Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Senden ayrıca yoğurdu nasıl mayaladığını detaylıca alabilirmiyim
Peynirde yapmak isterim ama ben yağlı peynir seviyorum yapabilirmiyim sence
1) Yoğurt
Ya günlük süt olacak ya da çiğ süt. Asla UHT süt ile olmaz. Şimdi iki sistem vereceğim orada probiyotik yoğurt mayası bulup bulamayacağını bilmediğin için.
a) Probiyotik yoğurt mayalı : Sütü en az 4 dakika kaynatıyoruz ki içindeki su minimuma insin. Soğutuyoruz ve bekletebildiğimiz kadar buzdolabında bekletiyoruz. Üstündeki kaymağı alıyoruz. Fırını 50derecede ısıtıyoruz. Sütü (karıştırarak) 45 dereceye ısıtıyoruz (karıştırmazsak üstü alttan geç ısındığından ısı farkı oluyor biz üstte 45'i gördüğümüzde aşağısı 50-55 oluyor ve yoğurt tutmuyor) Her bir kilo süt için bir tatlı kaşığı eski yoğurdumuzdan ve iki yemek kaşığı probiyotik mayamızdan bir kaseye koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı bal ve ısıttığımız sütten biraz ekliyor ve mayayı ılıtıyoruz.Ilıttığımız mayayı çok sert karıştırmadan sütümüze döküyoruz (sütün ısısı bozulmasın). Sonra sütümüzü 500 gr'lık kavanozlara bölüştürüyoruz. Ağızları açık bir şekilde ısıtılıp kapatılmış fırının içine koyuyoruz. Fırını 6 saate ayarlıyoruz. 6 saat sonra ya fırının kapağını açıyoruz ya da dışarıya alıyoruz (oda sıcaklığı ile alakalı). 1-2 saat de öyle beklettikten sonra kapaklarını kapatıp buzdolabına koyuyoruz. 24 saat bekledikten sonra yarım yağlı taş gibi yoğurtlarımız hazır. Eğer yağlı yoğurt istiyorsak kaymağı almaya gerek yok.
b) Normal yoğurt mayalı :Sütü 70 dereceye ısıtıyoruz. Diğer işlemler aynı.

2) Peynir
Peynir yapımı aslında bence gözde çok büyütülen bir olay. Onun da mayalı ve mayasız yapılışı var. Mayalı peyniri aynen yoğurt gibi mayalıyorsun (farklı peynir sertlikleri için farklı dereceler kullanılıyor). Mayasız peyniri ise kaynattığın süte sirke/limon ekleyip kestirerek yapıyorsun. Bütün mesele peynirin suyunu süzdürmekte. Onun da çözümü temiz bir tülbent ve bol bol ağırlık. Gerçekten kolay... Ben yağlı peynir yaparken litre başına 200ml de krema koyardım. Mis gibi olurdu.

Kizin isyan etmiyor mu ? Bende cok severim doga ile ic ice olmayı ama o yaslarda doğada neymis yahu avmler gezmeler tozmalar kafasindaydim...
İlk sene 9.sınıfa geçtiği sene idi yani.İsyanın dibinde idi. Hem 10 senedir (anasınıfı dahil) okuduğu okuldan, hem akrabalarından, hem arkadaşlarından uzaklaşmıştı. Ergenlik de yeni başlamıştı, Allah'ım Allah'ım ev tımarhane modunda idi

Sonra sonra alıştı o da.
30 dakikada Fethiye'de istediği AVM'ye istediği sinemaya gidiyor.

İstanbul'da iken farklı mıydı sanki?yi alıştırdık. Trafikti, otoparktı, sinirdi, stresti.

Şimdi 2 sene sonra İstanbul'a geri dönme planlarında, üni için

Bir de ufak ekleme. Özellikle bu sene isyan etmeye bile vakti yok.
11.sınıfta ve sayısalcı. Sömestre tatilinde bile 1 hafta okula gittiler (pazar dahil). Zaten normal şartlar altında da cumartesi günleri yarım gün okul var.
Yani dersten isyan etmeye vakti yok

Ayyy maşallah büyümüş darisi benim kiza ))

Malesef canim ,hafta sonu arkadasin 2 yasindaki yavrusunu kaybettik
Off ne acı
Bende bisiklet sürmeyi çok seviyorum yakında ekteki gibi bir bisiklet alacağım baharda bende bisiklet üstündeyim çocuklarda yanımda daha ne olsun okula da giderken böyle götürüm :)
çöm güzelmiş, Türkiye’de de var mı acaba.. gerçi burda bisiklet yolu da yok.. bisiklet alsan ne?

Bu aralar kızımın lise kayıt durumu var. Şimdi 8.sınıfta.. İnan’ın gözüme uyku girmiyordu aylardır, ama sonunda karar verdik az önce. Kayıdını yaptırdık. Sırtımdan büyük bir yük gitti, umarım en doğru kararı verebilmişizdir.

Hayırlısı olsun, emekleri boşa gitmesin hiç bir yavrunun..

Yazık bu yavrulara.. içim acıyor. şu güzel havada bütün gün okuldalar. Hele geçen ay karanlıkta girip karanlıkta çıkıyorlardı resmen.
Aynen öyle canım.
Bir şey diyeceğim de yeri burası değil...
Okuyacaklar da ne olacak?

Neyse, sustum ben

Aynen öyle canım.
Bir şey diyeceğim de yeri burası değil...
Okuyacaklar da ne olacak?

Neyse, sustum ben
Ah ah basma yarama tuz öyle.. ÖYS de ilk 4000 e girip sonra 35 Yaşında kendimi emekliye ayıran biri olarak içim acıyor geçen gençlik günlerime. Ama çocuğumu o Çarkın içinden kurtaramıyorum

Ah ah basma yarama tuz öyle.. ÖYS de ilk 4000 e girip sonra 35 Yaşında kendimi emekliye ayıran biri olarak içim acıyor geçen gençlik günlerime. Ama çocuğumu o Çarkın içinden kurtaramıyorum
Al benden de o kadar canım.

3 mil lesli vee 15 dakika eliptik yaptimmmm zambak86 bacim sende misafirlerinle pasta börek mi yiyorsunnnn ))
Çok bişey yiyemedim maalesef Hevesini kursağında bıraktığım için kusura bakma Çaylara baktım bir de benim minik hiç durmadı sürekli ilgi isteyince doğru düzgün çayımı bile içemedim yine de sonradan sarma salata falan yedim inşallah akşama sporumu yapar telafi ederim yediklerimi

Kızlar eşimle birbirimize girdik kavga kıyamet. Giremedim pek dün bugun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…