- 27 Ocak 2010
- 1.944
- 4.874
- 333
yok cnm orduda yasıyorum ben burada cambası kayak merkezi var,ben sarıkamısta ogrendim biraz ama uludaga hic gelmw fırsatım olmadı cok istiyorum orayı görmek.Bana da sadece içecek ikram ettiklerin de çok daha mutlu oluyorum..
Uludağ’a mı yoksa?? Bursadayım da :)
cnm bizimki de ayın 20 sinde 27 aylık olacak, resmen 2 haftada fark attı, 4 kelimeli cumle kurdu ama hala renkleri soylemez mesela.tam kaç aylık canım seninki konuşması dikkatimi çekti bizimki 27 aylık cümle kuramıyor henüz
dediğin tarife baktım denemek lazım ama dün yaptığım avakadoyu beğenmedim yok avakado benim ağız tadıma uygun değil bunu anladım çocuklara bebeklikten alıştırdım ondan bayılarak yiyorlar
peynirin cinsini belirtiyorum çünkü koyun ve keçi peyniri çok tüketiyorum ve yağlı bu aralar diyorum ki acaba yağsız süt yağsız yoğurt ve yağsız peynire mi geçsem onun karar aşamasındayım
Ben koyun keçi yazdıkça kimseden uyarı gelmiyor demekki yenilebilir
ada 3 günde 1,5 kilomu gitti yani vallaji helal olsun tebrik ediyorum maşallah sende gördüm bende tartıyı çıkardım Cuma’dan bu yana gram oynamamış ve artık tartı banyoda kalacak Cuma’ya kadar sürpriz yapmayacağım
off ya basları sagolsun cok uzucu.Malesef canim ,hafta sonu arkadasin 2 yasindaki yavrusunu kaybettik
gecmiş olsun cnm.Çok sağlam sallandık kızlar..
Kandilli belirtsin bildiririm.
Koltuk gitti geldi, min 5 diyorum.
Böyle yiyerek kilo verebiliyor musun? Ben korkudan akşam yemeğinden sonra hiç bir şey yemiyorum
İçerik iyi canım. Yalnkzca kahvaltının yalnızca 1 elma olması iyi mi bilemedim..
Afiyet olsun canım menünün çok güzel olmuş...hele akşam yediklerin... Kaptan bizi eslestirmis bu hafta yani rakıbiz artık ona göre.bu haftaki hedefin bellimiLAydLiNe
aman aman bırakma sakın
bugünkü listem daha iyi
9.30
1 elma
12.30
tavuk göğsü ızgara
yağsız salata
ayran
18.30
ortaboy antrikot
salata
20.30
2 ceviz
1/2 muz
1 /2 mandalina
en az 2 L su
40 dk yürüyüş
Aynen calisinca ve geç kalınca bende ya bi elma yıyiyorum ya da vaktim kaldıysa 1 bardak süt içiyorum.yapacak bişey yok.sonrasinda dengelemek önemli. Zaten menünün çok kötü değil akşam yediğin meyveler haricinde.geç kalınca mecburen...
annem çok sık grip olurdu iyileşmesi uzun sürerdi hep yorgunluktan şikayet ederdi karnı şişti acayip şekilde ve iştah gitti buraya kadar fark edilmemesi ne garip dimi hiç orasını karıştırmıyım en iyisi ve öğrenildi ki 4. Evrede idi ve agresif türlüsünden inşallah herşey yolunda gider ve başka bir yere sıçaramaz ben öğrendim ve hemen tetkiklerimi yaptırdım şimdilik temizimCanım benim anne tarafımda meme kanseri var.
Kendi annem benim yaşlarımda iken rahim kanseri teşhisi sebebi ile tüm rahmini aldırmıştı.
Kaçıncı evrede idi anneciğin bilmiyorum ama ben 2.evrede çok saçma bir şekilde yakalamıştım (düşük yaparak ki hamile olduğumu bile bilmiyordum) o sebeple ben ameliyat olmadım. Benim de başta 3 ayda 1 idi kontrollerim. Sonra 6 ayda bir, sonra senede bir.Şimdi sadece rutin kontrollere gidiyorum.
Benim annemde yaklaşık 1o sene sonra bağ dokusuna metastas yaptı. Yaklaşık 15 senedir de tedavi ve takip ile hayatını sürdürüyor. Benim annem konu dışı çünkü annemin çok hastalığı var zaten.
Benim bildiğim kadarı ile meme kanserinin metastas yapma olasılığı yumurtalık/rahim kanserinden çok daha fazla ki benim kuzenim (amca kızı) 18 yaşındayken iki göğsünü birden aldırdı. 10 seneden fazla oldu, şimdi Amerika'da Biyoloji doktoru.
Çok aptal bir hastalık bu. Kişiden kişiye tavır değişiyor.
Bende şu şekilde ilerledi.
İsyan "neden ben?"
