Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Bu günkü menümü yazayım
Sabah 9.30
2 dilim ekmek
1 haşlanmış yumurts
1 kk peynir
Domates

Öğlen 13.00
1 kase nesfit

Ara 15.30
Türk kahvesi

17.00
Karpuz çok az

Akşam 21.00( geç kaldık evdd)
1 incik ızgarada
4 yemem kaşığı yoğurtlu semizotu
2 dilim ekmek

2 litre su

Kızlar menüm

Sabah az yağla tavada yumurta kırdım yanına bir dilim peynir,2 dilim kepek ekmeği

Öğle ızgara tavuk ve köfte bir porsiyon kadar yanına salata ve ayran,2 dilim kepek ekmeği

Ara bir avuç ceviz,1 armut

Akşam bir tabak türlü,1 kase cacık,1 dilim ekmek

Yine gece meyvem oldu koca bi şeftali yedim

Spor yapamadım su 1 lt

Afiyet olsun canım çok güzel olmuş menün

Öncelikle sağlık konusunda (Aslında sağlıkçıyım ama bu konu hiç dikkatimi çekmedi) çok bir bilgim olmadığı için yorumdan kaçınarak başlıyorum ama diğer kısmına yani hayvanların kişiliği olan tarafa karşı olduğumu belirtmekle devam ediyorum. Sonuçta allah hayvanları insanlara besin olarak yaratmış. Kurban bayramında bir sürü hayvan kesiyoruz. Yumurta işi ise çok daha vahim. Sen yesen de yemesen de tavuklar bir şekilde yumurtlayacaklar. Ve benim kanaatimce hayvansal proteinler oldukça yararlı. Kilo verirken bile protein ağırlıklı beslendiğinde daha çabuk kilo verebiliyorsun. Bunları yazarak bir tartışma başlatmak istemem sadece fikrimi söylemek istedim. İnşallah senin içinde doğru karardır.

Son düzenleme:
Çorba ne çorbasıydı? Yazarken onları da yazın lütfen. Simit için kızmıyorum çünkü kahvaltıyla öğle arasında vakit oldukça çok. Akşamki kuru patlıcan dolmasına ise kızdım. Hele saat 21:00 de olanına. Azıcık öğrensen şu irade işini çok iyi olacakta tutamıyorsun kendini. Yine de eski Tuba menülerine göre gayet güzel. Bu hafta yine kilo vermek zorundasın unutma. Ona göre ye yiyeceklerini.

Tatlım maşallahın var menülerin çok güzel gidiyor. Eğer bu hafta böyle beslenmeye devam edersen cumaya tartı eminim seni çok mutlu edecek. Tek kötü kısmı suyu çok az içmiş olman. Suyun en az 2,5 litre olsun unutma sakın. Normalde akşam meyve yenmesine müsaade etmiyoruz ama sen henüz yolun başındasın. Bir süre daha böyle devam edebilirsin ama o meyvenin yanına bir bardakta süt iç. O zaman çok daha işe yarayacaktır.

Sağol canım inşallah böyle devam edicem..suyu ofiste olduğumda güzel içiyorum ama haftasonları dısarda olunca pek dikkat edemiyorum..yarın telefi edicem inş.

Kızlar artık günler çabuk geçsin ve kilo vereyim istiyorum hep beraber tabii..ekimde tatile gidicem bide ozamana kadar bir 8 kg fln versem süper olucak:)

Bugunku menum
07:45
Kucuk 1 parca ekmek
Peynir
10 zeytin
Kucuk 1 bardak sut

13:00
1 parca ekmek
1 parca karpuz
1 ucgen peynir

18:30
Biraz tavuk doner
Ayran

1 sade turk kahvesi
1 sade soda
3 L su

Biraz dansss
Baska spor yok

Canım menün süper afiyet olsun

Kızlar artık günler çabuk geçsin ve kilo vereyim istiyorum hep beraber tabii..ekimde tatile gidicem bide ozamana kadar bir 8 kg fln versem süper olucak:)

Böyle devam edersen eğer kesinlikle verebilirsin o 8 kiloyu. Ama kaçamak yapmamak şartıyla. Ne zaman yapacağını hissetsen aklına tatili getir. Eminim bütün iştahın kaçacaktır.

Fikrine saygı duyarım Ebrucuğum.

