- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
günaydın kızlar
dün menüm :
Sabah : 1 türk kahvesi az şeker
Öğlen : domatesli ıspanak (yağ yok çok az tuz var)
Ara : 1 haşlanmış yumurta
Akşam : tavuklu göbek salata
Tamam canım, ben de seni davet ettim.menü konusundaki önerilere tşkürler,artık esmer şekerde yok.yarışmaya katılmak istediğimi yazdım.
Tamam canım, ben de seni davet ettim.
Kurallar şöyle:
1) Her cuma saat 11.30a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan ya da yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.
2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve o gün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hem de arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.
3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak, onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunun için de topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itibaren geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri ya da sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.
4) Bir haftada izinli olmadığı halde mazereti olmadan (hastalık) 3 gün üst üste gelmeyen arkadaşımız 4.gün gelse bile izinli yazılacaktır. Tekrarlanması halinde ve 3 günden daha uzun süre gelmediği takdirde diskalifiye olacaktır.
5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileri burada paylaşabilirsiniz.
6) Takıma yeni gelecek üyelerimize 2 hafta deneme süresi verilir, paylaşımı iyi olursa 1 haftanın sonunda listeye alınır. Eğer o hafta mazeret dahilinde yeterli paylaşımda bulunamamışsa, kendi isteğiyle bir hafta daha süre verilebilir. Deneme süresi dahilindeki cuma günü yeni üyeler de kilo bildirimi yapacaktır.
7) Kardeş takımımız 5. takımdır. Fırsat buldukça onlara ziyarette bulunup yaptıklarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunulabilir.
Yukarıda belirtilen kurallarımız ( 7. madde hariç) uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz, nasıl yüreklendirdiğimizdir. Kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine, içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun. Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek ya da içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan, ya da öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için, motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. Yoksa kimse burada olmaz, herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım, birbirimize destek olalım.
bu kuralları okuduğunuzda eğer uyabilecekseniz ve devam etmek istiyorsanız okudum-anladım şeklinde bir cevap yazmanız gerekiyor.
Canım, sen diyet yapmayı bıraktığın için hamuru atmaman makul olabilir. Ancak yeni başlayan veya devam eden arkadaşlar için iyi örnek değil, ben yeri gelince kilo alıp mideyi yormaktansa hamuru atmayı tercih ederim. Mideye eziyet edip kiloları almak da doğru değil bence. Bu benim fikrim tabi.anladım canım o zaman yazmamam daha doğru olur.cünkü dünden kalan böreğin hamuru vardı çöpe atmak yerine değerlendirmek istemiştimüzülmene gerek yok gı .belki de paylaşmazsam birçoğuda benim yediklerimden etkilenip kilo almaktan kurtulur demi ama eve sebze falanda almadım evde ne varsa tükensin diye uğraşıyorum ne bilim israf etmek yerine börek yaptım işte gülüm.kek falan yapıpda yemiyom ki ama .sonuçta börek de bir yemek ve az sonuçta.birçok arkadaşın menüsü kalori olarak benimkinden daha fazla oluyo .onlarıda uyarıver canım.sebep vs gözetmeksizin yoksa haksızlık olur demi ama
Uykusuzluk da kilo vermeyi etkiliyor canım. Niye uyuyamıyorsun aklına bir şey mi takılıyor?gine uykusuz bir gece son zamanlarda hep böyle,iki gün uyurum,üçün gün uykusuzum ne yapsam uyuyamıyorum.
