Erişteli tavuk çorbasını da oruçtan dolayı görmemezlikten geliyorum.
Diyetteyken pirinç pilavı yemezsek daha iyi olur. Normalde de çok sağlıklı olmuyor ama ekmek yerine geçtiği için değişim yapılabiliyor. Ama dediğim gibi diyetteyken tüketmeyelim. Pilav haricinde ideal ve güzel bir menü. Afiyet olsun. Kahvaltının saati kötü olmuş ama.
Afiyet olsun canım. Kahvaltının saati ve akşam ki ev makarnası haricinde güzel bir menü. Bu kahvaltı saatlerini ısrarla her defasında söyleme niyetindeyim. Çünkü belki farkında değilsiniz ama metabolizma çalışmaya geç başladığı için ne kadar az yerseniz yiyin istediğiniz sonucu almakta zorlanırsınız.
Ooooooo maşallah maşallah harika bir menü olmuş. Kısırlar, kekler, börekler bayram etmiş vücut. Tartı öncesi seni kocamannnnnn alkışlıyorum.
Oooo hemsomsun o zaman slm olsunVay bir malatyali daha :) eşim sağolsun bnde malatyaliyim artık
Afiyet olsun canım. Keşke lavaşını değil de sadece dönerini yeseydin. Su çok az olmuş.15 Şubat Menüm
Sabah 8 bucuk
herbulayf formül 1 250 ml.218 kalori
Saat 10 buçukta Yarım kase tarhana çorbası
Öğle saat 1de
2 kaşıklik sütlü yumurta
4 zeytin
1 kase yogurt
Yarim dilim kepek ekmeği
Saat 7 de akşam yemeği eve geç geldiğim için mecbur dışarıdan aldık lavaş arası döner.
1 kaşe yoğurt
Saat 9 da maydonoz suyu ödem atarmış çünkü şuan regl im tartıda fazla çıkmamam lazım yarın ins.
Şu 1 buçuk lt.
Spor mecburen yok.
Afiyet olsun canım yine menün bir harika. Akşamın azıcık geç olmuş ama su ve sporun gayet güzel.15 Şubat menum
Sabah : 06 : 40
1 haslanmis yumurta
3 dilim salatalık
2 ceri domates
1 kucuk sut
2 ceviz
1 kk suzme peynir
Ogle: 12.25
Yarım kepce ezogelin çorbası
Yarim palamut ( firinda)
2 yk Barbunya
Aksam: 19.20
3 yk Ispanak sote
1 kase yogurt
1 tavuk göğsü ızgara
2.8 lt su
50 dk vücudun farklı bölgelerine çalışma (kol, sırt, karın )
Listede yoksun yaaaa takıma girebilmek için önce bir deneme süresi var. Onun için sordum.evet canim ama aksmalari acikmiyorum artik eskisi kadar. leptin hormonu 4 saat sonunda devreye gidiyor diye ogunlerin arasini uzun yuttum. canan karatay da 2 ogun yapin diyor ya ondan dolayi oyle yaptim.
1 2 saatte bir surekli bir seyler yerdim ozellikle de tatli o yuzden tatliyi birakmam zor oldu. artik tatli ve seker tuketmiyorum. ara ogun yapmiyorum. ve porsiyonlarimi kuculttum bu da zorladi beni. yavas yavas duzene oturtmaya calisiyorum. simdi benim icin onemli olan ne yedigim degil ne zaman ve ne kadar yedigimdi. buna alistigimdan artik daha saglikli ve dengeli beslenmeye calisirim.
deneme suresi derken onu anlamadim?
Kahvaltının saati çok geç. Onun haricinde menü su ve spor gayet güzel.15 subat persembe
11.00
dereotlu omlet
1 ck lor
2 zeytin
2 findik domates
2 kepek ekmegi
biraz maydanoz
1 tane biber
13.00
turk kahvesi
1 hurma
19.00
3 ck tarhana
karnabahar brokoli salatasi
1 kase yogurt
40dk yürüyüş
50dk zumba
2.5 lt su
LAydLiNe
Bu menü nasıl bir menüdür, bu bir menümüdür. Böyle menü olmaz canım. İşin de gücünde olsa öğünlerini yapacaksın. Yarın güzel bir sonuç görürsün tartıda ama ertesi gün rutin yemeye başlayınca o eksi sana artı olarak geri döner. O yüzden lütfen ve lütfen menülerimize dikkat edelim. Kaçamak yapmak kadar hiç bir şey yememekte kötü.Bugünkü menüm
Sabah 8de
Kahve
Ögle 3de
tavuk ve salata
Akşam 7de
1tane mandalina
2bucuk litre su
1saat yürüyüs
7dk kol sıkılaştırma
6dk karin sıkılaştırma
Resmen regl mağdurlarıyla doldu takım.Bi de ben regl oldum az once sabah tartida eksi goremicem buyuk ihtimal.
