- 25 Mart 2014
- 2.906
- 5.510
- 158
Aksam yoğurt bişey yapmaz ki kaptan.koftede ekmeksiz 1 taneymis ve çok acıkmış oyuzden bişey olmaz dedim ben bi seferlik..kızma sakın...Meyveler listende dahi olsa çok olmuş. Günlük porsiyon sayın ikiyi geçmemeli bence. Bir de çok sık muz tüketiyorsun. Muz şeker açısından bence sakıncalı meyvelerden, ayrıca kabızlık yapıyor. Dikkatli tüketmelisin. Kilona ve boyuna göre bence suyu az içiyorsun. Ayrıca emziriyorsun. En az 2,5 lt ye tamamlamaya çalış canım bence.
Çok fazlaymış zaten ama o zamanki kilonla şimdiki kilon arasında fark olmalı. Şimdi imkanı yok 7 dilim ekmek tüketmenin.
Çok az yemişsin. Bu kadar az yersen kilo veremezsin bence vücut kendini korumaya alıyordur. Daha doyurucu ve lifli beslenmen lazım. Sebze ekle lüften menülerine ve protein. Bu menün çok kötü bence. Çok aç bırakmışsın kendini.
Canım benim kızımında ağzında küçük çürükleri vardı. Görür görmez götürdüm doktora. Dolgu yaptılar. Hatta her gördüklerini doldurdular. Minik minik olanları bile. Çünkü süt dişleri 11-12 yaşına kadar ağızda kalabiliyor. Teker teker döküldüğü için kalıcı dişlerinde çürümesine sebep oluyor diğer çürükler. O yüzden mutlaka tedavi edilmeli. Ben diş hekimliği fakültesine götürüyorum. 6 ayda bir düzenli olarak. Yatmadan önce mutlaka dişlerini fırçalattırıyorum. Bir de her gittiğimizde florla bir koruma tedavisi yapıyorlar. Şimdilik bir sıkıntımız yok çok şükür. En kısa zamanda doktora götür. Geçmiş olsun.
Bir sürü nedeni olabilir çürümenin ama korumak elimizde. Özellikle küçükken tedavi ettirmeli ki çürük büyüdüğünde hem tedavisi zor hem de acı veriyor.
Bence sıkıntı olmaz ama form çayı sıkıntılı. Çok fazla tüketmeni tavsiye etmem. Bağırsak florasına zarar veriyor form çaylar. En iyisi yeşil çay. Başka çayları hiç onaylamıyorum.
Okudum da beğenmedim diye bir buton olmadığı için alıntıladım
Canım normalde süt dişleri 7 yaşında dökülürdü. Benim kızımda şimdi 5 yaşını bitirmek üzere ve ön dişlerinden birisi düştü. Şoka girdim. Alttan dişi çıkıyor. Onun yanındaki dişte sallanıyor. Doktora götüreceğim yeniden kontrole. İnşallah önemli değildir.
Nasıl yapılıyor diye soracaktım ama sen anlatmışsın canım zaten
Nasıl bir şey canım bu tablet mop?
Hımm anladım bazen bende patlıcanın o halini sevmiyorum ama genelde çok seviyorum her yemeğiniHayır canım değilim. Sorun şu. Benim midem hassastır. Sevdiğim tek sebze olan patlıcanı da hep önce yağda kızartır öyle pişirirdim.
Fırında tepsi kebabı yapayım dedim. Hem sebze hem protein, mis gibi.
Ama patlıcanın direk fırında (çok az sulu ve neredeyse yağsız) halini midem almadı.
Hatta tabağın yarısını yedim. Gene de tutamadım
Isıtınca kötü oluyor bide el açması kıyamadım atmaya
Yarın öğlen yeseydin keşke
Neeeee perşembe perşembe mantı mı yedinnnn
canım sen emziriyor musun sütün oluyor mu bu şekilde .emziren bir anneye göre değil bu yediklerin bence ana öğünler mutlaka olmalıAcimmmm bastirmak icin yesil cay iciyorum emzirirken önerilmesedeee
Canim benim bebegim 7 aylik yogun emzirmiyorum sütümde cok sükür .Evet bende istiyorum 3 ana ögün ama yetistiremiyorum cogu zaman 4 cocukluyum bencanım sen emziriyor musun sütün oluyor mu bu şekilde .emziren bir anneye göre değil bu yediklerin bence ana öğünler mutlaka olmalı
Kaptan kizmasin emme bence bisey olmaz ya :)Akşam akşam 240 kalori almış görünüyorum ama ben akşam yemeği yememiştim çok mu kötü oldu şimdi ya
Yarım çorba kasesi kadar birşeydi
Bence 50 jumping jack yap. Yorulmazsan devam edebilirsen 50 daha yapAzucuk
Sende kaçamak yapmışın da yer arıyon kendine sankiKaptan kizmasin emme bence bisey olmaz ya :)
Sende kaçamak yapmışın da yer arıyon kendine sanki
Sen baya iyi gidiyorsun canım ya maşallah sana. Ben bi türlü başlayamıyorummenüm
sabah 9.30
2dilim peynir
1 yumurta
7 yeşil zeytin
domates salatalık
2dilim tb ekmeği
1 çay kaşığı bal
Ara türk kahvesi ve 10 fındık
Ara 1 muz ve 3 kaşık yoğurt
Akşam 18.00
bir tabak zeytin yağlı pırasa
1 kase mercimek çorbası
1.5 dilim tb ekmeği
cayın yanında bir fincan leblebi
su 2.5 litre olmuştur
spor da 20 dakika eliptik
Süper karnın guruldadıkça yağlarım yanıyor diye sevinyok yaa ne yazdiysam onu yidim.acimm accc
ben de bir başla bir bırak oluyor ya bazen çok acıkıyorum gözüm dönüyor. 3 gündür hiç bozmadım ama .onun öncesinde ise çok bozdum malesef Allahtan listede değiliz.Sen baya iyi gidiyorsun canım ya maşallah sana. Ben bi türlü başlayamıyorum
emzirirken şeker orucu. seni ayakta alkışlıyorumAyrica seker orucunda 23.gün bitti
Henüz cok erken senin icin canim bana bakma sen :) seker ihtiyacimi meyvelerden aliyorum ben zira artik cokta ihtiyac duymuyorum ama lanet kilo gitmiyo bi türlüü yaslaniyorum ulennnnemzirirken şeker orucu. seni ayakta alkışlıyorum
benim canım tatlı şeyleri çok çekiyor gerçi benim bebeğim daha 2 aynı doldurmadi ondan da olabilir ama .maşallah sen çok iyisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?