Asya' cım hiç bir zaman içine atma düşüncelerini. İyi ya da kötü söyle kimse karşındaki. Mutsuzluk hayattaki en kötü şey bence sağlıksızlıktan sonra. Çünkü mutsuzluk insanı hasta ediyor. Anlatmak istediğin her şeyi bize de anlatabilirsin çünkü anlattıkça rahatlarsın. Ama hiç bir sorunun üzerini kapatma hemen halletmeye çalış ki büyümesin. Üzmesin seni.2 gündür menum berbat. Ben bu duygusal açlığı nasıl yenicem bilmiyorum. Mutsuz ken kendime engel olamıyorum. Dün eşime öyle döktüm ki içimi vicdan azabı çekti. Sonrası Özür diledi ama ne fayda...cok zor bir insan kızlar nasıl başa çıkarım bilmiyorum ama bildiğim tek şey cokk mutsuzum ve kendime zarar veriyorum
Hımmm tamam o zaman ama değişim yaparken dikkat etmek lazım. Bence patates yememeliyiz. Çünkü yediğin ekmekle patates aynı değil. Emzirme ve süt konusunda çok haklısın.Patates yok da bir dilim ekmek yerine 1 orta boy patates yenilebiliyor ama püre değil tabi ki
Tühh ya kötü olmuş inşallah yetişir cumaya
Benim kızımda 6 aylık bende emziriyorum. Diyet yapmak az yemek demek değil ki önemli olan dengeli beslenmek keşke bi diyetisyen desteği alsaydın sütün azalmazdı o zaman
Hoşgeldin
Menün çok güzel canım ama bunun yanında mutlaka harekette etmelisin. Karatay senin metabolizmanı yavaşlatmış olabilir mi?Bugünkü menüm
Sabah 09:30
2 haşlanmış yumurta, 3 zeytin, peynir, 2-3 adet ceviz
Akşam 17:45
1 kase mercimek çorbası, 1 tabak kıymalı pırasa, 1 kase yoğurt.
2 lt su içildi. Birazdan bir kupa beyaz çay içeceğim
Canım öğünlerinin saatleri kötü de olsa yaz çünkü yediklerin kadar hangi saatte yediğinde önemli.Hayirli aksamlar bugünkü menümü yazip yürüyüse kaciyorum :)
Sabah
1 kücük elma
Ögle-kahvalti
3 dilim dukan ekmek
Zeytin ve peynir cesitleri ( krem mozeralla gauda)
Acuka, bir yumurta beyazi
1 dilim pastirma
1t.k tereyagi
Ara
4 kuru kayisi
6 findik
1 ceviz
Aksam
Kabakli süt kremali.somon
Su 2 olur
Spor 30 dk yürüyüs yapildi 1 saat daha yapicam insallah
Canım sen hangi şehirdeydin?Bende şubata 41 oluyorum
Ama ben kendimi 30 olarak goruyorum
Birde 20 kilo fazlali verdimmi oh oh kendimi 25 lik kizlargibi his edecem
Daha sık gelmelisin takıma. Bir başlarsan gerisi gelecek.Hiç diyet moduna giremiyorum kızlar. Aslında girmem lazım ama olmuyor yani bi şekilde...
Sabah 10:30 gibi yedim 12 de tekrar acıktım aradaki fark az olunca çok abartmayayım dedim di kaptanım .az yiyorum kıtlık mı oluyo diyosunuz yani
Sağlıklıyı yapıyorum da sanırım az yiyorumTabii ki vücut kendini korumaya alıyor. Önemli olan az yemek değil ki sağlıklı ve dengeli yemek. Ona dikkat etmemiz lazım.
Siz denemiş görmüşsünüz işe yarıyorsa yapalım derim ben
Sağlıklıyı yapıyorum da sanırım az yiyorum
Benim problemim yemeklere saldırmak aslında.
Tok olduğum yeni yediğim halde 2. Saat geçmeden acıkıyorum.
Önceden kek bisküvi çikolata yiyordum .yada tost yapıyordum .
