geçmiş olsun canım ...
patates haşlaması ye çok iyi gelir hem hafif mideye de dokunmuyo
bugünkü menüü
sabah 2kk peynir 3 yumurta
ara 3 badem 1bardak süt
öğlen yarım dukan krep 2 kornişon turşu 1 bardak süt
akşam kalan yarım dukan krep yarım küçük domates çeyrek soğan
2lt su
spor: zorunlu hareketler +20dk spor
temizlik yaptığım içinde çok yorgunum kızlarrr ben kaçarrr
yrın sabahta kursa gidicem 1,30 gibi eve gelirim bi aksilik çıkmazsa öptümm canlarımm
menüm
sabah
kuru ekmek
ara
yarım paket çubuk karker 1 bardak süt
akşam
fırında patatesli köftenin 3 köftesi,1/2 kase çorba
menüme çok kozacaksınız biliyorum ama bu yediklerimide çıkarttım.midem çok kötü,aşırı şişkinlik ve gazım var.
sağol canım kalorisi çok ya,o yüzden yemek istemedim,dayanamazsam denerim.
olsun canım çok kalorisi yokki hem hiçbişey sağlıktan önemli deill
nerde oturuyorsun seminecim sen.evlimisin
kimsede gelmemiş bu akşam.benim misafirlerde düğüne gitti.yatmaya gelecekler
Ohhh ne guzeeeellll iyi eglenceler guzel fotolar cekeye cals sen yine bos bos dolasma
Ney 1 saat 24 dk canim? Ben hani jilianda hersey var dmek stedim
O nedir hic bilmiyorum:26:
Gecmis olsun canim
Hahahaaaa
Intiharederim öyle poz vermem haha
iğrençmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cık cık cıkböyle deme binim çimlerime çok güzeller
biliyodum böle diceni şansımı denim dedim.
zaman kazanmış oldun ama salmamak lazım değerlendirelim bence. hem bayramada zayıflamış olarak girmiş oluruz. bi taşla kaç kuş sayamadım
aaa anlatsana biraz nasıl yapıyosun faydaları ne.
iğrenç dememiş ortim ilginç demiş.
dünkü menüm
sabah
salatalık
domates
peynir
zeytin
1dilim ekmek
ara 1 avuç badem
öğlen 2 dilim ekmekten domatesli peynirli sandeviçç
ara dışarda 4 form bisküvii
akşam burger kingde en küçüğünden sandviç 1 kolaa
2lt su
gündüz 3ten gece 1 e kadar yürüdük sahildeki spor aletlerinde 25 dk spor yaptımm:18:
o yüzden bugün yememe çok çok çok dikkat edicemmmm
Kahvaltı: piliç jambonlu dukan krep, 2 light karper, yrm brdk çay
Öğle: 5 baharatlı tavuk kanat, 1 brdk ayran
Ara: 1 kase pul biberli-naneli yoğurt (birkaç misket köfteyle)
Akşam: 1 palamut, 1 kutu light kola
1 kase kazandibi (haftanın kaçamağı)
2 brdk kayısı çayı
Su:3 lt
SPOR: leslie 2 miles+zorunlu hareketler+100 mekik+2 kgluk dumbellarla kol çalıştırma
bugünkü menüü
ara 3 badem 1bardak süt
2lt su
yrın sabahta kursa gidicem 1,30 gibi eve gelirim bi aksilik çıkmazsa öptümm canlarımm
menüm
sabah
kuru ekmek
ara
akşam
menüme çok kozacaksınız biliyorum ama bu yediklerimide çıkarttım.midem çok kötü,aşırı şişkinlik ve gazım var.
Selam canım .. :)Merhaba kızlar
Bilgencim geçmiş olsun
Dün gece 2 de geldim eskişehire istanbul trafiği berbattı. Bugünde kızımla attaaaaaya gittik,sonra parkta sallandık beraber kaydıraktan kaydık(totom zor sığdı kaydırağa ama hiihihihihi):)))))))) şimdi yorgunluktan uyudu kaldı bende ders çalışacağım.
