Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

canım günlük spor yaptın mı ben haftanın 4 günü spor anca yapabiliyorum..ben en cok sporunu merak ediyorum ne kadar yaptın ?

Hiç spor yapmadım canım gün içinde ne kadar hareket ettiysem o kadar. Normalde yüzmeye gidiyorum ama şuan havuz kapalı. Suyunu değiştiriyorlar. Cumartesi de sınavım var. O nedenle bu hafta hiç sporum yok. Spor yaptığım zamanlar daha hızlı kilo veriyorum ama

Laydline ben karatay diyeti yapıyırum ara öğünde bol su kahve çay vs içiyorum

Canım sadece Karatay diye takılıp kalma bence. Sağlıklı beslendikten sonra bence her türlü yiyecek yenilebilir. Kafanı karıştırmak istemem ama tek yönlü diyetleri çok doğru bulmuyorum. Karatay' ın bir çok önerisine olumlu bakıyorum. Özellikle ekmek kısmına. Ama dukanda da beğendiğim şeyler var. Kendine göre bir düzen oluşturursan daha rahat edersin. Ömrünün sonuna kadar karatayla gideceğini sanmıyorum.

25 kilo verdiğin zamanlardadamı spor az yaptın ? ben kendimi paralıyordum sporda yine 200-300 anca gidiyordu

Glisemik indeks konusu açılmışken ben yine daha önce paylaştığım "glisemik indeks" makalemi tekrar paylaşayım.
"Glisemik İndeks". Öncelikle glisemik indeks nedir ? Gİ sınıflandırması, yüksek Gİ'li besinlerin zararları gibi konuları aşağıda bulabilirsiniz. Ek olarak bir tablo ekledim ama o yeterli olmayacağı için sizlere bir link paylaşacağım. Orda birçok besinin Gİ'sini bulabilirsiniz.

Glisemik indeks, karbonhidrat içeren gıdaların kan şekerini nasıl yükselttiğini ölçen bir değerdir. Gıdalar, referans alınan bir gıdaya kıyaslanır; bu gıda glikoz ya da beyaz ekmektir.

Yüksek glisemik indekse sahip bir gıda kan şekerini (kandaki glikoz seviyesini) orta ya da düşük glisemik indeksli bir gıdadan daha hızlı yükseltir.

GI değerini hesaplayarak planlayacağınız bir öğünde düşük ya da orta glisemik indeksli gıdalar seçmelisiniz. Eğer yüksek glisemik indeksli bir gıda tüketecekseniz, yanında düşük GI değerine sahip bir gıda da yiyebilirsiniz.

Glisemik indeksi değerleri şöyledir:

0-55 Düşük glisemik indeksli gıdalar

56-69 Orta glisemik indeksli gıdalar

70-100 Yüksek glisemik indeksli gıdalar

Bir Gıdanın Glisemik İndeksini Ne Etkiler?
Bir gıdadaki yağ ve lif içeriği, o gıdanın GI değerini düşürebilir. Genel bir kural olarak, bir yiyeceği ne kadar çok pişirir ya da işlemden geçirirseniz, GI değeri o kadar yükselir; ama bu her durumda geçerli değildir.

Aşağıda bir gıdanın GI değerini etkileyebilecek diğer faktörler sıralanmıştır:

• Olgunluk ve saklama süresi — bir sebze ya da meyve ne kadar olgunsa, GI değeri o kadar yüksektir.
  • İşlenme — meyve suyu, meyveden daha yüksek bir GI değerine sahiptir; patates püresinin GI değeri, patatesten daha yüksektir, gibi.
  • Pişirme yöntemi — yiyeceklerin pişirilme süreleri (“al dente” kıvamında pişmiş makarnanın GI değeri, tam pişmiş makarnadan daha düşüktür)
  • Çeşitlilik — esmer pirinçten üretilen beyaz pirincin GI değeri esmer pirinçten daha düşüktür ama beyaz pirincin GI değeri esmer pirinçten daha yüksektir.

Glisemik İndeksi Yüksek Besinlerin Zararları:
Şimdi glisemik indeksi yüksek besinlerin vücudumuza verdiği etkilerden bahsedelim.

• Kan şekerinde ani yükselme ani azalma. Bunun sonucu ani insülin değişimleri ve şekerin azaltılması için ani olarak yağ olarak depolama işlemi.
  • Yemeğin çok kısa süre sonrasında tekrar yeme isteğinin gelmesi.
  • Pankreasın aşırı yorulması.
  • Aşırı tüketimi sonucu yağ depolanarak obeziteye sebep olmaktadır.
  • Kalp hastalıkları riski artmaktadır.
  • Diyabet hastalığına sebep olmaktadır.
DÜŞÜK Gİ'Lİ BESLENMEYE BAŞLAMAKLA VÜCUDUMUZDA NE GİBİ DEĞİŞİKLİKLER MEYDANA GELİYOR?

