eneee yaşlandım dio yaaa :))) bizim yanımızda hiç yakışıyomu kübracım. renk süpermiş benimde boyam geldi düşünim bu rengi. zaten hemen hemen bu renklerde saçım.
:))))))) hhhaahahaha alemsin yaa.
enee herkes saçını boyuyo bende yarın akşam kestirim diyodum bide boyatim bari :)) semine seni guruba ekledim girebildinmi?
canım palette ve neva color ile boyamıştım ama anladımki çok bakım gerekiyor renk soluyorduOf of of, Allah sabır versin canım inşallah tez zamanda iyileşir annen. İnsanın kendi canı da tatlı ama sevdiklerinin canı yanınca çok fena üzülüyor insan
Kübra ne marka boya idi son kullandığın canım? Acaba renginden memnunsan, rengini değil de boyanın markasını mı değiştirsen?
Sonraki mesajlarda gördüm, güzel bir renk almışsın bakalım ne renk olacakBoyadıktan sonra zaten biraz kendine gelir kalınlaşır. Sonra da iyice bir bakıma alırsın mis gibi olur
Canım annem birkaç yıldır Tip 2 diyabet hastası. Sonradan olunan tür yani. Ben de kilo alınca acayip tablolar sergilemeye baaşladım; çok acıkmalar, aç kalıp yiyince uyku hali, yorgunluk... Kan şekerini dengelemeleri için şekeri olabildiğince meyveden almaları gerekiyor şeker hastalarının. Ve en önemlisi meyveyi süt veya yoğurtla tüketmeleri. Bu kan şekerinin birden fırlamasını engelliyor. Ben çok denedim, gerçekten etkiliyor. 1 çay bardağı sütle içsen bile yetiyor.
Bakım konusunu ben de yenmeye çalışıyorum ya. O kadar çok şeyde üşengeçleşmişim ki, birden eskiye dönüşün imkansız olduuğunu anladım. Herşeyi teker teker öğrenmek gerekiyor. Bugün maske günü, yarın su içecem filan gibi
Çok iyi haber canım sevindim valla...
Eve dönüyorum kizlar
Yine bi sürü şey aldım eve
Bitmiyor eksikler yaaaa
Karnimda acikti
Saç boyasida baktım ama karar veremedim
Kızıl mi siyah mı diye
Siyaha boyarsatm kaslarimida siyahh yapicamm
Buarada baya bir bilgi okudum ve doktora gitmem gerektigini dusunuyorum
Simdi minik kuzumla oyuna gidiyorum görüsürüz kizlar
Albüme bakın kızlar dayanamadım resim çekip attım :)
Tunaydinn kizlarr okulda oldugum icin simdi firsat buldum vize haftam cok yogunum :)) bugun
sabah ceyrek simit ve sekersiz cay ictim
Oglen bi corba bir dilim ekmek yedim
Eve gidince ara ogun yogurt yemeyi planliyorum
Aksam ne yedigimide yazicam :))
Gun icinde okuldada evde de merdivenleri kullaniyorum
Sabah 15 kat merdiven indim giderkende 15 kat cikicam :)
güle güle kullan.boyadımmmm geldim kuruması bekliyorm ama yansımalı oldu sanrım kırmızılar kapanmadı güzel duruyor yinede
akşama foto eklerim. saçlarımı kurutup hazırlanp okula gidecem öptüm sizi
menüleri toplu olarak akşam yemeğinden sonra yazıyoruz.böyle kafa karışıyorKahvaltım: 1 armut + 1 mandalina :)
Bu arada dünden bu yana 500 gr gitmiş
grubun çenesi düşüktürr,ayak uydurmak zor gelecek mi yoksaTünaydın kızlarrrrrr... Bugün erken girecektim ancak fırsat bulabildim. En son baktığımdan bu yana son 3 saatte 7 sayfa dolmuş bileMaş maş Okuyup şimdi geliyorum....