Şimdi listemde ara öğün yazanların hepsi karar verip yediğin şeyler değil saldırıp burda listede olduğum için en sağlıklısını seçtiğim şeyler.
Akşam yemeğini de onun için erken yiyorum karnım doysunda bi da acil bi ara öğün yemeyim diye .
Ama sanırım 10 gibi kahvaltı yapıyorsam
14-15 gibi öğle yiyip 18 de de salata yoğurt gibi şeyler yemeliyim .
Deneyelim kaptanım .Aynen canım. İki hafta öncesine kadar ben de çok sık tartılıyordum. Açken ayrı tokken ayrı. Gün içinde bile tartıldığım oluyordu ki sabahla akşam arasında 1,5-2 kilo fark ettiği günleri bile gördüm. İlk diyet yaptığım zaman ki 13. takımla yarıştım. Sadece haftada bir tartılıyordum. Hatta tartıyı kaldırıyordum. Cuma öyle bir heyecanlı çıkıyordum ki üstüne anlatamam. Bence denemeliyiz.
Yediklerimizi vücudun yakıtı gibi düşün. Biz yedikçe metabolizma çalışıyor. Bence yediklerinin miktarını biraz artırabilirsin. Ve kafandan kilo veremeyeceğim düşüncesini atmalısın. Daha önce deneyimlemişsin zaten ideal kilona bir kez ulaşmışsın. Yine yapabileceğini biliyoruz. Eski deneyiminden bahsetsene biraz nasıl bir yol izlemiştin?
Ben meraklıyımdır bir şeyi duyduğum zaman hemen denemeliyim hatta akşam deneyecektim de akşam akşam kalori almıyayım diye denemedim:)Başlayacağım ben daha dur
Hiç ölçtürmedim diyebilirim kaptanım ama en merak ettiğim şey kan değerlerim vitamin değerlerim.En son ne zaman kan tahlili yaptırdın? Açlık kan şekeri ya da diğerleri için yakın zamanda doktora gittin mi?
Mutlaka biliyorsundur ama ben yine de bir hatırlatayım dedim. Şimdi yemek yediğimiz zaman vücudumuzda insüllin salgılanıyor. İnsülin ise yemekle birlikte yükselen kan şekerimizi düşürüyor. Yemeklerden iki saat sonra acıkman ve birşeyler yeme ihtiyacın normalde olabilir herhangi bir hastalıktan da olabilir. Eğer yakın zamanda bir doktora gitmediysen genel kontrol amaçlı dahiliyeye git derim. Kan değerleri önemli çünkü.
Ama dediğin gibi öğün saatlerini de ayarlayabilirsin. Ama elinin altında mutlaka sağlıklı ara öğün bulundur.
Ben olabilirim kaptanım .Spor konusunda takımca bir uygulama başlatmalıyız. Bana bir gönüllü lazım spor ve adım sayılarını not alacak birisi. Haftalık değerlendirme yapacağız. Gönüllü çıkmazsa ben seçeceğim. Çünkü biliyorsunuz ki yediklerimiz kadar harcadıklarımız da önemli. Kim gönüllü olur?
Ben de kendimi bugün ödemli hissediyorum elim gözüm şiş sanki, benim de reglimin son günleri onla mı alakalı ki acaba? Bu ödemi atmam lazım yoksa cumaya iyi bir sonuç olmayacakEvet artı çıktım. Regl sonrası böyle oluyorKaçamak da yapmıyorum. Sıfır şeker. İnşallah gelecek hafta beni şaşırtır.
Geçmiş olsun canım, yeni gördümSelamlar kızlar günaydın diyemeyeceğim zira öğle oldu. Bir haftadır tek çalışıyorum. Onun için raporda alamadım kolum ağrıya ağrıya çalışmaya çalışıyorum. Sabah çok yoğundu. Bir de uzaktan arkadaşım geldi taaaa Gebzelerden onunla ilgilendim gelemedim. Hemen geçmişi okuyup dönüyorum.
