Ben bu alıntılara cevap verdim diye hatırlıyorum sanki gitmemiş mi diyecektim ki aşağıda yazdığımı gördüm demek ki göndermemişimBen aslında herkesin bu nickleri nasıl koyduğunu da merak ediyorum ben çok şey denemiştim Aslında hepsi kayıtlıydı eeeh yeter dedim hede hüde hebelee gibi birşey çıktı :)
Bana tarif verir misin ben hiç yapmadım ton balıklı salata, ya da tavuklu salata. Zor zamanlarda benim de işime yarar.Ben ton balıklı salata yapacağım.
Tembel modumu açtım
Tamam canım duruma göre bakıp alırım seni de listeye. Ama tabii ki biliyorsun paylaşım önemli.Cnm ben ingilizce öğretmeniyim sağlık meslek lisesinde, 15 aylıkken başladım 1 gunum boş 4 gün idare ettik o zamandan bu zamana 27 aylık şimdi, ilk başta tabi ki zor oldu ama çalışmak beni daha pratik yaptı ve günler daha hızlı aktı gecti, benim kayinvalidem bakıyor bu dönemde öyle geçecek seneye kreşe baslariz artık.
Kaptanım ben de iyi bir rakam göreceğim tartıda, paylaşımlarım az biliyorum ama istersen listeye al, sana bırakıyorum, artı gelmem hiç bir hafta ben inanıyorum kendime ama işte okulda giremiyorum çok evdede oğlum fln, bu cuma bi bak durumuma sen karar ver istersen.
Tamam etiformu kaldırayım, badem incir fln koyayım.
Oh, gözün aydın.
Tebrik ederim cnm, az olsun kalıcı olsun, diyetisyeninde ilgiliymiş ben iki defa gittim ömrümde ikisi de biraz odun cıktı.
Çok az yemişsin farkındasın zaten. Bu kadar aç bırakırsan kendini tabii ki kilo veremezsin hatta alırsın bile. Çünkü bir süre sonra vücut isyan eder, kendine hakim olamazsın.Bugünkü menum
Sabah 9.00
1.5 yumurta ile yapilmis peynirli omlet
Maydanoz
1 domates
Ara 13.00
Yarım elma
1 sütlü şekersiz kahve
Aksam 5.30
1 kase semizotlu cacık
İki litre su
Aksam az oldu biliyorum ama makarna yemek istemedim. Diyetteyken çok yiyemiyorum istesemdebiraz yiyince motivem düşüyor zayiflayamam gibi geliyor. Biliyorum menuye az diyecesiniz
Bunu alıntılamışım ama şimdi neden alıntıladım hatırlamıyorum. Fakat doğru yolu deneyerek öğrenmek gerçekten zor oluyor.Sana yazdım, kalktım sigara içtim. (sigara sağlığa zararlı, içmeyin)
Bak güzelim...
43 senelik hayatımın yarısı eşim ve dolaylı olarak ailesi ile geçti.
Biraz önceki mesajımda yazdım. Ben kökten İstanbulluyum, eşim Karslı. (bu detayı ayrımcılık için değil, zıtlıklar için yazdım)
Benim sülalemde (dedeler dahil) en az 1 üni bitirmeyen yok, eşimin ailesinde tek ünili eşim ve en küçük kaynım.
"Yalvardı ailem, yapamazsın bu aile ile, evlenme" diye ki damatlarına taparlar, "bana ne , ben ailesi ile mi evleneceğim" dedim.
Yapmam dediğim her şeyi yaptım, görmem dediğim her şeyi gördüm kv'den.
Alışmış kv, 6 gelinin bugün yüzüne saydırıp yarın bal börek olmaya, ben çizgi çektim, KENDİNİ BEĞENMİŞ oldum.
Alışmış kv, yalanları ve duygu sömürüleri ile oğullarını avucunun içinde tutmaya, ben doğruları söyledim, PATAVATSIZ oldum.
Bir güne bir gün "siz" demeden konuşmadım, sesimi yükseltmedim, saygısızlık etmedim, gene de sırf bildiğim yoldan şaşmadım diye SAYGISIZ oldum.
Eşime anlattım, YANLIŞ ANLAMIŞ oldum, ALINGAN oldum.
