Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Evet farkettim benim gibi az besleniyosun:) ben malesef aç kalmadan kilo veremiyorum sen kaç kilosun canım ?
Aç kalınarak kilo verilmez canım. ada81 sana anlatır mutlaka. Kendini öyle şartlandırma. Ben şimdiye kadar hiç aç kalmadan kilo verdim hep. Sadece son kilolar biraz yapışıp gitmiyor onun içinde ekstra uğraş gerektiriyor ama aç kalmak çözüm değil.
Bugün menün çok güzel olmuş. Biber dolmaları bulgurludur inşallah. Ama kahvaltının saati çok geç. Onuda eşin için beklediğini biliyorum.
Ödülünü görmüyorum hak ettin çünkü ama bence bundan sonra kendine yiyecek değil de başka türlü ödüller ver.
Canım bu konuda ben hem üzüldüm hem de kırıldım aslında. Sonuçta ben burada hiç kimseye kaba tabirle söyleyeyim ama kaptanlık taslamadım. O zamanda söylediğim gibi bu takım hepimizin. Başarırsak hep birlikte başarıyoruz. Hepimiz koca koca insanlarız. Sorumluluklarımızı biliyoruz. Yani hepimiz kaptanız. Ve biz bir aileyiz. Hem kendimizi hem de birbirimizi motive etmek için buradayız. Bunun için illaki birilerine ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Şimdi de aslında çok sık gelemiyorum. Size vakit ayırıp daha fazla motive etmeyi ben de çok isterim ama bazen insanın elinde olmuyor. Ve hala çok yoğunum. Bu mesajları saat 13:00 te alıntıladım şuan saat 14:37. Araya bir sürü iş giriyor. Ama arkadaşlara ben de katılıyorum ki hep söylediğim gibi biz bir aileyiz. Öyle olmalıyız.
Antep fıstıkları antep fıstıkları ve patates, kahvaltı geç olmuş
Niye kimse spor yapmamış

Anca elleriniz çalışmış oku oku bitmedi
Çok güldüm buna yaaaaaa
Bugün cepli eşofman giydim evde ve tlf hep cebimdeydi bide saat 3ten sonra başladım taşımaya ona rağmen binden fazla adım atmışım
Demek ki adım atmakta zor işmiş. Ben sitenin etrafında 10 tur atıyorum ve 5000 adım zor oluyor. Düşün artık 10 bin adım atabilmek için ne kadar yürümek lazım.
Ben de takıma 82 ile girdim bende 60 ile girebilir miyim yaza acaba :)
Bence olabilirsin ama daha çok çaba harcaman lazım ve hiç kaçamak yapmaman lazım. Benim tek kaçamağım 1 lokma halka tatlı olmuştu. Onun haricinde ağzıma hiç bir şey sürmemiştim.
Bugunku yuruyusum
3262 puan degeri 45
LAydLiNe
Canım puanlarını listenin altına kendin eklemen lazım. Ayrıca takımda seni daha çok görmek istiyorum. Böyle çok az geliyorsun ve genel gidişata hakimiyetin yok. Ara ara uğra lüften gün içinde ve geçmişi oku.
Menü yazarken öğün saatlerini de yaz canım olur mu? Bir de ekstra yediğin yiyecekler olduğu zaman menün de mesela kızartma ya da çerez gibi mutlaka spor yap ki dengele. Şuan senden kilo vermeni beklemiyorum zaten ama kilo da almanı istemiyorum.
Bende bugün eşimden iltifatlar duymaya başladım
Çıtır mıtır olmuşsun
felan fıstık
Ne harika bir duygu dimi
Adam doğru söylemiş bence
Aranızda Müge Anlı izleyen var mı kızlar? Ben emekli moduna geçince fena sardım..
Ben hiç televizyon izlemiyorum, sadece futbol maçlarını takip ediyorum
Ne ilginç şeyler var töbe yarabbim

Canım biraz daha erken yatma ihtimalin yok mu? Çünkü çok geç yatıyorsun. Leptin denilen bir hormon var. Sadece belli zamanlarda ve uyku esnasında salgılanıyor. Bu da kilo vermeye yardımcı oluyor. Araştır istersen. Erken yatıp erken kalkmak bence önemli.

Şu 11:00 de kahvaltı yapıp 09:00 da yaptım meselesinde de kimseyi kandırmış olmazsın, sadece kendini kandırırsın. Burada amacımız yanlışlarımızı düzelterek kilo verebilmek. Kahvaltının erken yapılması bütün diyet camiasının ortak fikri. Çünkü metabolizman ne kadar erken çalışmaya başlarsa senin için o kadar iyi olur. Bence bir süre tavsiyemi denemeye çalış. Zaten burada kimseyi zorlamıyorum hiç bir konuda. Sadece hep birlikte doğruları yapalım ki kilo verebilelim.

