Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Cuma gelsin de tartılalım. Çok merak ediyorum. Bence herkesin sonuçları birbirinden şahane olacak.
Hadi bakalim insallah

Bende yarin sabahi hafif gecistirrim.
Misafirim var kisir yicem ogleden sonra

Kızlar menüm

Sabah 9,30 bir yumurta,1 dilim peynir,2 dilim ekmek,domates

Öğle tavuk suyu çorba bir tabak,bol salata,bir bardak cola zero (13,00)

Ara meyveli light yoğurt

Akşam 21,00 bir tavuk butu küçük,bir kaşık bulgur,yoğurt bir kasa

Az öncede bir ekşi elme ve iki kırmızı erik

Güzel menü.

Muğla canım :) evet o yüzden mekik squat yapmaya korkuyorum ya

canım 2 hafta sonra okul başlıyor zaten hemde şimdi erken uyanırsam annem çok konuşuyor ondan korkuma uyuyasım yoksa bile geri yatıyom
Hımmm....anlamadım açıkcası annen le sorunlarınız mı var :/
cola...akşam çok geç yemişsin canı. Ya...
Muğla canım :) evet o yüzden mekik squat yapmaya korkuyorum ya

Ahhhh ahhh :) bana kimler kısır yapar kişi :) kızlar nasıl yapılıyor bu :) diyette yesek iyi olur mı :)

Dklaracım zero cola dışında örnek menü

Ahhhh ahhh :) bana kimler kısır yapar kişi :) kızlar nasıl yapılıyor bu :) diyette yesek iyi olur mı :)
Cnm ince bulguru isliyorsun.
Icine domates ve biber salcasi koyup yoguruyorsun.nar eksisi ekliyorsun yogruyorsun.
Bulgur iyice yumusayinca dogranmis yesillikleride ilave ediyorsun(bol yesil sogan,maydonoz,nane)
Ve zeytin yagi koyup harmanliyorsun.
Yaninda domates,salataluk,biber,marul,tere ile.birlikte iyi gidiyor.ohhh birde ,buz gibi ayran..:)

Ilk defami duyuyorsun cnm kisiri.
Cok abarrtmazsak sıkınti olmaz

Aslinda carsamba,persembe yemezsek daha iyi olur.bulgur siskinlik yaptigi icin cuma gunu.tartida oynama yapma ihtimali olabilir.

Herkese mutlu akşamlar diyecektim ki gece yarısı olmuş. Kül kedisine dönmüşüz

Geçmişi okuyabildim bu kez ama tek tek menüleri alıntılayamadım. Öncelikle kalori hesabından başlamak istiyorum aklımda kalanlara. Kaloriye çok takılmayın. Önemli olan sağlıklı beslenmek. Kalorisi az diye sağlıksız yiyeceklerden, kalorisi çok diye de sağlıklı yiyeceklerden de yememek lazım. Mesela bulgur oldukça faydalı ve gerekli bir gıda. Abartılmamak şartıyla tüketilmesi gerekiyor. Tek problemi şişkinlik yapması bu nedenle tartı günlerine yakın zamanlarda tüketmemek lazım.

Spor konusunda Yağmur bir soru sormuş, gerçi Funda cevaplamış ama bende es geçmek istemedim. Eğer sağlıklı yaşamak, fit kalmak istiyorsak hayatımızın her anında spor olmalı. Herşey gibi sporu da abartmamamız lazım. Bunu en iyi Özlem bilir. Hayatımızın kalan kısmında yapabileceğimiz sporları tercih etmeliyiz. Çünkü sporu bıraktığımız zaman hem kilomuzu korumamız zorlaşacak hem de Funda nın dediği gibi kaslarımız yumuşayacak. O nedenle spor yaparken de dikkatli olmamız lazım.

