ah hosta ah.konyadayken çok giderdik.tavuk dönerlerine bayılırdım.afiyet olsun.
afiyet olsun.
haklısınız kızlar.korkan bana gelsin. onunda kızı var.benim kızdan 6 ay büyük.ne olursa olsun evde olucam,kızım canım benim.dünden beri çok kötüyüm.stresten oluyor bunlar hep.kendimi tanıyamıyorum bazen.
Canim uzulme olmus birkere..senin durumunda olsaydik acaba bizler ne krizlere girerdik..hic kolay degil yasadiklarin..ama hep sakin olmaya calis bunu tekrarla kendine surekli..nasil evhamli insanlar söyleye söyleye belayi hastaligi ceker sende aksini yap:)) ben cok yaparim bunu ve ise yaradigina inaniyorum
Buldum canım :)) Evde dolapta kitabımın arasına koymuşum, bulunca nasıl mutlu ooldum anlatamam. Herkes benim ders notlarıma sulanıyor yaaa ne güzel not tutuyosun diyip yalakalık yapıp duruyolar. Üniversitede de böyleydi allahım neydi günahım
Annemde benim tipik türk çocuğu yetiştirme niyetindeydi ayakta bebekken sallamaya o alıştırdı. ama ben değiştirdim. Kendi başına uyumasını sağladım, düştüğü zaman ay kızım yavrum yapmadım yerleri tat tat yapıp dövmedim. Düşünce ağlamadan kalkmasını öğrendi. Herşey anneye bağlı canım
Kesilikle
şu çocuk eğitimiyle ilgili fark ne anlamıyorum ya. ama mesela turstlik bi yere tatile gittiğimde gözle görülür bi fark var. nasıl eğitiyorlar çocuklarını yani temel ne? bi tane örnek vereyim. yabancı bi kız çocuğu 1,5 yaşlarında bebek arabasında babasıyla bizde kahvaltı yapıyoruz aynı mekanda garsonlardan biri pastaların üzerine konulan şemsiyelerden verdi çocuğa oda hiç düşünmeden arabasında oyuncağını aradı taradı buldu adama uzattı. vay bee dedim. nasıl yetiştiriyorlar işin sırrı ne?
Bana mi sordun simdi bilmiyorumda..kendime göre benimde taktiklerim var..1 .si asla ben biliyorum yada su kitaptan okudum su söyle bu böyle demeyip yeniliklere acik olucak insan, ve her bireyin karakteri farkli ldugu icin tum cocuklari bir tutmamak lazim..ben cocuklarimin hepsine ( 1 duzine ya hehe) farkli konusuyor davraniyorum bazen gerekiyor:) huylari farkli cunku
Ve hiic mukayese etmiyorum..öylece öylleeeeee cok seviyorum ki onlariiiii tarifi imkansiz ..yasayinca anliycaksin canim..abartmadigimi..bazen abartiyorum kabul :) de..ask iste ..askta hersey mubah
Benim temel prensiplerim mesela saygi, saygi gösteriyorum saygi bekliyorum..fedakarligimi asla onlari azdiracak seviyede yapmiyorum..her istedikleri seye hemen ulasip doyumsuz cocuklar olmamasi kanaat sahibi olmalari icin dikkat ediyorum..biri onlara bisey sordugunda onlardan önce atlamiyorum konuya..cocugum istedigi gibi cevap verip davranabilir..sonra verdikleri cevabi begenmeyip soyleydi böyleydi demiyorum.ben cok karisik yerde yasiyorum aslinda farkli kulturler dinler..bunlari cok gözleme firsati buluyorum..bu öyle uzun ve alt detaylari olan bir konuki ...ben cok severim aslinda bu konulari saatlerce konusabilirim..dinleyebilirim:)
birde anne babalar,cocuklar icin en buyuk örnek..insan kendisinin yapmadigi dikkat etmedigi birseyi asla bir baskasina söyleyemez söylesede bosa söyler,,dinlenmez..cocugun kitap okusun istiyorsan sende okuycaksin..cocugun seni kitap okurken gorucek..meyve yesin istiyorsan sende yiyceksin,,,paylasimci olmasini istiyorsan sende paylasicaksin ve bunu bisekilde cocuguna gösterip hatta paylasma eylemini birlikte yapicaksin..bi arkadasina hediye alip birlikte paketleme ve paketlerken anlatmak,,arkadasimin simdi cok mutlu olacagini soylemek paylasimin mutlu etmenin oneminden bahsetmek vs vs
bazi kavramlari oyunla caktirmadan ögretmeye calismakta cok önemli bence..istikrar, adalet, özgüven, caliskan olmak , merhamet,sevgisaygi bunlar bence uzun uzun zamaninda oyunlarla fln ögretilmeli cocuga ,,yasayarak..
Kisacasi buyuk mesaiiiiiiii gerekiyor öyle bir kere söylemek yada yap deyip sirtini dönmekle olmuyor..bizim ev hep söylerim tiyatro sahnesi gibi hep..buyurken kizim ona merhameti lgretmek icin ne oyunlar cevirirdim..
Mesela insanlari anlamakta cok önemli..o zaman gerektigi yerde gerektigi sekilde davranmayi da biliyor cocuklar..ama once insanlari anlamayi ögrenmeli..
Tamam sustum