- 25 Mart 2014
- 2.906
- 5.510
- 158
Canım zorluğu bulup paylaşmak zor değil elbette ama karışıklık oluyor eklenmiyor falan oyuzden etiketleyelim direk yazıp diye dedim.etiketleyince de sonuçta listeyi tutan arkadaşa direk msj olarak gidiyor karar neyse ona uyarım ben.benimkisi bi tavsiyeydi sadece.Sizin bir listeyi bulup paylaşmanız mı zor?
Yoksa listeyi tutanın 10 kişiyi takip edip sporlarını bulması mı?
Biz ayni memleketliyiz ona ragmen cok farkliliklar vardi... ama ben hic önemsemedim.. esime sunu soyledim bir soylerlerse iki soylerim haberin olsun demistim... oda sag olsun ben karismam ne soylersen soyle demisti. .Sana yazdım, kalktım sigara içtim. (sigara sağlığa zararlı, içmeyin)
Bak güzelim...
43 senelik hayatımın yarısı eşim ve dolaylı olarak ailesi ile geçti.
Biraz önceki mesajımda yazdım. Ben kökten İstanbulluyum, eşim Karslı. (bu detayı ayrımcılık için değil, zıtlıklar için yazdım)
Benim sülalemde (dedeler dahil) en az 1 üni bitirmeyen yok, eşimin ailesinde tek ünili eşim ve en küçük kaynım.
"Yalvardı ailem, yapamazsın bu aile ile, evlenme" diye ki damatlarına taparlar, "bana ne , ben ailesi ile mi evleneceğim" dedim.
Yapmam dediğim her şeyi yaptım, görmem dediğim her şeyi gördüm kv'den.
Alışmış kv, 6 gelinin bugün yüzüne saydırıp yarın bal börek olmaya, ben çizgi çektim, KENDİNİ BEĞENMİŞ oldum.
Alışmış kv, yalanları ve duygu sömürüleri ile oğullarını avucunun içinde tutmaya, ben doğruları söyledim, PATAVATSIZ oldum.
Bir güne bir gün "siz" demeden konuşmadım, sesimi yükseltmedim, saygısızlık etmedim, gene de sırf bildiğim yoldan şaşmadım diye SAYGISIZ oldum.
Eşime anlattım, YANLIŞ ANLAMIŞ oldum, ALINGAN oldum.
Kp vefat etti, hiç bir gelin istemedi yanına (kendi evi vardı da bir sürü hikaye, oturamadı tek falan) ben nasılsa çalışıyorum, haftada 1 kadın da geliyor eve, boş oda da var, gelsin beraber yaşayalım, yaşlıdır ne zararı olacak dedim, 8.AYDA EŞİMLE BOŞANMA NOKTASINA GELDİM (suçum mu neydi? iki bayramda da evde oturmak yerine eşimle tatile gitmem)
Tası tarağı topladım, gurbet ellere taşındım, gene bir şekilde geldi, kaldı, iş yaptırmadım hizmet ettim diye , EVDE ONU ADAM SAYMAZ oldum (misafir gibi hissetmiş kendini, iş yapmalıymış oysa).
Benim evimde kalırken evlilik yıldönümümüz için karı koca Antalya'ya kaçtık 3 günlüğüne, 1 gün erken döndük , fark etmemiş , TELEFONDA DEDİKODUMU YAPARKEN DUYDUM, NE KADINLIĞIM KALDI NE MÜSRİFLİĞİM (zaten tatil yerindeymişim ne diye geziyormuşum hala).
Bunlar aklıma ilk gelenler. Kına gecem, nikah günüm flu bende. Hep olay, hep olay...
Ellerim titriyor, devam edemeyeceğim.
Bu arada belirteyim aynı ortamda bana oğlunun yanında dualar edip iltifatlar yağdıran kadın, yalnızken laflarıyla beni yiyip bitiriyordu. İNANDIRAMADIM OĞLUNA...
Ve en son gelişinde, SUSTUM, YUTTUM, SABIR ÇEKTİM, WC'DE AĞLAYIP EŞİME GELİP GÜLÜMSEDİM.
Ne oğluna bir şey dedim, ne ona.. "Haklısın" bile demedim çünkü ben saygımdan haklısın dedikçe kendini haklı görüyordu.
Ne oldu biliyor musun? Gene bir sabah beni dit dit diderken, oğlu her şeyi duydu.
Ve asla gözümün önünden gitmez annesine o gün "yalancısın, fesatsın, kötüsün" diye bağırışı.