Sağlıklı yaşamakta ki bir diğer şartta düzenli uyku. Mesela şuan benim uyuyor olmam lazım. Bu önemli bir konu. Özellikle Ece senin için yazıyorum uykunu düzene sokman lazım. Annenin çok konuşmasını istemiyorsan kulaklarına pamuk tıka başka bişeyler yap ama erken kalk. Çok geç uyanıyorsun. Bence annen çok uyuduğun içinde sinirleniyor olabilir. Ben olsam sinirlenirdim o yüzden şey ettirdim

Her ne kadar zero da olsa asla ve asla kola içmememiz lazım Dilara' cım

En önemli konuyu atlıyordum az kalsın. Kızlar birbirimizin menüsüne yorum yaparken özellikle kilosu yüksek olanların menülerine yorumlarımızı daha dikkatli yapmalıyız. Çünkü beslenmenin miktarı kiloyla doğru orantılı. Mesela Yağmur Zeynep' in menüsü için akşam ekmeği olmasaydı demiş. Ama menüde akşam bir dilim ekmeğin sakıncası yok çünkü Zeynep' in kilosu şuan hala 90 ın üzerinde. Ben şuan hiç ekmek yemiyorum. Alıştım da ekmek yememeye ama diyete ilk başladığımda günde en az 4 dilim ekmek yiyordum çünkü o zamnlar 80 kilonun üstündeydim. Umarım anlatabilmişimdir aklımdakileri. Şuan için en bariz örnek olarak bunu verdim ama lütfen bunu genelleyin. Birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim.

Patates içinde bir kaç sözüm var gerçi Funda farkında nişastanın, glisemik indeksin ama ben bir kez daha hatırlatayım. Diyet süresince patates, pirinç, bezelye uzak durmamız gereken yiyeceklerden.

Ayyhhh çenem düştü gece gece. Umarım başınız ağrımaz okurken

öyle tabi çeşitli zorlukları var ama gecici olduguna şartlarndırdım kendimi..bide empati yapıyorum eşim yok ve hiç bi evladım beni evine sığdıramıyo çok ağır olurdu gercekten..çok şükür bi zararı yok şimdilik umarım böyle devam eder..

canımm ben karatay diyetine canı gönülden inanmış başarısına bizzat tanık olduktan sonra başka diyet türüne ikna olmayan biriyim..yıllarca diyet spor maceramın son durağı olduguna inanıyorum..her ne kadar tam uygulamayasamda :) iki yumurtada karatay kahvaltısının vazgecilmezidir..ekmegin bütün çeşitleri yerine ceviz tavsiye edilir...ekmeksiz yaptığım bu kahvaltının beni ne kadar uzun süre tok tuttuguna inanamazsın :)
Diyecegim o ki tavsiyen için çok tesekkur etsemde iki yumurta midem bulanmadıgı sürece olur kahvaltımda :)
Cümleten hayırlı geceler kızlar :)

İyi geceler hanıımlar
Bu saat oldu ben hala ayaktayım. Menumu de yazamadın daha, ama kendim notumu aldım yarın paylasıcam insallah. Aksam esimle film izledik , normalde patlanıs mısır yerdik , bu sefer üzüm yedik, o da iyi olmadı aksam aksam ama kötünün iyisi diyelim..

Yoooo :) ilk ke duyar mıyım hiç :) çok seciyorum :) Cumartesi pazardan malzemeleri alıp yapsam mı ki :) asıl tarif için :) bazılarında salça ile soğanı kavurmuş koyuyor...

Bende hiç ekmek kullanmıyorum :) aymen ceviz vs oluyor tamam canım sen bilirsin :)

Yoooo :) ilk ke duyar mıyım hiç :) çok seciyorum :) Cumartesi pazardan malzemeleri alıp yapsam mı ki :) asıl tarif için :) bazılarında salça ile soğanı kavurmuş koyuyor...
yyok cnm.asil tarif benim yazdigim gibi.
icine yesil sogan,maydonoz,nane konuluyor.
Digerleri yaninda.ikram edilir.
Hic birsey pismiyor.bulgur haslanmiyor.
son halinin fotogtafini yollarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…