Bende bilmiyorum agzini yaya yaya kirita kirita konusuyor ama sormasan aciklama yapmıyor ...evet 25 subata kadar devam bakalim sonrasında karar verecem ...Aynen tatlım zaten ilk gidenler ödem.
Benim bildiğim kadarı ile 20+kg fazlalık yok ise, sağlıklı olan ayda 2-4 kg vermek.
Dur bakalım, bu ay bir bitsin, ne olacak görelim.
Peynir, zeytini neden çıkarttı onu zaten hiç anlamadım.
Yulaf koymak için desem, istese ara öğüne koyardı.
Ne biliyim, vardır bir bildiği diyeyim mi?
merhaba kaptanımLAydLiNe ve takım arkadaşlarım bişey danışacam dünden beri içimi kemiriyor...
Aslında benim dün benim moralim bozuldu çünkü 10 günde bu kadar az kilo vermeyi beklemiyordum ...şöyleki diyetisyene gittiğim gün zaten ben regli bekliyordum kiii şiştim zaten ve öncesinde kaptanım biliyor ablamlar buradaydı onlarla yedik içtik eğlendik 5 gün hiç diyet yapmamıştım....
** 72,5 ile başladım ama 3. günü regli oldum zaten eeee dün ben sadece 200 gr yağ yakmışım gerisi ödemmiş oda regliden kaynaklı ödem zaten.... dün gece oturduk eşimle konuştuk eşimde valla ada seni çözemedim dedi gerçekten harfiyen saatleri dahil diyetine uydun tek bir kaçamağın bile olmadı dedi nasıl bu kadar az gitti anlamadım dedi...
diyete başlıyan ve 10 gün içinde çikolatayı hamur işini kesen kişiden bu kadar az kilo gitmesi normal mi sizce ? niyeyse bana normal gelmiyor...
** birde bu diyetisyen benden hiç tahlil falan istemedi direkt klasik diyeti verdi önüme bu normal mi ? kansızlığımı ben söyledim... mesala dün dayadı bana bitki çaylarını ... en son hocam siz bunları veriyorsunuz içiyorum ama etrafta yıldız görüyorum dedim... aaaa sen düşük tansiyonlusun ozaman dedi... bende evet benim tansiyonum herzaman düşük sizde veriyorsunuz bunları benkafamı bazen kaldıramıyorum dedim...gerçekten bu hafta öyleydi bazen sizleri okuyorum ama ekrana bakıp yazamıyordum gözümü açamıyorum... neyse bitki çayının içine kekik koy tansiyon denegelensin dedi... ama bunu ilk aşamada sorup öğrenmesi gerekmezmiydi ????
**mesala bu sabah kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta , bir bardak süt 2 yk yulaf ve bir minik muz verdi... aslında yulafın yerine 4 yaprak ıspanak vermişti bende hocam zaten kansızım süt ürünleri ile ıspanağı veriyorsunuz vucudda olan demiri atmaz mı dedim .... ilaç alıyorsun atmaz dedi ama yanlış bilgi çünkü atar ben çok araştırdım benim demirim zaten düşük ilaç alıyorum gelen demiride niye süt ıspanakla geri atayımve süt bana dokunuyor gaz yapıyor bugün resmen geğirmekten bi hal oldum... yani yumurta peynir zeytin normal kahvaltı yaparak kilo verilemiyor mu çook merak ediyorum ?????
** herkesin midesi sağlam değil ki benim çok hasas bitki çaylar tüketilmeden kilo verilemiyor mu ? tamam hzıalndırmak için metabolizmayı iki bardak vs olabilir ... ama benimki bide akşama kiraz sapı kaynat hergün iç dedi.. iyide ben kiraz sapını kaynatırıp hergün içersem tansiyonum yerlerde olur.....
*** tamam kabul ediyorum zor vakayım ama diyetisyensin senin önüne kolay gelir onu zayıflatırsın anlarımda benim gibi zor vakalara ne yapılabilir ????
şimdi devam ediyorum diyetime ama kafamda deli sorular
merhaba kaptanımLAydLiNe ve takım arkadaşlarım bişey danışacam dünden beri içimi kemiriyor...
Aslında benim dün benim moralim bozuldu çünkü 10 günde bu kadar az kilo vermeyi beklemiyordum ...şöyleki diyetisyene gittiğim gün zaten ben regli bekliyordum kiii şiştim zaten ve öncesinde kaptanım biliyor ablamlar buradaydı onlarla yedik içtik eğlendik 5 gün hiç diyet yapmamıştım....