Öptüm hepinizi
iyi akşamlarrrrrrrrr
kusura bakma kübra yanlış okumuşum yazdığınıutandım.
şimdi şöyle bişey kanserden tutunda biçok hastalığa çare olarak görülüyor. hatta bi ara ünlüler arasında çok modaydı hepsi çim detoksu yapıyordu sonra modası geçti. marketlerde falan hazır ekilmişleri var ama ben onlardan yapmıyorum ilaçlıdır diye, (doğal şeylere pek meraklıyımdır) iş yerinden bi arkadaşa söyledim köyden tavuklar için ayırdığı ilaçlanmamış buğdaylardan getirdi. bende bunlardan bi avuç ıslattım ve sabah akşam azıcık nemlendiriyorum 1 haftada 3 parmak uzadılar bile tahminimden çok kolay oldu. tüketirkende salatalara veya sade olarak nasıl isterseniz yada suyu sıkılabiliyor. yani daha yolun başındayım kullanıncada haber veririm
Buğday çimi insan sağlığı ve genç kalmak için bulunmaz fırsattır,ilaçtır.Yorgunluğa,yaşlılara,halsizlere, kalp ve damar hastası olanlara en iyi ilaçtır.Yılda en az iki kez onar gün arayla buğday çimi yapın ve yiyin.
100 gramında;
*Kemik gelişimini sağlayan 250 mg Flour,1100 mg fosfor,450 mg magnezyum,300 mg kükürt,400 mg potasyum,6 mg çinko,8 mg demir,1 mg bakır,10 mg kobalt,10 mg mangan ve yeter miktarda silisyum gibi mineraller bulunur.
*Çok miktarda B1,B2,B3,B6,12 vitaminleri ile A vitamini ve az miktarda C vitamini bulunur.
BUĞDAY ÇİMİNİN ÖNEMLİ FAYDALARI
1. Buğday çimi suyu %70 klorofil içerir.
2. İsviçre'deki ünlü Bircher Benner Clinicin kurucusu, "müsli"yi icat eden, araştırmacı bilimadamı Dr. Max Bircher, klorofili "Konsantre Güneş Gücü" olarak isimlendirmiştir.
3. Klorofil hücre ve dokulara nüfuz ederek onları temizler, canlandırır ve yeniden yapılanmalarına destek olur.
4. Klorofil vücuttaki ilaç artıklarını ve kimyasalları temizler.
5. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder "zararsız" hale getirir.
6. Klorofil karaciğeri temizler.
7. Buğday çimi, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelerle karşılaştırıldığında MUHTEŞEM bir toksin attırıcıdır. Dr. Earp Thomas yaklaşık 6,8 kg buğday çiminin toksin attırıcı etkisinin yaklaşık 158,8 kg havuç, marul, kereviz vb. sebzeye eşit güçte olduğunu belirtmektedir.
8. Dr. Max Bircher'e göre "Klorofil; kalp ve damar sistemini güçlendirir, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri olumlu etkiler. Bu nedenle de, canlandırıcı etkileri dikkate alındığında, başka hiçbir gıda ile karşılaştırılamayacak kadar güçlü bir toniktir.''
9. Dr. Ann Wigmore buğday çimini 30 yıl boyunca hastalarının kronik rahatsızlıklarının tedavisine destek amaçlı besin olarak kullanmıştır.
10. Klorofil kan şekeri problemlerinin tedavisinde etkilidir.
11. Klorofil ışığın oluşturduğu ilk üründür ve herhangi bir elementin içerdiğinden daha fazla ışık enerjisi içerir.
12. Dr. Bircher'e göre, doğa klorofili (buğday çimini) vücudu temizleyen, zehirli maddelerin nötralize edilmesini,zararsız hale getirilmesini sağlayan ve canlandırarak yeniden yapılanmasına (yenilenmesine) destek olan bir madde olarak kullanmaktadır.
