Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Gulcine biz hep soyluyoruz ama o her seferinde ayni sekilde yapiyor.
 
FAYDALI BİLGİLER..

Spor yapmak kişiyi obezite, kalp hastalıkları, tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklardan koruyor. Ayrıca, kilo vermeyi sağlıyor ve solunum ile bağışıklık sistemlerini güçlendirip iyi kolesterolü yükseltiyor.

Sağlık için haftada 3 gün 30-35 dakika, kilo vermek içinse haftada en az 4 gün 45 dakika egzersiz yapmak gerekiyor.

YAĞ YAKMAK İÇİN YÜRÜYÜN
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu İnce, “Yağ yakmak için en az 15-20 dakika spor yapılmalı. İdeal olan; düşük veya orta yoğunlukta 45-50 dakikalık yürüyüştür” diyor. Metabolizmayı hızlandırdığından yürüyüş ve koşma gibi egzersizlerle birlikte ağırlık kaldırılması da tavsiye ediliyor. Bilinçsiz yapılan sporun yarardan çok zarar getirdiğine dikkat çeken Özyurt ile İnce, “Sağlıklarını korumak amacıyla spor yapanların bunu haftada en az 3-4 kez gerçekleştirmeleri gerekiyor. Kişinin spora yönelme amacı kilo vermekse koşu ve yüzme gibi kardiyo egzersizlerden yararlanılmalı ve bu tablo ağırlık çalışmalarıyla desteklenmeli” diye konuşuyor.

AÇ KARNINA YAPILMAMALI
Sabah sporunu seven ve “Ancak bu saatlerde spor yapabilirim” diyenlerin karınlarının tok olması isteniyor. Bu durumda olanlara kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapmaları öneriliyor. Zaman sorunu kişiyi kalktıktan sonra 1 saat içinde spor yapmaya zorluyorsa biraz karbonhidrat, kuru üzüm, 2-3 kuru kayısı, 2 ceviz tüketilmesi öneriliyor.

Öğlen spor yapanlar için sağlam bir kahvaltı şart! Kahvaltıda tam tahıllı ekmekle hazırlanan peynirli sandviç, domates ve salatalık iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Spordan 1 saat önce süt ile meyve, yoğurt veya sadece meyveden oluşan ara öğün tüketmek yararlı oluyor. Spora akşam iş çıkışında gidenlerin bir sandviç ve meyve suyu tüketmeleri isteniyor. Spora aç gidildiğinde, çok enerji harcanıyor. Bu da, spor sonrasında çok yemeye yol açıyor.
 
BUNLAR DA OLDUKÇAÖNEMLİ BİLGİLER KIZLAR OKUYUN LÜTFEN


Tartı kilo kaybettiğinizi göstermesine rağmen halen bir beden daralma olmamışsa, aksine vücudunuzda sarkma veya genişleme varsa, dikkatli olun! Bu durum kaliteli bir şekilde kilo vermediğiniz anlamına geliyor.

Kaliteli kilo kaybı; az kilo kaybetmekle bile daha çok sıkılaşmak ve beden daralması demek. Zayıflamış ve ideal kilo ile yağ aralığına gelmiş kişinin kas durumunun da yeterli seviyede korunması veya artması durumu olarak nitelendiriliyor. Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, özellikle ideal kiloya yakın olan kadınların sadece estetik amaçla zayıflama diyetleri uygularken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Her vücudun alması gereken belli bir kalori değeri, karbonhidrat-protein-yağ dengesi, vitamin ve mineral dengesi var. Bunlar yeterli alınmadığında çeşitli sağlık sorunlarının yanı sıra kas kayıpları oluşuyor. Kas kayıpları da vücutta ciddi sarkmalara neden oluyor. Dolayısıyla sıkı bir vücut ve çökmemiş bir yüz için diyet yaparken kas oranlarının mutlaka korunması şart” diyor.