Günaydın canım.günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn hadi uyanınnnnnnnnnn
Hadi gözün aydın deryacım. Sen de tez zamanda iyi olursun inşallah.günaydın..
oğlumun gözü açıldı sonunda çok şükür bugün iyi..ama ben hastayım..((az geçmişe bakayım ..
senin iyi bir uykuya ihtiyacın varmış ve hala da var bence. Azar azar yorgunluğu atarsın üzerinden.rabia menüme az emişsiniz bend esanki 2 gündür dünyyı yemişim gibi hissediyordum..ama haklısın düzne yok..bu gün azda olsa sabah 4 e kadar 2 kere kalkmk şartıyla ve sabah 4 ten sonra saat başı uayndık ve hep ayğımdaydı LAFI UZATIMM UYUDUM yazacaktım..ama ne uyumuşum yav..((uyku düznei gelmedikçe sporada başlıyamıyorum bu hafta kilo almadan atlatmak için detoks çorbası bari yapayım.bugün başlıyorum..sabah kahvaltı aynı olucak ama 2 saate bir o çorbadan içicem..
bu günkü menü belli yani..
sabah
2 kuru kaysı a bardak su ve 1 adet parol içtim ..
arada elma yiyeceğim..ve
10:30
13:00
15:00
17:00
19:00
21:00 çorba içeceğim..
3 litre su..
arad 1 cevizim var..2 de kuru kaysı..
çorbayı merak edenlere
1.5 litre yy yağlı yorğutla ayran yapılacak.
içine 2 adet salatalık rendelenecek ben küp küp doğrayınca daha çok seviyorum..
sonra 4 kaşık bulgur
4 kaşık yeşil mercimek
4 kaşık nohut haşalnıp eklencek..2 saat arayla tüketilecek..iki günden fazla yapılması önerilmiyor..ve ayda sadece bir kere yapılacak..obezlar 2 kere yapablir
niye bunu yapıyorum..
bu hafta dengem bozuldu kilo veremesemde almamk için 2 gün uygulamayı düşünüyorum...
hadi gazam mubarek osun..kahvaltı saatimi kaçırmayayım..yoks ayazdığım tüm satler değişir...
günaydın canım.günaydıııııınnnnn
nasılsınız güzeller ben çok şükür idare ediyorum
biraz baş ağrım var dün nette çok kalmışım gözlerim kızardı akşam sonra baş ağrısı başladı
bugün daha az aralıklarla nette olurum kendimi ii hissedersem daha sık...zaten ütü var ne kadar gelirim bilmem
sabah kahvaltım da 2 dilim ekmek ile mantarlı melemen yedimmm
hepinize afiyet olsun güzel bi gün olsun inş.
afiyet olsun. Kellogs’a başlamışsın, hayırlı olsun.günaydın fıstıklar
kahvaltı.1bardak ılık su 1kase kellggos
spor yapmaya gidiyorum.
Buhar kazanlı ütü ben de istiyorum. Ütünün markası nedir canım?dünkü öğlen menüm hoşuma gitmediğinden akşam hiçbirşey yemedim. 1 fincan şekersiz çay içtim o kadar. sabah kahvaltıda orta boy ev yapımı kurabiye yedim. hemde aşçımızın yaptığı kurabiye
sabah her zaman ki gibi pilatesimi kalça egzersizlerimi yaptım. kalçam ve bacaklarımın kasları sızlıyor
Hoş geldin plastic. Dün yoktun hiç?günaydın kızlar
dün menüm :
yamurcini,yürüyüş yapıyorum evde koşu bandında.
başladım kellogsa inşallah dayanırım 14 gün.
günaydın kızlar
dün menüm :
günaydınlar kızlar
yamurcini,yürüyüş yapıyorum evde koşu bandında.
başladım kellogsa inşallah dayanırım 14 gün.
tekrar günaydın hepinize..
canım yağmurcini sabah kahvaltısını normal yaptım..
kahvaltım
1 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurta
1adet domates
3 zeytin..
1 adet greyfurt..