** 72,5 ile başladım ama 3. günü regli oldum zaten eeee dün ben sadece 200 gr yağ yakmışım gerisi ödemmiş oda regliden kaynaklı ödem zaten.... dün gece oturduk eşimle konuştuk eşimde valla ada seni çözemedim dedi gerçekten harfiyen saatleri dahil diyetine uydun tek bir kaçamağın bile olmadı dedi nasıl bu kadar az gitti anlamadım dedi...
diyete başlıyan ve 10 gün içinde çikolatayı hamur işini kesen kişiden bu kadar az kilo gitmesi normal mi sizce ? niyeyse bana normal gelmiyor...
** birde bu diyetisyen benden hiç tahlil falan istemedi direkt klasik diyeti verdi önüme bu normal mi ? kansızlığımı ben söyledim... mesala dün dayadı bana bitki çaylarını ... en son hocam siz bunları veriyorsunuz içiyorum ama etrafta yıldız görüyorum dedim... aaaa sen düşük tansiyonlusun ozaman dedi... bende evet benim tansiyonum herzaman düşük sizde veriyorsunuz bunları benkafamı bazen kaldıramıyorum dedim...gerçekten bu hafta öyleydi bazen sizleri okuyorum ama ekrana bakıp yazamıyordum gözümü açamıyorum... neyse bitki çayının içine kekik koy tansiyon denegelensin dedi... ama bunu ilk aşamada sorup öğrenmesi gerekmezmiydi ????
**mesala bu sabah kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta , bir bardak süt 2 yk yulaf ve bir minik muz verdi... aslında yulafın yerine 4 yaprak ıspanak vermişti bende hocam zaten kansızım süt ürünleri ile ıspanağı veriyorsunuz vucudda olan demiri atmaz mı dedim .... ilaç alıyorsun atmaz dedi ama yanlış bilgi çünkü atar ben çok araştırdım benim demirim zaten düşük ilaç alıyorum gelen demiride niye süt ıspanakla geri atayımve süt bana dokunuyor gaz yapıyor bugün resmen geğirmekten bi hal oldum... yani yumurta peynir zeytin normal kahvaltı yaparak kilo verilemiyor mu çook merak ediyorum ?????
** herkesin midesi sağlam değil ki benim çok hasas bitki çaylar tüketilmeden kilo verilemiyor mu ? tamam hzıalndırmak için metabolizmayı iki bardak vs olabilir ... ama benimki bide akşama kiraz sapı kaynat hergün iç dedi.. iyide ben kiraz sapını kaynatırıp hergün içersem tansiyonum yerlerde olur.....
*** tamam kabul ediyorum zor vakayım ama diyetisyensin senin önüne kolay gelir onu zayıflatırsın anlarımda benim gibi zor vakalara ne yapılabilir ????
Canim ayın 25 ne kadar devam edecem.. baktim o gun hala cok az kilo giderse ogun gitmeyecem bosuna 100 tl bayilmayayim onun yerine baska bi diyetisyene gitmeyi dusunuyorum arastiracam bu zamanda...Canım diyetisyeninin seni iyice araştırıp her şeyinle ama tahlil ve tetkiklerde dahil sana uygun bir diyet programı hazırlaması lazım. Kafandaki sorular haklı ve yerinde. Ben diyet yaparken hep söylüyorum günlük kahvaltım yarım simit ve üçgen peynirdi. Ben bu şekilde kilo verdim. Ayrıca da süt içen bir insan değildim ve hala süt içmem kolay kolay. İçmem gerekiyor o başka bir şey ama onun yerinen yoğurt ve peynir var sonuçta aynı hammaddeden geliyor. Benim sana tavsiyem bir süre daha devam et bu diyetisyene çünkü bu kadar kısa sürede hüküm vermemiz yanlış olur. Normalde dediğim gibi ilk yapması gereken şey tahlillerdi onu yapmaması garip
Yok canim kahvaltim niye az diye düşünmüyorum aslinda sorun kansizim diyorum ispanak sutu ve muzu blendardan gecir ic diyor... normal sartlarda bile ispanagi sut urunleriyle kullanirsan vucuddaki demiri atar...Adacım canım benimöncelikle tahlil konusunda haklısın. Nasıl bir diyetisyene gidiyorsun bilmiyorum ben özel hastanenin diyetisyenine gidiyorum ve daha sekreterlikte kayıt yaptırırken ilk gelişinizmi diye soruyorlar. İlk kez gidiyorsan direk tahlile gönderiyor. Yapılması gereken bence de bu.
10 günde 200 gr yağ eritmek moralini bozar bunda da haklısın amma velakin sen zaten diyet modundaydın ve metabolizması yavaş çalışan biri olarak zor kilo verdiğini biliyorsun bu yüzden bence 10 günde 200 gr normal.