13. 1940 yılında Dr.Benjamin Cruskin American Journal of Surgeryde klorofili;
* Kötü kokuların giderilmesi
* Bakteri enfeksiyonlarının giderilmesi
* Yaraların iyileşmesi
* Cilt naklinde doku adaptasyonunun hızlandırılması
* Kronik sinüzit tedavisi
* Kronik iç kulak iltihaplanma ve/veya yangı tedavisi
* Varis damarlarının tedavisi
* Bacak ülserlerinin tedavisi
* İltihaplı isilik tedavisi
* Kabuklu cilt kabarıklıklarının tedavisi
* Rektum (anal) yaraların tedavisi
* Rahim boynu yangılarının tedavisi,
* Vajinal parazit enfeksiyonlarının tedavisi
* Tifo, karahumma ateşini düşürme ve
* İrin akma durumlarının birçoğunun tedavisi için önermiştir.
14. Bilimsel çalışmalar klorofilin, zararlı bakterilerin büyüme ve yayılımını engellediğini ispatlamıştır.
15. Klorofil aynı zamanda antibakteriyel olduğu için gerektiğinde vücudun hem içten hem de dıştan tedavisine/iyileşmesine ve sağlıklı kalmasına destek olur.
16. Klorofil pek çok bitkiden elde edilebilir, ancak buğday çimi en çok tavsiye edilen gıdadır, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 den fazla besin içerir. Eğer organik toprakta yetiştirilirse toprakta var olan 102 mineralden 92'sini emerek kendi bünyesine alır.
17. Buğday çimi klorofil içeren tüm yeşil bitkiler gibi yüksek miktarda oksijen içerir. Beyin ve tüm vücut dokularının işlevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri bol oksijenli bir ortamda mümkündür.
18. Buğday çimi suyu aknelerin iyileşmesini sağlar ve hatta 7-8 ay düzenli tüketim sonrasında yara izlerinin kaybolmasına bile destek olur. Tabii bunun için aynı zamanda sağlıklı beslenme de şarttır.
19. Klorofil tüm bitkilerin hayatı için temel olan maddedir.
20. Tanınmış Beslenme Uzmanı Dr. Bernard Jensen vücudun buğday çimi suyunu sadece birkaç dakika içinde ve oldukça düşük miktarda enerji harcayarak sindirebildiğini belirtmektedir.
21. Buğday çimindeki klorofil kan akışını yeniden düzenler. Değişik hayvanlarla yapılan testler klorofilin hiçbir toksik yan etkisi olmadığını ispatlamıştır. Kandaki kırmızı hücrelerin sayısı 4-5 günlük klorofil tüketiminden sonra normal seviyelerine yükselir ki bu ileri düzeyde anemi hastası veya kan sayımı düşük olan hayvanlarda yapılan testlerle de ispatlanmıştır.
22. Doğurganlığı düşük inek ve boğalara sahip olan Amerikalı çiftçiler hayvanların doğurganlığını artırmak amacıyla hayvanları buğday çimi ile beslerler, çünkü klorofilin içerdiği yüksek miktardaki magnezyum seks hormonlarını onaran enzimleri yapılandırır.
23. Buğday çimi "çim suyu faktörü" içerir ki bu madde otobur hayvanların hayatını sürdürebilmesi açısından gereken önemli maddelerden biridir.
24. Buğday çimi suyu vücudu temizleyen bir deterjan gibi hareket eder ve deodorant olarak da kullanılır, en önemlisi arkasında zararlı kalıntı bırakmaz.
25. Ham işlenmemiş saf klorofil içeren buğday çimi suyu, hiçbir toksik yan etkisi olmaksızın vücuttaki toksinlerin atımı açısından da çok faydalıdır.
26. Günlük beslenmeye ilave edilen küçük bir miktar çim suyu diş çürümelerini önler.
27. Ağızda 5 dakika tutulan buğday çimi suyu diş ağrılarını hafifletir ve diş etlerindeki zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
28. Buğday çimi ile gargara yapmak iltihaplı boğaz ağrılarını hafifletir, iyileşmeyi hızlandırır.
29. Ağız apselerinde -iltihaplı durumlarda- buğday çimi suyuna batırılmış buğday çimi posasını iltihaplı bölgeye koyun veya buğday çimi çiğneyin. Posayı bir süre sonra tükürerek atın.
