Hehheehhhehe Hatice ne kadar ceza vercen bana :))))))Bugün öğlen öyle bişiy yedim ki tam sopalık hihiihi pardon cezalık, sopalık olan bendim hiihhihhii :))))
Yediğim şey başı 3x200 =600 hareket ceza yeterli olur mu :)))))
Dukan kolay gibi gorunsede bence vucut icin en zor diyetlerden ..hazmi zor bir diyet..benim icinde hazm cok onemli midemden dolayi
Bence bi yastan sonra bu kavramlarla cok yaklasmamali cocuklara..ödülude cezayida hayat vericek onlara..bunu anlamasini ögrenmesini saglayabilir sadece..ben o kelimeleri cok kullanmiyorum
Hersey karsilikli degl hayatta bazen ceza gerekir ama af ederiz affetmeyi ögrenir cok acimasiz olmaz,,bazen odül gereken birseyi,,kendisi icin yaptigini hatirlatabiliriz..bizdede gerekyor bazen ama ceza degilde..byle yaptigin icin böyle oldu diyorum geciyorum
Birde ceza verilicekse cezanin sebebi olan sucla ilgili olmasi lazm..cocuk hata yapiyor dyelim hic onunla ilgisi olmayan birseyle ceza veriliyor ..hem hatasini anatmkta yarimci olmuyor o ceza..hemde iyißelerden ceza verildigi icin,,uyku meyve sebze yemek ders calismak gibi..bunlari ceza unsuru olabilick kotu ve zor seyler olarak algilyo ve hatasini unutuyo..cunku ceza haaxi unutturyor
Sen iyi bi insansin zeynepcim ins yavunda öyle olucak tabiki..senin gibi guclu olucak
Ama bazen arkadas olabiliriz yaaa..gecen kizimla dertlesyrduk..bana akil verdi,,cokta hakliydi soylediklerinde..ben biliyorum aslinda onun bana verdigi akli..ama hatirlatms oldu:)tesekkur ettim:) benim yzdklrimida herkes bilyor eminim ,,,ama uygulamak, hatirda hazir bulundurmk önemli
Yoksa herkes herseyi bliyor:)
biR TAKIm ozel sebepler diyelim canim
hayir canim belcikaya dondum sikintili donem yasiyorum duaci olun benim icin
istahim cok kesildi canim, birsey yeme istegim yok en sevdigim seyler aklima geliyo bazen canim istemiyor hic
hedefim 50 idi
yiyemeyince oluyor heralde canim
Hehheehhhehe Hatice ne kadar ceza vercen bana :))))))Bugün öğlen öyle bişiy yedim ki tam sopalık hihiihi pardon cezalık, sopalık olan bendim hiihhihhii :))))
Yediğim şey başı 3x200 =600 hareket ceza yeterli olur mu :)))))
aaaa hareket dedinde aklıma geldi yaa sabah haticeye sorucaktım unuttum. hani tabloda twister var ya bide sopalı hareket var peki aralarında ne fark var :)))) hadi yan bel sağ sol die aşağı yukarı hareket ediyosun yanları sıkıştırıyosun.
Bencede arkadaş gibi olabilmeliyiz, herkesten önce derdini sevincini bana rahatlıkla anlatabilmeli bir arkadaşına anlartır gibi.Hehheheheh benim içimdeki çocuk büyümemişti kızım doğduğundakızım doğdu evde iki çocuk var gibi kuduruyoz eğleniyoz. Ama şu minnacık haliyle bile benim kızabileceğim bir yaramazlık yapmak üzereyken gözümün içine bakar benim bakışımdan onay alır yapar yapmaz. Anne olmak çok güzel ama sorumluluk çok zor, o küçücük yaşama en iyi şekilde şekil vermek zor olan aslında
ben hiç dukan karatay falan yapmadım zayıflamaya karar verince diyetisyene gittim haftada 1 kilo veriyordum düzenli şimdi çok uyamasam da kenarından köşesinden yapmaya çalışıyorum. Yapınca gidiyor yine.
