- 30 Ocak 2018
- 1.776
- 4.257
- 133
Aynende öyle ahlaksız kadin. Neyseki şikayet ettim bu etiket tavrindan dolayi icim rahat.Aaaa o terbiyesizlik insanlari aşağliyorhangi insanin kime tas cikaracagi belli olmaz...
Parayla imanin kimde oldugu belli olmadigi gibi... eseklikle adamliginda kimde oldugu belli degil.... etikete göre davranıyor.
Iyi yapmışsın canimAynende öyle ahlaksız kadin. Neyseki şikayet ettim bu etiket tavrindan dolayi icim rahat.
HahahaYemegi azalttim artik. Canım birsey yrmek istediğinde hemen ogluma biseyler hazirlayip yediriyom zavallim bugun ellerini karnina vurup "anne doodum doodum" diyo bikti benden
Canim aksama bi protein ekleseydin daha cok tok tutardi....Geleyim menume
13 subat listem
Kahvalti 8.15
3 yk lor peynir
1 dilim ekmek
Cay
Öğle 12.30
1 dilim ekmek
Yine lor peynir :)
1 catal biber kavurma
Ara 14.30
2 kayisi
Aksam 17.30
1 kase corba
Salata
Yoğurt
Ve ahh 2 yk. pilav
Ilerleyen saatlerde adacayi icicem
2 litre su
Canim tarti ne diyor sana merak ediyorum cunku cok az yiyorsun ....13.2.19 Çarşamba
09.00 10 adet zeytin, 4 kaşık yoğurt
14:30 1 dilim somon, 2 dilim ekmek, salata
16:30 sütlü kahve
18:30 3 köfte, 1 dilim kaşar, yarım dilim ananas.
2,75 lt su
TV yi kisitlamaliyiz arkadaşım. Evet ev hanimligida bu meslek ama en azından tek meslek.calisan bayanın iki mesleği var hem gündüz iş eve gelince ev hanimligi devam.keske erkekler gibi eve gelince tüm gün çalıştık diye ayağımızı uzatıp dinlensek yemek önümüze gelse bulaşıklar yıkanma vs ama malesef gece yarısına kadar bitmiyor işler. Şimdi gelelim tv ye..islerimizin hepsinin tam olmasına gerek yok bazen bazı şeyler kalabilir evlatlarımız bizden ilgi bekliyor ama biz iş yaparken onlar tv'de .kahvemizi içip dinlenirken yine tv'de malesef.onunla yatıp onunla kalkıyorlar ve bilişsel gelişim açısından geriliyorlar. Günde yarım saati geçmeyecek şekilde en azından en yoğun olduğun işinde .da dinlenmek istediğin zamanda ki senin tercihin yarım saati seç ve ona göre bi program yap..bende bu aralar çok ucunu kaçırdım iş güç sınavlar hep tv ye kaldı çocuklar onlar için gerçekten üzücü bi durum dikkat etmemiz lazım.Az önce bir pedagog dinledim çok moralim bozuldu
Çocuklarınızı televizyondan uzak tutun diyor bir sürü bilimsel şeyler açıklıyor vakalar örnek veriyor çok doğru şeyler söylüyor hele hele 3,4 yaşından evvel tv izletmeyin diyor benimkiler 2 ve 4 yaşında televizyonsuz bir günümüz yok çok savaş verdim 5 yıl televizyonumuz yoktu evde almadık telefondan idare ettik ama baktık ki olmuyor aldık bir tane devir teknoloji devri onlarla oynadım ama yetmiyor ki bütün gün ne etkinlik yapayım ki ne bir komşu bir arkadaşları var büyük neyse ki yarım günde olsa kreşe gidiyor ama yetmiyor ki benimde yapmam gereken işler var haydi işim olmasın bazen oyun oynamaktan keyif almıyorum zoraki oynadığım gülümsediğim oluyor çocuk yetiştirmek ne kadar zormuş keşke karnını doyur altına temizle yedirme içir olsa iyi çocuk yetiştirmek bence bir annelik sanatı
Eşim gündüz mesela evde olsun birşey istesin ben hayır yapamam benim mesaim başladı sen işe gidiyorsan bende evde çalışıyorum ev hanımıyım anneyim benim de mesleğim bu yapamam kusura bakma diyorum :) o da beni aşka hafife almıyor
Soruyorlar ya ne iş yapıyorsun çalışmıyorum ev hanımıyım cevabı beni tatmin etmiyor
Hayır arkadaşım çalışıyorum mesleğim ev hanımlığı :)
Şimdi ben televizyonu nasıl kısayım ya temiliktir yemektir bunlardan kısacağım ya kendi özelimden ne bilim daha az telefon bakacağım siz neler yapıyorsunuz ne tavsiye esiyorsunuz
Ya aslinda biliyo musun ben hic acikmiyorum sadece cayi bos icmeyi sevmedigimden bu hale geldim. İnan normal cay icmiyorum yanina bisey yerim diye. Mecbur adacayi iciyom. Adacayi dedigimde aslinda dağ çayı Malatyada daglarin eteklerinde oluyomus kaynanamlar yazin topluyo banada yolluyoCanim aksama bi protein ekleseydin daha cok tok tutardi....