Kp vefat etti, hiç bir gelin istemedi yanına (kendi evi vardı da bir sürü hikaye, oturamadı tek falan) ben nasılsa çalışıyorum, haftada 1 kadın da geliyor eve, boş oda da var, gelsin beraber yaşayalım, yaşlıdır ne zararı olacak dedim, 8.AYDA EŞİMLE BOŞANMA NOKTASINA GELDİM (suçum mu neydi? iki bayramda da evde oturmak yerine eşimle tatile gitmem)
Tası tarağı topladım, gurbet ellere taşındım, gene bir şekilde geldi, kaldı, iş yaptırmadım hizmet ettim diye , EVDE ONU ADAM SAYMAZ oldum (misafir gibi hissetmiş kendini, iş yapmalıymış oysa).
Benim evimde kalırken evlilik yıldönümümüz için karı koca Antalya'ya kaçtık 3 günlüğüne, 1 gün erken döndük , fark etmemiş , TELEFONDA DEDİKODUMU YAPARKEN DUYDUM, NE KADINLIĞIM KALDI NE MÜSRİFLİĞİM (zaten tatil yerindeymişim ne diye geziyormuşum hala).
Bunlar aklıma ilk gelenler. Kına gecem, nikah günüm flu bende. Hep olay, hep olay...
Ellerim titriyor, devam edemeyeceğim.
Bu arada belirteyim aynı ortamda bana oğlunun yanında dualar edip iltifatlar yağdıran kadın, yalnızken laflarıyla beni yiyip bitiriyordu. İNANDIRAMADIM OĞLUNA...
Ve en son gelişinde, SUSTUM, YUTTUM, SABIR ÇEKTİM, WC'DE AĞLAYIP EŞİME GELİP GÜLÜMSEDİM.
Ne oğluna bir şey dedim, ne ona.. "Haklısın" bile demedim çünkü ben saygımdan haklısın dedikçe kendini haklı görüyordu.
Ne oldu biliyor musun? Gene bir sabah beni dit dit diderken, oğlu her şeyi duydu.
Ve asla gözümün önünden gitmez annesine o gün "yalancısın, fesatsın, kötüsün" diye bağırışı.
Bir evladın annesine bunları demesi çok kötü, çok. İnan ellerim titriyor.
3 sene bitti, görüşmüyoruz.
Benim kinim yoktur, eşimdir kinci olan.
Bugün hastalansa ben "annendir git" derim de eşim gider mi bilmem.
Ellerim titriyor, uzatamayacağım.
Ana fikri almışsındır sen. Lütfen diğer arkadaşlar da alsın.
Bizim konuşmamız, ağlamamız, sinir krizi geçirmemiz boş. ONLARIN GÖRMESİ GEREK.
"Neden boşanmadın?" derseniz, Bizim hiç kavgamız yoktu ki, tek sorun annesi idi.
Hala taparım kocama, o da beni sever (kendince, gösterebildiği kadar, sevgi görmemiş ki gösterebilsin)
Böyle işte...
Akşam yaptığın arayı daha önceden yap canım mümkünse akşam yemeğinden sonra ağzına bir şey sürme. Bu arada menüne ekmekte ekle. Verilecek kilon çok. Ekmek lazım sana ama ya tam buğday ya da çavdar olsun.Kızlar menumu vereyim
Sabah 10 gibi 2 has yum Az peynir salatalık çay Saat çay
Saat 14 de
4 kaşık menemen turp yoğurt
Saat 18 de
2 kepçe sehriye çorbası
Brokoli salatası
Birazdan 10 fındık sütlü kahve ile yicem
Su 2 lt Spor 20 dk yürüyüş
Demek ki anlık düşünceleri oluyor insanın mesajlar karşısında bunu da neden alıntıladım hatırlamıyorum. 3 yıl uzun bir süre. İnsan gelinini sevmeyebilir ama torun başkadır. Demek ki sizinkiler oldukça tuhafmış. Görüşmemen daha iyi bence.Biz ayni memleketliyiz ona ragmen cok farkliliklar vardi... ama ben hic önemsemedim.. esime sunu soyledim bir soylerlerse iki soylerim haberin olsun demistim... oda sag olsun ben karismam ne soylersen soyle demisti. .
Benim kv ve kp hic sorun yasamadim kucuk kaynimla tartistik onlarda ogullarini tutup beni tamamen haksıza cikardilar... bende madem oyle size mutluluklar dedim...kv ve kp hic saygisizlik yapmadim surdan kalk suraya otur demedim.. maddi ve manevi herzaman yanlarindaydim...
Ama artik benden onlara gelin onlardanda bana ana baba olmaz... bunuda soyledim bitti gitti... cok şükür esim karışmadı ada hakli dedi....3 yildir ben gorusmuyorum.. esimle gorusuyorlar telde ama 3 yildir bir kez olsun kizimi sormadilar.....benim kizim ya bende bu saatten sonra isteseler daha kizimi göstermem...