Cok odem oluyor vücudumda.
Bu arada @NEHIR34 nerdesin canim rakibem
Öğlen ile akşamın saatleri çok fena olmuş. Bir de çorba yiyorsan ekmek yememen lazım. Meyvelerinde biraz çok olmuş. Su gayet güzel. Spor yok galiba?15 şubat menü
10.30
7 zeytin 1 incir
2 yumurtadan omlet
Biraz peynir
Yarim dilim ekmek
1 portakal (hasta olduğum için)
14.00
10 adet çiğ fındık
1 bardak kefir
2 adet gün kurusu
16.00
1 kase tarhana corbasi
1 tabak kavurma
1 dilim ekmek
1 portakal
20.00
Yarim kase çorba
1 tabak karnıbahar
2 yk yoğurt
Çiğ pırasa
3 litre su
Afiyet olsun canım. Patates haricinde güzel bir menü olmuş. Diyetteyken patates yemememiz lazım. Hem de her türlüsünü. Patates, pirinç ve bezelye. Özellikle bu üçünün hiç tüketilmemesi lazım. Su miktarını ve sporunu yazmamışsın.15 şubat m enüm
7.00 kahvaltı
1yumurta
1dilim ekmek
Biraz kaşar peynir
10.00 1kase chia tohumlu yoğurt
14.30 öğle
5 kaşık patlıcan yemeği
1 kase yoğurt
18.00 şekersiz nescafe
19.30 akşam
5kaşık fırında patates yemeği
Bol salata
Çok güzel bir menü ve sporun harika olmuş. Suya diyecek hiç bir şey yok. Afiyet olsun. Sanırım yaza bomba gibi girme niyetindesinİyi akşamlar hanımlar :)
15 şubat menüm
08:30 1 yumurta 1 kk peynir domates salatalık yeşillik
10:30 1 ceviz
12:30 1 kepçe tandır çorbası sebze haşlama
16:30 10 badem
19:00 Izgara et bol salata
Su: 3 litre
1 saat yürüyüş
50 mekik
50 squat
Haşlanmış patates haricinde güzel bir menü. Patates yasak15 şubat menü
Kahvaltı09:00
2 h yumurta
7 seytin
Ara 11:30
1 elma
1 b süt
Öğle 13:00
3 yk kabak
3 yk et sote
Ara 15:30
1 kuru incir 1 hurma
Ara18:00
1 elma 1 kase yoğurt
Akşam 19:30
2 haşlanmış patates
3 köfte
1 kase salata
Spor : 3 mil leslie
2 lt su
Bugün patates günü her halde15 şubat listem
Kahvalti 8.30
Şekersiz çay
Az yagli tavada yumurta
Domates ve salatalık
Ara 11.30
1tane portakal
Sade soda
Öğle 15.00
Kiymali yumurta
Bir buçuk dilim tb ekmegi
Akşam 19.00
Iki kasik haşlanmış patates
Yarim kase marul cacığı
Bir dilim tb ekmeği
6-7 tane sivribiber
22.45 Türk kahvesi
300 ip atlama
100 bisiklet çevirme
Yarim saat evde çeşitli sporlar
3 mil leslie ( buna bayildim)
Bir buçuk litre suLAydLiNe
anladim canim.Listede yoksun yaaaa takıma girebilmek için önce bir deneme süresi var. Onun için sordum.
Iyi geceler canimCanlarım ben kaçıyorum artık. Yarın tartı günü. Siz de çok geç kalmadan dinlenmeye geçin derim. İnşallah hepimiz güzel sonuçlar görürüz yarın tartıda. İyi geceler sabah görüşmek üzere
Takımdasın zaten ama listeye girmeden önce deneme süresinden geçmen gerekiyor. Yarışmanın ortak kuralı ve bütün üyelere uygulanıyor. En az 2 hafta sürüyor ama senin takımdaki performansına bağlı olarak en çok ne kadar uzar bilmiyorum. O yüzden hem paylaşımlarında hem de menülerinde biraz daha çabalarsan listeye girmen kolaylaşır.anladim canim.
ben takima 7 subatta geldim. yarin 2. cumam olucak.
kartal figuru gelince ben takimdayim sanmistim. ne kadar suruyo surec?
Canım ya senin hastane isi ne oldu.Kuzum rahatsız ediyorum ama ben duraklamaya girdim ve veremiyorum kilo kuzum
Cumartesi pazar çok yiyip vücudu şaşırtmak istiyorum
Pazartesi den cumaya kad da saf proteinli bi menü yapmayı düşündüm doğru mu bu diye soracaktım sana
Tesekkur ederim.Diyetteyken pirinç pilavı yemezsek daha iyi olur. Normalde de çok sağlıklı olmuyor ama ekmek yerine geçtiği için değişim yapılabiliyor. Ama dediğim gibi diyetteyken tüketmeyelim. Pilav haricinde ideal ve güzel bir menü. Afiyet olsun. Kahvaltının saati kötü olmuş ama.