Ben çok merak ediyorum. O yüzden her gün tartılıyorum. Artı görünce daha fazla çabalıyorum, yanlışlarım üzerinde düşünüyorum, daha çok dikkat etmeye çalışıyorum. Her gün tartıya çıkmadan yapamıyorum malesef. Diyet yapıyorum bunun sonucunu görmek istiyorum. Her hafta kendime hedefler koyuyorum. Hedef kilolarıma ulaşınca belirlediğim ödüllerim var. Açıkçası ben her gün tartılmadan duramıyorumKızlar şu hafta içi tartı meselesine bir çözüm bulmak istiyorum. Hatta sadece cumadan cumaya tartılmanızı isteyeceğim. Çünkü sürekli tartılınca motivasyon düşüyor. İster istemez bazı vakitler tartıda farklı sonuçlar görüyoruz. Cumaya çıkacağınız her sonuç kabulümdür. Ne dersinizi hafta içi tartıyı yasaklayalım mı? Bir de sizden bir şey isteyeceğim. Düşünce gücüyle zayıflama diye bir yöntem duydunuz mu bilmiyorum ama ben önceki deneyimlerimde hep uyguladım. Her cuma kendime bir hedef belirliyordum ve bir hafta boyunca hep tartıda belirlediğimi kiloyu göreceğimi düşünüp ona inanıyordum. Ve şimdi size ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama tartıda hep istediğim kiloyu gördüm. Siz şimdi kendinizi + çıkacağım diye motive ediyorsunuz farkında olmadan. Lütfen olumlu düşünün olumlu olsun. Tartı konusunda herkesin fikrini bekliyorum.
Evet canım metabolizmam yavaşlamış da olabilir veya hareketsizlik de bunda etkili olabilir.Asya' cım hiç bir zaman içine atma düşüncelerini. İyi ya da kötü söyle kimse karşındaki. Mutsuzluk hayattaki en kötü şey bence sağlıksızlıktan sonra. Çünkü mutsuzluk insanı hasta ediyor. Anlatmak istediğin her şeyi bize de anlatabilirsin çünkü anlattıkça rahatlarsın. Ama hiç bir sorunun üzerini kapatma hemen halletmeye çalış ki büyümesin. Üzmesin seni.
Hımmm tamam o zaman ama değişim yaparken dikkat etmek lazım. Bence patates yememeliyiz. Çünkü yediğin ekmekle patates aynı değil. Emzirme ve süt konusunda çok haklısın.
Menün çok güzel canım ama bunun yanında mutlaka harekette etmelisin. Karatay senin metabolizmanı yavaşlatmış olabilir mi?
Canım öğünlerinin saatleri kötü de olsa yaz çünkü yediklerin kadar hangi saatte yediğinde önemli.
Canım sen hangi şehirdeydin?
Daha sık gelmelisin takıma. Bir başlarsan gerisi gelecek.
Bende artıyım
acayip de motivasyonsuzum
Kızlar şu hafta içi tartı meselesine bir çözüm bulmak istiyorum. Hatta sadece cumadan cumaya tartılmanızı isteyeceğim. Çünkü sürekli tartılınca motivasyon düşüyor. İster istemez bazı vakitler tartıda farklı sonuçlar görüyoruz. Cumaya çıkacağınız her sonuç kabulümdür. Ne dersinizi hafta içi tartıyı yasaklayalım mı? Bir de sizden bir şey isteyeceğim. Düşünce gücüyle zayıflama diye bir yöntem duydunuz mu bilmiyorum ama ben önceki deneyimlerimde hep uyguladım. Her cuma kendime bir hedef belirliyordum ve bir hafta boyunca hep tartıda belirlediğimi kiloyu göreceğimi düşünüp ona inanıyordum. Ve şimdi size ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama tartıda hep istediğim kiloyu gördüm. Siz şimdi kendinizi + çıkacağım diye motive ediyorsunuz farkında olmadan. Lütfen olumlu düşünün olumlu olsun. Tartı konusunda herkesin fikrini bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?