1. AÇLIK hissetmeyiz.
2. Ara öğün olarak göbek yağımızı ve iç yağ depolarımızı kullanırız.
3. Uzun süre acıkmayız- verdiğimiz kiloları geri almayız-
4. Yağlarımız daha hızla erir.
5. Kilomuzu daha hızlı veririz. Kilo verilir alınmaz ve verilen kiloda kalınır.
6. Belimiz incelir ve ince kalır.
7. Hiç bir şekilde halsiz, isteksiz,- sıkıntılı ve umutsuz olmayız.
8. Kaslarıımız erimez.
9. Su kaybımız olmaz.
10. Karaciğer yağımız erir.
11. Metabolizmamızda yavaşlama olmaz.
12. Bütün gün dinç ve enerjik hissederiz, halsizlik ve bitkinlik olmaz.
13. Rahatlıkla fizik aktivitemize devam edebiliriz.
14. Gün boyunca kan insulin düzeyi düşük kalır.-acıkma hissi olmamasının nedenidir-
15. Kan İnsülin ve Leptin düzeyleri normale döner.
16. Yağlarımız depolanmaz, erimeye devam eder. -Enerji sağlamak için kendi yağlarımız yanmaktadır-
17. Kan şekerimizde iniş çıkış olmaz. –acıkma hissi yok olmuştur-
18. Kan yağlarımız normalleşir: HDL yükselir, Trigliseridler düşer.
19. Barsaklarımız düzenli çalışmaya başlar.
20. Obezite önlenmiş olur.
21. Obezite sonucu gelişen tüm sağlık sorunları ortaya çıkmaz, çıkmış olanlar da düzelir.
22. Tansiyonumuz normalleşir.
23. Kalp hastalıkları görülmez.
24. Felç, inme görülmez.
25. Her türlü kanser oluşmaz.- aşırı kilo kanser nedenidir-
26. Şeker hastalığı gelişmez, varsa şeker kontrolü daha kolay olur, hatta düzelir.
27. Şeker hastalığına bağlı tehlikeli komplikasyonlar azalarak yok olur.
28. Eklem ağrıları, artrit gelişmez.
29. Düşüncelerimiz beraklaşır.
30. Uykularımız düzene girer, horlama biter.
31. Vücut bağışıklık sistemi güçlenir.
32. Bakteri,virus, alerji yapan ve kanser yapan etkenlerle hastalanma zorlaşır.
33. Hastalanınca da kısa süre içinde sağlığımızı kazanırız.

Gİ değerli için ----- http://www.kolaydoktor.com/saglik-i...nme/besinlerin-glisemik-indeks-tablosu/0503/1

https://gidabilinci.com/glisemik-indeks-nedir-saglikla-iliskisi-ve-tablo-gosterimi

canım paylaşımın için sağol )

Evet haklısın daha önce 10 kg kadar verdim tabii harfi harfine uymuyor insan :)

25 kilo verdiğin zamanlardadamı spor az yaptın ? ben kendimi paralıyordum sporda yine 200-300 anca gidiyordu

O zamanlar haftanın 3 günü 35-40 dk tempolu yürüdüm canım. Arada bisiklet sürdüm. Ben son üç günü soruyosun zannettim

Sporsuz olmaz. Spor şart. Ama ne fazlası ne azı.

LAydLiNe canim gecmise dönüp tek tek ararsan işin icinden cikamazsin benden soylemesi ben simdiden soyleyeyim iki hafta önce
75 kilo ile geldim
su an 73 üm
Hedefim 60 ( coookk iddialiyim hee )

Mesajlarına geri dönüp tam olarak hangi tarihte geldiğini yazar mısın canım? Yarısını buldum zaten ama listede olmayanlarda zorlandım.

O zamanlar haftanın 3 günü 35-40 dk tempolu yürüdüm canım. Arada bisiklet sürdüm. Ben son üç günü soruyosun zannettim

Sporsuz olmaz. Spor şart. Ama ne fazlası ne azı.
:))) bende haftanın 4 günü 1 saat bazen 1 saatide geçiyor bu yolda ilerlemeye devam edeyim .... aşırı spor yapınca belli bir gün sonra bıkkınlık geliyor bana bırakıyorum ....zaten bahar geliyor kızımı sık sık parka götürüyoruz eşim kızımla ilgileniyor ben parkın etrafında yürüyüş yapıyorum )

Harika bir makale olmuş. Herkes okusun lütfen. Ben de kısaca bir sağlıkçı olarak Glisemik indeksi açıklayayım. Glisemik indeksi yüksek besinler tükettiğimizde kan şekeri yükseliyor. Pankreasımız da kan şekerimiz ani şekilde yükseldiği için karşılığında yüksek miktarda insülin salgılıyor. Salgılanan insülin de yine ani şekilde şekerimizin düşmesine neden oluyor. Bu nedenle yemekten kısa bir süre sonra yine açlık hissediyoruz. Sık sık yeme istediği de bu nedenden oluyor. Makalede meyve şekeri fruktozun da zararından ve karaciğeri yağlandıracağından bahsetmiş. Bir de dediğim gibi fruktoz direkt depo edildiği için özellikle akşam öğünlerinde bence yenilmemesi gerekiyor.

Canım tekrar teşekkürler. Paylaştığın bilgiler çok değerli

Aynen canım dediğim gibi her şeyin fazlası zararlı. Deli gibi spor yapmanın bir mantığı yok. Hayatımızı öyle düzenlemeliyiz ki ideal kilomuza geldiğimizde de düzenimiz aynen devam etsin. Sağlıklı yaşayalım.

B burcugncy chentiq Huuuu huuuuuuu bi ceeeeee deyip kaçıyorsunuz. Kurtuluş yok benden. Toplayın pılınızı pırtınızı takım gelin hadi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…