Vücudunuz sarkabilir
Her vücut belli bir yağ, kas ve su oranına sahip. Ayrıca her vücudun belli bir kilo verebilme kapasitesi var. Eğer ideal kiloya yakınsanız, sadece estetik amaçlı diyet yaparken çok dikkatli olun! Çünkü “Fazla kilo vereyim”, veya “34-36 bedene gireyim” düşüncesiyle yaptığınız düşük kalorili veya gelişigüzel diyetler kaslarınızda fazla kayba yol açabiliyor. Bunun nedeni ideal kiloya yakın bünyelerin ve ideal oranda kas ağırlığı olanların yağ oranlarının düşük olması. Israrla fazla kilo vermek istediğinizde yağ oranlarınız çok olmadığı için doğal olarak kaslardan ve vücudunuzdaki sudan kaybedersiniz. Kas kayıpları da; gevşek bir deri veya sarkmış bir vücut, zaman içinde tekrar alınan kilolar, yıpranmış organlar, değişmiş kan değerleri (yüksek kolesterol, düşük şeker gibi.) ve vücutta ağrıların oluşması gibi tablolar oluşturabiliyor ve birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.

Kas kaybına neden olan diyetler
• Metabolizmanın çalışabilmesi ve vücudun günlük fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Ancak zayıflamak için kalori çok düşürüldüğünde enerji ihtiyacı karaciğerdeki ve kaslardaki şekerden sağlanıyor. Bu da uzun sürede kas kaybına yol açıyor.

• Aynı zamanda düşük karbonhidrat ile çok protein içeren diyetler de kas kaybıyla sonuçlanıyor. Bunun nedeni ise vücut enerjisiz kaldığı için kastaki depo şekeri kullanması.

• Yüksek karbonhidrat ile az protein de yine kas kaybına yol açan diyet türünü oluşturuyor. Çünkü kaslar protein yapısında oldukları için yeterli proteini sağlamak gerekiyor.

Kaslarınızı korumanın 8 püf noktası


1. Kilonuz belli bir yerde sabitlenmiş ise zorlamayın: Her vücudun bir kilo eşiği var. Dolayısıyla ideal kilonuza yakınlaşmışsanız ve zayıflamanız durmuşsa diyetle zorlamayın. Kilonuz sağlıklı diyet uyguladığınız takdirde tekrar inmeye devam edecektir.

2. Proteinden vazgeçmeyin: Ne kadar sağlıklı protein alırsanız, o kadar sağlıklı kaslara sahip olursunuz. Ayrıca kaliteli kilo kaybedersiniz. Her gün mutlaka bir öğün et grubu tüketin.

3. Bitkisel proteinleri ihmal etmeyin: Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi bitkisel proteinlere diyetinizde haftada 2-3 kez mutlaka yer verin.

4. Ekmeksiz öğün geçirmeyin: Tam buğday, tam tahıllı veya çavdar türü ekmek tüketin. Ekmek yerine arada bulgur pilavı, kepekli makarna veya yağsız çorba yiyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki bunlar birbirinin yerine geçseler de kan şekerlerimizi dengeleme oranları aynı değil. Dolayısıyla zayıflamaya eşit oranda yardımcı olmuyorlar.

5. Çok düşük enerjili (kalorili) diyetler yapmayın: Aralarda 1-2 gün yapılabilirsiniz ama bu süreyi uzatmamaya özen gösterin.

6. Tek tip ve monoton beslenmeyin: Aralarda değişiklikler yapın. Kahvaltı öğünlerinin içeriğini haftada birkaç kez değiştirmeniz bile kilo kaybını kolaylaştırır. Örneğin kahvaltıya yumurta eklemek, ertesi gün tost yemek, arada yulaf ezmesi eklemek gibi.

7. Kalori değerlerini sürekli değiştirin: Bir hafta boyunca aldığınız kalori değerlerini sürekli değiştirerek metabolizmanızı şaşırtın. Örneğin bir gün 1500 kaloriyle beslendiniz, 1-2 gün bunu 1200’e düşürün, sonra araya sütlü tatlı veya sevdiğiniz bir yemeyi ekleyerek kaloriyi hafif yükseltin.

8. Sindirim probleminiz varsa mutlaka çözün: Çünkü kabızlık karın şişkinliği, gaz problemleri ve ödem sorunlarını yaratıyor. Bu da ne kadar diyet yapılırsa yapılsın kilo kaybını zorlaştırıyor.

Düşük kalorili diyetler hangi sorunlara yol açıyor?
• Bağışıklık sisteminin bozulmasına,
• Hastalıklara sık yakalanmaya,
• Depresyona,
• Beyin fonksiyonlarında bozulmaya,
• Demir eksikliğine,
• Osteoporoza,
• Bozulmuş kan şekerleri ve insülinlerine,
• Düşük tansiyona,
• Sağlıksız cilt, saç, tırnağa,
• Genel olarak sağlıksız bir görünüme,
• Adet düzeninin bozulmasına,
• Tiroit hormonlarının aktifliğini yitirmesine,
• Yüksek kolesterole,
• Böbrek ve karaciğerdeki yüklerin artmasına.
 