Benim kan grubum 0+ benim kan grubu proteinle doyuyor.. hakikatten oyle proteinli ogunde doyuyorum...
Haklisin canim zaten bende o cayin yaninda cikolatalar abur cuburlari tuketiyordum... bide cayi sekersiz iciyorum tonla sekerli seyler yiyorum bu ne yaman çelişkiYa aslinda biliyo musun ben hic acikmiyorum sadece cayi bos icmeyi sevmedigimden bu hale geldim. İnan normal cay icmiyorum yanina bisey yerim diye. Mecbur adacayi iciyom. Adacayi dedigimde aslinda dağ çayı Malatyada daglarin eteklerinde oluyomus kaynanamlar yazin topluyo banada yolluyo
Canım 3 saat mii....bak ben şuan çocuk gelişimi okuyorum son dönemim.hem çocuklarım olduğu için faydası olsun diye hem de 4.6 yaş değerler eğitimi anaokulu gibi derslere de girerim belki diye başladım bu bölüme.annenin çocuğuyla ilgilenmesi gerçekten çok önemli. Mesela otizm nedenlerinden biri de ilgisiz anneden kaynaklanıyor evet tv direk hastalık sebebi değil ama tv çocuklara hiç bişey katmiyor. Çünkü çocukla iletişime geçmiyor direk çocuğa veriyor çocuk karşılık veremeden sadece izliyor tv yerine renk şekil kartları yapbozlar legolar oyun hamurlari vs inanın bunlar daha faydalı. Ben tv izlediklerinde şiddet eğilimi hissediyorum çocuklarımda oyuzden kısıtlama koydum .ilk 2 yıl zaten hiç izlemedim evimdede tv yoktu.hatta o dönem kayinvaldem ler bakıyordu hep yakiniyordu tv yok diye ki olsa tüm gün izletirdi. Onun yerine hep oyun oynadılar beraber.ama şimdi 3 buçuk yasindalar ve oglenekadar baba bakıyor ve baba da tv açıyor telefon veriyor hareketler değişti bende kisitlama koydum bakalım inş. Uyariz ikimizde .ama gerçekten basite alacak bir konu değil malesef.evet bende tamamen engelleyemem bizde direk interneti kapatıyoruz anlıyorlar zaten pek itiraz gelmiyor zamanında internetimizde sorun vardı adamlar falan geldi gördüler anladılar sorun olduğunu kapanınca televizyon vıt vıt etmiyorlar yarımşar saat çok iyi bence ben 3 saate düşürsem süper olur biri oyuncaklarla oynarken öbürü tutturuyor falan ikisinin gönlümü yapmak zor oluyor biz zaten gündüz kesinlikle tv açmıyoruz ben birşey izlersem telefondan oda yemek yaparken bakıyorum
tabletimiz yok allahtan almayı da düşünmüyoruz
Öğretici yanları da oluyor tabi ama kalsın ben isteme. Öğretici yanı nasılsa sayıları renkleri bir şekilde öğrenecek acelemiz yok ama Almancası daha ilerledi çünkü Türk çiZgi filmi açmamaya çalışıyorum
Bütün gün izlemiyorlar tabi ki ben hep kontroldeyim
tv konusuna yeni bir düzenleme getireceğim bugünden sonra hava şuanda burda bildiğin sıcak parktayız
Ben Erzurum’da akşam dışarı çıkmıştım kışın
Neredeyse ağlayacaktım burnum düşecekti böyle bir soğuk yok korkunç soğuk
nasıl başlanıyorsa öyle gidiyor işte
Ev illerine yardımcı oluyorlar bazen ana saatlerce sürüyor tabi ..
Bunlar internette mi satılıyor, marketlerde mi? Benim arkadaşım yaparken çok urun yoktu kendi tatlısını fln yapıyordu bir de cola zero serbestti tabi, tatlı isteyince canı hemen bir tane içiyorduGirişimci inanlarımız resmen dukan mutfağını ticarete dökmüş.
4 adet dukan poğaçasını 10 tl'ye yapıyorlar ve insanlar da çatır çatır alıyor.
Tembelleştik mi ne?
YENI HAFTA YENI PAKET!
SUPER KARIŞIK PAKET!
Paket fiyatı 150 tl!