1 litre suyumu içtim bile..
sonrası yazdığım gibi devam edicek..
hastalıktan canım birşey yemek istemiyoır kahvaltıyı zor yaptım..oğlumda öyle iştahı hala yok ne versem bulanıyor..
kızımın tadı ağzına gelmiş sabah immuzinc şurup içriyorum aa tadı varmış diyor yazık 1 haftadır içiyor daha yeni tadını aldı..benimde tadım gitmiş......tadszı tuzsuz bir hafta bitsin şu hastalıkta sporumada başlayayım..çok fena oldu 2 haftadır sallanıyoruz..:84:
11/04/2011 menüm
ılık limonlu su
kahvaltı
domates salatalık roka
3 lokma yumurta
1 dlm ekmek
yarım kk peynir
ara 1 bardak yy süt
ara yarım elma
öğle 1 kase yeşil mercimek
ara yarım elma
akşam
1dlm ekmek yarım kase çorba
salata
az brokoli salatası
2 yk biber domates sote
11/04/2011 menüm
ılık limonlu su
kahvaltı
domates salatalık roka
3 lokma yumurta
1 dlm ekmek
yarım kk peynir
ara 1 bardak yy süt
ara yarım elma
ara yarım elma
akşam
salata
az brokoli salatası
2 yk biber domates sote
Menü gayet güzel. Spor gayet güzel. Su gayet güzel.2.5 litre su ve 1 saat yürüyüşü de unutmayalım kızlar dünkü yaptıklarım arasında
Poğaça yemeyi göze aldım kısmını okuyunca bir an üzüldüm ama arakadaşının diyet çantası sayesinde kurtulmana çok sevindim.dün çok yorulmuştum bu sabah uyandığımda hala gözümü açamıyordum. o nedenle kahvaltı için hazırlkık yapmadım ve bu gün okulda poğaça yemeyi göze alarak gittim.
bi arkadaş da diyete başlamış ve bugün de o koca birçanta ile gelmiş. hergünkü diyet kahvaltımı yaptımarkadaşım sağolsun. Rabbim gönlüme göre veriyor.
ılık limonlu su içtim sabah. bi de kahvaltı yapamayacağım diye 1 orta boy elma yemiştim 7.30da. sonra çıktım evden. 8.45 de kahvaltı yaptım
1 bardak yeşil çay 1 dlm tam tahıl ekmek domates 3 zeytin 2 dilim peynir
geçmişi okicam şimdi görüşürüz fıstıklar.
kuralları da okuduğuna göre şimdi senden bir takım bilgiler alayım. boyun kaç? başlangıç kilonu 87 olarak belirtmişsin, ben de öyle not alıcam. sorun yok değil mi? çünkü 1 kez de 90 yazmışsın:44: yaşın 29. hedef kilon nedir?tamam bitanem kurallarıda okudum,şimdi liseteye girmek için gayret etmek
Uykusuzluk da kilo vermeyi etkiliyor canım. Niye uyuyamıyorsun aklına bir şey mi takılıyor?
Günaydın canım.
Hadi gözün aydın deryacım. Sen de tez zamanda iyi olursun inşallah.
senin iyi bir uykuya ihtiyacın varmış ve hala da var bence. Azar azar yorgunluğu atarsın üzerinden.
Detoks çorbası iyi fikir. Bugün Salı zaten, cumaya çok bir şey kalmadı. Arada toparlanmanı sağlar.
)
eveet, ben de aynen böyleyim işte. kellogs kısmında sorun olmuyor ama sütü hiç sevmiyorum. ben kellogsu değil ama k flakes'i yoğurtla karıştırıyorum, güzel oluyor. tabi kahvaltı için bu fikrim pek hoş olmayabilirkellogsu yemek güzelde ama süt,içindekileri yiyorum bi bakıyom süt kalmış.sütüde pek sevmem.
