Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

canım ferhanım çok teşekkür ederim.sizinle olmak beni matlu ediyor.

afiyet olsun.azdan çoğa olmuş.sanki plmamış

günaydın kızlar, nebersiniz

günaydın canım hoşgeldin

Benimki de gece yatmıyor 11:30 oluyor zorla yatıyoruz. Onda da illa kolumu okşaya okşaya yanımda uyuyacak. Sabah da kalkmıyo yataktan alıp arabaya atıyorum. Ama haftasonuuuu en geç 8'de ayakta
Hehe onlar bizi cildirtmaya programli :))) benimki aksam 8 de nakavt aksamlari dinleniyorum

3 gün girmedim 56 sayfa yazışmışsınız nasıl okuyacam ben şimdi
biri özet geçebilirmiiiiiiiiiii

Benim özetimde simdi 56 sayfa surer hahaha

Ben simdi hastaneye erkekimi almaya gidiyorumm..aaa aaaa tamam tamam kiymetini anladimm en buyuk en yakisikli en centilmen en guclu en en en benim kocam :98::92:

3 gün girmedim 56 sayfa yazışmışsınız nasıl okuyacam ben şimdi
biri özet geçebilirmiiiiiiiiiii

ben geçim tatlım sana özet. ferhanın eşi rahatsızlandı hafta sonu. yasemincim eskişehire annesinin ve kızının yanına gitti oda pek girmedi zaten. bende kız kardeşimde gezip tozduğum için giremedim evim tadilatta olduğu için kayınvalidemde kalıyorum. ferhan bir sürü dukan tarifleri yapmış fotolarını gönderdi. seminenin paylaşımları az olduğu için takıma alınmayabilirmiş. spor ve mesaj tablosu paylaşıldı ve tabiki menüler. küboş bisikletinin fotosunu gönderdi. hatice mesaj paylaşımı az olanlara spor yapmayanlara fırça kaydı. okulda birsürü güzel süslemeler yapmışlar onun resmini ekledi. bilgenin keyfi yerinde görünüyor saçlarını kestirip kızıla boyatacakmış fikir istiyor.aklıma gelenler bunlar

süpersin orti

günaydın kızlar, nebersiniz

Günaydın. Bulaşık makinem bozuldu onun dışında iyiyim :)

afiyet olsun.azdan çoğa olmuş.sanki plmamış

olmamış mı (

Ben simdi hastaneye erkekimi almaya gidiyorumm..aaa aaaa tamam tamam kiymetini anladimm en buyuk en yakisikli en centilmen en guclu en en en benim kocam :98::92:

Ay geçmiş olsun canım ya. Umarım kurtulmuştur taşından ve yenisi olmaz bi daha hayırlısıyla.

Günaydın kızlarrr:))

Geldim, geçmişe bakıyom haberiniz olsun dedim

Günaydın

Ha ha süpersin yaa

Canııııımmmmmmm ne güzel özetlemişsin öyle

sana bayılıyorum nurgulüm

resmen aşık kocasına ne güzel

Çıkıyorum ben. Şu bozulan bulaşık makinesi için Teknosa'ya gidip iade almalarını isteyeceğim. Daha bir haftalık makine. Diğer 2 ay üst üste arıza verince değiştirdik ki bi daha servisle mervisle uğraşmayalım diye bi haftada arıza verdi. Gitmişken de bugün yarım tavuk dürümden farklı bişey yiyebilirim sanırım.

Çıkıyorum ben. Şu bozulan bulaşık makinesi için Teknosa'ya gidip iade almalarını isteyeceğim. Daha bir haftalık makine. Diğer 2 ay üst üste arıza verince değiştirdik ki bi daha servisle mervisle uğraşmayalım diye bi haftada arıza verdi. Gitmişken de bugün yarım tavuk dürümden farklı bişey yiyebilirim sanırım.

Dukan Diyeti Tehlikeli Mi ?
KadinlarKulubu 02 Ekim 2012 0
Dukan Diyeti Tehlikeli Mi ?

Kısa sürede kilo verdirdiği haberleri ile gündeme oturan Dukan Diyeti’ni sizler için mercek altına aldık.

‘Kendimi yeniden genç hissediyorum’, ‘özgüvenim geri geldi!’… Bu ifadeler, dünyaca ünlü Dukan Diyeti’ni uygulayıp fazla kilolarından kurtulan bazı kadınların Doktor Pierre Dukan’ın resmi internet sitesinde yer alan ifadeleri.

