Özellikle kilo verimi ve sağlıklı beslenmeyle zamanla düzelebileceğini duymuştum yanlış mı hatırlıyorum kii ..
hafif dereceli hastalarda söylediğin doğru. Benim ağır derecedeydi.değerler hastaneden hastaneye değişior ama ortalama değer 1-4 arasıyken benim 33 tü.şimdi ilaçla normal derecede. arada kontrole gidip dozu ayarlıyoruz o kadar.
Hoşgeldin prensesimm
Çok mutlu oldum seni görünce her zaman bekleriz z..
En iyisini yapıyorsun Ebru'cum ..
Tınn
Yok kahveyi zaten sade içiyorum şekersiz seviyorum, salep yaparsam az tatlandırıcı koyuyorum ..
Sen de az değilsin cidden ya.
Geçen okudum bir yerde.
Kadın eşinin cebine minik bir telefon koymuş yeni hat alıp, otomatik açmaya ayarlamış.
1 kere çalınca açılıyor
O şekilde yakalamış eşini .
İrade olunca olur merak etme canım, doktora falan gidiyor musun hipotiroid için ?
Evet kendim yaptım Ebrucum.
Az bir ıspanak kalmıştı dün içine de onu koyayım dedim hem gözleme hem hafif ohh ..
HAtta bugün görevli de dedi aynısını.
Fırına koyarken ne yaptın dedi şaşırdı
Çakma gözleme dedim ne hamaratsın öyle diyor
Ohh ne güzel yüzmüştür şimdi ..
Görüşürüz Ebru'cum ..
2,5 yıldır ilaç kullanıyorum. ömür boyuda kullanacağım ne yazıkki.neyse ki sağlık olsun. Allah kötüsünden korusun hepimizi.
ISLAK HAMBURGER
[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD="align: center"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER1 adet için)
EKMEK(1 adet için)
-1 yumurta akı
-1,5 yk yağsız yoğurt
-1 yk yulaf kepeği
-1 çay kaşığı kabartma tozu
KÖFTE
-250 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-tuz-karabiber-kimyon
SOS
-1 su brd.su
-1 yk katkısız domates salçası
-1 ezilmiş sarmısak
-1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Öncelikle ekmek karışımı çırpılıp biraz dinlendirilir.
Soğan rendelenir ve kıymaya baharatlarla beraber eklenerek iyice yoğrulur.Dolapta dinlenmeye bırakılır.(köfte malzemesi 1 porsiyondan daha fazla.İsterseniz fazlasını buzlukta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.)
Ekmek malzemesini 2 ayrı seferde mikrodalgada pişirdim.Yuvarlak formda olması için cam kup kaselerimden birini kullandım.
Malzemenin yarısını kaseye alıp(kasenin 1/4'ü kadar olacak yoksa taşabilir.) 800 derecede 3dk pişirdim.Sonra kalan malzemeyi yine aynı sürede pişirerek 2 ayrı ekmek elde ettim.
Bu sırada 1 brd.su içinde salça,kırmızı biber ve ezilmiş sarmısak az tuzla beraber pişmeye bırakılır.Sos yavaş yavaş pişerken soğuyan ekmekleri tost makinasına aldım ve biraz kızarttım.
Köfte hamurundan yassı bir köfte hazırlayarak yağsız tavada pişiriyoruz.
Kızaran ekmekleri domates sosunun içine batırarak sosu biraz çekmesini sağladıktan sonra ekmeğin üzerine köfteyi ve ince dilimlenmiş kornişon turşuyu koyup üzerine biraz daha sos koyup, diğer ekmeği kapatıyoruz.
Göründüğü kadar komplike ve uğraştırıcı değil aslında.Hele ki hazırda köfteniz varsa toplamda 10 dk bulmayacaktır hazırlanması.Sadece 1 yemek kaşığı kepek hakkınızla koca bir burger yemiş olacaksınız.İsterseniz malzemeleri 2 katına çıkarıp 2 hamburger bile yiyebilirsiniz seyirde.Daha ne olsun:))
bundan sonra arada uğrarım
herkese güzel kalorisiz akşamlar
Benden de korkulur çok belli etmiyorum ama bende de çok iş var
Şimdi kızın eli mahkum bize. Süt izni kullanıyor. Yoluna taş koydurmak istemez. Ondan sesi çıkmıyor.
Az önce aldım Hilal'cim. Çok mutlu olmuşlar çok güzel geçmiş yüzme dersi. Okul müdürüyle sohbet ettik biraz. Kadın hem benim kilo vermeme hayran, hemde saçlarıma bayılmış. Yoldan çevirdi beni. Çok tatlı öğretmenlerimiz var yaa. Müdürde başlarında gitmiş havuza. Hem çocuklar eğlenmiş hem de öğretmenler. Artık 2 haftaya bir gideceklermiş havuza. Ayrıcada basketbol dersi düşünüyormuş. Okul konusunda çok şanslıyız gerçekten. Devlet okulu ama özelden bile daha kalite.
Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Hilal'cim Kipa var mı Ankara'da. Bugün Kipada küçük çanaklardan gördüm 1 lira. Şu Meleğin yaptığı toprak çanaklardan. Alsana ondan kendine. Çok işine yarar.
MENÜM
Sabah
1 kk beyaz peynir
6 tane yeşil zeytin
1 dilim karışık tahıllı ekmek
1 fincan şekersiz çay
Öğle
1 tabak yeşil fasülye yemeğinin tanelerini çatalla yedim
1 tane küçük ıspanaklı börek(Sanırım senin ıspanaklı gözleme yedirtti )
150 gr yoğurt
Akşam
1 tabak pırasa yemeği
2 dilim kepek ekmek
Bol yağ yaktığımız güzel akşamlarr ..
Cidden çaktırmıyorsun hiç ama az değilmişsin
Ben de hiç beceremem ki öyle şeyleri
Sen de en az o öğretmenler kadar tatlısındır Ebru'cum ..
Maşallah tatlı dil güzellik ne ararsan var
Kipaa hmm bilemedim ki var mı acaba ama bir bakayım iyi olur sanırım onlar ..
Afiyet olsunn
Cidden ya o kadar da benzemez ki çok şaşırtıcıyız
Normalde menüde börek olduğu zaman almıyorum. Bugün yemeğin başında durdum düşündüm. Zaten küçüktü, ıspanaklıydı ekmek yemem börek yerim dedim aldım. Demek ki canımı çektirmişsin.
Ama daha öğünleri tutturamadık. Yakında oda tutacak.
Menümü yazayım ..
Sabah :
- 1 ıspanaklı dukan gözleme
- 1 bardak ayran
Akşam :
- 1 kase yoğurt
- 2 dilim ananas
Sıvı :
- Bol su
- 2 bardak bitki çayı
- 1 fincan türk kahvesi
Spor :
- Yarım saat yürüyüş
Şaşırdım canım bende. Bişey oldu zannettim
Yaaa o kız hakkında da düşündüm uğraşmaya bile değmez. Dedikodu yapacak fırsat bırakmıyorum. Çok fazla konuşup muhabbet etmiyorum. O etmeye çalışsada konuşmak istemediğimi belli ediyorum. İyiliğim bende kalsın düşüncesiyle idare ediyorum. Kısacası kızı pek tınmıyorum
Allahım yaaaa hastayım turti sana. Senden korkulur vallahi
Ohh maşallah bol köpüklü olmuş. Ama tatlandırıcıda kullanma onun yerine azcık şeker at bence daha sağlıklı. En güzeli sade içmek türk kahvesini. Yanında çikolatayla
Sen bunu söyleyince aklıma benim bir hikayem geldi.
Öğrenciyken çıktığım bi çocuk vardı. Bigün bize geldi. Telefonunu karıştırırken telefon çaldı birden sesini kısmıştım telefonun. Huysuz diye birisini kaydetmiş. O arıyor. Neyse açtım telefonu. Karşıdan bir kız sesi. Tabii benim tepem attı. Önce sesimi duydu kapattı. Sonra tekrar aradı. Buyrun dedim. Nihat'la görüşebilirmiyim dedi. Uyuyor dedim. Rahatsızda biraz ben ablasıyım. Siz kimsiniz dedim. Uyanınca söylerim aradığınızı deyince kız döküldü. Neyse çaktırmadan konuştum kızla kapattım. Tabii sonra elimden zor kurtuldu. Karşımda ne hallere düştü bilemezsiniz. Aslında bende az değilim
Hadi hamarat hatunlar bana bir akıl verin ..
Şimdi kase fırına nasıl koyulabilir.
Camı kalın.
Acaba fırın tepsisine koysam çatlar mı ?
Ya da borcama su koyup mu koysam ki ?
[h=3] ISLAK HAMBURGER
[/h]
[TABLE="class: tr-caption-container, align: center"]
[TR]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: tr-caption, align: center"]EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
MALZEMELER1 adet için)
EKMEK(1 adet için)
-1 yumurta akı
-1,5 yk yağsız yoğurt
-1 yk yulaf kepeği
-1 çay kaşığı kabartma tozu
KÖFTE
-250 gr yağsız kıyma
-1 küçük soğan
-tuz-karabiber-kimyon
SOS
-1 su brd.su
-1 yk katkısız domates salçası
-1 ezilmiş sarmısak
-1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Öncelikle ekmek karışımı çırpılıp biraz dinlendirilir.
