Sagol Ebrucum gün içinde com girdim ama yeni görüyorum msjini nedense. Dün aksam misafirliteydim gündüz de çok yorgundum gün içinde ara ara girip okudum geçmişi ama pek Yazamadim.Tebrikler Nazmiye' cim gayet güzel bir sonuç. Dün çok fazla yok muydun bana mı öyle geldi?
Tebrik ederim canim. Hep böyle azimle devam edecgine inanıyorum. Başarılarinin devamını dilerimmmTebrik ederim hepimizi.
Yalnız 2. takımla aramızda çok az bir fark var, ipleri sıkı tutmak lazım ki haftaya kaçmasın.
Ben de bireyselde birinci olmuşum. İlk haftadan az da olsa bir gaz verdiğini inkar edemeyeceğim.Ama önemli olan istikrar; düzenli ve yeterli kilo verdikten sonra derece önemli değil bence... :)
-------------
Bir de günlük meseleleri konuşulmuş. Sanırım bu konuda rekor benimdir. Çünkü okuma ve yazmayı öğrendiğimden beri günlük yazıyorum, yani 20 yıldır.Ama annem pek meraklıydı sağolsun, karıştırıp okumasın diye 20 yaşımdayken eski günlüklerimi yırtıp atmıştım maalesef... Kardeşimde gördükçe okurdu, özellikle lisedeyken günlüğüm pek bir hareketliydi, her liseli gibi... Keşke yırtmasaymışım ama olan oldu artık. Sadece günlüklerimden hatıra birkaç sayfa bıraktım (tabi kendimce zararsız bulduklarımı), bir de tabi son yedi yılın günlükleri hala elimde. Artık ne onları ne de bundan sonraki günlükleri ölene kadar imha etmem.
Bugunku menum
09:30
1 kase nesfit+sut
13:00
Avuc ici kadar ekmek arasi beyaz peynir
7 zeytin
1 salatalik,1 aci biber
1 parca karpuz(avuc ici kadar)
17:30
4-5 y.kasigi karisik sebzelerden olan kizartma
Salata
avuc ici kadar ekmek
1 bardak ayran
(annem yapmis)
1 turk kahvesi
1 soda
2,5 L su
Spor
Simdilik yok
dışarı çıkmıştım eve geldim şimdi hazırlanıp tekrar çıkıyorum kınaya gidicem bugün spor yapamadım en azından bol bol oyniyayım bu akşam :)
sabah(10.00)
1 tane orta boy yulaf kepekli krep
yeşil çay
öğle(14.00)
6-7 kaşık taze fasulye
2 kaşık yoğurt
arada 4 kaşık irmik helvası
akşam(19.00)
2 köfte
2 yk bulgur pilavı
2 kaşık közlenmiş patlıcan salatası
1 kase cacık
2-2,5 litre kadar su
Menüm:)
Sabah 10.30
Bir kase şehrine çorbası
Yarım dan da az kase közlenmiş patlıcan :)
12.30
Sıcak süt içine 2yk müsli dövülmüş ceviz ve kuru üzüm
15.30
Menemen
19.30
Bir kase yoğurt içine 3kuru kayısı az kuru üzüm 5kabuklu fındık :)
1tatlı kaşığı dondurma...
Evde bir şey kalmadı kızlar :) yarın pazara gitmem lazım :) dondurmayı çok çok az yedim :) birazda acıktırmasın diye yedim yisek başka şey bulamadım evde :)
Kış geldi :) su içmeyi unuttum bugün birazda uyudum spordan gitmedim hep evdeydim.
1,5lt su oldu anca...
