Kuymak olmasaymis iyiymiş canim... senin kontrolun ne zaman diyetisyenle...03 Şubat Pazar Menüm
Kahvaltı 11.00
2 parça peynirle tereyağında 1 yumurta
2 çatal pekmez
2 dilim beyaz ekmek
Ara 12.30
1 bardak süt
Yarın elma
Öğle 17.00
1 kase ezogelin çorbası
Biraz peynir
Domates salatalık
1 zeytin
Biraz kuymak
2 dilim ekmek
Ara 21.00
Yarım elma
1 kase yoğurt
Su 1.5 falan
Öğleden sonra dışarı çıktım market falan yaptım sonra görümceme gittim yemeği yoktu böyle oldu bugün
Ben telden giriyorum canim gayet rahat oluyor..Kızlar foruma nerden giriyorsunuz? Bilgisayardan girmem zor oluyor, telefondan yazılanlara hakim olamıyorum. App uygulaması var mı kk nın?
Ulumalitu Google'da tipi vardır canım.Hic duymadim canim, nasil bisey acep ?
Ev resmen üretim çiftliğine döndü
Benim kullandığım klasik reçete şu şekilde:
3 lt su (5 dakika kaynatılacak)
1 bardak toz şeker (ben esmer şeker kullanıyorum, 5 dakika kaynayan suya eklenip 5 dakika daha kaynatılacak)
10 adet siyah demlik çay poşeti (kaynamış ve altı kapatılmış suya atılıp 15 dakika bekletilecek)
Oda sıcaklığına inen sıvıya (ben akşamdan yapıp sabaha kadar bekletiyorum) mantar konulur (parlak yüzey üste bakacak şekilde) ve üzeri bir tülbent ile kapatılır.
Hava sıcaklığına göre 1 hafta-10 gün içinde çayınız hazır.
Şimdi gelelim yorumlarıma:
1- 10 günden fazla bekletilen çay, bekleme süresinin uzaması ile doğru orantılı olarak gittikçe daha ekşi-şıramsı bir hal alıyor. Çok ekşi sevmeyenler 10 günü geçmesinler derim.
2- son 2 çayımı 2 yemek kaşığı bal kullanarak yaptım. Bence çok daha sağlıklı oldu ancak bu çayları 1 haftadan fazla bekletmedim. İyice sirke tadı almasın diye.
3- Süzdüğüm çayları litrelik cam şişelere koyup buzdolabında bekletiyorum. Bu çayların içine şeftali / elma / portakal / tarçın ekliyorum. Ev yapımı soğuk çay gibi oluyor.
Zayıflamaya etkisi var mı bilemem (bende hipotroidi var zaten zayıflamam mucize olur) ama vücuda zindelik kazandırdığı kesin.
Not: bir sonraki üretimi poşet bitki çayı ile yapacağım. Tadı güzel olur ise bilgi veririm.
Ben de telefondan rahat edemiyorum.Kızlar foruma nerden giriyorsunuz? Bilgisayardan girmem zor oluyor, telefondan yazılanlara hakim olamıyorum. App uygulaması var mı kk nın?
Ben 2015 de Doğum için izne ayrılmıştım canım ama akıbetim ne olacak bilmiyorum. Kaptana sordum ama sanırım mesaj yoğunluğundan atladı.Canim takima yeni geldin ya ondan o listeyi doldurman lazim.. cunku laydline ve ben hemen hemen ayni zamanlarda bu takima geldik... sen daha once gelmemiştin...
Uygulamadan mı yoksa Web sitesinden mi canım?Ben telden giriyorum canim gayet rahat oluyor..
Himmm degisik bir tarifmisUlumalitu Google'da tipi vardır canım.
Kendisi bir çeşit mantar.
Çayda besliyorsun.
Hatta ben bir ara tarif vermiştim, alıntılıyayım.
Webden kk hep acik durumda sadece sifre giriyorum..Uygulamadan mı yoksa Web sitesinden mi canım?
Özellikle yazın soğuk çay yerine gayet güzel oluyor.Himmm degisik bir tarifmis
Benim bildigim kadariyla canim 2015 te ayrilmissin yeni uye uygulamasi yapilir yani iki hafta deneme surecinin sonunda kaptanimiz listeye alabilir...Ben 2015 de Doğum için izne ayrılmıştım canım ama akıbetim ne olacak bilmiyorum. Kaptana sordum ama sanırım mesaj yoğunluğundan atladı.LAydLiNe
Eğer ayrıldığım kiloya inmem gerekiyorsa tekrar takıma girmek için, zaten hedefime ulaşmış olacağım o zaman ve tüm azmim yok olacak
Şu an 86 kg ım. O zamanlarda 70 e yakındım.
Mantar hic sevmiyorum canim , ama kizlardan yapanlar olabilir...Özellikle yazın soğuk çay yerine gayet güzel oluyor.
Ben içemiyorum ama mantarı bir şekilde bulabilirseniz (internette satan vardı sanırım) ben tavsiye ederim.
Kilo kaybı olmasa da acayip sıkılaştırıyor ve çok sağlıklı.
Kahvaltı 09:30
2 kuru erik 1 kuru kayısı
1 çay bardağı süt
5 fındık 1 ceviz
12:00
1 tabak yumurtalı ıspanak
2 dilim tahıllı ekmek
Zeytin peynir
Marul maydanoz
2 bardak çay
15:50
Koca bi kase brokoli salatası
1 bardak ayran
2 lt su
Ben şu ana kadar bunları yedim
Erken bitti ama aç değilim
Ye derseniz yoğurt yiyeyim veya ayran içeyim
Mantar yenmiyor ki.Mantar hic sevmiyorum canim , ama kizlardan yapanlar olabilir...
Bu arada, ben yoğurda tarçın ekliyorum.Menu harika canim 3 yk yogurt yiyebilirsin canim içine de pul biber at... tabii mideni rahatsiz etmiyorsa biber...
Umarım öyledir :)Benim bildigim kadariyla canim 2015 te ayrilmissin yeni uye uygulamasi yapilir yani iki hafta deneme surecinin sonunda kaptanimiz listeye alabilir...
Tarcindan korkar oldum son haftalardir hic iyi haberler duymadim.. hatta cumartesi aktara sordum anlatiim ne diyeyim sizde haklisiniz dedi..Bu arada, ben yoğurda tarçın ekliyorum.
Bence gayet hoş oluyor.
tarçın zaten bildiğiniz gibi tatlı krizlerini önlemede oldukça etkili.
Mantıklı evet. Ben kardesi olsun yalnız kalmasın diye düşünüyorumYok canim düşünmüyoruz. ..maddi manevi iyi bir gelecek icin tek cocuk düşünüyorum. .
Kuymak olmasaymis iyiymiş canim... senin kontrolun ne zaman diyetisyenle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?