ne güzel seni düşünmüşler. havanın güzel olduğu bir gün telafi edersiniz canım.günaydın kaptanım. akşam spor yapmadık. benim hassas olduğumu bildiklerinden arayıp sordular. yok yapmayalım dedim bendeeşimin içi rahat etmemiş. evde beraber yapalım dedi. göbeği için mekik çekecekti ama uyuya kaldı. bende bir sürü ev işi yaptım popomu sıka sıka
kız 2de bişi mii 3yumurta yediğim günleriii unutamıyomm ama ne güzelde tok tutuyoduuben nasıl şaşkına döndüm biiliyon mu rabiş evlendikten sonra hapı yutamıyo ya gözlerim fal taşıı gibibakıyom kocişeilginç diye diye izlerdim.şimdi alıştım hatta aç bogazına ben atim diyom sonra atıyom tabi geri kıhh falan diye diye kız öldürecen mi beni diyo resmen komedi oluyoruz o an.eneste onu izliyo aynısını yapmak istiyor tobe tobe .ama sonra diyorum bak eneste hap alıyo babası o senden çok daha güzel yutuyor diyorum ufak şekerler var ya hap gibi ondan alıyo çatır çatır dişiyle ezip yiyo baba bak hap gitti diyo kocişte aferim oğluma diyo alkış yapıyor .çocukta sonra öyle alışıcak ilerde karısı zorlanıcak hiç istemem valla.
aman sakın sakın sıradışı birşey gibi bakmayın evlatlara geçiverir bu huylar falan hiç istemem burcucum benimde hep dışarda şaşırdığım şeyleri eneste görüyorum sonra tabi hatırlıyorum bunu ben birinde görmüştüm gülmüştüm falan diyom
canım çok geçmiş olsun ya epeydir hastasınız siz ya .nasıl olcak bu iyileşmeniz .çok dikkat et olmadı sen okula giden kuşu biraz rapor al evde tut bacım gı
azzzzzzzzzzzz
azzzzzz
patates ekmek ekmek,şekeri komple kes balım ya
ipi göremedim ki ucunu görüm anam ne yemişsin kiböyle olmaz .güzel beslen bakim sen ögrencisin erken kalkıyorsun .su ne kadar tükettin bakim
az olmadı bir taraftan vücudu şokluyon gülüşüm üzülme .düzelir ama bazen az yemek lazım.napcan bazı bünyeler bundan anlıyo metoyu harekete geçiriyor .meyveler yenmiş ne güzel işte üzülme .vitamini almışsın .
haşlanmış yumurta 1 aferim yavrucum sana .2 yumurta yediğin günleri hatırlıyorum şuanda
az yemissin ama olsun yarın dikkat et hasta olma.sonra bak o füzelerin solar gider
ayy allahım ya kız burdan çıktım aklımdaydı güldüm şimdi o müşterinin gözüde senin füzelerdeymiş bak.tobe tobe kız noluyo bana birhoşum zaten
ay
bence iyi görünüyoo hamur börek tostt onları saymazsak tabiiipazartesi menüm.
uyanış 1 bardak ılık ballı süt saat 8de
kahvaltı:1 dilim ekmek ,1 haşlanmış yumurta,1 fincan ıhlamur çay saat 11 bucuk
ara yok.
öğlen :3 dilim ekmek,1 kk peynir,4 ince dilim sucuk,2 dilim domatesten tost yaptım ,1 fincan ıhlamur çay içiyorum saat 14.40 da
ara:yarım kase maraş tarhanası
akşam:yarım bardak şekersiz çay,1 tane elim kadar börek,2 tane bardak agzıyla hamuru kestim içinde peynir yoktu işte ondanda yedim,1 tatlı kaşığı vişne reçeli,2 tane zeytin
ara:muzun 5 te 1 i kadar yedim.bir lokma desek yeridir.
hamurlar ve tost yanyana oldu sanki .
kızlar belim kopuyo resmen sırta doğru ilerliyo noluyo la
yapıyorum rabişim bakalımm cuma nolcak tam uymuyom ama2 gün de az yemişsin canım. Bazı öğünlere yüklenilmiş sadece. Normal zamanlar geçirmiyorsun, normal bir menü beklemiyorum zaten.