’5 milyon Fransız vatandaşı yanılıyor olamaz’ mottosu ile yayımladığı kitabı tüm dünyada yoğun ilgi gören Doktor Dukan’ın obezite sorunu olan bir hastasını tedavi ederken aslında şans eseri keşfettiği diyet, zamanla Hollywood yıldızları tarafından da tercih edilince tüm dünyada bir anda meşhur oldu.

Dukan Diyeti, özellikle kısa sürede kilo vermeyi amaçlayanların başvurduğu bir diyet. ‘Aç kalmadan zayıflama yöntemi’ olarak dillerde. Geçtiğimiz yıl şaşalı bir düğün töreniyle dünya evine giren Kate Middleton’ın kısa zamanda forma girmek için bu diyeti uyguladığı biliniyor. Son birkaç yılda adeta ‘trend’ haline gelen ve bir başka dünyaca ünlü diyet olan ‘Atkins diyeti‘ gibi düşük karbonhidrat tüketimine dayanan Dukan, nasıl oluyor da bu kadar ses getiriyor? Bu diyeti uygulamak için neler yemeli, içmeliyiz? Son aylarda gündemden düşmeyen bir tartışma konusu olması, sağlığa zararlı olduğu anlamına mı geliyor?

4 temel aşamadan oluşuyor

Dukan diyeti, 4 temel aşamadan oluşuyor. Şeker ve kalp hastalarının, kolesterol problemi olanların bu diyeti uygulamamaları tavsiye ediliyor. Sizin de böylesi sağlık problemleriniz varsa ve bu kadar popüler olan bir diyete her şeye rağmen şans vermek istiyorum diyorsanız, lütfen ama lütfen öncesinde doktorunuzdan bir randevu alın. Protein alımını artıran Dukan diyetinin oldukça büyük bir kitle tarafından denendiği biliniyor, fakat kamuoyunda kalp ve şeker problemlerini tetikleyebileceği ve vücuttaki protein dengesini bozabildiği tartışmalarına da sıklıkla rastlanabiliyor. Gelin, Doktor Pierre Dukan’ın bu diyet için belirlediği aşamalara birlikte bir göz atalım…

1. aşama

Bu aşama aslında bir ‘hazırlık’ aşaması olarak görülüyor. Bir hafta, 10 gün sürüyor. Bu dönemde yiyeceğiniz gıdalarla ilgili bir kalori kısıtlaması yok fakat tüketeceğiniz protein ağırlıklı gıdalarda ‘yağ’ olmaması isteniyor. Yiyeceğiniz et yağsız, süt ürünleri yağsız… Karbonhidrat alımı ise neredeyse ‘sıfır’ olmalı. Bir nevi motivasyon aşaması olarak da adlandırılan bu ilk aşamada, günde 1-1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketerek içeriğindeki lifler yardımıyla vücudunuzu temizleyebileceğiniz ve kendinizi tok tutabileceğiniz belirtiliyor. Yulaf kepeği, bu aşamada sizin adeta bir gizli silahınız…

2. aşama

Yaklaşık olarak bir hafta sürecek olan bu ikinci aşama, hedeflediğiniz kiloya inene kadar devam ettiği için ‘hedef aşaması’ olarak da adlandırılıyor. Bu aşamada, ilk yani hazırlık aşamasındaki gıdaları tüketmeye devam ediyorsunuz. Yalnız, beslenmenize iki günde bir lahana, ıspanak, kuşkonmaz, brokoli ve kabak gibi sebzeler ekleniyor. Pişmiş havuç, mısır, tatlı patates, beyaz patates gibi nişastalı sebzelerden uzak duruluyor.

3. aşama

Bir takviye aşaması olan üçüncü aşama, Doktor Pierre Dukan’ın söylediğine göre adını verdiği diyeti, benzerlerinden tamamen ayırıyor. Protein ve sebze tüketmeye devam ettiğiniz bu aşamada artık beslenmenize ‘karbonhidrat’ da dahil edebiliyorsunuz. Diyetinize her gün 1 adet portakal veya 2 dilim çavdar/tam tahıllı ekmek ekleyebiliyorsunuz. Haftada bir kez sevdiğiniz bir tatlıdan abartıya kaçmayacak bir ölçüde ( bir dilim frambuazlı pasta meselA ) yiyebiliyorsunuz. Bu, aslında bir ödül niteliğinde. Bu aşamanın süresi, bu aşamaya kadar verdiğiniz her kilo için 10 gün ekleyerek belirlenebiliyor. örneğin, diyete başladığınızdan beri 7 kg verdiyseniz, 7×10= 70 gün boyunca bu aşamaya devam etmeniz gerekiyor gibi…

4. ve son aşama

Geldik son aşamaya. Koruma veya sabitleme aşaması olarak da adlandırabileceğimiz bu son aşamanın süresi yok. Artık hayatınızın geri kalan kısmında bu son aşamayı yaşayacaksınız. İstediğiniz her şeyi aşırı olmadan yiyebilirsiniz. Yeterki haftada bir gün ( haftanın hep aynı günü olmalı ) sadece protein yiyin, her gün aksatmadan 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketin ve günde 20 dakika yürüyüp asansör ve yürüyen merdiven kullanmayın. Ayrıca günde ortalama olarak 2 litre ( yaz aylarında daha fazla tüketmeniz gerekebileceğinden ) su tüketmeye de özen göstermelisiniz.