Bir evladın annesine bunları demesi çok kötü, çok. İnan ellerim titriyor.
3 sene bitti, görüşmüyoruz.
Benim kinim yoktur, eşimdir kinci olan.
Bugün hastalansa ben "annendir git" derim de eşim gider mi bilmem.
Ellerim titriyor, uzatamayacağım.
Ana fikri almışsındır sen. Lütfen diğer arkadaşlar da alsın.
Bizim konuşmamız, ağlamamız, sinir krizi geçirmemiz boş. ONLARIN GÖRMESİ GEREK.
"Neden boşanmadın?" derseniz, Bizim hiç kavgamız yoktu ki, tek sorun annesi idi.
Hala taparım kocama, o da beni sever (kendince, gösterebildiği kadar, sevgi görmemiş ki gösterebilsin)
Böyle işte...
Ayyy aynen bende vallaÖnemli tabi, denesene bi
Her seferinde hay.... diyorum ve bildirimlerden bakıyorum büyük küçüğe 95 kombinasyon sonrası
Hadi hayırlısı canım herşey daha iyi olur inşallahmerhaba kızlar ,
diyetisyenden geldim oradaki tartıda 71.100 çıktım... bu sabah evde 70,800 idim ... bu fark olabilir dedi.. sonuçta sabah aç karnına ve herşeyi çıkarak tartılıyorum)
-bu 10 günlük süreçte 200 gr yağ yakmışım sadece geri kalanın hepsi ödemmiş.... bu çok normal önce ödem gider sonra yağ yakmaya başlıyacaksın dedi...
-çok kilo ile başlamadığımız için yavaş yavaş gidecek dedi... komuşumu söyledim o ilk ay 6 kilo verdi dedim.... o 84 ile başladı onun 1 ayda 6 kilo vermesi normal dedi ama sen ayda 6 kilo bekleme dedi....
- birde sen hep diyet modundaymışsın zaten dedi bana geldiğinde de diyetteynişsin zaten o yüzden senin vucud direnç gösteriyor onu kırmamız lazım dedi..
- kansızlık zaten kilo vermemene çook büyük etken dedi... biz seninle zoru başarcağız dedi hem demir ilacı kullanacağız hem zayıflayacağız dedi... çünkü bu ilaçlarr kilo alımını artırır bizde bunun tam tersini vucuda yaptırmaya çalışacağız dedi....
-tekrar yeni liste verdi bidahaki randevum 25 şubat ozamana kadar 6lı rakamları rahat görürsün dedi...
- ne zaman 60 görürüm diye sordum... tahminen 4. ayın sonunda 60 olursun dedi... ama bu hiç belli olmaz daha kısa sürede de ulaşabilirsin dedi... şuan vucudun direnç gösteriyor onu bi kırarsak arkası gelir dedi....
ama kıyafetlerimden belli kızlar bi şişlik gitmiş pantaolunum hiç sıkmadı çok rahattım içinde ödem atmışım belli....
Ayy bende tatlıyı tuzluyu bi arada yiyorum hepsini de canım çekiyor .kendime şaşırıyorum bazenBende tam bir cikolata canavariydim... bitter antep fistikli çikolatayı o koca kareyi tek basima bitirebilirim... tatli yiyince tuzlu isterdi canim gider hoop ekmek peynir yerdim üstüne boyle kisir bi döngü
Menü azzzz olmuşşşşşBugünkü menum
Sabah 9.00
1.5 yumurta ile yapilmis peynirli omlet
Maydanoz
1 domates
Ara 13.00
Yarım elma
1 sütlü şekersiz kahve
Aksam 5.30
1 kase semizotlu cacık
İki litre su
Aksam az oldu biliyorum ama makarna yemek istemedim. Diyetteyken çok yiyemiyorum istesemdebiraz yiyince motivem düşüyor zayiflayamam gibi geliyor. Biliyorum menuye az diyecesiniz
Afiyet olsunn benimde bugünlerde kuru fasulye canım çekiyor ama tartıda şişkinlik yapar diye çok korkuyorum.Bugünkü menüm
Sabah 08:50
1 haşlanmış yumurta, 1 yk lor peynir, 4 cherry domates, 1 portakal
Öğlen 12:30
1 küçük kase tarhana çorbası, 1 tabak orman kebabı (patateslerini yemedim), 1 kaşık bulgur pilavı
Ara 13:30
2 hurma, 2 avuç leblebi
Akşam 18:00
1 tabak etli kuru fasulye, 1 kase yoğurt
2.5 litre su içildi.