Canımsın anlıyorum seni tahmin de edebiliyorum. Ama şöyle bir durum var yavaş yavaş beslenme alışkanlığını değiştirebilirsin. Sadece sağlık açısından düşün olayı. Mesela öğünlerini az tut ama sık ye. Bu bile vücudunun ve metabolizmanın sürekli çalışmasını sağlayacak. Zaten tiroid için ilaç kullanıyorsun. Bu da ona destek olacaktır eminim.

Sizin oralarda Mor Pedal kadın bisiklet derneği var. Haberin vardır mutlaka. Bir de Hür pedal var. Ama o Dalyan taraflarında olmalı. Ben de bisiklete biniyorum. Veee çok güzel bir spor olduğunu düşünüyorum. Senin fıtıklara sıkıntı çıkartmıyor mu bisiklet?

Bu mesajı gözlerim yaşararak okuyorum resmennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Ebrucuğum, dediklerinde tıbbi ve istatistiksel olarak kesinlikle haklısın. Sonuna kadar sana katılıyorum. Leptin konusunu da biliyorum. Leptine gireceksek o zaman Leptin'in min 4 saatlik açlık ile salgılandığını da unutmayalım Yani aslında ben birini diğeri ile hallediyorum. Siz az ama sık yiyorsunuz, erken yatıyorsunuz, leptin devrede; ben aralıklarla (bazen 3 genelde 2) yiyorum gene Leptin devrede. Artılar eksileri götürdü yani

Şu anda kış dönemindeyiz (ciddi yağmurlar var). Açıkçası ağır işsiz ve tembel modunda takılmak ve vücudu dinlendirmek sebebi ile yaptığımız bu Ege göçü sebebiyle çok erken yatasımız yok. Eskiden de çok uyumazdım zaten (çalışırken) ama şimdi en azından 5-6 saat uyuyorum. Mart ortasından itibaren buraya zaten yaz geliyor ki o dönemde max 8 gibi kalkıyoruz. Havuz açıksa önce yüzmeye, değilse bisiklete gidiyoruz..

Bak tatlım, bu yazdıklarım kendimi savunma ya da seni haksız çıkartma olarak lütfen anlaşılmasın. Diğer arkadaşlar beni örnek de almasın. Ama her vücudun bir sistemi var. Benim eşim uyur, uyanır, telefonla konuşur, geri uyur. Ben 2 saatlik uykumda bile olsam çıt çıkar uyanırım ve bir daha uyuyamam.

Sizler az az sık sık yersiniz, metabolizmanız çalışır, benimki az az sık sık da yesem kilo aldırır.

İstersen bunu haftaya cumadan itibaren deneriz. Uyku konusunda bir şey diyemem ama sizin gibi günde 5 öğün yerim ve o zaman görürüz kilo veriyor muyum, vermiyor muyum?

Çok konuşmayı sevdiğim bir konu değil ama sırf konu zayıflama olduğu için söylüyorum. Ben 3 sene kanser (yumurtalık) tedavisi gördüm. Kemoterapi ve radyoterapi uygulandı. Ciddi kortizonlar aldım. O kilolar bir şekilde gitti ama metabolizma zaten bozuktu, iyice içine edildi.

Hastalık yok şükür artık o günler gitti. Dalaman'a taşınmamızın en büyük etkenlerinden biri benim geçirdiğim hastalıktır. Daha az stres, daha az insan, daha doğal yaşam, daha çok huzur...

İnan bunu kinayeli ya da ironili söylemiyorum. Kaptanımız sensin. Senin diyet ve yaşam tarzın diğer arkadaşlara yanlış örnek oluyor dersen; inan anlarım. O zaman gene burada sizlerle sohbete devam ederim. Sizleri desteklerim ama kendim olayın içinde olmam. Ben sizleri 1 haftada sevdim, benimsedim. Ama ben buyum. Yalan söyleyemem..

Amma yazmışım, bi kahve yapayım.
Kahve isteyen?

Bizim de Dalaman Doğa Yürüyüşçülerimiz ve Dalaman Doğa Bisiklet Grubumuz var.
Uzun mesafe ya da cross yapamıyorum ama seleyi çok düzgün ayarladık, çok ilginçtir ki yürüme bile belimi yorarken, bisiklet iyi geliyor.

Bazen çok uzun süre kullanırsam sol elim uyuşuyor (boyundan muhtemelen) o zaman tek ele geçiyorum biraz daha dik durarak kullanıyorum.