Dukan Diyeti’nde karşılaşılabilecek komplikasyonlar

Diyete başladığınız ilk günlerde halsizlik ve aşırı yorgunluk hissi oluşabilir. Bu yüzden, aşırı egzersizden kaçınmalısınız. Protein ağırlıklı beslenmeden ötürü ağız kuruluğu yaşayabilirsiniz. Ara ara kabızlık problemleri ile de karşılaşılabilir.

‘En iyi diyetler’ araştırmasındaki yeri

Geçtiğimiz yıl U.S News’in gerçekleştirdiği geniş çaplı bir ‘diyet değerlendirmesi’ olmuştu. En iyi 25 diyet programı arasında ilk sırada yer alan diyet, Dukan Diyeti değil. Birincilik, yüksek tansiyon hastalarının ilaç tedavisine destek olarak da uygulanan ‘dash diyeti’ne ait. Dukan diyeti, listeye girebildi evet. Fakat 24. sıradan! Bu listedeki ‘iyi’ kavramı; uygulanmasının kolay, besin değeri yüksek, güvenli, kilo vermek açısından efektif, kalp ve şeker hastalığı riskini artırmıyor olması gibi parametrelerin ayrı ayrı hesaplanmasıyla belirleniyor. Genel olarak 5 üzerinden 2.0 puan alan Dukan diyeti, çok fazla kuralları olan ve gözle görülür başarı hikayeleri pek olmayan bir diyet programı olarak değerlendirilmiş. Parametreler ayrı ayrı ele alındığında, kısa zamanda kilo verdirme özelliği için 5 üzerinden 3,05 ile en çok puan alan parametre. En düşük puanı ise ‘takip edebilme’ kategorisinden almış. Yani, uygulaması ve diyete devam edebilmesi oldukça zor.

Dukan Diyeti ile zayıflayan ünlüler

Kraliyet Düğünü öncesi zayıflayan Kate Middleton dışında Jennifer Lopez ve Dukan ismini, ikizlerini dünyaya getirdikten sonra verdiği kiloların ardından medyada çokça duyduk. Top model Gisele Bündchen’in de bu diyeti uygulamış olduğu biliniyor.

Womenist

Olabilir canımmm bncede cift hareketli şekilde yaparımmm

Evet canım doğru söylüyorsn kitaplara bakmaya çalışıyorum teşekkürler

ohhhh alıntı yapamasamda bütün geçmişi okudum, içim rahatladı vallahi
öncelikle oğlum için geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ediyorum. 3 gün boyunca ya kucağımda gezdirdim ya emzirdim yada ayağımda salladım çok huysuzdu yordu beni belim felaket ağrıyor aman o düzelsinde ben razıyım herşeye ilk hastalığımızıda böylece geçiriyoruz, dün işede gelmemiştim bugün geldim dün bayağı düzeldi.
ferhan sanada geçmiş olsun eşin rahatsızlanmış umarım daha iyidir.
bilgen ben zaten sana daha öncede saçını değiştir demiştim ama rengine karar sen karar ver o konuda bişey diyemem,
semine bulgur için yazdıkların bencede doğru, ayrıca dünyaca kabul görmüş en değerli 10 besin maddesinin içinde olduğunu biliyorum.
hatice spor ve mesaj listeleri çok güzel, az spor yaptığımı gördüm yine oysaki bu hafta hergün yapacaktım.
nurgül sanada tekrar kolay gelsin işin çok....

Ben geldim ama yeni uyandım tıkınıp geliyorummmmm
Bu arada tartıldım bu hafta ben acayip veriyorum kızlaaaarrr ona göre sizdende iyi performans beklyrm 1.olalımm

ben geldim ama yeni uyandım tıkınıp geliyorummmmm
bu arada tartıldım bu hafta ben acayip veriyorum kızlaaaarrr ona göre sizdende iyi performans beklyrm 1.olalımm

afiyet olsun canım.inşallah bizde kilo verebiliriz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…