Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bgünün ilk günaydını benden size gelsin şekerler GÜNAYDIIIIIIIIIIIIN :)

Günaydın kızlar
günaydıınnn
canım yaa üzülme benim de dün tepem attı kızdım biraz sonra pişman oldum , kendi stresimizi yansıtmamamız lazım ama bazen insan dayanamıyor
a evet ben de menümü yazayım
sabah kaşarlı sandviç
öğlen zeytin peynir ekmek salatalık domates
akşam et döner ayran (hosta piknik adanaya şube açmış dün gezmeye o civara gidince dayanamadım)
afiyet olsunnnn
günaydıınn canımm. bu mesaj sayıları nasıl oluyor yani kaç mesj attığımızı mı yazıyoruz açıklayabilirimisiiiiiiinnn... teşekkürler

biz hala beraber yatıyoruz ne yapacağımı bilemişyorum
afieyt şeker olsun

ayy ne güzel yaa. benim de tam tersi oldu. çalışmaktan zaman ayıramadım ki yavruma ,
afiyet olsun canım

Niyekiiii bisey m vardi

biR TAKIm ozel sebepler diyelim canim

hayir canim belcikaya dondum sikintili donem yasiyorum duaci olun benim icin
istahim cok kesildi canim, birsey yeme istegim yok en sevdigim seyler aklima geliyo bazen canim istemiyor hic
hedefim 50 idi

hoşgeldin. geçen gün kilo paylaşımında 1 kg verdiğini gördüm nasıl oldu?

menümü hani nerdee nerdee çok az çookkk. halsizlik çekersin.

yiyemeyince oluyor heralde canim

Suan iki dilim ekmekle tost yaptim yedim...

hic spor yapmiyorum ama biraz yapsam iyi gelecek gibi hissediyorum ..

smdilik cikiyorum halletmem gereken ev isleri var, gorusuruz kizlar

Suan iki dilim ekmekle tost yaptim yedim...

hic spor yapmiyorum ama biraz yapsam iyi gelecek gibi hissediyorum ..

inşallah en kısa zamanda atlatırsın. ama yemen gerekiyor yinede. spor yaparsan belki biraz iştahın açılır. vaktin varsa dene.

Hergün kaç mesaj yazdığımızı bildiriyoruz.29-30 ekim tarihlerinde hangi gün ne kadar 13.takıma mesaj yazdığını ve sporunu özel mesajla o günün sorumlusuna gönderiyorsun. Örneğin 29 ekim mesaj sayım 7 spor yok 30 ekim mesaj sayım 10 spor var gibi 29-30 ekimi bana yolluyorsun canım.

Canim uzulme olmus birkere..senin durumunda olsaydik acaba bizler ne krizlere girerdik..hic kolay degil yasadiklarin..ama hep sakin olmaya calis bunu tekrarla kendine surekli..nasil evhamli insanlar söyleye söyleye belayi hastaligi ceker sende aksini yap:)) ben cok yaparim bunu ve ise yaradigina inaniyorum

Kesilikle

Bana mi sordun simdi bilmiyorumda..kendime göre benimde taktiklerim var..1 .si asla ben biliyorum yada su kitaptan okudum su söyle bu böyle demeyip yeniliklere acik olucak insan, ve her bireyin karakteri farkli ldugu icin tum cocuklari bir tutmamak lazim..ben cocuklarimin hepsine ( 1 duzine ya hehe) farkli konusuyor davraniyorum bazen gerekiyor:) huylari farkli cunku
Ve hiic mukayese etmiyorum..öylece öylleeeeee cok seviyorum ki onlariiiii tarifi imkansiz ..yasayinca anliycaksin canim..abartmadigimi..bazen abartiyorum kabul :) de..ask iste ..askta hersey mubah

Benim temel prensiplerim mesela saygi, saygi gösteriyorum saygi bekliyorum..fedakarligimi asla onlari azdiracak seviyede yapmiyorum..her istedikleri seye hemen ulasip doyumsuz cocuklar olmamasi kanaat sahibi olmalari icin dikkat ediyorum..biri onlara bisey sordugunda onlardan önce atlamiyorum konuya..cocugum istedigi gibi cevap verip davranabilir..sonra verdikleri cevabi begenmeyip soyleydi böyleydi demiyorum.ben cok karisik yerde yasiyorum aslinda farkli kulturler dinler..bunlari cok gözleme firsati buluyorum..bu öyle uzun ve alt detaylari olan bir konuki ...ben cok severim aslinda bu konulari saatlerce konusabilirim..dinleyebilirim:)
birde anne babalar,cocuklar icin en buyuk örnek..insan kendisinin yapmadigi dikkat etmedigi birseyi asla bir baskasina söyleyemez söylesede bosa söyler,,dinlenmez..cocugun kitap okusun istiyorsan sende okuycaksin..cocugun seni kitap okurken gorucek..meyve yesin istiyorsan sende yiyceksin,,,paylasimci olmasini istiyorsan sende paylasicaksin ve bunu bisekilde cocuguna gösterip hatta paylasma eylemini birlikte yapicaksin..bi arkadasina hediye alip birlikte paketleme ve paketlerken anlatmak,,arkadasimin simdi cok mutlu olacagini soylemek paylasimin mutlu etmenin oneminden bahsetmek vs vs
bazi kavramlari oyunla caktirmadan ögretmeye calismakta cok önemli bence..istikrar, adalet, özgüven, caliskan olmak , merhamet,sevgisaygi bunlar bence uzun uzun zamaninda oyunlarla fln ögretilmeli cocuga ,,yasayarak..