Afiyet olsun canımBugünkü menum
Sabah 8 buçukta
ve haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
4 zeytin
Saat 10 buçukta
Yarım salatalık
Yarım domates
Saat 1 de
1 tane Medine hurması
1 kaşe yoğurt
Saat 6 buçukta
1 kaşe çorba
1 tabak kuru fasulye
Salata
Ayran
Şu 2 buçuk lt
Spor 1 mil leslie
4000 adım
15dk egzersiz
LAydLiNe
Güzel bi menuBugünkü menüm
Sabah 08:50
1 haşlanmış yumurta, 1 yk lor peynir, 4 cherry domates, 1 portakal
1 küçük kase tarhana çorbası, 1 tabak orman kebabı (patateslerini yemedim), 1 kaşık bulgur pilavı
Ara 13:30
2 hurma, 2 avuç leblebi
Akşam 18:00
1 tabak etli kuru fasulye, 1 kase yoğurt
2.5 litre su içildi.
Güzel menuKızlar menumu vereyim
Sabah 10 gibi 2 has yum Az peynir salatalık çay Saat çay
Saat 14 de
4 kaşık menemen turp yoğurt
Saat 18 de
2 kepçe sehriye çorbası
Brokoli salatası
Birazdan 10 fındık sütlü kahve ile yicem
Su 2 lt Spor 20 dk yürüyüş
SüperBugünkü menum
Sabah 8 buçukta
ve haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
4 zeytin
Saat 10 buçukta
Yarım salatalık
Yarım domates
Saat 1 de
1 tane Medine hurması
1 kaşe yoğurt
Saat 6 buçukta
1 kaşe çorba
1 tabak kuru fasulye
Salata
Ayran
Şu 2 buçuk lt
Spor 1 mil leslie
4000 adım
15dk egzersiz
LAydLiNe
Canım vallahi mesajlarınızı çok üzülerek okudum kus olmak çok kötü bişey ya keşke olmasa hiç..keşke herkes dilini tutsa üzerine düşen görevi yapsa da böyle olmasa.ama büyükler malesef dilleriyle yıpratıyor gençleri onlarda resti çekiyor..hep bunlar çok yakın olmaktan ve aynı evde kalmaktan kaynaklanıyor. Biraz uzak olmak tatlı gelip tatlı gitmek en güzeli.yasadiklarinizi hiçbirimiz bilmediğimiz için daha fazla yorum gereksiz oturanlar yardımcınız olsun.Biz ayni memleketliyiz ona ragmen cok farkliliklar vardi... ama ben hic önemsemedim.. esime sunu soyledim bir soylerlerse iki soylerim haberin olsun demistim... oda sag olsun ben karismam ne soylersen soyle demisti. .
Benim kv ve kp hic sorun yasamadim kucuk kaynimla tartistik onlarda ogullarini tutup beni tamamen haksıza cikardilar... bende madem oyle size mutluluklar dedim...kv ve kp hic saygisizlik yapmadim surdan kalk suraya otur demedim.. maddi ve manevi herzaman yanlarindaydim...
Ama artik benden onlara gelin onlardanda bana ana baba olmaz... bunuda soyledim bitti gitti... cok şükür esim karışmadı ada hakli dedi....3 yildir ben gorusmuyorum.. esimle gorusuyorlar telde ama 3 yildir bir kez olsun kizimi sormadilar.....benim kizim ya bende bu saatten sonra isteseler daha kizimi göstermem...
Güzel ama akşam ben olsam ya yumurtayi yada Mücveri yerim sadeceKahvaltı 9:45
1 haş yumurta
7 zeytin
1 kk peynir
1 etimek
Marul maydanoz tere
11:00 1 portakal
3 içli köfte
1 bardak ayran
Akşam 18:15
2 dilim fırında kabak mücver
5 mantar 1 yumurtayla omlet
2 bardak ayran
2 lt su
Emziriyormusun canım. Bende emzirirken hiç yemedim uzun bi süre. İnsan özlüyor. Hatta uzun zamandır 1 ay olacak yemiyordum özlemişim bende neyseki salı bugün. Cumaya kadar gider şişkinliği inş.Afiyet olsun canım
Özellikle kuru fasulye
Benim yerime de yiyin
Diğer arkadaşa da yazdım keşke böyle olmasa ama dilimizle yaptıklarımızı çekiyoruz işte. Sen kendini üzme boşver gitsin o içtiğin şeyi de kenara bırak canım bi yerden başlamak gerek dertler onunla geçmez reçetemiz belli aslında...Sana yazdım, kalktım sigara içtim. (sigara sağlığa zararlı, içmeyin)
Bak güzelim...