Senin durumunu biliyorum canım, idare ederim. Kuzular iyileşince katılımın artar zaten.
canım, esmer şekerin beyaz şekerden çok bi farkı yok. Ayrıca kaç bardak çayı kaç tane şekerle içiyorsun? Bunu bilmemiz lazım. Mümkünse şekeri sıfırlamanı öneririm. Mümkün değilse azaltmanı ya da çay içmemeni. Şeker boş kalori senin için. Onun yerine meyve ye daha iyi.
Havucu da seviyorsun sanırım ama biraz şekerli bir sebzedir. Salata olarak havuç yiyorsan önerim yeşil yaparaklıları tercih etmen: marul, maydanoz gibi yeşillikler daha iyi ve az kalorili.
Adet dönemi tatlı krizi için muz çok iyi gelir. Tek başına yiyebileceğin gibi 2 tane ceviz ve biraz tarçınla güzel bir tatlı haline getirebilirsin. Süte veya yoğurda tarçın karıştırıp yemek de önerilmişti.
çok karmaşık olmuş, ben senin düzenli menülerine alışmışım. Bir de öğün atlamanın acısını çekmişsin. Ancak abartılacak bir şey yememişsin, kaçamak da yapmamışsın
İyi kız maşalah
Yeşil elma diyetini ciddi ciddi yapıyorsun, hadi bakalım.
hayırlısı diyorum Medine:) bu gidişle menü yazmanı yasaklayabilirim:)
ohh maşallahhhkahvaltı: 1 yumurta, biraz peynir, 3 zeytin, salatalık-domates ve 1 dilim ekmek
ara: 1 elma, 4-5 badem, 1 hurma
öğle: 1 kase kıymalı pirinç çorbası
ara: 2 kupa yeşilçay
ikindi: 1 parça haşlanmış tavuk göğüs
ara: 1 çay tabağı nohut
akşam: ton balıklı salata
ara: ezme hurma, 2 parça
ara: 1 bardak ayran
su: 3 lt
spor: 1 saat aerobik
detoks çorbası iyi fikirr gülüm arada bi yapmak lazımmmrabia menüme az emişsiniz bend esanki 2 gündür dünyyı yemişim gibi hissediyordum..ama haklısın düzne yok..bu gün azda olsa sabah 4 e kadar 2 kere kalkmk şartıyla ve sabah 4 ten sonra saat başı uayndık ve hep ayğımdaydı LAFI UZATIMM UYUDUM yazacaktım..ama ne uyumuşum yav..((uyku düznei gelmedikçe sporada başlıyamıyorum bu hafta kilo almadan atlatmak için detoks çorbası bari yapayım.bugün başlıyorum..sabah kahvaltı aynı olucak ama 2 saate bir o çorbadan içicem..
bu günkü menü belli yani..
sabah
2 kuru kaysı a bardak su ve 1 adet parol içtim ..
arada elma yiyeceğim..ve
10:30
13:00
15:00
17:00
19:00
21:00 çorba içeceğim..
3 litre su..
arad 1 cevizim var..2 de kuru kaysı..
çorbayı merak edenlere
1.5 litre yy yağlı yorğutla ayran yapılacak.
içine 2 adet salatalık rendelenecek ben küp küp doğrayınca daha çok seviyorum..
sonra 4 kaşık bulgur
4 kaşık yeşil mercimek
4 kaşık nohut haşalnıp eklencek..2 saat arayla tüketilecek..iki günden fazla yapılması önerilmiyor..ve ayda sadece bir kere yapılacak..obezlar 2 kere yapablir
niye bunu yapıyorum..
bu hafta dengem bozuldu kilo veremesemde almamk için 2 gün uygulamayı düşünüyorum...
hadi gazam mubarek osun..kahvaltı saatimi kaçırmayayım..yoks ayazdığım tüm satler değişir...