Ay allahım yaaa telf çalınca yazdıklarımın hepsi gitti pc bozuldu netboomta tamirde bi telefo kaldı bana tam evdeyken canım sıkıldı şimdi mecburen akşam eşimin gelmesini bekleyeceğim (
 
VE YİNE YİNE YİNE ÇOKKKK ÖNEMLİ BİLGİLER (Gülçin'cim sen özellikle 8. maddeyi oku, protein ağırlıklı beslenmekle ile alakalı öğrenmen gereken şeyler var kendine zarar veriyorsun aslında)





"Ekmek yersem kilo alırım", "Yemekten hemen önce su içersem iştahım kapanır", "Meyveyi istediğim kadar yiyebilirim"... Toplumda kulaktan kulağa yayılan diyet hakkındaki ‘doğru’ bilinen ‘yanlışlar’ sağlığı riske atmanın yanı sıra verilen kiloların da kısa bir zamanda fazlasıyla alınmasına yol açıyor.

International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Altın, diyetler hakkında doğru bilinen 10 efsaneyi şöyle sıralıyor:

1. YANLIŞ: Ekmek yersem kilo alırım.

DOĞRUSU: Ekmek bizim için en önemli ve en doğru karbonhidrat kaynağı. Ekmeksiz bir beslenme programı düşünülemez. Tam buğday, çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem glisemik kontrolü sağlamaya, hem de enerji ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı oluyor. Alınması gereken enerjiye göre, miktarlarına dikkat ederek ekmek tüketmeniz kilo almanıza değil, sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır.

2. YANLIŞ: Limonlu/ sirkeli su içmek zayıflatır.

DOĞRUSU: ”Bunu yersen kilo verirsin, bunu yersen vücudun yağ yakar” diyebileceğimiz bir besin maalesef yok. Limonlu/ sirkeli su içmek bazik etki gösterdiği için vücuttaki asitleri temizlemeye yardımcı oluyor. Asitleri nötralize etmek yağların serbest kalmasını sağlıyor. Ancak bu yağlar, sadece diyet ve egzersiz yaparak yakılabiliyor.

3. YANLIŞ: Bir öğün atlasam kârdır.

DOĞRUSU: ‘Diyet yaparken ne kadar az yersem o kadar çok ve çabuk kilo veririm’ düşüncesi yanlış. İdare edebileceğinizi düşünüp öğün atlamaya kalkarsanız, en fazla bir saat içinde o öğünde yiyeceğinizden çok daha fazlasını bir anda bitirmiş bulabilirsiniz kendinizi. Ayrıca metabolizmanın çalışma hızını kaybetmemesi için öğünlerin arasını çok uzun tutmadan, küçük porsiyonlarda yemek yemek en doğru olanı.

4. YANLIŞ: Sınırsız meyve yiyebilirim.

DOĞRUSU: Diyet süresince bol meyve ve çiğ sebze tüketebileceğimizi düşünürüz. “Ne de olsa kalorisi yoktur” deriz. Çiğ sebze için sınırlama yokken meyve için aynısı geçerli değil. Çünkü meyveler şeker oranı yüksek besinlerdir ve basit şeker (fruktoz) içerirler. Almanız gereken kaloriye bağlı olarak değişmekle beraber, günde ortalama 3-4 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. 1 porsiyon meyve; 1 küçük boy elma, 1 orta boy mandalina, 1 orta boy ayvanın 1/3’ü, 3 adet kuru kayısı veya 1 adet kuru incire tekabül ediyor. Özellikle glisemik indeksi düşük olan meyveleri ana öğünler yerine, ara öğünlerde miktarlarına dikkat ederek tüketmeniz en uygun olanı.