PAKET IÇERİĞİ:
1 ader DUKAN BITTER ÇİKOLATA
4 adet BUYUK BOY HAMBURGER EKMEĞİ
1 paket DUKAN CİPS
1 orta boy tepsi CIKOLATALI FISTIKLI YAŞ PASTA
1 adet KIYMALI PIDE
10 adet TOMBUL BAZLAMA
ı...m'da b,şd,ü,n dukan pastaneleri açmışlar.Bunlar internette mi satılıyor, marketlerde mi? Benim arkadaşım yaparken çok urun yoktu kendi tatlısını fln yapıyordu bir de cola zero serbestti tabi, tatlı isteyince canı hemen bir tane içiyordu
Onlar doktor değil zaten. Yani doktora yapmadıysa doktor sayılmaz.Ay aklima iki sene once gittigim diyetisyen geldi. Oyle bi kendini begenmis biriydi ki anlatmam. Gittim konutu konustu ve sonunda bilgisayardan bi çıktıyi elime tutusturdu. Bu ne dedim. Diyet listeniz dedi. Iyide ben hamileyim hamilelere hangisi zararli hangisi yararli soylemediniz ne kanima nr sekerime bakmadiniz sadece kendinizi ovdunuz durdunuz ve internetteki hazir menuyu bana veriyorsunuz bunu ben kendimde cikarttirirdim dedim. Gelmis bana havali havali diyoki ne mezunuydunuz? Dedim lisansustu hayirdir? Inanirmisin adacim kadin hemen toparlandı aa ozur dilerim o zaman sizinle şöyle şöyle yapalim boyle ilgilenelim vs diye başladı laf cambazligina. Mahallemde bi diyetisyendi evime yakin diye gitmiştim ama kadin mahalledeki bayanları ev hanimi, okumamis diye surekli asagiliyormus meğer. Tabi bunlarinda sesi cikmiyo doktormus mus mus ya o. Ay deli olmustum. O gunden sonra hiiic diyetisyene gitmeyi düşünmüyorum
İnşallah kaptanımAllahım Merve nasıl güzelbir menü bu böyleeeeeeeeeeeeeeeeeeee bravoooooooooooooooooo ama bunun yanına sporda istiyorum ona göre harika bir sonuç göreceksin eğer böyle giderse her hafta.
Geleyim menume
13 subat listem
Kahvalti 8.15
3 yk lor peynir
1 dilim ekmek
Cay
Öğle 12.30
1 dilim ekmek
Yine lor peynir :)
1 catal biber kavurma
Ara 14.30
2 kayisi
Aksam 17.30
1 kase corba
Salata
Yoğurt
Ve ahh 2 yk. pilav
Ilerleyen saatlerde adacayi icicem
2 litre su
benim de 0, kesinlikle doğru, et yemeden doymam :)Canim aksama bi protein ekleseydin daha cok tok tutardi....
Benim kan grubum 0+ benim kan grubu proteinle doyuyor.. hakikatten oyle proteinli ogunde doyuyorum...
ben de Burdaki arkadaşları görünce kendi yediklerimden utanıyorum valla Adacım, bu sabah canım hiçbirşey istemediği için kahvaltıyı hafif yaptım aslında, onun dışında iyi doydum. Tartılmamaya söz vermiştim Cuma’ya kadar ama bugün tartıldım. 1 kiloyu geçmişim. Benim de metabolizmam çok yavaş seninki gibi, 100 gram veriyorum normalde haftalık. Sanırım bu ilk hafta ve regl dönemi olduğu için iyi gitti bu hafta.Canim tarti ne diyor sana merak ediyorum cunku cok az yiyorsun ....
afiyet olsun..Menümü yazip kacicam yine cocuklar yatinca gelirim ins esim evde yok bu aksam hepsi bana bakiyo
madamhd
Sabah
1 bardak su
1 gün kurusu
Kahvalti ögle 12
3 dilin kadar ekmek ( ekmeklet degisik burda kac dilime tekabül ediyor bilemiyorum )
Zeytin peynir
Konserve enginar
Salata
Ezme 2tk
Humus 2 tk
1 dilim gauda
Aksam 18
1 kepce yayla
3 köfte ( firin)
Salata
2 kasik yogurt
Simdi tarcinli türk kahvesi ve 3 hurma yiycem ,ctesi regl gelicek fenalardayim
Su 2
güzel canım.Bugünkü menüm,
Sabah 7.15 sade türk kahvesi 2 kayısı 1 hurma
Kahvaltı okulda 10.15
Kaşarlı yarim tost çay
Öğle 12.30
4 köfte salata
Akşam 18.00
1 tabak yahni
1 kase mercimek corbasi
1 kaşık pirinç pilavı
Su 2 lt
Spor 50 dk yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?