Canım ya senin hastane isi ne oldu.
Ben duraklamayi spor ve menü değişikliği yaparak asmistim
Afiyet olsun canım. Keşke lavaşını değil de sadece dönerini yeseydin. Su çok az olmuş.
Afiyet olsun canım yine menün bir harika. Akşamın azıcık geç olmuş ama su ve sporun gayet güzel.
Listede yoksun yaaaa takıma girebilmek için önce bir deneme süresi var. Onun için sordum.
Kahvaltının saati çok geç. Onun haricinde menü su ve spor gayet güzel.
Bu menü nasıl bir menüdür, bu bir menümüdür. Böyle menü olmaz canım. İşin de gücünde olsa öğünlerini yapacaksın. Yarın güzel bir sonuç görürsün tartıda ama ertesi gün rutin yemeye başlayınca o eksi sana artı olarak geri döner. O yüzden lütfen ve lütfen menülerimize dikkat edelim. Kaçamak yapmak kadar hiç bir şey yememekte kötü.
Resmen regl mağdurlarıyla doldu takım.
Öğlen ile akşamın saatleri çok fena olmuş. Bir de çorba yiyorsan ekmek yememen lazım. Meyvelerinde biraz çok olmuş. Su gayet güzel. Spor yok galiba?
Afiyet olsun canım. Patates haricinde güzel bir menü olmuş. Diyetteyken patates yemememiz lazım. Hem de her türlüsünü. Patates, pirinç ve bezelye. Özellikle bu üçünün hiç tüketilmemesi lazım. Su miktarını ve sporunu yazmamışsın.
Çok güzel bir menü ve sporun harika olmuş. Suya diyecek hiç bir şey yok. Afiyet olsun. Sanırım yaza bomba gibi girme niyetindesin
Haşlanmış patates haricinde güzel bir menü. Patates yasak
Bugün patates günü her haldePatates haricinde iyi bir menü. Spor ve su çok güzel.
Eger amacımız sağlıklı beslenme ise ve bunu hayatımız boyunca sürdürmek istiyorsak karatay ve dukan hayatımızın belli döneminde yapabileceğimiz bir şey. Ve bu şekil de beslenince kendimi diyete ve baskı altında hissediyorum ama kendi düzenimi kurunca her şey daha yolunda gidiyor. Kararlılık konusuna gelince hayatim da hiç olmadığım kadar kararlıyım benim için diyet sadece 15 gün yapacağım bir şeydi eskiden.O zaman güzel bişey yapmışsın. Böyle durumlarda tarçınlı sütü biliyorsundur. O tarz bişeyler seçersen daha da güzel olur. Çünkü tarçın tatlı krizlerine birebir. Belli kalıplarda beslenmeyi bende sevmiyorum. Sadece Karatay ya da Dukan tarzı tek tip beslenmek yanlışmış gibi geliyor. Önemli olan süreklilik sağlayabileceğin düzenli ve sağlıklı bir beslenme tarzı oluşturabilmek. Çok kararlı görüyorum seni inşallah güzel sonuçlar alırsın.
Afiyet olsun canım. Menün gayet güzel ama tek bir sıkıntı bulgur köftesi. Sakıncası yok yemenin ama perşembe yemen kötü olmuş. Bulgurun çok sağlıklı olduğunu düşünenlerdenim ama ertesi güne şişkinlik yaptığı için tartı öncesi olmamış. Umarım sonucunu çok etkilemez.
Afiyet olsun canım. Keşke lavaşını değil de sadece dönerini yeseydin. Su çok az olmuş.
Afiyet olsun canım yine menün bir harika. Akşamın azıcık geç olmuş ama su ve sporun gayet güzel.
Listede yoksun yaaaa takıma girebilmek için önce bir deneme süresi var. Onun için sordum.
Kahvaltının saati çok geç. Onun haricinde menü su ve spor gayet güzel.
Bu menü nasıl bir menüdür, bu bir menümüdür. Böyle menü olmaz canım. İşin de gücünde olsa öğünlerini yapacaksın. Yarın güzel bir sonuç görürsün tartıda ama ertesi gün rutin yemeye başlayınca o eksi sana artı olarak geri döner. O yüzden lütfen ve lütfen menülerimize dikkat edelim. Kaçamak yapmak kadar hiç bir şey yememekte kötü.
Resmen regl mağdurlarıyla doldu takım.
Öğlen ile akşamın saatleri çok fena olmuş. Bir de çorba yiyorsan ekmek yememen lazım. Meyvelerinde biraz çok olmuş. Su gayet güzel. Spor yok galiba?