inşallah düşündüğün gibi değildir.miskilik bende de var.nurgülün dediği gibi kış yüzünden olabilir.güneş olmayınca seratonin seviyemiz düşüyor...Buarada baya bir bilgi okudum ve doktora gitmem gerektigini dusunuyorum
bakarım şimdiAlbüme bakın kızlar dayanamadım resim çekip attım :)
canım menüle toplu yazılıyorTunaydinn kizlarr okulda oldugum icin simdi firsat buldum vize haftam cok yogunum :)) bugun
son 2 günüm kaldı zatennn sonra yavaş yavaş normal beslenmeye devammmSemine sabah ve öğle yemek yememişsin. Olmaz böyle
24 Kasım öğretmenler günü doğmuşum, karlı bir kış günüymüş :))ablamlar okuldan gelip kapıda kalmışlar(hala söylüyolar)
kuzucuğuna çook geçmiş olsun canım şimdi iyi olmasına çok sevindimselam kızlar.. dün gece kuzum hastalandı bütün gece ve gündüz onla uğraştım ..krup olmuş kuzum antibiyotik ve kortizon verdi dr (iğne olarak)
kahvaltı yapamadım saat 2 de yedim bişeyler ..allaha şükür daha iyi şimdi ama bir naz bir naz sormayın.. pek fazla giremeyeceğim herhalde nete. kendinize iyi bakın öpüldünüz
ecem aramıza hoşgeldin öncelikle ...bende semine 21 yaşındayım aöf okuyorum evliyim çocuksuzummMerhaba kızlar :)) öncelikle cok tesekkürlerrr..
kısaca kendimden bahsedeyim.. 22 yasımdayım 172 boyum su an 66.4 kiloyum. 2 aydır diyetteyim fakat bu yarısmadan henüz haberim olduyaklasık 10 kilo verdim bu 2 aylık süreçte hedefim 58 kg olabilmek.. 7 - 8 kilom kaldı. tombiş bi bebekliğim olmus hayatımda hiç incecik oldugumu hatırlamıyorum 60 lı kiloları görmeyeli yıllar olmustu.. Nişanlıyım haziranda düğünüm var nişan videomu izlerken kendimden utandım heryerimden pörtlemis yaglar oynarken kolumun kalınlıgı.. kimseyede izletmedim videoyu.. boyum uzun oldugundan balık etli görünüyorum detaylara inince fenaa :)))
kilolar psikolojimide cok bozdu.. bi özgüven eksikligi zayıf olanları kıskanma basladı hırslandım veeee bu yola cıktım.. dügünümde kısmetse incecik olup herkesi sasırtıcam.. simdi bile ne kadar zayflamıssın diyenler oldukca mutluluktan ucuyorum..
bu 2 aylık sürectede hic birsey yemedim desem yeridir fakat haftada bir 15 günde bir kendimide ödüllendirmekten vazgecmiyorum.. cok sevdigim bir seyi yiyorum fakat önceki yada sonraki ögünü ona göre ayarlıyorum.. cok su icmiyorum fakat yürüyorum. gün içinde merdivenleri kullanmayı tercih ediyorum..
hem bu grupta yeni oldugum hemde ilk defa katıldıgım icin acemiliğimi atabilmek icin belirli kurallar varsa paylasırsanız cok sevinirim...
yavaş yavaş normal yemeye başlıyorum artık bünye şoka girmesin sonraafiyet olsun bebeim çok güzel olmuş
afiyet olsun kahvaltıı öncekine göre daha iyi gerisi ve spor iyi olmuş
FEEERRRHHHHHHAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNN ÖĞLENİ YAZMAYI UNUTMUŞSUN
aramıza hoşgeldin bende senin gibi 80lerden 61lere düşmüştüm 70leri gördüm kısa sürece çünkü son verdiğim 6-7 kiloyu sağlıksız vermiştim ve geri aldımMerhabalar, bana da yeriniz var mı acaba?
