Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

hafta ortasında bu ne kilo bildirimi kız, anlamadım

bencede bayramı atlat öyle başlarsın daha rahat olur

Allah im offff ne oluyor bana bugunu cuma biliyordum taki mesajini okuyana kadar oysaki persembe degil mi iyi gormyorum kendimi hicc
Allah im yardimcim olsun kafam cokl karisik

selam kızlar iyi bayramlar hepinize dün felaket yağmur vardı burda bi de üstüne araba bozuldu bayram bayram yol yardımı falan çağırmak zorunda kaldik beyin gitti dedik ama neyse ki akudenmis ayrıca bi de et görmek istemiyorum ben ya

kac gundur giriyorum kimsecikler yok ne guzel herkez bayram telasinda bense cami acip annemlerin karsisindayim gelen misafirlere netten bayram mubarekesi yapiyorum bi tencere tarana yaptim 2 gundur ogluma onu iciyoruz cok seviyor taranayi nenesi yapti miss gibi organik ondan baska bisi yediremiyorum zaten simdi beslenme tablosuna baktim et balik yemiyor sadece hazir kavanoz olanlari yiyor yapiyorum puresini olsun tnecikli olsun direk kusuyor offf of doktora soyledim bisi demedi uyus kari 10 aylik oldu hala tarana sabah kavaltisi sut meyveleride reddediyo onlarida kavanoz olanalrini yiyo ha bide yogurt yiyor cok guzel nette baktim cok geriyiz nabicam ben yemesi icin ne guzel 7 8 ayina kadar ne sokarsam azina yutardi simdi elinin tersiyle yapistiriyor hertaraf yemek oluyor ben diyet yapiyom oda yapiyo harelde hahaha

Metabolizmayı Hızlandırmak İçin 24 Altın Kural

1.Vücut kompozisyonunuz önemli Sağlıklı bir metabolizma için öncelikle yağ kaybetmeli, kas arttırmalıyız. Yağsız dokumuz ne kadar artarsa aynı zamanda hastalıklara da o kadar zor yakalanırız.

2.İdeal kiloda kalmak için akıllı beslenin İyi bir metabolizmaya sahip olmak için asla aç kalmamalıyız. Aç kaldığımızda yağ hücreleri isyan bayraklarını çeker. İştahımız açılır, metabolizmamız yavaşlar ve kas kaybederiz. Kas kaybı yaşamamak için minimum 1000 kkal almalıyız.

3. Hormonal dengeye dikkat edin Hormonlarımız ve yağlarımız birbirleriyle etkileşim halindedir. Şişmanlayınca hem hormonlarımız hem metabolizmamız değişir. Hormonlarımızın dengeli çalışması için iyi yağlarla beslenmek, glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmek, kahvaltıyı atlamamak, sık sık beslenmek gerekli.

4. Bol sıvı tüketin Günde 500 ml fazla su içmek metabolizmayı %20 hızlandırıyor. Bu % 20’lik fark bile haftada 400 gr kaybetmenize sebep olur. Vücudumuz en az 2 litre suya ihtiyaç duyar. Su dışında bitki çayları, limonata, greyfurt suyu, ev yapımı buzlu çay metabolizmayı hızlandıran sağlıklı içeceklerdir. Alkol, kola, gazlı içecekler, çay, kahve acıktırır, stresi arttırır, yağlandırır, karaciğeri yorar.

5. Yeterli protein alın Protein kaslarımızı oluşturur. Yetersiz protein alımı metabolizmamızı yavaşlatır. Her öğünde protein almaya çalışın. Böylelikle kan şekeri dengelenir ve tokluk hissi artar. Fazla protein de yağ olarak depolanır, böbrek, karaciğer ve kalpte problem oluşturur. Günümüzde karbonhidratı düşük ve protein oranı yüksek olan Low-carb diyetleri ise sağlıklı değildir, sadece kısa süreli kilo kaybı sağlar, daha sonra kilo kaybı durur.

6. Yeterli lif alın Lifler vücudumuzun süpürgesidir. Toksinleri atar, tok tutar, yağların emilimini azaltır. Kan şekerini dengeler. Ayrıca fazla lif almaktan korkmayın, kalorisi yoktur, çünkü sindirilmez. Sebze, meyve, rafine edilmemiş tahıllar lif içerir.