Bak simdiii..nurgül daha dün ne diyordu bu yasemin..hairlatirim demistin hatirlat bakalim simdi :))
Bencede ayni aslinda:)
Bizde öyleyiz bi Farkla bizde en yaramaz olan harbi benim hehe
sen buraya düzenli girebiliyosun paylaşımdada bulunuyosun. bence aynen böyle devam et kiloların nasıl gittiğini anlamıycaksın bile. şahsen ben çok faydasını gördüm. 57 den aşağıya inemiyodum şimdi 55 lerdeyim ve çok sıkıntıya girmeden yapabildim. sende yapabilirsin.
sen buraya düzenli girebiliyosun paylaşımdada bulunuyosun. bence aynen böyle devam et kiloların nasıl gittiğini anlamıycaksın bile. şahsen ben çok faydasını gördüm. 57 den aşağıya inemiyodum şimdi 55 lerdeyim ve çok sıkıntıya girmeden yapabildim. sende yapabilirsin.
hatırlatmam mı daha demedi ama ne yediğini. bazen o böle diyo bi bakıyorum iki gıdım bişe atmış ağzına :) o yüzden garantiye alim diyorum
zaman öyle hızlı geçiyor ki.. emekleme anı çok kısa sürdü sanki, şimdi mesela emzirdiğim zamanlar geliyo bazen gözümün önüne. Bir ayları bir aylarına uymuyo. Yok yemekti bulaşıktı temizlikti gelendi gidendi çalışma hayatıydı derken öyle az zaman kalıyo ki paylaşacak.. Halbu ki her anlarını doyasıya hissetmek lazım. Bikaç seneye koca sıpalar olduklarında ufff anne öpme diyecekler, anne baba yerine arkadaşlarıyla sinemaya gitmekten keyif alacaklar, okul ve ödev sorumluluklarından başlarını kaldıramayacaklar. Şu anlar bir daha hiç geri gelmeyecekler. Doyasıya öpün koklayın kızlar bebişlerinizi.
dün 50 mekik 100 bacak hareketleri 50 bel hareketi yaptım:)[TABLE="class: MsoTableGrid"]
[TR]
[TD="colspan: 5"]
[/TD]ZORUNLU HAREKETLER
*****SALI****
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 74, bgcolor: transparent"]Twester
[/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: transparent"]Yan bel
[/TD]
[TD="width: 74, bgcolor: transparent"]Sopalı hareket
[/TD]
[TD="width: 88, bgcolor: transparent"]Bacak hareketleri
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]Kbra
[/TD]
[TD="width: 74, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 88, bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]UZAYIM
[/TD]
[TD="width: 74, bgcolor: transparent"]100
[/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: transparent"]100
[/TD]
[TD="width: 74, bgcolor: transparent"]100
[/TD]
[TD="width: 88, bgcolor: transparent"]100
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]mersinli42
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]goncagüll
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]bekolim
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]Pia
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]nurgulguney
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]yasminyaso
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]limpida
[/TD]
[TD="width: 74, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[TD="width: 72, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[TD="width: 88, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]ferdici
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]bulbul
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]cumbo
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]Gurbet_dmr