Bugünkü menüm
08:30
Yeşil çay
09:30
1 yumurta
1 dilim peynir
2 dilim ekmek
Domates, yeşil biber
Yarım dilim kavun
14:00
2 dilim pizza
1 bardak ayran
17:30
6 kaşık sulu köfte(bulgurlu, tavuklu)
1 dilim ekmek
2 lt su
Bütün gün temizlik ve ütü yaptım. Sporum bu oldu.
menümü yazayım :) bugün bir kaç şey dışında içim rahaaat
14,30:1 tb kabaklı biber dolması (biber dolması vardı kabağıda rendeleyip pişirdim karıştırdım ikisini) 2 yk yoğurt
16,30:yarım şeftali
20,30:1 kepçe taze fasülye, 1 tb yine kabaklı biber dolması, 1 dl ekmek, 2 yk yoğurt
21,00:4 mor erik ama küçüktü
su içesim olmasına rağmen bugün 0,5 litre bile olmadı.. regl oldum bugün, bu duruma bağlı olan bir durum nedeniyle hep elim geri gitti..
15 dk dans..
Kızlar menüm
Sabah 1 yumurta,1 dilim peynir,1 dilim kepek ekmeği,domates
Ara ceviz bir avuç
Öğle 12,30 kepekli tost,çay
Akşam bir porsiyon balık ızgarada,bol rokalı salata
Bir top dondurma yedim az önce balıktan sonra tatlı yemeden dayanamıyorum
Menum
Sabah 10.00
2 yumurta sarısı
Domates salatalık
Peynir
2 lokma ekmek
1 cay kasıgı bal
Oğlen 14:00
1 ufak tavuk but
1 elmadilim patates (kızartma değil)
1 kase pilav (zeytinyaglı)
Ara
Dondurma
Aksam 18:30
1 tabak kozde patlıcan
Peynir
2.5-3 lt su
1 saat yuzdum
Tebrik ederim canim. Hep böyle azimle devam edecgine inanıyorum. Başarılarinin devamını dilerimmm
hayırdır canım çözümsüz degildir muhakkak sıkma canınıİyi geceler hanımlar, keyifsizim bu gece...
2002 yılında başladıgım bi günlügüm var çok kalın bi defterdi 2008 e kadar full yazdım..tabi o yaşlarda hayaller hayaller :) sonra ara ara girip gercekleşen hayallerimi müjdeliyordum :) defterim hala elimde tek parça halinde :))Tebrik ederim hepimizi.
Yalnız 2. takımla aramızda çok az bir fark var, ipleri sıkı tutmak lazım ki haftaya kaçmasın.
Ben de bireyselde birinci olmuşum. İlk haftadan az da olsa bir gaz verdiğini inkar edemeyeceğim.Ama önemli olan istikrar; düzenli ve yeterli kilo verdikten sonra derece önemli değil bence... :)
-------------
Bir de günlük meseleleri konuşulmuş. Sanırım bu konuda rekor benimdir. Çünkü okuma ve yazmayı öğrendiğimden beri günlük yazıyorum, yani 20 yıldır.Ama annem pek meraklıydı sağolsun, karıştırıp okumasın diye 20 yaşımdayken eski günlüklerimi yırtıp atmıştım maalesef... Kardeşimde gördükçe okurdu, özellikle lisedeyken günlüğüm pek bir hareketliydi, her liseli gibi... Keşke yırtmasaymışım ama olan oldu artık. Sadece günlüklerimden hatıra birkaç sayfa bıraktım (tabi kendimce zararsız bulduklarımı), bir de tabi son yedi yılın günlükleri hala elimde. Artık ne onları ne de bundan sonraki günlükleri ölene kadar imha etmem.
İnşallah olacak ve sen çok iyi bir anne olacaksın canım:)Teşekkür ederim canım :) ağlayacaktım yorumuna neredeyse :) anne sözü çok etkiledi beni :) inşaallah bebeğim olur canım ümitliuim çok eşim şimdi özele gidip muayene olacak bi başlasa tadaviye arkası gelirde....