Benim vücut ters anacım, ters...

Ne güzel yazmışsın. Harika yazmışsın. Senin yazdıklarını okurken çok zevk alıyorum. Dolu dolu yazıyorsun. Okurken tad veriyor. Seni yazdığın ilk mesajdan sevdim ben ve asla istemem aramızdan bir şekilde ayrılmanı. Asla ve asla başkalarına kötü örnek olacağı için söylemedim söylediklerimi. Bazen bizler nerelerde hata yaptığımızı göremiyoruz. Başka bir gözün bizi görmesi gerekiyor. Benim buradaki misyonum uzun yıllar edindiğim ve birebir tatbik ettiğim deneyimlerimi sizinle paylaşmak ve sizlerinde farkında olmadan yaptığınız hataları size gösterebilmek. Her zaman söylediğim gibi uygulamak, uygulamamak hep sizin elinizde. Şöyle bir örnek vermek isterim sana. ada81 nın mesajlarında da belki fark etmişsindir. Uzun bir süre ben hep uyardım onu. Erken kahvaltı konusunda, az yeme konusunda. Hatta bayağı bayağı her mesajımda söyledim. Sonra Ada ben böyleyim kaptanım dedi. Ben de sustum. Ta ki diyetisyene gidip yeni bir yaşam tarzına geçinceye kadar. Şimdi artık o kadar eminim ki onun kilo verebileceğinden. Aynı şekilde hepinizin kilo vermesini istiyorum. Çünkü burada bunun için varız. Kıymetli zamanımızı harcıyoruz en önemlisi burada. Bunun bir ödülü olmalı hepimize. Ben sadece yanlış gördüklerimi söylerim. Dediğim gibi uygulayıp uygulamamak sizin elinizde.

Şu çok sık yeme mevzusu da herkese göre değişiyor. Boy ve kilo orantısına göre de değişiyor. Vücut kitle indeksi çok önemli bu aşamada. O yüzden hep söylerim menülere yorum yaparken kişinin boyuna ve kilosuna göre yapın. Mesela ben madamhd gibi beslensem kesinlikle kilo alırım. O nedenle burada sadece bireysel değerlendirme yapmaya çalışıyorum ki bir şekilde kilo verelim. Vee bu kiloyu verirken sağlıklı olalım. Biliyorum yazarak kendimizi ifade etmek oldukça güç. Umarım anlatmak istediklerimi anlatabiliyorumdur.

Benim de bisiklet kullanırken boyun ve sırtta ağrım oluyor ama ben onu dağ bisikleti kullanmama bağlıyorum. Yeni bir bisiklet alacağım inşallah. Şehir bisikleti alacağım için boynuma iyi geleceğini düşünüyorum. Sizin oralarda yaşamayı çok isterdim ne güzel mis gibi. Çok iyi yapmışsınız oraya yerleşmekle

Senden ayrıca yoğurdu nasıl mayaladığını detaylıca alabilirmiyim
Peynirde yapmak isterim ama ben yağlı peynir seviyorum yapabilirmiyim sence

Bende bisiklet sürmeyi çok seviyorum yakında ekteki gibi bir bisiklet alacağım baharda bende bisiklet üstündeyim çocuklarda yanımda daha ne olsun okula da giderken böyle götürüm :)

Eklentiler

• 4050B5AE-F1E9-489C-A925-F2D3924FEB4D.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 26
  • 922A0BD9-B871-4661-AEE6-86F8BF82747F.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 24
Anacım 5 adet Antep fıstığı ne kadar kaloridir ki arada yedim ama ben
Kahvaltı o gün Pazar idi ancak oturabildim
Ama erken kalkıp kimseyi beklemeden atıştıracağım mutfakta kahvaltıyı erkene alacağım
Okey patates yok

Bugün burasida cok guzel yarin yine yagis geliyormus poffff

Benimki de dağ bisikleti. Aslında şehir bisikleti lazım da bizim buralarda iki günde perti çıkar o bisikletin

Bir deli cesareti ile yaptık, kış hariç oldukça mutluyuz, kışın huzurevi mode on.

Benimki de dağ bisikleti. Aslında şehir bisikleti lazım da bizim buralarda iki günde perti çıkar o bisikletin

Bir deli cesareti ile yaptık, kış hariç oldukça mutluyuz, kışın huzurevi mode on.
Kizin isyan etmiyor mu ? Bende cok severim doga ile ic ice olmayı ama o yaslarda doğada neymis yahu avmler gezmeler tozmalar kafasindaydim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…