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"]Meleğim ol.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 99, bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Yasemin şu uyku arkadaşı olayına girdik biz de. Gittik ona bir uyku arkadaşı aldık. Anlaşma yaptık. Yatağına giriyor put gibi duruyor orda arkadaşına sarılıp ama kesinlikle uyumuyor. Uzun uzun masal anlatıyorum hiç hareketsiz dinliyor, hah tamam uyudu diyorum bitti mi anne diyor sonra. Ve hadi içeri gidelim.... Gündüz bile bir odada tek başına kalamayan çocuk nasıl alışacak ki buna ben beceremedim:44:
Buldum canım :)) Evde dolapta kitabımın arasına koymuşum, bulunca nasıl mutlu ooldum anlatamam. Herkes benim ders notlarıma sulanıyor yaaa ne güzel not tutuyosun diyip yalakalık yapıp duruyolar. Üniversitede de böyleydi allahım neydi günahım
Annemde benim tipik türk çocuğu yetiştirme niyetindeydi ayakta bebekken sallamaya o alıştırdı. ama ben değiştirdim. Kendi başına uyumasını sağladım, düştüğü zaman ay kızım yavrum yapmadım yerleri tat tat yapıp dövmedim. Düşünce ağlamadan kalkmasını öğrendi. Herşey anneye bağlı canım
Canim uzulme olmus birkere..senin durumunda olsaydik acaba bizler ne krizlere girerdik..hic kolay degil yasadiklarin..ama hep sakin olmaya calis bunu tekrarla kendine surekli..nasil evhamli insanlar söyleye söyleye belayi hastaligi ceker sende aksini yap:)) ben cok yaparim bunu ve ise yaradigina inaniyorum
Kesilikle
Bana mi sordun simdi bilmiyorumda..kendime göre benimde taktiklerim var..1 .si asla ben biliyorum yada su kitaptan okudum su söyle bu böyle demeyip yeniliklere acik olucak insan, ve her bireyin karakteri farkli ldugu icin tum cocuklari bir tutmamak lazim..ben cocuklarimin hepsine ( 1 duzine ya hehe) farkli konusuyor davraniyorum bazen gerekiyor:) huylari farkli cunku
Ve hiic mukayese etmiyorum..öylece öylleeeeee cok seviyorum ki onlariiiii tarifi imkansiz ..yasayinca anliycaksin canim..abartmadigimi..bazen abartiyorum kabul :) de..ask iste ..askta hersey mubah
Benim temel prensiplerim mesela saygi, saygi gösteriyorum saygi bekliyorum..fedakarligimi asla onlari azdiracak seviyede yapmiyorum..her istedikleri seye hemen ulasip doyumsuz cocuklar olmamasi kanaat sahibi olmalari icin dikkat ediyorum..biri onlara bisey sordugunda onlardan önce atlamiyorum konuya..cocugum istedigi gibi cevap verip davranabilir..sonra verdikleri cevabi begenmeyip soyleydi böyleydi demiyorum.ben cok karisik yerde yasiyorum aslinda farkli kulturler dinler..bunlari cok gözleme firsati buluyorum..bu öyle uzun ve alt detaylari olan bir konuki ...ben cok severim aslinda bu konulari saatlerce konusabilirim..dinleyebilirim:)
birde anne babalar,cocuklar icin en buyuk örnek..insan kendisinin yapmadigi dikkat etmedigi birseyi asla bir baskasina söyleyemez söylesede bosa söyler,,dinlenmez..cocugun kitap okusun istiyorsan sende okuycaksin..cocugun seni kitap okurken gorucek..meyve yesin istiyorsan sende yiyceksin,,,paylasimci olmasini istiyorsan sende paylasicaksin ve bunu bisekilde cocuguna gösterip hatta paylasma eylemini birlikte yapicaksin..bi arkadasina hediye alip birlikte paketleme ve paketlerken anlatmak,,arkadasimin simdi cok mutlu olacagini soylemek paylasimin mutlu etmenin oneminden bahsetmek vs vs
bazi kavramlari oyunla caktirmadan ögretmeye calismakta cok önemli bence..istikrar, adalet, özgüven, caliskan olmak , merhamet,sevgisaygi bunlar bence uzun uzun zamaninda oyunlarla fln ögretilmeli cocuga ,,yasayarak..
Kisacasi buyuk mesaiiiiiiii gerekiyor öyle bir kere söylemek yada yap deyip sirtini dönmekle olmuyor..bizim ev hep söylerim tiyatro sahnesi gibi hep..buyurken kizim ona merhameti lgretmek icin ne oyunlar cevirirdim..