Dun ki menü m dün klinikte bayilinca diyet baya yalan oldu
Kahvaltı7:30
1yunurtadan omlet
1dilim peynir
5zeytin
2parca kırmızı biber
Dere otu
2dilim çok tahilli ekmek
Öğlen12:45
1kase ezogelin çorba
1porsiyon ekşili köfte
3-4catal eriste
1seftali
Akşam
1porsiyon pirinç pilavı
4-5kasik tavuk
2bardak kola zero
Kolay gelsin canım..1
Kızlar herkese günaydın
Ehliyet sınav görevim var oraya hazırlanıyorum
kahvaltı edip çıkıam
herkese hayırlı günler
Sağol canım sanırım fazla ayakta durmaktan oldu birden gözlerim arardi sonrasını hatırlamıyor m uyandığımda yerdeyim başımda bir sürü insan çok kötüydüCanım bayıldım derken hayırdır gercekten mi çok geçmiş olsun..?
Çok geçmiş olsun canım tansiyonuna falan baktırsaydınSağol canım sanırım fazla ayakta durmaktan oldu birden gözlerim arardi sonrasını hatırlamıyor m uyandığımda yerdeyim başımda bir sürü insan çok kötüydü
Aynı ben :) artık erken saatte yürüyüşe gittiğim için spor sonrası yapıyorum temizliğimi çok tahta oluyor erkenden bitiyor :) bugün sadece ütü var :)Temizlik yapicam makineye çamaşır atcam bulasik offf offff oturdum kaldım çok usengecim ya saat kaç oldu
Canım neden erken yemiyorsun?? Menün güzel :)menümü yazayım :) bugün bir kaç şey dışında içim rahaaat
14,30:1 tb kabaklı biber dolması (biber dolması vardı kabağıda rendeleyip pişirdim karıştırdım ikisini) 2 yk yoğurt
16,30:yarım şeftali
20,30:1 kepçe taze fasülye, 1 tb yine kabaklı biber dolması, 1 dl ekmek, 2 yk yoğurt
21,00:4 mor erik ama küçüktü
su içesim olmasına rağmen bugün 0,5 litre bile olmadı.. regl oldum bugün, bu duruma bağlı olan bir durum nedeniyle hep elim geri gitti..
15 dk dans..
Hımm :) fotoğrafını hatırlıyorumda gerçekten 78falan değil yada daha mı uzunsun?? Bende 19da evlendim :) 2senelikte evliyim :)bu vesile ile ececimede bildirim yapmış olayım :)
Boyum 1.63,4 gibi bişey
Kilom 78,500
Yaş 28..! :)
Çok yaşlıyım be yaa
Gecen marketteki kız canım baksana evli misin sen dedi hee dedim :) ay sana çok özeniyorum bende evlenip evime alış veriş yapmak istiyorum didi :) dedim yaş kaç 18 demez miii duuur dedim yavrum on sene vaktin var evlenirsin. :) meger yaşıtız sanıyomuş :) :) tabi mutlu oluyo insan :)
biri beni mi tarif ediyo :))
Falafel köfte nasıl oluyor :):)Menüm
9:30
3 falafel köfte
1 dilim çavdar ekmeği
13:00
3 mandalina
15:30
Bir tabak makarna
19:00
2/3 paket eti form uzun kraker
2 saat de yürüyüş
Güzel bir menü :):)Kızlar menüm
Sabah 1 yumurta,1 dilim peynir,1 dilim kepek ekmeği,domates
Ara ceviz bir avuç
Öğle 12,30 kepekli tost,çay
Akşam bir porsiyon balık ızgarada,bol rokalı salata
Bir top dondurma yedim az önce balıktan sonra tatlı yemeden dayanamıyorum
1kase pilav çok bence :)Menum
Sabah 10.00
2 yumurta sarısı
Domates salatalık
Peynir
2 lokma ekmek
1 cay kasıgı bal
Oğlen 14:00
1 ufak tavuk but
1 elmadilim patates (kızartma değil)
1 kase pilav (zeytinyaglı)
Ara
Dondurma
Aksam 18:30
1 tabak kozde patlıcan
Peynir
2.5-3 lt su
1 saat yuzdum
Dondurma yiyesim geldiiiii :):)Peki, bu dondurma dediğimiz muhteşem yiyecek yararlı mıdır? En basit haliyle ve sütten yapılan dondurmalar size hem sağlık, hem lezzet verir.