7. Düzenli egzersiz yapın Egzersiz esnasında ilk 20 dakikada karbonhidratlar, sonra proteinler ve en son yağlar enerji olarak harcanır. Bu yüzden 15 dakika koşmaktansa 35 dakika yürümek BMH’ı hızlandırır ve yağ yakar. Düzenli yürümeye karar verdiyseniz gün içinde ne kadar hareketli olduğunuzu pedometre ile öğrenebilirsiniz. Ortalama hareketli olmak için günde 10 bin adım gereklidir. Nabzınızın çalışması içinse dakikada 140 adım atmaya çalışın.

8. Glisemik indeksi düşük gıdaları tercih edin İnsülin dengesizse sürekli acıkır ve karbonhidrat yemek istersiniz. Omega 3 yağ asitleri ise insulin hassasiyetini arttırır, bu yüzden haftada 2-3 gün balık tüketin. Zeytinyağı, keten tohumu yağı, somon balığı yararlı yağ asitleri içerir. Bununla beraber asla aç kalmayın. Krom minerali almak da insuline hassasiyeti arttırır.

9. C Vitamini alın Turunçgiller, portakal, greyfurt, limon yüksek oranda C Vitamini içerir. C vitamini detoksifiye edici, diüretik ve kolesterol düşürücüdür. Her öğünde C Vitamini içeren yiyeceklere yer verin ki, metabolizmanız hızlansın. Fakat fazla C vitamini böbrekleri yorar.

10. Pektin lifi zayıflatır Elma, böğürtlen, greyfurt ve bazı meyvelerde pektin adında lif bulunur. Hücrelerin yağ emilimini azaltır. Bir elma ve bir greyfurt yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve guta karşı yararlıdır.

11. Sarımsak ve soğan yağ depolarının azalmasına yardım eder Ayrıca sarımsak içeren her besin maddesinin antibiyotik ve bağışıklık yükseltici etkisi vardır. Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır.

12. Metabolizmayı hızlandıran baharatları kullanın Zencefil, acı biber ve köri metabolizmayı hızlandırır. Tarçın, kan şekerini dengeler. Zencefil metabolizmayı hızlandırır, şişkinliği azaltır. Rezene, fazla suyu atar. Kekik, kolesterol düşürücü, yağ yakıcıdır. Biberiye dolaşım sistemini uyarır.

13. Güne mutlaka kahvaltıyla başlayın Kahvaltı etmediğinizde, vücudunuza açlık çektiğinize dair mesaj gönderilir. Çünkü geceden beri bir şey yemediğiniz için, 10 saatten fazlaca bir süre bir şey yememiş olursunuz. Böylece metabolizmanız, vücudunuzu korumak adına yavaşlar. Besinler, özellikle de karmaşık karbonhidratlar, metabolizmanızı ateşler. Kahvaltıyı yapmayanlar, yapanlara oranla 4 kat daha fazla şişmanlar.

14. Akşam yemeğini erken yiyin Geç saatte yemeyin. Araştırmalar, kuvvetli bir kahvaltı ve öğle yemeği ile hafif bir akşam yemeği yiyerek kilo verebileceğinizi gösteriyor. Akşam yemeğini olabildiğince erken bir saatte, mümkünse yatmaya gitmeden en az 4 saat önce yemeye bakın.

15. Düzenli beslenin Ara öğünleri de beslenme programınıza dahil edin. Meyve, sebze ve tahıl gibi karmaşık karbonhidrat grubunda yer alan besinler, metabolizmanızı hızlandırır.

16. Aralı antrenman yapın Düzenli olarak yaptığınız aerobik egzersize ek olarak, öğlen ya da akşamları 10-15 dakikalık hızlı bir yürüyüş de yapın. Bu, metabolizma hızınızı daha da artırır.

17. Ağırlık kaldırın Haftada 2-3 gün ağırlık çalışması yaparak, kaslarınızı çalıştırın. Aerobik egzersizler yağ yakar, ağırlık çalışması ise vücudunuzun sıkılaşarak şekillenmesini sağlarken, metabolizma hızını da artırır.

18.Hareketli olun Aktif olmanın yollarını arayın. Arabanızı daha uzağa park etmek, asansörü kullanmak, evi toplarken, bir sürü eşyayı bir seferde değil de, birkaç seferde taşımak gibi basit ama etkili yollar bulabilirsiniz.

19. Demir alın Demir vücutta kaslara yağ yakımı için oksijen taşınmasını sağlar. Her ay regl dönemiyle kan kaybı yaşayan kadınların demir alımına dikkat etmesi gerekir. Demir en çok kırmızı et, yumurta, ıspanak ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

20. Süt ve yoğurt tüketin Yeterli kalsiyum alımı metabolizmayı hızlandırır. Yağsız süt ve yoğurt en iyi kalsiyum kaynaklarındandır.

