Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Asya' cım hiç bir zaman içine atma düşüncelerini. İyi ya da kötü söyle kimse karşındaki. Mutsuzluk hayattaki en kötü şey bence sağlıksızlıktan sonra. Çünkü mutsuzluk insanı hasta ediyor. Anlatmak istediğin her şeyi bize de anlatabilirsin çünkü anlattıkça rahatlarsın. Ama hiç bir sorunun üzerini kapatma hemen halletmeye çalış ki büyümesin. Üzmesin seni.
Hımmm tamam o zaman ama değişim yaparken dikkat etmek lazım. Bence patates yememeliyiz. Çünkü yediğin ekmekle patates aynı değil. Emzirme ve süt konusunda çok haklısın.
Menün çok güzel canım ama bunun yanında mutlaka harekette etmelisin. Karatay senin metabolizmanı yavaşlatmış olabilir mi?
Canım öğünlerinin saatleri kötü de olsa yaz çünkü yediklerin kadar hangi saatte yediğinde önemli.
Bende şubata 41 oluyorum
Ama ben kendimi 30 olarak goruyorum
Birde 20 kilo fazlali verdimmi oh oh kendimi 25 lik kizlargibi his edecem
Canım sen hangi şehirdeydin?
Hiç diyet moduna giremiyorum kızlar. Aslında girmem lazım ama olmuyor yani bi şekilde...
Daha sık gelmelisin takıma. Bir başlarsan gerisi gelecek.

Sabah 10:30 gibi yedim 12 de tekrar acıktım aradaki fark az olunca çok abartmayayım dedim di kaptanım .az yiyorum kıtlık mı oluyo diyosunuz yani

Tabii ki vücut kendini korumaya alıyor. Önemli olan az yemek değil ki sağlıklı ve dengeli yemek. Ona dikkat etmemiz lazım.

Siz denemiş görmüşsünüz işe yarıyorsa yapalım derim ben

Aynen canım. İki hafta öncesine kadar ben de çok sık tartılıyordum. Açken ayrı tokken ayrı. Gün içinde bile tartıldığım oluyordu ki sabahla akşam arasında 1,5-2 kilo fark ettiği günleri bile gördüm. İlk diyet yaptığım zaman ki 13. takımla yarıştım. Sadece haftada bir tartılıyordum. Hatta tartıyı kaldırıyordum. Cuma öyle bir heyecanlı çıkıyordum ki üstüne anlatamam. Bence denemeliyiz.

Sağlıklıyı yapıyorum da sanırım az yiyorum

Yediklerimizi vücudun yakıtı gibi düşün. Biz yedikçe metabolizma çalışıyor. Bence yediklerinin miktarını biraz artırabilirsin. Ve kafandan kilo veremeyeceğim düşüncesini atmalısın. Daha önce deneyimlemişsin zaten ideal kilona bir kez ulaşmışsın. Yine yapabileceğini biliyoruz. Eski deneyiminden bahsetsene biraz nasıl bir yol izlemiştin?

Benim problemim yemeklere saldırmak aslında.
Tok olduğum yeni yediğim halde 2. Saat geçmeden acıkıyorum.

Önceden kek bisküvi çikolata yiyordum .yada tost yapıyordum .
Şimdi listemde ara öğün yazanların hepsi karar verip yediğim şeyler değil saldırıp burda listede olduğum için en sağlıklısını seçtiğim şeyler.

Akşam yemeğini de onun için erken yiyorum karnım doysunda bi da acil bi ara öğün yemeyim diye .

Ama sanırım 10 gibi kahvaltı yapıyorsam
14-15 gibi öğle yiyip 18 de de salata yoğurt gibi şeyler yemeliyim .

Son düzenleme:

En son ne zaman kan tahlili yaptırdın? Açlık kan şekeri ya da diğerleri için yakın zamanda doktora gittin mi?

Mutlaka biliyorsundur ama ben yine de bir hatırlatayım dedim. Şimdi yemek yediğimiz zaman vücudumuzda insüllin salgılanıyor. İnsülin ise yemekle birlikte yükselen kan şekerimizi düşürüyor. Yemeklerden iki saat sonra acıkman ve birşeyler yeme ihtiyacın normalde olabilir herhangi bir hastalıktan da olabilir. Eğer yakın zamanda bir doktora gitmediysen genel kontrol amaçlı dahiliyeye git derim. Kan değerleri önemli çünkü.

Ama dediğin gibi öğün saatlerini de ayarlayabilirsin. Ama elinin altında mutlaka sağlıklı ara öğün bulundur.

Deneyelim kaptanım .

Sabah öğle akşam 3 öğün yiyordum genelde.
Öğle çok doyurucu şeyler yiyordum
Bulgur pirinç makarna bunlardan birini haftada 2 kez öğle yemeğinde yiyordum .