Kisacasi buyuk mesaiiiiiiii gerekiyor öyle bir kere söylemek yada yap deyip sirtini dönmekle olmuyor..bizim ev hep söylerim tiyatro sahnesi gibi hep..buyurken kizim ona merhameti lgretmek icin ne oyunlar cevirirdim..
Mesela insanlari anlamakta cok önemli..o zaman gerektigi yerde gerektigi sekilde davranmayi da biliyor cocuklar..ama once insanlari anlamayi ögrenmeli..

Tamam sustum

afiyet olsun tembel nurgül.

Konya'da nerde vardı ki?

alaaddinden konya lisesine giderken trafiğe kapalı bir cadde var(adını unuttum)o caddenin sonuna gelmeden sol tarafta.

anaaaaaaaaaam çok yoruldum.bayramda savaş alanına dönen banyomun betonu n hayet kurudu.bende içinde 2 saat debelenip heryerini temizledim.çok yoyuldum.

teşekkürederim kısa olmuş ama anladım bişiler. peki disiplini nasıl veriyorlar. yine bu yollamı. yoksa ödül ceza yoluylamı.

deneyimli anne ferhan, söylediklerinde sonuna kadar haklısın.ben daha yolun başındayım .şu sinirlilik halime çözüm bulursam ,ki bunun için cidden uğraşıyorum.burdan kurtulunca her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum.etrafta gördüğüm ailelerini parmaklarında oynatan ,narsist çocuklar gibi bir çocuğum olsun istemiyorum.kendine güvenen,kendine ve herkese saygı duyan,ahlaklı ,kanaat etmeyi bilen ,güçlü,kısacası iyi bir insan olsun istiyorum.çocuğunla arkadaş ol diyenlere katılmıyorum.biz ebeveyniz ve gereğini yapmalıyız.çocuk kuralları bilmeli,uygulamalı.yaptıklarının sonucuna katlanabilmeli.yaseminin dediği gibi düşünce yeri döven,öcülerle korkutan bir anne değilim.inşallah başarabilirim,hepimiz başarabiliriz.onlar bizim en büyük eserlerimiz.

Sanırım benim zamanımda yoktu. 95-99 arası ordaydım ben. Alaaddinden merama doğru giden yolun köşe başında bi dönerci vardı orayı severdim o zamanlar

selam kızlarr 2 gündür giremedim

sürekli çarpıntım var fena oluyorumm

eşimin halası geldi yanıma bikaç gün ben kendimi iyi hissedene kadar benimle kalıcak sonra da hastane randevum var zaten....

kilo durumuma gelince sanırım aldım

cuma tartılıcamm

geçmiş olsun. daha erkene randevu alamıyormusun? gelişmelerden haberdar et

teşekkürederim kısa olmuş ama anladım bişiler. peki disiplini nasıl veriyorlar. yine bu yollamı. yoksa ödül ceza yoluylamı.

Bence bi yastan sonra bu kavramlarla cok yaklasmamali cocuklara..ödülude cezayida hayat vericek onlara..bunu anlamasini ögrenmesini saglayabilir sadece..ben o kelimeleri cok kullanmiyorum
Hersey karsilikli degl hayatta bazen ceza gerekir ama af ederiz affetmeyi ögrenir cok acimasiz olmaz,,bazen odül gereken birseyi,,kendisi icin yaptigini hatirlatabiliriz..bizdede gerekyor bazen ama ceza degilde..byle yaptigin icin böyle oldu diyorum geciyorum
Birde ceza verilicekse cezanin sebebi olan sucla ilgili olmasi lazm..cocuk hata yapiyor dyelim hic onunla ilgisi olmayan birseyle ceza veriliyor ..hem hatasini anatmkta yarimci olmuyor o ceza..hemde iyißelerden ceza verildigi icin,,uyku meyve sebze yemek ders calismak gibi..bunlari ceza unsuru olabilick kotu ve zor seyler olarak algilyo ve hatasini unutuyo..cunku ceza haaxi unutturyor

Sen iyi bi insansin zeynepcim ins yavunda öyle olucak tabiki..senin gibi guclu olucak
Ama bazen arkadas olabiliriz yaaa..gecen kizimla dertlesyrduk..bana akil verdi,,cokta hakliydi soylediklerinde..ben biliyorum aslinda onun bana verdigi akli..ama hatirlatms oldu:)tesekkur ettim:) benim yzdklrimida herkes bilyor eminim ,,,ama uygulamak, hatirda hazir bulundurmk önemli

Yoksa herkes herseyi bliyor:)

Hehheehhhehe Hatice ne kadar ceza vercen bana :)))))) Bugün öğlen öyle bişiy yedim ki tam sopalık hihiihi pardon cezalık, sopalık olan bendim hiihhihhii :))))

Yediğim şey başı 3x200 =600 hareket ceza yeterli olur mu :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…