Bu diyetin başlıca amacı metabolizmanı hızlandırmak belli bir kalori üzerinden dengeleme yaparak öğünlerini oluşturuyor (ablamın kahvaltısında sadece 1 haş yumurta (yada peynir) ve 1 dilim ekmek vardı). Bu yüzden kahvaltının az olması da normal. Diyete devam ettikçe metabolizman da hızlanacak inş.
Bitki çayına da sanırım metabolizman düşük diye o kadar yüklenmiştir ama sağlık problemi olana verilmez dikkat etmesi gerekirdi. Ben emzirdiğim için bitki çayım yok mesela.
evet bende tamamen engelleyemem bizde direk interneti kapatıyoruz anlıyorlar zaten pek itiraz gelmiyor zamanında internetimizde sorun vardı adamlar falan geldi gördüler anladılar sorun olduğunu kapanınca televizyon vıt vıt etmiyorlar yarımşar saat çok iyi bence ben 3 saate düşürsem süper olur biri oyuncaklarla oynarken öbürü tutturuyor falan ikisinin gönlümü yapmak zor oluyor biz zaten gündüz kesinlikle tv açmıyoruz ben birşey izlersem telefondan oda yemek yaparken bakıyorumhiç kolay değil canım ama tv konusunda dikkat et. Benim büyük kızım 13 yaşında, ilk okuldan beri dikkat eksikliği problemi var. Onun küçüklüğünde ben çok yoğun çalışıyordum, babaannede kalıyordu.babaannesi bütün gün çizgifilm kanalı açıyordu. Ne kadar uyarsam da dinletemiyordum. Mutlaka başka sebepler de vardır ama ben o yollarda tv karşısında oturmasının dikkat eksikliğini çöm tetiklediğini düşünüyorum. Acısını şimdi çekiyoruz. Bu sene sınava hazırlanıyor ve sırf bunun için ilaç kullanıyor.
Şimdi küçüğe tamamen engellemiyorum, çünkü engelleyince de açlık oluyor. Tv nin otomatik kapatma ayarına getiriyorum, günde iki kere yarımşar saat TRT çocuk açıyorum.
Biliyorum çok zor ama uzun saatler tvye maruz kalmaları daha kötü.
tabletimiz yok allahtan almayı da düşünmüyoruzBütün gün TV karşısındalar mı?
Seyrettikleri programlar hangileri?
Bence bunlar önemli, gerisi boş.
Benim 2,5 yaşındaki sıpa yeğenim, günde 40 dakika baby tv izliyordu ve 2,5 yaşında bütün plakaları okuyor, renkleri sayıları ingilizce söylüyordu. Bakıcının öğretme şansı yok. Baby Tv'den öğrendi. Biz sadece bir kaç renk ekledik üstüne.
104 cm'lik bir cücenin otoparktaki plakaları okurken (harflerde biraz takılsa da iki haneli sayıları takır takır okuyordu) etraftakileri bakışlarını izlemek ise çok eğlenceliydi
Yani: kimse kimsenin dediğini beğenmiyor. Bir doktor diğerini, bir diyetisyen diğerini, bir pedagog diğerini beğenmiyor. Sen çocuklarından eminsen, boş ver gerisini.
Not: elbette tüm gün ellerine tablet/tel verip tv karşısına oturtarak kendin nette sörf yap demedim.
tv konusuna yeni bir düzenleme getireceğim bugünden sonra hava şuanda burda bildiğin sıcak parktayızOlsun adım atmışsın ya yeter
Cnm az miktarda evet de sürekli başına otururlarsa hareketsizlesip böyle aval aval bakıyorlar, bir de bazı cizgifilmlerin tasarımı çok kötü, disney c vs gibi kanallardakilerin cocuk filmiyle alakasi yok, havalar güzel olunca dışarı çıkın, evdeyken de muzik açıp dansedin tv yi de büyük çaplı ev işi yaparken ya da yatmadan önce yarim saat şeklinde açarsan daha iyi olabilir. Sen de tabi iki tane, avantajı da olur dezavantajı da, bilemedim. Tv yi kapatamadım çünkü evde kayinvalidem izliyor ama akşam 6 dan sonra açıyor, gündüz cocuklayken hiç açmıyor
2015 2017 arasında 1,5 yil karsta yasadim, 13 yıl istanbulda yaşadıktan sonra alışamadım bocaladım, insanı değişik geldi vs. Şimdi niyeyse kars ı bazen özlüyorum, doğasını karını.
nasıl başlanıyorsa öyle gidiyor işteHaklısın liste dışı olursa belirtirim.
Benim kız 7 aylık ve ben şimdiden bunu düşünüyorum. tv de reklam çıktımı ağzı açık izliyobazen çok huysuz başedilemez oldumu tlf dan video açınca anında susuyo falan çok nadir de olsa susturucu olarak kullanıyorum sakinleşince kapatıyorum. Şuan engellemek benim elimde ama biraz daha büyüyünce daha zor oluyor herşey. Bence iş yemek yaparken onlardan da yardım iste. Biraz yardım etsinler biraz oynasınlar. Tv tamamen iptal etmek biraz zor ama sınırlı izlemelerine izin vermelisin.