Mesela insanlari anlamakta cok önemli..o zaman gerektigi yerde gerektigi sekilde davranmayi da biliyor cocuklar..ama once insanlari anlamayi ögrenmeli..
Tamam sustum
deneyimli anne ferhan, söylediklerinde sonuna kadar haklısın.ben daha yolun başındayım .şu sinirlilik halime çözüm bulursam ,ki bunun için cidden uğraşıyorum.burdan kurtulunca her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum.etrafta gördüğüm ailelerini parmaklarında oynatan ,narsist çocuklar gibi bir çocuğum olsun istemiyorum.kendine güvenen,kendine ve herkese saygı duyan,ahlaklı ,kanaat etmeyi bilen ,güçlü,kısacası iyi bir insan olsun istiyorum.çocuğunla arkadaş ol diyenlere katılmıyorum.biz ebeveyniz ve gereğini yapmalıyız.çocuk kuralları bilmeli,uygulamalı.yaptıklarının sonucuna katlanabilmeli.yaseminin dediği gibi düşünce yeri döven,öcülerle korkutan bir anne değilim.inşallah başarabilirim,hepimiz başarabiliriz.onlar bizim en büyük eserlerimiz.
selam kızlarr 2 gündür giremedim
sürekli çarpıntım var fena oluyorumm
eşimin halası geldi yanıma bikaç gün ben kendimi iyi hissedene kadar benimle kalıcak sonra da hastane randevum var zaten....
kilo durumuma gelince sanırım aldım
cuma tartılıcamm
Bencede arkadaş gibi olabilmeliyiz, herkesten önce derdini sevincini bana rahatlıkla anlatabilmeli bir arkadaşına anlartır gibi.Hehheheheh benim içimdeki çocuk büyümemişti kızım doğduğundakızım doğdu evde iki çocuk var gibi kuduruyoz eğleniyoz. Ama şu minnacık haliyle bile benim kızabileceğim bir yaramazlık yapmak üzereyken gözümün içine bakar benim bakışımdan onay alır yapar yapmaz. Anne olmak çok güzel ama sorumluluk çok zor, o küçücük yaşama en iyi şekilde şekil vermek zor olan aslında
Hehhhehehhe tamma söylüyom. Öğlen 1 lahmacun ayran yedim.
Ama öğleden sonra arkadaşımız askere gitcek diye işten ayrılıyor, yaşpasta vs alacağım. Onlardanda 2 kalem sayıp ceza moduna girdim hihihhhiih. Doğrusu yaşpastayı akşam yemeği niyetine yemeyi planlıyorum ama hatice nede olsa akşama girer o zamana kadar onu da yemiş olurum diye şeeetttiydimDDD
Pia 20- 18-
UZAYIM 25+ 23+
mersinli42 7- 5-
yasminyaso 0- 21-
bulbul 1- 30-
Yaşpastaya bişey diyemem de lahmacundan bişey olmaz kızz. İnce bir hamur. Bir dilim ekmek eder anca. Üstüne de ızgara köfte de yağda mağda pişmemiş fırında pişmiş kıyma işte.
zaman öyle hızlı geçiyor ki.. emekleme anı çok kısa sürdü sanki, şimdi mesela emzirdiğim zamanlar geliyo bazen gözümün önüne. Bir ayları bir aylarına uymuyo. Yok yemekti bulaşıktı temizlikti gelendi gidendi çalışma hayatıydı derken öyle az zaman kalıyo ki paylaşacak.. Halbu ki her anlarını doyasıya hissetmek lazım. Bikaç seneye koca sıpalar olduklarında ufff anne öpme diyecekler, anne baba yerine arkadaşlarıyla sinemaya gitmekten keyif alacaklar, okul ve ödev sorumluluklarından başlarını kaldıramayacaklar. Şu anlar bir daha hiç geri gelmeyecekler. Doyasıya öpün koklayın kızlar bebişlerinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?