Şöyle kısaca kendimden bahsedeyim. Diyet serüvenim 2 sene önce lahana çorbası diyeti ve ardından dukan diyeti yapmamla başladı. 80 kilodan 69 kiloya indim kısa bir sürede. Daha sonra 50li kilolara inmem gerektiğini düşübdüm ve meyve diyeti yaptım, yine kısa bir sürede 61 kiloya indim. Daha sonrasında tatile gidince iştah açıldı ve yemeye başladım64 kiloya çıktım, ardındanda daha da fazla yiyip, yağlı ve kalorili besinler tüketip tekrar 70 kiloya çıktım
Şu anda 68.7 kiloyum. Bugün diyetimin 3. günü.
Genel olarak neler yediğimden bahsedeyim. Mesela bugün çok geç kalktım, saat 16:00 gibi.. Malum, gece proje yetiştirmeye çalışıyordum ve sabaha karşı 05:30 gibi uyumuştum. Kalktığımda 1 tane mandalina yedim, ardından 1 litre suyumu içtim. 3 saat sonra 1 elma yedim, üzerine kahve içtim. Akşam eve geldiğimdede 1 küçük dilim börek yedim ve yarım litre daha su içtim, ardından 2 bardak kahve içtim
Arkadaşlar çok az yiyorsun diyip eleştirebilir ama ben başka türlü diyete adapte olamıyorum malesef..
İlk hedefim 65 kiloya inmek. Ama asıl hedefim 60:) Motivasyonuma bağlı olarak 55i de hedefleyebilirim ilerki safhalarda...
kızzzzzzzz niye siyahaa korkunç bi renk diyosun:))canım palette ve neva color ile boyamıştım ama anladımki çok bakım gerekiyor renk soluyordu
doğal olmak en güzeli olur sanırım güzel olduuu kendi saç rengime benzedi :)
:) kızıl zor bir renk
ama siyahta bence korkunç bir renk bulaşırsan çıkmaz saçındannnn .
İnşallah yoktur birşeyin canım .
Görüşürüz
Tunaydinn kizlarr okulda oldugum icin simdi firsat buldum vize haftam cok yogunum :)) bugun
Canım öyle diyorsun da belki kendini sadece şişkin hissediyorsundur.Hiç tartıldın mı??Maşallah yaseminn bende kendime gaz verdimmmm
bu hafta olmasada pek haftaya süper verecemmm azimliyimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)
Face profil resmime bakarmısınz kızlarrrrrrrrrrrrr Montum kalın aslında ama duba gibi olmaya başladımm
spor pek yapmıyormmmm ondanmıdır acaba
çok vicdan azabı çekiyorm koşu bandı yatağımın karşısındaaa
ve ben yürümüyorm
Yine mi saç.Ah cadı ah.Nedir bu saçların senden çektiği.Dinlendireceğim demişsin ama bende Nurgül gibi inanamıyorumGidip kahve boya almayı düşünüyorum kızlar saçlarım çok kötü duurmdaaa ucları iyice sert oldu hep kırmızı yüüznden
Yarın buluşma mı varBi kavuşayımda:)) o zaten düzenli spor yapan biri :)) benide gaza getirir spor yaptırır. Yarın istanbuldayım inşallah buluşabiliriz :))))
Akşam yemeği de yememiştin. Sadece çerez kek iyi geçiştirmişsin canımhımm doru ya ben ruşeyminin ne olduğunu unuttum.
günaydın ferhaannnısırın benii ısırrınn hihihihiiiii
nermin kolay gelsin canım çok meşakatli işler bunlar yorucu stresli ve güzel. bişeye ihtiyacın olursa seslen
günaydın başakcım hoşgeldin.
yasemiinn
günayydıınnnn ben bugün işe biraz geç geldim. sabah açıköğretim bürosuna uğradım eksik kitaplarımı kimlik kartımı ve int. şifremi almak için. sadece kimlik kartım kaldı oda 15 aralıktan sonra gelecekmiş. dün akşam arkadaşlarda pek bişi yemedim bol bol çay içtim bi avuç kadar çerez yedim yarımda kek hepsi o kadar.