5. YANLIŞ: Yağı tamamen kesmeliyim.

DOĞRUSU: Diyet sırasında yağı, karbonhidratı ya da proteini tamamen kesmek doğru olmaz. Yağı tamamen kesmek, vücudun onu depolamaya başlamasına neden oluyor. Beslenmemizden yağı çıkarırsak, vücudumuz yağ stoklarını kullanmak yerine onları korumaya alıyor. Tabii ki bu durum bizim, çok yağlı, kızartma ya da fast food türü besinleri tüketmemiz anlamına gelmez. Fakat yağın bizim için gerekli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yemekleri, miktarına dikkat ederek zeytinyağı ile pişirmek; ara öğünlerde fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişleri tüketmek faydalı yağ almamızı sağlayarak diyetimizin örüntüsünü tamamlıyor.

6. YANLIŞ: Yemekten önce bir bardak su içersem iştahım kesilir ve kilo veririm.

DOĞRUSU: Yemekten hemen önce su içmek doğru değil. Çünkü su, bazikliğe yakın özelliğinden dolayı midenin asidik yapısını bir miktar nötralize ediyor. Oysa midenin sindirim aşamasında özellikle de proteinlerin sindirimi için asidik yapıda olması gerekiyor. Proteinlerin tam sindirilememesi, bağırsaklara gelen kalıntıların burada aşınmalar oluşturmasına neden olabiliyor. Aşınmaların olması ve çok fazla tekrarlanması, bağırsakta yaralar oluşmasına, hatta yırtılma ve delinmelere kadar giden sonuçlara yol açabiliyor.

Ayrıca yemek öncesi su içmek mide boşalmasının hızlı olmasına ve bağırsaklara gelen yiyeceklerin hızlı emilimine sebep oluyor. Hızlı emilim kan şekerini de hızlı yükseltiyor. Bu yüzden suyu, yemeklerden hemen önce içmek yerine en az 15-20 dakika önce içmek en doğru olanı. Ayrıca suyu 15-20 dakika önce içmek iştahımızı biraz olsun baskılayabiliyor. Çünkü beyinde açlık ve susuzluk sinyalleri birbirine çok yakındır ve bu yüzden her açlık hissedildiğinde su içmek doğru bir hareket olacaktır.


7. YANLIŞ: Haftada 1-2 kez, 30 dakikalık egzersizler yapmam yeterli.

DOĞRUSU: Hareketsiz kalmak yerine az da olsa spor yapmak kesinlikle daha iyi. Ancak haftada 1-2 kez 30 dakikalık egzersizler yeterli olmuyor. Mümkünse her gün ya da gün aşırı spor yapın. Spora başlayınca süresinin 60 dakikayı bulmasına özen gösterin ve anlamlı olması için çok hafif düzeyde yapmayın. Spor yapmak, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor ve hızlı bir metabolizma dinlenme halinde bile daha fazla kalori yakılmasına neden oluyor.

8. YANLIŞ: Protein diyeti ile hızlı ve sağlıklı zayıflayabilirim.

DOĞRUSU: Protein alımının vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein ağırlıklı beslenmek kas dokusu ve su kaybına neden oluyor. 1 gram kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı gerçekleşiyor. Yağsız doku kütlesi kaybı da metabolik hızı düşürüyor. Tartıya çıktığımız zaman kilo verdiğimizi düşünürüz, ancak kaybettiğimiz kilonun çoğunluğu su ve kastan oluyor. Metabolizma yavaşladığı için de diyeti bozma ya da bırakma sonrasında hızlı bir şekilde kilo alımı gözleniyor.

9. YANLIŞ: Alkollü içecekler fazladan kalori almama neden olmaz.

DOĞRUSU: Alkol tüketiminin ne kadar sıklıkta ve ne kadar miktarda olduğu çok önemli. Ancak alkollü içeceklerin kalorili olmadıkları kesinlikle yanlış. 1gram karbonhidrat ve 1 gram protein 4 kkal enerji verirken, alkol 7 kkal enerji veriyor. Ayrıca alkol vücutta şeker gibi metabolize olup yağ gibi depolandığı için fazlası bize kilo olarak geri dönüyor. Alkol oranın da kaloriyle doğru orantılı olduğu da unutulmamalı. Bu yüzden alkol oranı düşük olanları, sıklığına dikkat ederek tüketmeniz doğru olacaktır. Alkol tüketimi, haftada 1-2‘yi geçmeyecek şekilde; kadınlarda 1, erkeklerde ise 2 birimde tutulmalı. Alkol alımının ardında bol su içmeye özen göstermek de çok büyük önem taşıyor.