45 dk Leslie mi yaptımm haftanın tek sporu
Vayy tebriklerBen dün 9000 adım attım tabii gelemeyince 11:00 e kadar uçup gitti hepsi
Pide harici güzel menü olmuş.Kızlar msnumu vereyim
Akşam giremeyebikirim
Sabah
1 has yum Az peynir salatalık çay çeyrek pide
Öğle 13 gibi ara yaptım
10 fındık 3 gün kurusu sütlü kahve
Saat 17 30 gibi
5 kaşık taşlık
Salata ayran turp
Şu 2 lt Spor yok ama 3 saat kadar aralıksız gezdim
Ne zamandır benimde canım istiyor şu biber kabak patlıcan kurusundan senden gördüm gaza geldim ben de yapayım en kısa zamanda.Bugünkü menum
Sabah 8.00 1 bardak limonlu su 1 şekersiz Türk Kahvesi
9.30
1 tabak biber patlıcan kabak kurutmaligini haslayip soğan Salça hafif yağda kavurup yedim biraz koy peyniri 1 bardak ayran
Ara 13.00
1 greyfurt
Ara 15.00
Sütlü şekersiz kahve
Aksam 5.00
Sabahki sebze yemeğinin aynisindan 1tabak yarım kase yoğurt 3 adet izmir köfte
İki litre su
İlk menüyü okudum. Bunu da okuyunca iki kez yazdığını sandım ama kahvaltı değişik geldi ki diğerinde muz vardı. Her gün bir ısırık alıyorsun börekten dikkatimi çekmedi değilBugünkü menü
08:00 yarım elma yarım ceviz
09:30 dünden kalan salata
1 yumurta haşlama 1 yumurta yağda (çökelekli)
Peynir
1çk ucu pekmeZ
1 ısırık börek
13:30 yarım dilim kara ekmek
1 tabak kuzu etli bamya
16:00 2 kuru erik 10 fındık
Akşam zeytinyağlı pırasa
Su 2,5 lt olur
Aynı aynıİki günde iki ısırık börek gördü bu gözler, arada kaynamasın da
Ayyy cok severim halk oyunlarini bende kizimi yönlendirecem... gecen sene kreste gösteri yapmışlardı halk oyunu cok duygulanmistim... bu senede varmis çalışmalara basladilar...Haftanın iki günü büyük kızımı halk oyunları antrenmanına götürüyorum kızlar bu arada ben de stadyumda yürüyorum çok harika oluyor
Geçmiş olsun kuzucuğa.Merhaba kizlar , gelemedim kizim hastalandi okula gondermedim.. sabah uyandi karnim agriyor dedi.. biraz biseyler yedi kustu.. biraz bekledim sonra yine biseyler yedirdim yine kustu... atesi vardi ama cok sukur ates kendiliginden düştü... bagirsaklari hizli calisiyor ishal degil ama yinede cok calisti bugün. .
Babam bugun gitti ev gocuyordu resmen.. babami gönderdim kizimi yatirdim deli gibi ev temizligi yaptim ...
Bi ton çamaşır yikadim kurumuyorda sinir oldum....
Sağol canim , evet biraz temizledim birazda pazar gunu döker temizlerim.... evde misafir olunca pek temizlik yapilamiyor ancak yemek yetistir modundaydim...Geçmiş olsun kuzucuğa.
Oh mis oldu heryer deseneEllerine sağlık
Aynen canım doğruSağol canim , evet biraz temizledim birazda pazar gunu döker temizlerim.... evde misafir olunca pek temizlik yapilamiyor ancak yemek yetistir modundaydim...
Bennnnn 75.8 çıktım sabahBu sabahta kilom 70.800 idi.. bakalim yarin ne diyecek tarti
Regli mi yaklasiyor acaba ?Offf kendimi frenlemek için neler yapıyorum suan var ya kızlar perşembe günü diye mi bu kadar açlık hissediyorum acabayoksa hava soguk diyemi bu kadar yemek yeme istegim var be yapsam?
Gecen hafta kactin canim ?Aynen canım doğru
Bennnnn 75.8 çıktım sabah
Reglim paZartesi başladı ancak pazar biter elimde patladı bu hafta
Hamd olsun canim karatayi bende cok seviyorum ama yapamiyorumHayırlı sabahlar nasılsın
Bu ekmeği bizde seviyoruz simit gibi
Sağlıklı hemi de ben yemiyordum ama yemeğe başladım ekmeği kesmiştim Karatay’daki dolayı ama Karatay benim için mazi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?