30. Buğday çimi suyu zengin bir enzim deposudur.
31. Buğday çimi suyu kabızlık tedavisinde ve bağırsakların açık tutulmasında çok etkilidir.
32. Sedef ve egzema gibi cilt hastalıkları için düzenli buğday çimi suyu için.
33. Düzenli buğday çimi suyu içmek saçların beyazlamasını önler.
34. Buğday çimi suyu her tür kan probleminin -rahatsızlığının- tedavisinde faydalıdır.
35. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temzileyicidir ve cilt tarafından besin olarak emilebilir. Yeşil buğday çimi suyunu ılık suyla dolu küvete dökün ve 15-20 dakika küvette yatın, sonrasında soğuk suyla duş alarak durulanın -sabun kullanmayın-.
36. Buğday çimi suyu hazmı kolaylaştırır.
37. Buğday çimi suyu kolon duvarlarının temizlenmesi ve tedavisi için çok etkilidir.
38. Buğday çimi suyu akciğerlerde asidik gazları solumak nedeniyle oluşan yaraları iyileştirebilir. Klorofille artan hemoglobin üretimi sonucu hücrelere kanla daha fazla oksijen taşınabildiği için vücuttaki karbonmonoksidin vücuda zararlı etkileri minimize edilir.
39. Buğday çimi suyu kılcal damarları güçlendirdiği için yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
40. Buğday çimi suyu kurşun gibi ağır metallerin vücuttan atılımını kolaylaştırır.
Buğday nasıl çimlendirilir
Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın. Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun. Aşurelik buğday çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin.
Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz. Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı.
Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün. Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin. Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın. Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir.
Pişirmeden tüketin
Buğday çimi tazeyken yararlıdır. Pişirecek olursanız tüm değerini kaybeder. Sağlığınızı korumak için günde 2-8 yemek kaşığı kadar içmeniz yeterlidir. Tedavi amacıyla kullanılacaksa günlük doz 8-16 yemek kaşığına kadar çıkarılabilir. Tabi hepsi birden içilmez. Bu dozlar gün içinde bölünerek alınmalıdır.
Kaynak: Hippocrates Health Institute,USA ve annwigmore.com
Kahvaltı: 1/5 simit, 2 piliç jambon, 2 light karper, 1 brdk süt
Ara: 1 çay bardağı nescafe, 3 form bisküvi (reglim diye canım çok tatlı çekti ondan yedim)
Öğle: 4 nugget, 1 kk peynir, 2 brdk ayran
Akşam: 1 dukan krep, haşlanmış tavuk göğsü, 1 brdk ayran
dedemin helvasından 1 tatlı kaşığı yedim
Su: 2 lt
Spor: yapabilir miyim bilmiyorum bugün, gelen gidenden
menüm
sabah:2 dilim light ekmek
1 yumurta
domates
peynir
4 zeytin
ara:1 neskafe (tek şeker)
öğle: salata(mor lahana,havuç,domates,salatalık)
yoğurtlu karnıbahar,patlıcan(kızartma değil)
ara:1 küçük yerli muz
1 küçük elma
akşam:2 dilim light ekmek
1 kase çorba
1 kaşık bamya
1 kaşık tavuk ciğeri
salata
su:2 litre
spor:25 d leslie 5 mil+ zorunlu hareketler+27 dakika jillian
Takım olarak 4. olmuşuz kızlar ...Daha iyi olabilirdi ama bence
Bireyseldede ben 2.ciyimmm
Bugünkü menum
Sabah:kepekli beyaz peynirli sandviç
Öğle:hünkar beğendili köfte
Akşam:közlenmiş patlicanli karnıyarık, 4 kaşık peynirli makarna
Su 3 lt
Spor yok
Önce menumu yazayim sonra gecmise bakayim
Sabah
1 kase yulaf gevregi light sut ile
Ögle
1 tabak pirasa y, 1 kase yogurt,1 dilim ekmek
Ara
3 pirinc patlagi
Aksam
Öglenin aynisi
Spor
Tibetin yoga hareketleri 5*3
[table="width: 500, class: grid"]
[tr]
[td]jilian 1/2[/td]
[td]mekik[/td]
[td]kalca h.[/td]
[td]bel h.[/td]
[/tr]
[tr]
[td]30 dk[/td]
[td]100[/td]
[td]150[/td]
[td]100[/td]
[/tr]
[/table]
Menümm :
Sabah :
1 dilim kepek ekmeğiyle küçücük tost
1 yumurta
salatalık domates
ara:
galeta 2 tane
1 dilim peynir
Nescafe
Soda
Akşam
Sebzeli yemek 3 kaşık
1 kase mercimek corbası
Spor : zorunlu hareketler yapıldı .
geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürler.eşim eve dokuz buçuk gibi geldi,sonra gidebildik hastaneye.benim mide fıtığım var ve uzun süredir atak yapmamıştı.dün sinyallerini vermişti ama önemsemedim.bugün çok şiddetlendi.endoskopi yapıldı acilde,serum ve enjeksyon.hafta içi gastroentolojiye gidicem.bugün acı su çıkarmaktan doğru düzgün birşey yiyemedim,paylaşacak bir menüm yok.iyi geceler herkese
kızlar ağlamak istiyorum.izmirden yatılı misafirim geliyormuş,afyonda aradılar.yani buraya 3 saat.evi temizliycem yemek yapıcam.ne olur bana yardıma gelin ve çok hastayım
Kahvaltı: piliç jambonlu dukan krep, 2 light karper, yrm brdk çay
2 brdk kayısı çayı
SPOR: leslie 2 miles+zorunlu hareketler+100 mekik+2 kgluk dumbellarla kol çalıştırma
bugünkü menüü
ara 3 badem 1bardak süt
2lt su
menüm
sabah
kuru ekmek
ara
akşam
Maşallahı var okuyamadım hepsini ama çokkk yararlıymşş
Menüm :
Sabah + ögle :
1 kase nesfit
Akşam :
1 tabak kısır bol yeşillikli
1 bardak ayran
1 dilim kepekli ekmek
Spor : zorunlu hareketler..
hımmm kazan dibi afiyet olsunKahvaltı: piliç jambonlu dukan krep, 2 light karper, yrm brdk çay
2 brdk kayısı çayı
afiyet olsunbugünkü menüü
ara 3 badem 1bardak süt
2lt su
miden kötü,af çıktımenüm
sabah
kuru ekmek
ara
akşam
Menüm :
Sabah + ögle :
1 kase nesfit
Akşam :
1 bardak ayran
1 dilim kepekli ekmek
Menüm :
Sabah + ögle :
1 kase nesfit
Akşam :
1 bardak ayran
1 dilim kepekli ekmek
bu günkü menüm
sabah
1 kase nesfit
ara
yarım dilim ekmek
3 kaşık melemen
öğlen
3 tane sosyete mantısı
ara
bi avuç küçük galete
akşam
1 palamut
salata
1 dilim kepek ekmek
evde olunca ne çok şey yeniliyormuş
bu günkü menüm
sabah
1 kase nesfit
ara
yarım dilim ekmek
3 kaşık melemen
öğlen
3 tane sosyete mantısı
ara
bi avuç küçük galete
akşam
1 palamut
salata
1 dilim kepek ekmek
evde olunca ne çok şey yeniliyormuş
menüm:
saat 10:3 dilim ekmek
1 yumurta
patlıcan salatası
3 zeytin
peynir
ara:2 dilim ekmekle tost,çeyrek ananas
akşam:1 kepçe çorba
yarım palamut
2 dilim ekmek
salata
kaçakkkkkk1 porsiyon sütlü irmik tatlısı
su:1.5 litre
spor:yapamadım:18:
hiç beğenmedim afiyet olsun yine de.
afiyet olsn canım
menüm:
saat 10:3 dilim ekmek
1 yumurta
patlıcan salatası
3 zeytin
peynir
ara:2 dilim ekmekle tost,çeyrek ananas
akşam:1 kepçe çorba
yarım palamut
2 dilim ekmek
salata
kaçakkkkkk1 porsiyon sütlü irmik tatlısı
su:1.5 litre
spor:yapamadım:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?