Su miktarım aynıydı
Detoks suları yapıyordum yine yapıyorum su konusunda da sıkıntı yok.

Sadece o zaman daha fazla bölgesel hareketler yapıyordum ve ip atlar gibi zıplıyordum .1000-1500 yapıyordum .
Hareket ettikçe de metabolizma hızlanıyordu sanırım .

Şimdi günlük koşuşturmacadan hiç halim kalmıyor. Leslie yi müzik açıp yaparak terapi gibi çocuklarla oynayarak yapabildiğim için hergün yapabiliyorum .)

Spor konusunda takımca bir uygulama başlatmalıyız. Bana bir gönüllü lazım spor ve adım sayılarını not alacak birisi. Haftalık değerlendirme yapacağız. Gönüllü çıkmazsa ben seçeceğim. Çünkü biliyorsunuz ki yediklerimiz kadar harcadıklarımız da önemli. Kim gönüllü olur?

Hiç ölçtürmedim diyebilirim kaptanım ama en merak ettiğim şey kan değerlerim vitamin değerlerim.
İnsülinle ilgili bi sıkıntım olduğunu da belirtilerden dolayı şüpheleniyorum

Diyete de kan tahlili yaptırıp başlamayı düşünüyordum ama yaptıramıyorum ve baktımki kilolar aldı başını gidiyor buraya geldim .

yaşadığım bölgede kış çok sert geçiyor 2 küçük çocuğum var bırakacak kimsem olmadığı için hastaneye de gidemiyorum o yüzden öyle bekliyorum . İnşallah ilk fırsatta gideceğim

Ben olabilirim kaptanım .
Daha önce yapmıştım .

Menü altlarına değil de
ayrı olarak ilk bildirim yapan kişi spor Listesi diye başlatsa
Her yazacak kişi bi öncekini kopyalayarak yazsa daha kolay olabilir bende Cuma günleri size alıntı yaparım 7 günü.

Evet artı çıktım. Regl sonrası böyle oluyor Kaçamak da yapmıyorum. Sıfır şeker. İnşallah gelecek hafta beni şaşırtır.
Ben de kendimi bugün ödemli hissediyorum elim gözüm şiş sanki, benim de reglimin son günleri onla mı alakalı ki acaba? Bu ödemi atmam lazım yoksa cumaya iyi bir sonuç olmayacak

Geçmiş olsun canım, yeni gördüm

Sadece cuma tartılma konusuna katiliyorum, ben de panik yaptım mesela gittim tartı aldim farklı markalar farklı gösteriyor +- 300 kadar , eksi çıkınca sevindim tabi ama artı çıksam ne olacaktı, battı balık yan gider moduna da girebilirdim.
Bu arada doğum gününe gidiyoruz birazdan ,pasta borekle savaşmaya hazirim

Ben çok merak ediyorum. O yüzden her gün tartılıyorum. Artı görünce daha fazla çabalıyorum, yanlışlarım üzerinde düşünüyorum, daha çok dikkat etmeye çalışıyorum. Her gün tartıya çıkmadan yapamıyorum malesef. Diyet yapıyorum bunun sonucunu görmek istiyorum. Her hafta kendime hedefler koyuyorum. Hedef kilolarıma ulaşınca belirlediğim ödüllerim var. Açıkçası ben her gün tartılmadan duramıyorum

merhaba herkeze.geçen hafta yazmıştım enson b hafta pazartesi endokrine gittim.tahlil yaptırdım ve Allah ın izniyle başladım .insülin direnci çıktı.3,1.dr ilaç verdi.bu konuda bana tavsiyesi olan varmı.

sabah kahvaltısında 5 zeytın 2 küçük dilim tam buğday ekmeği.bir tutam maydanoz.kibrit kutusu peynir ve 2 ceviz.ara öğün türk kahvaesi.oğlen 8yk bamya yemeği.bir kase yoğurt ve 1 dilim ekmek.şimdi ara öğün 10 badem

sevgiler

Evet canım metabolizmam yavaşlamış da olabilir veya hareketsizlik de bunda etkili olabilir.

Karatay gruplarını takip ediyorum. Her zaman kilo verenler olduğu gibi, bir ay iki ay kilo veremeyenler de oluyor. Ben kilo veremediğim hafta bunu düşünüyorum. Her zaman kilo verecek değilim diyorum. Kilo verememe durumum çok uzun zaman sürmüyor zaten. Önceki regl dönemimde de aynı durumu yaşamıştım. Bu benim bir özelliğim olabilir.

Bende artıyım
acayip de motivasyonsuzum

Motivasyonum yok diye bişey yok

Ben zaten tartılmıyorum sıkıntı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…