10. YANLIŞ: Şekersiz olduğu sürece sınırsız çay ve kahve içilebilirim.

DOĞRUSU: Şekersiz çay, kahve içmek bize kalori aldırmaz. Ancak fazla çay ve kahve içerek sıvı ihtiyacımızı karşılıyor gibi düşünmemiz su içmeyi aksatmamıza neden oluyor. Oysa bu içecekler suyun yerini kesinlikle tutmazlar. Aksine çay ve kahve, kafein içerdikleri için fazla miktar tüketildiklerinde diüretik etki göstererek vücuttan sıvı kaybına yol açıyor. Sıvı ile birlikte elektrolitlerin, özellikle de sodyum, potasyum ve klorun kandaki seviyelerinin azalması durumu da ciddi sağlık problemleri oluşturabiliyor. Ayrıca çay ve kahve vücutta asitlenmeyi de artırıyor.

Asitlerin vücutta birikmesi de bağışıklık sisteminde rol alan hücreleri yok ederek hastalıklara çabuk yakalanılmasına neden olan serbest radikallerin oluşmasına yol açıyor. Hücre zarındaki proteinleri yıkarak hücreleri işlev yapamaz hale getirmek gibi ciddi sorunlar da yaratabiliyor. Bu yüzden vücudumuzda asit yapan içeceklere (başta çay, kahve ve asitli içeceklere) dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca çay ve kahveyi yemeklerin hemen üzerine içmek, içerdikleri tanenler nedeniyle demir emilimini de engelliyor. Bunların hepsi göz önünde bulundurularak çay ve kahveyi; yemeklerden 1.5-2 saat sonra ve toplamı 5-8 fincanı geçmeyecek şekilde tüketmek doğru olacaktır.
 
Ay allahım yaaa telf çalınca yazdıklarımın hepsi gitti pc bozuldu netboomta tamirde bi telefo kaldı bana tam evdeyken canım sıkıldı şimdi mecburen akşam eşimin gelmesini bekleyeceğim (

Ebrum takım bomboş ya lütfen bi uyarılarda bulun bşyler yap Herkes o kadar boşladı ki..
 
Burdan bakarim ama bilgisayar gibi olmuyor tuğba cım bilgiler için tsk okuyacağım mutlaka
 
Tuğba cim sen sıkma canını moralini bozma halledeceğiz burayi mutlaka benim gün içinde takımda olma şansım olsa sorun kalmayacak ama maalesef olmuyor üç hafta var izne ayrilmama o zaman daha iyi olacak herşey
 
Tuğba cim sen sıkma canını moralini bozma halledeceğiz burayi mutlaka benim gün içinde takımda olma şansım olsa sorun kalmayacak ama maalesef olmuyor üç hafta var izne ayrilmama o zaman daha iyi olacak herşey

Senin otoriteni, o sıkı günlerimizi gerçekten özledim. Ve buna da oldukça ihtiyacımız var.
Takıma girildi diye günlük 5 mesaj sayısını biraz da üzerine ekleyerek doldurup sonra hiç umursamamak olmaz.
Buranın motivasyonundan istifade edip, takım motivasyonuna katkı sağlamamak, hiç olmaz.
Verilen sözler çok çabuk unutuldu. Ben ilk geldiğimden beri (ki aylar da geçmedi yani 4 ocakta katıldım) buranın ne kadar ciddi bi yer olduğunun farkındayım ve ona göre davranmaya çalıştım hep. Herkes göstermeli aynı özveriyi. Mesela mesaj sayılarının bana gönderileceği o 2 gün içerisinde, bikaç arkadaşın profilini açıp ben saydım mesajları Ebru yasakladığı halde bunu.. O kişiler olumsuz şeyler duyup motivasyonları bozulmasın diye. Ama belki de hata ettim bilmiyorum.
Bu özveriyi elinden geldiğince göstermeye çalışan biri olarak, bunları söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum ben. Açıkçası şu an biraz sinirliyim. Yerli mi yersiz mi onu da bilmiyorum ama, sinirliyim.
Sen döndüğün zaman bunları çok daha uygun bi dille anlatırsın Ebru biliyorum..
Sen yeniden aktif biçimde aramıza dönene kadar ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarla takımı canlı tutmaya çalışırız her zaman..
 