Soğan rendelenir ve kıymaya baharatlarla beraber eklenerek iyice yoğrulur.Dolapta dinlenmeye bırakılır.(köfte malzemesi 1 porsiyondan daha fazla.İsterseniz fazlasını buzlukta saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz.)
Ekmek malzemesini 2 ayrı seferde mikrodalgada pişirdim.Yuvarlak formda olması için cam kup kaselerimden birini kullandım.
Malzemenin yarısını kaseye alıp(kasenin 1/4'ü kadar olacak yoksa taşabilir.) 800 derecede 3dk pişirdim.Sonra kalan malzemeyi yine aynı sürede pişirerek 2 ayrı ekmek elde ettim.
Bu sırada 1 brd.su içinde salça,kırmızı biber ve ezilmiş sarmısak az tuzla beraber pişmeye bırakılır.Sos yavaş yavaş pişerken soğuyan ekmekleri tost makinasına aldım ve biraz kızarttım.
Köfte hamurundan yassı bir köfte hazırlayarak yağsız tavada pişiriyoruz.
Kızaran ekmekleri domates sosunun içine batırarak sosu biraz çekmesini sağladıktan sonra ekmeğin üzerine köfteyi ve ince dilimlenmiş kornişon turşuyu koyup üzerine biraz daha sos koyup, diğer ekmeği kapatıyoruz.
Göründüğü kadar komplike ve uğraştırıcı değil aslında.Hele ki hazırda köfteniz varsa toplamda 10 dk bulmayacaktır hazırlanması.Sadece 1 yemek kaşığı kepek hakkınızla koca bir burger yemiş olacaksınız.İsterseniz malzemeleri 2 katına çıkarıp 2 hamburger bile yiyebilirsiniz seyirde.Daha ne olsun:))
MENÜM
Sabah
1 kk beyaz peynir
6 tane yeşil zeytin
1 dilim karışık tahıllı ekmek
1 fincan şekersiz çay
Öğle
1 tabak yeşil fasülye yemeğinin tanelerini çatalla yedim
1 tane küçük ıspanaklı börek(Sanırım senin ıspanaklı gözleme yedirtti )
150 gr yoğurt
Akşam
1 tabak pırasa yemeği
2 dilim kepek ekmek
canım menüm oldukça hafif.
tebrikler.
canım kalın camlı kaseni sulu borcama ya da tepsiye koy.
,bence olur o şekilde.
ben daha çok toprak kap veya küçük kase borcamım var onda yapıyorum.
kızlar çok yoruldum bu gün yaaa.
10 saat ders bir de nöbetçiydim.
yorgunluktan bayılacam şimdi.
hala yemek yemedim.
şimdi kalkıp yiyecem ama takadim yok valla
Teşekkür ederim canım
Ben o zaman o toprak kaplardan bakayım ..
10 saat ders mii ?
Toplam kaç saat dersin var Ceren .. :26:
evet onlar da olur.
küçük borcam kasesi de olur.
toprak kaselerim benim büyük.
alırken dikkat et sanırım onlar bir kaç boyç
bizim gelindekiler küçük daha güzel.
bendekilerle resmen 3 kişi doyar.
o yüzden daha çok küçük borcamlarımı kullanıyorum
canım normalde 20 saatim var ama bugün sabahtan 4 saat kursum vardı.
mecburi açmak zorundayız biz.
Benim de borcamlarım büyük o olmaz o yüzden ama şu lokantalarda olur ya fırında sütlaç olan onların boyutu iyi sanırım ?
Ayy ya kurslar mecburi bir de çok ilginç geldi ben hiç bilmiyordum böyle olduğunu.
hilal benim branşım matematik olduğu için kurs talebi oluyor.
müdürümüzde açtırıyo.
tabi 60 ders saatine 100 lira veriyolar veliler iyi geliyo ekonomik olarak bana da katkısı oluyor.
bende açıyorum. biraz mecburi biraz da işime geliyor canım.
pazartesi salı yoğunum 10 ar saat ama perşembe günü de mesela 2 saatim var.
hilal benim branşım matematik olduğu için kurs talebi oluyor.
müdürümüzde açtırıyo.
tabi 60 ders saatine 100 lira veriyolar veliler iyi geliyo ekonomik olarak bana da katkısı oluyor.
bende açıyorum. biraz mecburi biraz da işime geliyor canım.
pazartesi salı yoğunum 10 ar saat ama perşembe günü de mesela 2 saatim var.
canım aslında mecburi değil ama bizim müdürümüz sen onun istediğini yapmayınca o da programda nöbette falan sıkıntı çıkarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?