Afiyet olsun canım. Patates haricinde güzel bir menü olmuş. Diyetteyken patates yemememiz lazım. Hem de her türlüsünü. Patates, pirinç ve bezelye. Özellikle bu üçünün hiç tüketilmemesi lazım. Su miktarını ve sporunu yazmamışsın.
Çok güzel bir menü ve sporun harika olmuş. Suya diyecek hiç bir şey yok. Afiyet olsun. Sanırım yaza bomba gibi girme niyetindesin
Haşlanmış patates haricinde güzel bir menü. Patates yasak
Bugün patates günü her haldePatates haricinde iyi bir menü. Spor ve su çok güzel.
15 şubat menü
Kahvaltı09:00
2 h yumurta
7 seytin
Ara 11:30
1 elma
1 b süt
Öğle 13:00
3 yk kabak
3 yk et sote
Ara 15:30
1 kuru incir 1 hurma
Ara18:00
1 elma 1 kase yoğurt
Akşam 19:30
2 haşlanmış patates
3 köfte
1 kase salata
Spor : 3 mil leslie
2 lt su
TEŞEkkür ederimBu hafta regl takımı vurdu galiba. Sanırım 4 kişiyiz. Umarım hepimiz eksilerde çıkarız.
Allah kabul etsin canım. Yarın da tutacak mısın?
Canım gayet güzel bir menü ama meyvelerin biraz fazla olmuş. Mas fasulye salatası nasıl bişey? İlk defa duydum.
Hımmm çok küçükmüş canım bebişin. Emziriyor musun?
O zaman güzel bişey yapmışsın. Böyle durumlarda tarçınlı sütü biliyorsundur. O tarz bişeyler seçersen daha da güzel olur. Çünkü tarçın tatlı krizlerine birebir. Belli kalıplarda beslenmeyi bende sevmiyorum. Sadece Karatay ya da Dukan tarzı tek tip beslenmek yanlışmış gibi geliyor. Önemli olan süreklilik sağlayabileceğin düzenli ve sağlıklı bir beslenme tarzı oluşturabilmek. Çok kararlı görüyorum seni inşallah güzel sonuçlar alırsın.
Çok güzel bir menü olmuş canım. Su ve sporunda öyle.
Vurmasın vurmasın hiç yapma yerini. Yarın tartıda eksi bekliyorum senden haberin olsun.
Geçmiş olsun canım. Emzirme dönemlerinde kolay kilo verilir çünkü metabolizma süt üretimi için sürekli faaliyet halindedir. Eğer doğru ve sağlıklı beslenirsen şakır şakır gider kilolar. İyi değerlendirmek lazım bu dönemi. Bol protein tüketimi sütünün kalitesini de artırır. Unutma yediğin her şey bebeğine de gidiyor süt olarak. Bol vitaminli, kalsiyumlu besinler tüket.
Canım sadece kahvaltıdaki fıstıklar fazla göründü gözüme. Tadını çıkar valla Adana yemeyeli yıllar oldu. Daha doğrusu Adana gibi adana yemeyeli yıllar oldu. Sen şimdi tırşıkta seviyorsundur Allah bilir. Ayyyy özledim ben Adanayı yaaaaaaa.
Ne güzel canım bol bol gel yalnız bırakma bizi. Korumanda da yardımcı olur. Tibet'in gençlik pınarının kitabını aldım geçenlerde. Elimdeki kitap biter bitmez ona bir göz atıyorum o zaman.
Kaptişim canım hoş geldin. Bizim bu hafta öyle fazla bi iddiamız yok gibi ama inşallah haftaya coşarız gibi geliyor. Regl vurgunu var takımda
Afiyet olsun canım. Temizlikten sonra da spor yapmayıver bi zahmet. Zaten oruç tutmuşsun. Erişteli tavuk çorbasını da oruçtan dolayı görmemezlikten geliyorum.
Diyetteyken pirinç pilavı yemezsek daha iyi olur. Normalde de çok sağlıklı olmuyor ama ekmek yerine geçtiği için değişim yapılabiliyor. Ama dediğim gibi diyetteyken tüketmeyelim. Pilav haricinde ideal ve güzel bir menü. Afiyet olsun. Kahvaltının saati kötü olmuş ama.
Afiyet olsun canım. Kahvaltının saati ve akşam ki ev makarnası haricinde güzel bir menü. Bu kahvaltı saatlerini ısrarla her defasında söyleme niyetindeyim. Çünkü belki farkında değilsiniz ama metabolizma çalışmaya geç başladığı için ne kadar az yerseniz yiyin istediğiniz sonucu almakta zorlanırsınız.
Ooooooo maşallah maşallah harika bir menü olmuş. Kısırlar, kekler, börekler bayram etmiş vücut. Tartı öncesi seni kocamannnnnn alkışlıyorum.Şükür listede yoksun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?