Son düzenleme:

Haklısın tugbacim sizde olmasanız zaten daha beter olur buralar önemli olan sizlerin kendinizi bırakmamış olmanız senin burdan mezun olduğunu görmek istiyorum ne olursa olsun lütfen birakma kendini betül kaptan yardımcısı için senden bahsetmiş bende aynı fikirdeyim sen ne dersin bu konuda ?
 
He şunu da söyleyeyim. Mesele buraya gelip bi gün de 50 tane mesaj yazınca da çözülmez her zaman.
O gün 10 tane yazarsın ama az ve özdür.
Seninle ilgili yazılanları takip etmişsindir, gerekenlere cevap vermişsindir.
Bi arkadaşın bişey danışmıştır onun sorusuna cevap vererek fikrini söylemişsndr.
Yani bi şekilde takıma dahilsindir, ne olup bittiğinin farkındasındır..
Kastettiğim de bu zaten. Kimse bütün gün buralarda olmak zorunda değilki, illa ki başka işlerimiz önceliklerimiz de var.
Burada önemli olan önemli olan; bi şekilde kopukluk yaşanmaması.
 

Betül'ün o mesajını okudum canım ben, şöyle de bi cevap vermiştim, yine aynı şekilde ifade edemeyebilirm diye aynısını yazayım dedim Ebru'm.

"Beni bu görev için uygun görmene çok sevindim betül. Teşekkür ederim..
Açıkçası bunu ben de isterim. Ama o sorumluluğu alabilirmyim alamaz mıyım yerine getirebilir miyim hakkıyla bilmiyorum. Çünkü ben telefondan giremiyorum internete. Sadece evde olduğum zamanlarda girebiliyorum. Bu da değişkenlik gösterebilecek bişey. Bilgisayarımda ya da internet bağlantımda zaman zaman sıkıntı yaşanabiliyor. Havalar ısınmaya başladıkça yazlığa gidip gelmeler olabilir 2-3 günlüğüne, orda internet bağlantım yok. Halbuki buranın hiçbi zaman başsız kalmaması lazım.. Sonuçta Ebru doğum yapmaya yakın zamanda ve doğumdan sonra bi süre buralarda olamycak haliyle.. Bilemiyorum ki :44:"


Dezavantajlarıma rağmen beni kaptan yardımcısı yapmak istersen, -daha önce, yaşanabilecek eksiklikleri anlattığım için- vicdanım rahat bi şekilde kabul ederim Ebru'cum.
 

tatlım bence önemli olan buraya göstermiş olduğun özveri oda sende fazlasıyla var zaten ben zaten senin yapamayacağını bilmesem teklif bile etmezdim takıma geldiğinden bu yana gözüm üstünde hatta kaptanlik için bile çok doğru bir kişisin ama söylediğin gibi onun sorumluluğu daha çok sen ve Betül buralarda oldugunuz sürece gözüm soksa kalmaz Ecem ve BEril gitmeseydi daha iyi olacaktı ama maalesef olmadı uzun uzun yazamıyorum telden ama umarım anlatabildim düşüncelerimi
 


Evet canım anlıyorum. O halde ben memnuniyetle kabul ederim bu teklifi.. Betül de bana destek olur sen yokken. Yani daha doğrusu neler yapmam gerektiği konusunda.. Birazdan yürüyüşe çıkacağım, akşama doğru gelirim yemeğimi yerim. Sonra daha detaylı konuşuruz.

Ve, ah Ecem ve Beril ah...
 
Tugba anlattiklarin dgier mesajlarla daha da cok anlasilmis

Cok haklisin
Mesela 5 mesaji dolduran ama gecmisi okymadigini hissetigim arkadaslar oluyor zaman zaman :))
Yazdikalrindan anlasiliyor.

Ama duzelecktir. Ben sana yardimci olmaya calisirim hep beraber hallderiz
Ben de ceptn girsem de dedigin gibi her zaman vakit ayiramiyorum eve gelmeye bile zorlaniyorum aksamlari oraya buraya gezmekten
 
Beril ve Ecem in karneleri hazırlanmış kızlar. İkisinide tebrik ediyorum insaallah sizlerinde karnelerini görürüz böyle ayrıca neden kimse yok bugün umarım herkesin geçerli bir sebebi vardır.
 

Bizim farketmedigimizi sanıyorlar ama bilmiyorlar bizden bişey kaçmayacağını inşallah düzelir sen gezenti olmasan zaten takımı çoktan sana bırakmistim ama bilmiyorlar:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…