ama önce yulaf kepeği almayı unutmayın... yulaf unu değil, dikkat edinyaa çok teşekkürler,yaparım ben bunu :))
evde var zaten.Ben onu yoğurt ile karıştırıp yiyordumama önce yulaf kepeği almayı unutmayın... yulaf unu değil, dikkat edin
evde var zaten.Ben onu yoğurt ile karıştırıp yiyordum
Yok canim çevredeki köylerden birkaç bayan yapıyorlar onlardan alıyorumKendin mi yapıyorsun ekmeği?
Aslında kışın yağ iyi olur üşümez insanKızlar bi toplaşın bakalım yaaaaa hiç muhabbet edemiyoruz. Gelen bi ceeee deyip kaçıyor
Önümüz kış, biran önce ne kadar fazlalıktan kurtulursak o kadar iyi
Canım yemek namına bir şey yemişsin bu şekilde halin oluyor mu? Takip edemedim de her zaman böyle beslenmiyorsundur değil mi?İyi akşamlar bugünkü menüm
Sabah 9.00
Bir dişim kepek ekmeği, zeytin, peynir, acı biber, yeşil çay
Öğlen 14.00
(Dışarı da olduğum için çok acıktım fast food yemektense kahvaltı gibi yemenin daha iyi olacağını düşündüm)
Domates, peynir, zeytin, ekmek, şekersiz çay
Akşam19.00
Yeşil elma ve bir dilim karpuz
Yaklaşık 3 lt su
10000 adım
Hayır her zaman bu şekilde beslenmiyorum. Öğlen çok acıktığım için biraz fazla kaçırdım o yüzden de akşam acıkmamıştım. Saat geçince de yemek yemek istemedim.Canım yemek namına bir şey yemişsin bu şekilde halin oluyor mu? Takip edemedim de her zaman böyle beslenmiyorsundur değil mi?
Anladım iyi bari sadece böyle beslenip kilo vermeye çalışanlar da oluyor bir süre sonra vücut kıtlık moduna giriyor kilo verilmiyor ondan sormuştum. Bir süre vücudu şaşırtmayı deneyebilirsin her zamanki aktivite ve yeme düzeninin biraz dışına çıkıp sonra normale dönebilirsin.Hayır her zaman bu şekilde beslenmiyorum. Öğlen çok acıktığım için biraz fazla kaçırdım o yüzden de akşam acıkmamıştım. Saat geçince de yemek yemek istemedim.
Bu aralar kendimi feci şişman hissediyorum. Ne yapıcağımı da bilemiyorum. Tüm tavsiyelere açığım...
Hesaplamalarıma göre 1334-1400 cal bazal metabolizma değeri, buna göre kilo vermem için 1008-1100 cal almam gerekiyor.Yalnız bu kalori değerlerini karbonhidratı düşürüp,protein ve yağdan almam gerekli (sağlıklı yağlar) .Bu yüzden hesaplama yaptığımda günlük 67 gr yağ,51-55 gr protein ,50 gr max karbonhidrat almak şeklinde bir tablo çıkıyor. Yani karbonhidratı 50 gr dan yukarı almamaya çalışacağım ama protein ve yağ oranı +- 5 gr değişkenlik gösterebilir.Yağları da tereyağı,zeytinyağı,kuruyemişlerden (ara öğün yada yoğurda rondodan geçirip katarak alacağım ). Sizce nasıl??
evet o yüzden proteini biraz daha yüksek tutacağım.Spor yaptıktan sonra çok halsizleşiyordum .Bence nedeni yüksek carb almak.Yani aslında genel kalori değeri yerine o kalorinin yüzde kaçı protein yüzde kaçı karbonhidrat ona bakmak daha doğruymuş.Bence gayet güzel ama sporla yaktığın kısmı hesapladın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?