21.Düşük kalorili diyet yapmayın Günde 1000 kkal’den düşük kalori içeren diyet programları yapıldığında iki hafta sonunda metabolizmamız ortalama %15 yavaşlar. Bu da diyeti bıraktığınızda çok kolay kilo almanıza yol açar. Bu yüzden kilo vermeniz uzun zaman alsa bile önemli olan metabolizmanızı yavaşlatmayan ve kas kaybına yol açmayan diyetleri yapmanızdır.

22.Sabırlı olun Metabolizmanızın hızlanması için yaptığınız çalışmaların sonuç vermesi iki ayı bulabilir. Bu yüzden sabırlı olun, aldığınız ödüller buna değecektir.

23.Mantıklı olun Uzun dönemli düşünmek yaşam tarzı değişikliği konusunda başarının anahtarıdır. Kendinizi sıkmadan fakat asla yılmadan yolunuza devam edin. Bu konuda diyetisyeninizden, psikoloğunuzdan ve egzersiz eğitmeninizden destek alın. Değişimin anahtarı sizin elinizde yeter ki vazgeçmeyin.

24. İdealinizdeki kiloya odaklanın Sağlıklı bir şekilde kilo vereceğinize ve ideal kiloya inip bu kiloyu koruyacağınıza inanın. 54 kg olmak istiyorsanız, 54 kilo olunca nasıl davranıp nasıl hissedeceğinizi hayal edin ve bu hisleri ve davranışları bu halinizle gerçekleştirin. Daha hızlı hareket ediyorsanız hızlı hareket etmeye, daha renkli giyiniyorsanız renkli giyinmeye şimdi başlayın. Başarmış olmanın verdiği gururu ve kendinize saygı duymanın verdiği mutluluğu hissedin.

Kaynak:
HABERTÜRK GALERİ - HTGALERİ

103 kg;

ben sende tutuklu kaldımmmmmmm

napsam ki ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hadi yarın olsun da bana akıl verin kızlarrr

selammmm güzellerrrrr

edirne ve tekirdağ gezim çok güzel geçtii....

o edirne nasıl bir şehir ya mükemmelll gidip görülmesi gerek ....

küçük şirin bi okadar da buram buram tarih kokuyor heryeri....

eski yıkık binalar bile öyle yorgun ki şehrin yorgunluğunu biraz daha gösteriyor....

herkesin akın akın gittiği kapadokya ya gideceğime edirneye bir daha gideymişim demeden kendimi alamıyorum...

edirneden gelirken kendime oranın meşhur meyve ve gül şekilli kokulu sabunlarından aldım çok güzeller yaaaa

köftelerinin tadına bakmadan olmazz tabiii

gezimiz böyle güzel şekilde sonuçlandıı tabi geçirdiğim kalp çarpıntısını saymazsamm

odamızda arkadaşlarla sohbet ederken bi anda kalbim sıkıştı ve küçük nedef alıp vererek 3-5 dk sürmeden geçti
4-5 saat sonra arabayla gezerken yine oldu ama bu sefer geçmedi
acile gittim tansiyon 15e 9 çıktı
ekg çekildi ve hiçbişey çıkmadı sonuç olarakta panik atak denildiiii
şimdi psikiyatri bölümünden randevu aldım

gerçekten panik atak mı değil mi çok merak ediyorum:18:

in ciddi bisi yoktur canim benimde dosumde kelebek cirpiniyo sanki nefesim kesiliyo bende bide bas donmesi vardi terapi gordum gecti suan gene baslar gibi oldu ins baslamaz cunki o terapiye bidaha gitmek istemiyorum kristallerim sapmis haha cok kotu yaa beyin ve kalpten korkuyorum ben

benimde bi dönem 1yıl kadar ara ara baş dönmesi yaşamıştım şuan geçti ama ramazandan sonra da mide bulantısı başlamıştı şimdi oda geçti şimdide kalbimm
aslında hiçte heycanlı biri deilimdir sınavdayken bile panik yapmam
hatta düğünümde bile heycanlanmadım diyebilirimm

aile yatkınlığı olanlarda daha çok rastlanıyormuş....

ama bide şöyle bişi var kansızlık olanlarda da bu belirtiler oluyo
kansızlık vardı bende ....

anne tarafından kan hastalığı baba tarafından psikolojik
delirecem sonundaaa

Selam kizlar

Bende ara ara ugradim baktim ciktim :) iyi vasat bir bayram gecirdik..olaganstu br durum yoktu..olmasinada gerek yoktu:)

Neyse

Kizlar ben kararimi veremedim..bayramdan once kararimi degistirior gibiydim ama simdi ....