SilkeleeeeeennnnnnnnnnnnnnnnKizlar bugün 21. gunum bugun yada yarin hadi bilemedim cumartesi regl lucam..niye benm reglim hep cumaya hafta sonuna denk geliyo..hani bi kucuk cocugu kizdirirsin basit seyler yaparisn ama o cok kizar ..sanki bazen dusunuyorum allahta bana öyle yapiiyor...olsun :)))) seviyor beni o zaman :)))
Simdi kendimi iyi hissediyorum ama kilom fazla cikar kesin..ins cok olmaz yada etkilemez listeyi
Simdi kan sekeri dusenlerin nasil diyet aapmasi gerektigine yani kan sekerini dusurmeden nasil yapabilirim ..seker hastalari nasil diyet yapmali ona bakicam ..bende yok sukurde..potansiyel seker hastasiyim ama ..ailemde cok var ve hamileliklerimde hep seker cikti..bi yazida okumustm hamileliginde seker olanlarin leride seker olma riski cok yuksekmis..ama dikkat ederse olmayada bilirmis fln ben smdi bu sebele degilde..diyet icin bakicam..cunku. Bazen cok zorlaniyorum
Birde fark ettimki cok uyusuk oldum:) eskiden yatmadan hep kitap okurdum,,2 3 ayda bir bi duzine kitap alirdim..simdi aylardir almyiorum tamam dogum fln ama yinede vaktim olmuyo degil..birkac kez denedim konsantre lamadim diye biraktim
Hafta da bir maske yapardim simdi hatirlamiyorum ( maskemi yaptim simdi,yuzumde :)))
Ya iste bi silkelenmem lazimmmmmmm,
Beni silkeleyiiiinnnnnn
Azimli olursan kazanırsın canımkızlar iddaa olayım şöyle oldu, ben bayramda kilo aldım 74 ü gördüm sonra kendime çok kızdım ve gaza geldim. iş yerimden bi abide (40 yaşında) o gün spora ve diyete başlayacaktı bende zaten spor salonuna yazılmayı düşünüyordum ya bayramdan sonra belki hatırlarsınız. dedim hadi bakalım kim daha çok vercek. ayın başında gittik tartıldık kilolarımızı yazdık ayın 30 unda yine tartılıcaz. kaybeden yemek ısmarlıyor lüks bi yerde. işte durum bu.
Başlarına birşey gelse gelirlerdiBu arada oğlum çok iyi, çok şükür
bugün kreşe gitmedi anneannesiyle dedesi evde .
Bugün hastam az yaaa ara ara geliyorlar ,40 hasta falan gelirdi , 20 hasta ancak baktım, nerdeler acaba ? Başalrına bişey gelmiş olmasın?
2 günde verdiğin yarım kilo yağ değil kastır. Ve bu senin zararına. Sağlığını bozacaksın.Kahvaltım: 1 armut + 1 mandalina :)
Bu arada dünden bu yana 500 gr gitmiş
Şimdiden afiyet şeker olsun canım.Yarın cuma az ye tamam mıkızlar ben komşuma geçiyorum akşam yemekte ordayız.11 gibi gelirim ,öptüm
Albüme bakın kızlar dayanamadım resim çekip attım :)
Telefondan yazdigim icin gecmisi kontrol edemedim hepsine evde bakicam yeni birsey ogrendim ne kadar etkili bilmiyorum ama bunu yapan arkadasimin gobek ve basen yaglari baya gitmis
3 4 elma
Tane karabiber
1.5 limon
3 4 cubuk tarcin
3 litre su
Bunlarin hepsi demlenicek ve gunde 3 litre icilecek
Ne kadar etkili pek bilmiyorum ama bunu veren arkadasim cok zayiflamis
geçmiş olsun önemli olmadığına sevindimyeni yaşında güle güle kullan
düzelme var.4 kaşık pilav fazla bence ,onun yerine 2 kaşık tavuk yesen daha iyi olur.