günaydınnn dosbammgünaydıııııınnnnn
nasılsınız güzeller ben çok şükür idare ediyorum
biraz baş ağrım var dün nette çok kalmışım gözlerim kızardı akşam sonra baş ağrısı başladı
bugün daha az aralıklarla nette olurum kendimi ii hissedersem daha sık...zaten ütü var ne kadar gelirim bilmem
sabah kahvaltım da 2 dilim ekmek ile mantarlı melemen yedimmm
hepinize afiyet olsun güzel bi gün olsun inş.
günaydınnnnnnngünaydın fıstıklar
kahvaltı.1bardak ılık su 1kase kellggos
spor yapmaya gidiyorum.
ayyy kalça egzersizlerini hatırladım yineeegünaydınnnnnnn tatlı bayanlar
inşallah iyisiniz. ben çok şükür iyiyim.
6 dan beri uyanığım canım
canım oğlunun iyi olmasına çok sevindim. kendine dikkat zayıf düşme. biraz çok ye bu ara.
ohh kahvaltıya bak. afiyet olsun. yaramasın
geçmiş olsun dosbacım. ev işlerinde kolaylıklar diliyorum. ben ayda 1 kere biriktirip ütü yapıyorum. kayınvalidem buhar kazanlı ütü aldı, çok pratik oluyor. 4 çamaşır makineyi 2 saatte ütülüyorumdur. belki daha da az.
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler. azimle, iradeyle herşey oluyor. kolaylık diliyorum sizlere. 14 yaşındaki arkadaş aferim sana. bu yaşta bilinçlenmişsin. :81:
dünkü öğlen menüm hoşuma gitmediğinden akşam hiçbirşey yemedim. 1 fincan şekersiz çay içtim o kadar. sabah kahvaltıda orta boy ev yapımı kurabiye yedim. hemde aşçımızın yaptığı kurabiye
sevgili aşçımız dün elinde kocaman bir torbayla yanıma geldi. dediki dün evde kurabiye yaptım, al bir tane. içimden küçük bir tane seçerim, ara öğün olarak değerlendiririm dedim. aşçımızı yıllardır tanıdığımdan margarin kullanmadığını ve az şekerli sevdiğini bilirim. neyse tamam dedim baktım torbaya anammmmm hepsi kafam kadaro kadar büyükler ki, küçük göremiyorum. ya ufak yokmuydu dedim. gülerek, neden ufak arıyorsun ki dedi. sanki bilmiyor napayım kendimce en küçüğünü aldım artık. dün öğlen çok yediğim için. kurabiyeyi yemedim. bu sabah sadece onla kahvaltı yaptım.
sabah her zaman ki gibi pilatesimi kalça egzersizlerimi yaptım. kalçam ve bacaklarımın kasları sızlıyor
menün azmı olmş ne cnm merakk ettim senii ya nerelerdesin sennngünaydın kızlar
dün menüm :
günaydınnn rabişimmmgünaydınlar kızlar
11/04/2011 menüm
ılık limonlu su
kahvaltı
domates salatalık roka
3 lokma yumurta
1 dlm ekmek
yarım kk peynir
ara 1 bardak yy süt
ara yarım elma
ara yarım elma
akşam
salata
az brokoli salatası
2 yk biber domates sote
dün çok yorulmuştum bu sabah uyandığımda hala gözümü açamıyordum. o nedenle kahvaltı için hazırlkık yapmadım ve bu gün okulda poğaça yemeyi göze alarak gittim.
bi arkadaş da diyete başlamış ve bugün de o koca birçanta ile gelmiş. hergünkü diyet kahvaltımı yaptımarkadaşım sağolsun. Rabbim gönlüme göre veriyor.
ılık limonlu su içtim sabah. bi de kahvaltı yapamayacağım diye 1 orta boy elma yemiştim 7.30da. sonra çıktım evden. 8.45 de kahvaltı yaptım
1 bardak yeşil çay 1 dlm tam tahıl ekmek domates 3 zeytin 2 dilim peynir
geçmişi okicam şimdi görüşürüz fıstıklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?