Ama hayvanların insanlar faydalansın diye yaratıldığını düşünmüyorum. Eğer öyleyse domuz, timsah, aslan vs. bunlar ne oluyor? Gerçi toynak, tırnak ölçüsü falan vardı bildiğim kadarıyla... Beyni olan her hayvanın kişiliği vardır. Diğer hayvanlardan tek farkımız daha yüksek IQ'ya sahip olmamız. Tavuk yumurtlayabilir. Kaplumbağa da yumurtluyor, daha başka yumurtlayan da bir sürü hayvan var. Mesela süt meselesine gelirsek, niye inek sütü? Niye şempanze sütü değil? Şempanzelerle %90'ın üzerinde dna benzerliğimiz varken, ineklerle %40 dna benzerliğimiz var. Bir buzağı 40 kilo doğar, bir yılda 200 kilo olur. İnek sütü öyle bir süttür. İnsanlar için uygun değildir. Ayrıca insan genetik olarak da atasal hikaye olarak da sebze/meyvecildir. Etçil değildir. Bağırsak sistemimiz etçil hayvanlar gibi değil, dişlerimiz de öyle... Et sürekli bakteri üretir ve etçil hayvanların bağırsakları bu bakterilerle savaşacak başka bakterilerle doludur. Ama insanlar aynı şekilde değil. Üstelik bizim bağırsak uzunluğumuz da çok daha fazla. Yani midemize girdiği andan itibaren et sürekli bakteri üretiyor ve buna karşı savunmasızız. Süt ürünlerinin durumuysa etten daha beter.

Bunlar hep kapitalist sistemin dayatmaları. "Protein için ete ihtiyacınız var, yiyin. Kemikler için süte ihtiyacınız var, için." diyen bu sistem. Protein ve kalsiyum sadece ette sütte değil. Devletler süt endüstrisini ayakta tutabilmek için boş yere süt alıp döküyor. Hayvanları para çevirmek için her şey... Aslında kendi metabolizmamıza ters şeyler tüketiyoruz.

Vegan olup sporcu olan bir sürü insan var. Sağlıksız bir seçim değil yani... Yaptığımız tek şey özümüze geri dönmek. Doğduğundan beri ailesi nedeniyle vegan olan bir sürü insan var, onlar da sağlıklı. Benim ne olacağımı ise ilerleyen yıllar gösterecek. :) Kilo verip veremediğimi de bu takımda hep beraber göreceğiz. Kilo almamızın tek nedeninin metabolizmamız ile ters düşmek olduğunu düşünürsek, belki çok daha kolay kilo veririm, kim bilir?

Bu kadar uzun uzun yazdım ama benim de niyetim tartışmak değil tabi ki... :) Sadece yaptığım araştırmalar beni ikna etmeye yetti ve ben anlattıklarımın doğru olduğuna inanıyorum. Her insan gibi de doğru olduğunu düşündüğüm şeye arka çıkma ihtiyacı hissediyorum, hepsi bu.

Dilaracım menün gayet güzel
Ebru akşam meyve önermiyor
Bir çok diyetisyenin listelerinde de akşam muhakkak meyve oluyor
Bu konuda kafam benim çok karışık açıkcası

Sen bunları anlatınca aklıma anne sütü geldi. Peki bu konuda bir fikrin var mı? Sonuçta süt ve biz üretiyoruz. Ve şu ana kadar eşi benzeri yapılamamış bir besin.

Dilaracım menün gayet güzel
Ebru akşam meyve önermiyor
Bir çok diyetisyenin listelerinde de akşam muhakkak meyve oluyor
Bu konuda kafam benim çok karışık açıkcası

Önermiyorum ama belli bir kilonun üstünde olanlar için çok ta karışmak istemiyorum. Dediğin gibi diyetisyenlerin listesinde mutlaka meyve oluyor ama içindeki şeker miktarı yatmadan önce vücudu nasıl etkiliyor onu da düşünmek lazım. Benim de kafam karışık bu konuda. Mümkün olduğunca tüketilmese yararlı olur.

çok konuşasım var ama yazmaya ve okumaya üşeniyorum nedeeen yaa

Ece git yat yarın sabah erkenden yeni bir güne başla. Uyuyamıyorsan bile yat yatağına rahatça düşün. Yeniden zayıf olabilmek için yapman gerekenleri.

Geç oldu bende yatıyorum. Yarın bir sürü iş var. İyi geceler tatlı rüyalar. Çok kaynatmayın okuması zor oluyor

Ebrucum ben gece meyvesini listemden çıkardım çok sıkılırsam yarım tüketiyorum
Sence gece sıkılınca ara yspılacak en güzel alternatic ne dir4

İyi geceler kaptan
Ben de çamaşır makinası bitsin diye bekliyorum
Çamaşırları serip hemen tatıcam

Sen bunları anlatınca aklıma anne sütü geldi. Peki bu konuda bir fikrin var mı? Sonuçta süt ve biz üretiyoruz. Ve şu ana kadar eşi benzeri yapılamamış bir besin.

Her canlı bebekken annesinin sütünü içer, içmelidir. O bebeğin annesi onun ihtiyaçlarına uygun sütü zaten üretir. Türler karışacak olsa, yani bir bebek inek sütü içecek olsa, kendi annesinin sütü gibi olmaz. Daha az yararlı ve daha çok zararlı olur. Ama asıl sorun yetişkinlerde. Sütü sadece bebekken sindirebiliyoruz.

Ece git yat yarın sabah erkenden yeni bir güne başla. Uyuyamıyorsan bile yat yatağına rahatça düşün. Yeniden zayıf olabilmek için yapman gerekenleri.
uyumak istemiyorum çünkü sabah erken kalkarsam annem başımın etini yer konuş konuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…