Benim eşim hayatında bir kere gördü, askere giderken silüs almak için gitti. 3-4 gün kalıp geldi.
Ben çok merak ediyorum oraları. Memleketimin çoğu yerini gezdim, turist olarak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu hariç.
Ben de çok merak ediyorum. Bir gün mutlaka gitmek istiyoruz. Ama gerçekten çok soğuk memleket.
Yazın bile akşamları yorgan örterlermiş, o derece.
Ben bugün gerçekten tatlı yoksunluğu yaşıyorum.Şaka gibi yaaaa bilgisayarımın elektriği gitti şimdi de cepten yazıyorum şükür adaya yazdıklarımı kaydetmiş.
Selam kızlar biraz zor oldu gelmem ama nihayet gelebildim.
Dün berbat bir akşam oldu benim için. Sanırım benim yıldızımda düşük çünkü ne zaman kilo verdiğim fotoğrafları birileri görse akşamına ben kendimden geçiyorum.
Mesai bitikten sonra kızlarla kütüphaneye gittik. Evde yemek yoktu. Dönüşte markete uğradık. Çiğköfte aldım kendime gidince yemeği beklemem yerim diye. Önce onu yedim kesmedi. Bir kutu kefir içtim o da kesmedi. 5 tane gün kurusu yedim. Arkadan eşim elinde bir kutu lokma tatlısıyla gelmiş. 5-6 tane de ondan yedim. Üstüne şehriye çorbası yapmıştım. Bir somun ekmeğin köşesinden bir parçayla 4-5 kaşıkta çorbadan yedim. Arkasından koltukta uyuyakalmışız eşim bir koltukta ben diğer koltukta. Gözümü açtım saat 00:30 du. Kalktım yerime yattım. Sabah uyanıp işe geldim. Şu saate kadar hastalarla uğraştım. Kendimi öyle yorgun hissediyorum ki anlatamam. Şimdide tam açtım size yazacağım elektrik gitti şaka gibi ve telefonumun şarjı %10
Cnm tabiki senden öncelikle tâhliller yaptirmasi gerekiyordumerhaba kaptanımLAydLiNe ve takım arkadaşlarım bişey danışacam dünden beri içimi kemiriyor...
Yahu bu ödem ne zaman biter sünger gibi su mu çekiyoruz nedir vallaji 200 gr yağdan gitmiş deyince birwz şok oldum açıkçası şimdi ben diyelim 10 kilo verdim bunun 7 kg su mu eee vucüt yine su tutmaz mı
Bugünkü menüm
Sabah 08:50
1 haşlanmış yumurta, 1 yk lor peynir, 4 cherry domates, 1 portakal
Öğlen 12:30
1 küçük kase tarhana çorbası, 1 tabak orman kebabı (patateslerini yemedim), 1 kaşık bulgur pilavı
Ara 13:30
2 hurma, 2 avuç leblebi
Akşam 18:00
1 tabak etli kuru fasulye, 1 kase yoğurt
2.5 litre su içildi.
12 şubat spor listesi
1-ada81 3000 adim =45 puan
2-csi
Plank -30 sn-10 puan
Ev isi 120 dk-40 puan
3-Akkat
30 dk cardio 180 puan
2000 Adım 30 puan
Toplam 210 puan
4 yumaknuro
1 saat tempolu yürüyüş 150 puan
5. Madamhd
2508 adım = 38 puan
6.merve4416
10100 adım = 151 puan
90 sn plank = 30 puan
Toplam 181 puan
madamhd
Cok haklisin canim biraz daha devam edip olmadi birakip baska bi diyetisyene gitmeyi düşünüyorum ..Cnm tabiki senden öncelikle tâhliller yaptirmasi gerekiyordu
Ben mesela tiroit ilaci kulaniyorum ve ömür boyu kulanmak zorundayim belki tiroitlerde sorun var belki kansizlin yaninda be 12 eksik belki de eksik bunu bilemezki bakmadan ezbere sana diet listesi veriyor
Gecenlerde mesale benim omuzum agriyordu kas gevsetici kulaniyorum yok kesilmiyor ari
Isyerindeki doktora kulandim ilaci gosterdim yinede ariyor dedim oda belki be 12 eksikdir dedi bir tahlil yaptir hastaneye git dedi ve benim elimde bit kisel be 12 vardi kulandim agrim kesildi
Demem o ki tahlillerini yaptir bir dahileye git
Tirot lerine kansizlina vitamin degerlerine baktir bunlardanda kaynaklana bilir cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?