Kabulleniş "herkes bu hastalığa yakalanabilir"
Reddediş "hepimiz ölmeyecek miyiz?"
Ben serumla kemo almadığım, hapla aldığım dönemlerde işe bile gittim. Bana özel wc, bana özel temizlik sistemi oturtmuşlardı, bana özel yemek bile çıkıyordu. rutin hayatımı bozmadım.
O günlerden bana kalan tek anı, hala çok fazla uzatamadığım saçlarım. Sanırım rahat geldi. Hala çok uzatamıyorum..
Moral çok ama çok önemli....
Anneciğine çok geçmiş olsun ve lütfen ama lütfen ona hastaymış gibi davranmayın.
Elbette önemseyin ama o dönem en çok canımızı acıtan şey "acıyan gözler".
aynen öyle yapmıştım mesajını görmeden önde kıymalarından tırtıkladım ve birdomayes yedimSen kıymalı su böreği mi yapabiliyorsun?
En sevdiğim hemşehrim benim...
Kıymalarını ye canım
Hamurunu da onlar yesin. Böylece onlar kilo alsın, sen daha zayıf dur.
Evet, pisim
ya Merve çok şakacısın ha :) yemedim ki çatla patlaGonul83 rakibem su böreği var onu ye işte :)
yine iyiymiş renkleri de söylemesin canım konuşuyor ya :) maaşallah bende bekliyorum heyecanla konuşacağı günü abisi 2,5 yaşında konuşmuştu hatta o sıra erzurumdaydık yavrum direk Erzurum dili ve edebiyatı öğrendi :))))c
yok cnm orduda yasıyorum ben burada cambası kayak merkezi var,ben sarıkamısta ogrendim biraz ama uludaga hic gelmw fırsatım olmadı cok istiyorum orayı görmek.
cnm bizimki de ayın 20 sinde 27 aylık olacak, resmen 2 haftada fark attı, 4 kelimeli cumle kurdu ama hala renkleri soylemez mesela.
off ya basları sagolsun cok uzucu.
gecmiş olsun cnm.
Aynen calisinca ve geç kalınca bende ya bi elma yıyiyorum ya da vaktim kaldıysa 1 bardak süt içiyorum.yapacak bişey yok.sonrasinda dengelemek önemli. Zaten menünün çok kötü değil akşam yediğin meyveler haricinde.
annem çok sık grip olurdu iyileşmesi uzun sürerdi hep yorgunluktan şikayet ederdi karnı şişti acayip şekilde ve iştah gitti buraya kadar fark edilmemesi ne garip dimi hiç orasını karıştırmıyım en iyisi ve öğrenildi ki 4. Evrede idi ve agresif türlüsünden inşallah herşey yolunda gider ve başka bir yere sıçaramaz ben öğrendim ve hemen tetkiklerimi yaptırdım şimdilik temizim
Sana da annene de çok geçmiş olsun allah tüm hastalara şifa versin hasta olmak zor ama hastaya bakan kişi için daha zor. Bizde anneme bir abla bulduk sabahtan akşama kadar ilgileniyordu yemeği temizliği ne isterse yapıyordu arkadaş olmuştu ona dediğin gibi hijyen çok önemliydi ve sağlıklı beslenmesi ve en önemlisi şu sigara illetini bu sayede bıraktı Allah’a şükür
Şimdi saçları kirpikleri kaşları hep çıkmış hatta fışkırmış diyebilirim eskiden boyatıyordu saçlarını şimdi aynı Canan karataya benziyor :)))
aynen öyle yapmıştım mesajını görmeden önde kıymalarından tırtıkladım ve birdomayes yedim
Hazır yufka aldım nerede açacak zaman ve yetenek çocuklar zor bırakıyor
ya Merve çok şakacısın ha :) yemedim ki çatla patla
yine iyiymiş renkleri de söylemesin canım konuşuyor ya :) maaşallah bende bekliyorum heyecanla konuşacağı günü abisi 2,5 yaşında konuşmuştu hatta o sıra erzurumdaydık yavrum direk Erzurum dili ve edebiyatı öğrendi :))))
bizimki de karadeniz dili ogrenmiş, az bi dur daaa ,ver daa diyorannem çok sık grip olurdu iyileşmesi uzun sürerdi hep yorgunluktan şikayet ederdi karnı şişti acayip şekilde ve iştah gitti buraya kadar fark edilmemesi ne garip dimi hiç orasını karıştırmıyım en iyisi ve öğrenildi ki 4. Evrede idi ve agresif türlüsünden inşallah herşey yolunda gider ve başka bir yere sıçaramaz ben öğrendim ve hemen tetkiklerimi yaptırdım şimdilik temizim