43 senelik hayatımın yarısı eşim ve dolaylı olarak ailesi ile geçti.
Biraz önceki mesajımda yazdım. Ben kökten İstanbulluyum, eşim Karslı. (bu detayı ayrımcılık için değil, zıtlıklar için yazdım)
Benim sülalemde (dedeler dahil) en az 1 üni bitirmeyen yok, eşimin ailesinde tek ünili eşim ve en küçük kaynım.
"Yalvardı ailem, yapamazsın bu aile ile, evlenme" diye ki damatlarına taparlar, "bana ne , ben ailesi ile mi evleneceğim" dedim.
Yapmam dediğim her şeyi yaptım, görmem dediğim her şeyi gördüm kv'den.
Alışmış kv, 6 gelinin bugün yüzüne saydırıp yarın bal börek olmaya, ben çizgi çektim, KENDİNİ BEĞENMİŞ oldum.
Alışmış kv, yalanları ve duygu sömürüleri ile oğullarını avucunun içinde tutmaya, ben doğruları söyledim, PATAVATSIZ oldum.
Bir güne bir gün "siz" demeden konuşmadım, sesimi yükseltmedim, saygısızlık etmedim, gene de sırf bildiğim yoldan şaşmadım diye SAYGISIZ oldum.
Eşime anlattım, YANLIŞ ANLAMIŞ oldum, ALINGAN oldum.
Kp vefat etti, hiç bir gelin istemedi yanına (kendi evi vardı da bir sürü hikaye, oturamadı tek falan) ben nasılsa çalışıyorum, haftada 1 kadın da geliyor eve, boş oda da var, gelsin beraber yaşayalım, yaşlıdır ne zararı olacak dedim, 8.AYDA EŞİMLE BOŞANMA NOKTASINA GELDİM (suçum mu neydi? iki bayramda da evde oturmak yerine eşimle tatile gitmem)
Tası tarağı topladım, gurbet ellere taşındım, gene bir şekilde geldi, kaldı, iş yaptırmadım hizmet ettim diye , EVDE ONU ADAM SAYMAZ oldum (misafir gibi hissetmiş kendini, iş yapmalıymış oysa).
Benim evimde kalırken evlilik yıldönümümüz için karı koca Antalya'ya kaçtık 3 günlüğüne, 1 gün erken döndük , fark etmemiş , TELEFONDA DEDİKODUMU YAPARKEN DUYDUM, NE KADINLIĞIM KALDI NE MÜSRİFLİĞİM (zaten tatil yerindeymişim ne diye geziyormuşum hala).
Bunlar aklıma ilk gelenler. Kına gecem, nikah günüm flu bende. Hep olay, hep olay...
Ellerim titriyor, devam edemeyeceğim.
Bu arada belirteyim aynı ortamda bana oğlunun yanında dualar edip iltifatlar yağdıran kadın, yalnızken laflarıyla beni yiyip bitiriyordu. İNANDIRAMADIM OĞLUNA...
Ve en son gelişinde, SUSTUM, YUTTUM, SABIR ÇEKTİM, WC'DE AĞLAYIP EŞİME GELİP GÜLÜMSEDİM.
Ne oğluna bir şey dedim, ne ona.. "Haklısın" bile demedim çünkü ben saygımdan haklısın dedikçe kendini haklı görüyordu.
Ne oldu biliyor musun? Gene bir sabah beni dit dit diderken, oğlu her şeyi duydu.
Ve asla gözümün önünden gitmez annesine o gün "yalancısın, fesatsın, kötüsün" diye bağırışı.
Bir evladın annesine bunları demesi çok kötü, çok. İnan ellerim titriyor.
3 sene bitti, görüşmüyoruz.
Benim kinim yoktur, eşimdir kinci olan.
Bugün hastalansa ben "annendir git" derim de eşim gider mi bilmem.
Ellerim titriyor, uzatamayacağım.
Ana fikri almışsındır sen. Lütfen diğer arkadaşlar da alsın.
Bizim konuşmamız, ağlamamız, sinir krizi geçirmemiz boş. ONLARIN GÖRMESİ GEREK.
"Neden boşanmadın?" derseniz, Bizim hiç kavgamız yoktu ki, tek sorun annesi idi.
Hala taparım kocama, o da beni sever (kendince, gösterebildiği kadar, sevgi görmemiş ki gösterebilsin)
Böyle işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?