bu hafta 3 yeni üye aldık.bu cuma değil haftaya cuma listeye girip girmeyecekleri belli olacak.duruma bakıp senin katılıp katılmamana karar verebilirz.ozamana kadar beklerim dersen misafir olarak yazabilirsin.olmaz dersen sen bilirsin.
hadi bakalım,hayırlı olsun.
başakcım cadı zeyno ,melek haticeden decraldı kaptanlığısen bu hafta listeye girmeyi düşünüyor musun?birde ne zaman ayrılmıştın izne?
sağol hatice ,yasemin sende.uyarmanız iyi oldu.geçen ay azeri bir arkadaş vardı,gidiyorum bile demeden kaçtı.sonuçta burayı ciddiye almanızı istiyoruz bunuda mesajlarınızla anlayacağız.
o saç seni işkenceden dava edecek haberin olsun
3 çocuklu bir anne için muhteşemsin ferhan,haksızlık etme kendine
yerim ben o zillinin diliniAllahım bende başlasammı ingilizceye ufak ufak.
oooo bu gazla yemek yenmez kızsana pahalıya patlayacak
kızlar hepinize kızımla ilgili yazdıklarınız için teşekkür ederim.cildi kurumuş,yediği bişey alerji yapmış.bebe yağını sürekli kullanacağım artık.bide çikolata yasak zilliye.
ikisinin arası olsun muuu koyu kızıl meselaaaaaa.. kış geliyor diyemi böyle olduk .. benim de röfleli saçlarım acaba kendi rengine çevirsem mi diye düşünüyordum , herhalde kadınlara özel kış depresyonu ...Eve dönüyorum kizlar
Yine bi sürü şey aldım eve
Bitmiyor eksikler yaaaa
Karnimda acikti
Saç boyasida baktım ama karar veremedim
Kızıl mi siyah mı diye
Siyaha boyarsatm kaslarimida siyahh yapicamm
inşalalh güzel haber alırsın canım .. daha çok insülin direncine benziyor seninki ,inşallah diabet değilidrBuarada baya bir bilgi okudum ve doktora gitmem gerektigini dusunuyorum
afiyet olsun canımm simit miii bayılırımmmTunaydinn kizlarr okulda oldugum icin simdi firsat buldum vize haftam cok yogunum :)) bugun
Canım öyle diyorsun da belki kendini sadece şişkin hissediyorsundur.Hiç tartıldın mı??
Yine mi saç.Ah cadı ah.Nedir bu saçların senden çektiği.Dinlendireceğim demişsin ama bende Nurgül gibi inanamıyorum
Yarın buluşma mı varNe güzel.Hadi bakalım taze aşık
Akşam yemeği de yememiştin. Sadece çerez kek iyi geçiştirmişsin canım
SilkeleeeeeennnnnnnnnnnnnnnnBenide sen silkele
Azimli olursan kazanırsın canım
Başlarına birşey gelse gelirlerdiDemek ki iyi ilaç vermişsin hepsi iyileşmiş Yoksa fare zehiri verip toptan mı kurtuldun
2 günde verdiğin yarım kilo yağ değil kastır. Ve bu senin zararına. Sağlığını bozacaksın.
Şimdiden afiyet şeker olsun canım.Yarın cuma az ye tamam mı
geçmiş olsun önemli olmadığına sevindim
benim oğlan da 1-2kez ürtiker olmuştu çikolatayı kesince düzelmişti bak sen yazınca hatırladım,
ikisinin arası olsun muuu koyu kızıl meselaaaaaa.. kış geliyor diyemi böyle olduk .. benim de röfleli saçlarım acaba kendi rengine çevirsem mi diye düşünüyordum , herhalde kadınlara özel kış depresyonu ...
inşalalh güzel haber alırsın canım .. daha çok insülin direncine benziyor seninki ,inşallah diabet değilidr
afiyet olsun canımm simit miii bayılırımmm
fare zehiri miiiiiikız nerden aklına geldi
Fare zehri muhabbeti klasiktirfare zehiri miiiiiikız nerden aklına geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?