Sana da annene de çok geçmiş olsun allah tüm hastalara şifa versin hasta olmak zor ama hastaya bakan kişi için daha zor. Bizde anneme bir abla bulduk sabahtan akşama kadar ilgileniyordu yemeği temizliği ne isterse yapıyordu arkadaş olmuştu ona dediğin gibi hijyen çok önemliydi ve sağlıklı beslenmesi ve en önemlisi şu sigara illetini bu sayede bıraktı Allah’a şükür
Şimdi saçları kirpikleri kaşları hep çıkmış hatta fışkırmış diyebilirim eskiden boyatıyordu saçlarını şimdi aynı Canan karataya benziyor :)))
aynen öyle yapmıştım mesajını görmeden önde kıymalarından tırtıkladım ve birdomayes yedim
ya Merve çok şakacısın ha :) yemedim ki çatla patla
yine iyiymiş renkleri de söylemesin canım konuşuyor ya :) maaşallah bende bekliyorum heyecanla konuşacağı günü abisi 2,5 yaşında konuşmuştu hatta o sıra erzurumdaydık yavrum direk Erzurum dili ve edebiyatı öğrendi :))))
hala biraz şivesi var anne burada neydirsen :)Erzurum dili ve edebiyatına bittim hahahahahahahaha
Benim kızlar çok küçükken konuştu yaaaa erkek çocukları sanırım biraz geç konuşuyor. Ben kızları susturamıyorum şimdi
canım benim ya mimik yavrularımız ne tatlı :)) maaşallahbizimki de karadeniz dili ogrenmiş, az bi dur daaa ,ver daa diyor
Benim de eğer düşük durumum olmasa idi muhtemelen anlaşılamazdı. Çünkü çok sinsi bir hastalık, özellikle de bu türü. Biz eşimle Nakkaş'ta iftarda idik. Eşimin organize ettiği (çalıştığı firma adına). Karnıma bir ağrı saplandı, inanılmaz, daha iftarın başı, millet oruç açmamış. Ülserim vardı o dönem (arka arkaya çok kayıp yaşadım çok stresli bir dönemimdi). Ülser sandık önce. İftarı falan beklemedik, eşim birilerine devretti organizasyonu, çıktık. Ama mümkün değil ben uzağa gidecek durumda değilim. Rahmetli kuzenim ve eşi Moda'da oturuyordu, onlara gittik. Gelin Rus, bitkisel bişeyler verdi, spazm çözücü tarzı ama yok, duramıyorum.annem çok sık grip olurdu iyileşmesi uzun sürerdi hep yorgunluktan şikayet ederdi karnı şişti acayip şekilde ve iştah gitti buraya kadar fark edilmemesi ne garip dimi hiç orasını karıştırmıyım en iyisi ve öğrenildi ki 4. Evrede idi ve agresif türlüsünden inşallah herşey yolunda gider ve başka bir yere sıçaramaz ben öğrendim ve hemen tetkiklerimi yaptırdım şimdilik temizim
cok gecmiş olsun cnm, her seyin bası saglık lafı aslında cok gercek, hayatın hengamesinde unuttugumuz bir sey, yasayan bilir tabi.Akkat çok teşekkürler allah kimseye dermansız dert vermesin hastalık çok zormuş bilmiyorduk öğrendik
Benimki de 14'ünden sonra Dalamanca öğrendi.bizimki de karadeniz dili ogrenmiş, az bi dur daaa ,ver daa diyor
Benim de eğer düşük durumum olmasa idi muhtemelen anlaşılamazdı. Çünkü çok sinsi bir hastalık, özellikle de bu türü. Biz eşimle Nakkaş'ta iftarda idik. Eşimin organize ettiği (çalıştığı firma adına). Karnıma bir ağrı saplandı, inanılmaz, daha iftarın başı, millet oruç açmamış. Ülserim vardı o dönem (arka arkaya çok kayıp yaşadım çok stresli bir dönemimdi). Ülser sandık önce. İftarı falan beklemedik, eşim birilerine devretti organizasyonu, çıktık. Ama mümkün değil ben uzağa gidecek durumda değilim. Rahmetli kuzenim ve eşi Moda'da oturuyordu, onlara gittik. Gelin Rus, bitkisel bişeyler verdi, spazm çözücü tarzı ama yok, duramıyorum.
Hemen Kadıköy Şifa'ya gittik. Orada öğrendim meğer düşük yapıyormuşum. Şok üstüne şok.
Önc kürtaj yapmadılar belki tutunur bebek diye, neyse uzatmayayım. Ertesi gün kendi dr'uma gittim. Ve verdiği ilk tepki "düşükten daha büyük problemlerimiz var" oldu. Sonrası malum süreç. Biyopsi, tanı, tedavi.
İyi geceler kaptan.Alıntıları yaptım. Vakit geç oldu. Sabah erken kalkıp bakmaya çalışacağım. Bilgisayarı kapatmayınca alıntıları kopyalıyor iyi oluyor. Siz de çok geç kalmayın yatın erkendeniyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?