13 gunluk bir regl gecikmesi yasadim belki 2 gun falan saldim sadece..bayramdada abartili bir yemek yemedim tatli yedim amaeskiden olsa 4 taneyiycektiysem. Simdi 1 tane yedim..yemek pek yiyemedm ..yada diyet menusu olasada abartili bir yemegim yokt amakilom fazla cikiyor..bu yemeyle verilmezdi elbette ama alinmazda..bu bes gun bakicam durumuma...ben stres yapiyorum pisikolojik olarak veremedigimi dusunuyorum artik

Semine, edirne benmde cok merak ettigim yerlerden biri giicem ins ..gecmis olsun buarada

HERKESE MERHABALAR. ÖNCELİKLE SON GÜN OLSA DA BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.Umarım çok güzel bir bayram geçirmişsinizdir. Benim ki çok güzel geçti.İlk gün kurban işleri ile uğraştık.2. gün Ankara ya gittik. Tatlı mı tatlı olan Defne Meriç i sevdik kokladık. Bugün geri döndük.Yorgunum ancak bir bakayım dedim Özledim sizler. Yalnız kabahatim çok. Bayram boyunca herşeyi yedim ve yemek saatime uyamadım.Kilomu bilmiyorum ancak almış gibi hissediyorum.Çok gezdik ancak çokta yedim.Umarım aldıysam çok almamışımdır.Açıkçası son aylardaki durgunluğun üstüne özellikle bıraktım.Yarından itibaren sıkı bir şekilde tekrar başlıyorum.1 ay boyunca pasta,börek,şekerli ve unlu vs herşey ödül dahi olsa yasak olacak. Karatay ile sağlıklı beslenme programına başlayacağım.Az çok yaptıklarım benzer ancak tam yapmıyordum.Bakalım neler olacak.Günah çıkarmış gibi anlattım Öpüyorum sizleri

Gunaydin kizlar

Tatil sonrasi sayfamizin acilisini yapayim
Saatlerin geri alinmasiyla bizde saatlerimizi sasirdik dun kizim erken yatti ve sabah 5 te kalkti oyle bön bön bakisiyoruz
Bende dun gece gec saatlere kadar bakindim diyetle ilgili..isvec diyetine karar verdim...sik sik ve uzun vadede zararli bir diyetmis ama ben omrumde ilk defa yapicam 1 kere ile birsey olmaz diye dusunuyorum ..listesini paylastikca gorursunuz bakalim

bende bunalima giricecm kac gundur iyi gidiyordum bugun 400 gram almis gorunuyorum bide resmen dagitasim var ortaligi nabicam ben diyetisyeene gidicektim ama dil yok delircem

uzmanlar birden verilip birden alindigini soyluyor cunki vucut sadece kas kaybediyormus su icsen o kaslar yerine gelicek ve kiloda ben yapma derim ama sen bilirsin doktorlar bunu acil amelyat olcak kilolu hastalarda uyguluyomus hemen kilo versin amelyat edelim diye

kizlar ise gitmeden bakiyim dedim sabah kantarda tam bi fiyasko yasadim azima bisi sokamadigim halde dun arkadasim geldi kisir yaptik inanirmisiniz yarim tabak yedim ya 3 bardakta cay ictim az sekerli aksamda bi kase tarana corbasi ictim sabah bisi yiyemedim cunki oglustan firsat kalmamisti cinnete az kaldi diyorum bi yandanda 1 bucuk ay oncesi 72 civariydim simdi ise 65 i bile goruyorum iisyan etmiim diyorum ama kaldim 65 66 da 64 u gormek hayalmi olcak ne gorenler soka ugruyo cok erimisin diyo kantar demiyo ama neden ha neden kesin bana teselli icin yalan atiyolar ha

günaydın hanımlar.bayramınız iyi geçmiştir inşallah.benimki pek iç açıcı geçmedi ne yalan söleyeyim ilk 2 gün köydeydik 1. gün yağmur soğuk kurbanla uğraştık.2. gün hiç hazetmediğim eşimin bir akrabası geldi bütün gün oturdular sinir oldum.o akşam eve geldik kız rahatsızlandı yine burnu akmaya başladı iki defada alışverişmerkezine gittik başkada bir şey yapmadık.kimseyide görmedim bu bayram sıkıcı geçti yani.tabi yemek konusunda biraz abartmış olabilirim tatlı şeker yemedim diyebilirim sadece 1 tane baklava.ama eti ve ekmeği fazla yedim daha tartılmadım inşallah almamışımdır.neyse artık buradayız sıkı diyet başlayacak allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…