Yaz mevsimi gelince hiç yemeyen bile dondurma yeme isteği içinde oluyor. Artık her mevsim, her yerde bulabildiğimiz dondurma, aynı zamanda sağlıklı tatlıların başında yer alıyor.
Kaliteli protein kaynağıdır.
A vitamini açısından zengindir.
Riboflavin vitamini açısından zengindir.
Kalsiyum ve fosfor minerallerini yüksek oranda içerir.
Az miktarda D vitamini içerir. Birçok tatlıya nazaran kalori içeriği daha düşüktür.
Büyüme ve gelişme çağında protein, kalsiyum ve fosfor kemik ve kas gelişimi açısından elzemdir. Dondurma, içeriği ile bu gereksinmenin karşılanmasında yardımcı olur.
Özellikle süt tüketmeyi sevmeyen çocuklarda süt yerine tüketilmesi günlük besinsel ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olur.
Gebelik döneminde; anne adayının kaliteli protein ve kalsiyum ihtiyacı artar.
Anne bu gereksinmesini karşılayamazsa, bebek annenin depolarını kullanır ve doğum sonrası anne de kemik erimesi gibi sorunlar çıkmasına neden olabilir.
Bu nedenle gebelerin günlük 600 ml (3 bardak) süt ve süt ürünleri tüketmesi gerekir. Bu gereksinmenin bir kısmı dondurma ile karşılanabilir.
Kilo almakta güçlük çeken, çiğneme ve yutma güçlüğü olan yaşlılarda günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanması açısından önemli bir kaynak olarak kullanılabilir.
Kemoterapi alan hastalarda, kimi zaman kemoterapi tedavisinden hemen sonra yanma hissi ve iştahsızlık gözlenebilir.
Buna paralel bulantı ve kusma şikâyetleri baş gösterebilir. Bu tür hastalarda, dondurmanın genellikle kolay tüketildiği ve bulantıya sebep olmadığı gözlenmiştir.
Günlük beslenme programından 1 bardak süt ve 1 dilim ekmek eksilten kişi, diyet yaparken de günde 2 top dondurmayı ara öğün olarak tercih edebilir.
Kan şekeri düzeyi kontrol altına alınmış ve obez olmayan şeker hastaları; diyetisyenlerinin önerisi doğrultusunda haftada 1-2 defa 1 top sade veya meyveli dondurma tüketebilir.
Piyasada bulunan tatlandırıcı ile hazırlanmış şeker içermeyen dondurmalar da, günde 1-2 top ara öğün yerine tercih edilebilir.
Gerçek sütten yapılmış dondurmalar tercih edilmelidir. Süt kreması veya kaymaktan yapılan dondurmalar, daha nadir tercih edilmelidir.
Dondurma; süt ürünü olduğundan ötürü uygun koşullarda saklanmadığında zehirlenme riski yaratabilir. Bu nedenle; soğuk ve karanlık ortamda saklanmalıdır.Erimiş, eridikten sonra yeniden donmuş dondurmalar kesinlikle tüketilmemelidir. Paket dondurmalarda, üretim izni ve son kullanma tarihi kontrol edilmeden tüketilmemelidir.
Alıntıdır..
kızlar asıl aradığımı bulamadım ama kırmızıyla yazdığım maddeyi içerdiğinden yeterli buldum.. krema ve kaymak diyet için çokta uygun olmuyor çünkü..
İnşaallah kolay olur canım :) ağlamaz kızımız :) annesine düşkün mü :)Teşekür ederim yağmurcum
Bitirdik allaha şükür okul alışverişini pazartesini bekliyoruz sabırsızlıkla
Haykırdım canım neden keyfin yok?İyi geceler hanımlar, keyifsizim bu gece...
Dun ki menü m dün klinikte bayilinca diyet baya yalan oldu
Kahvaltı7:30
1yunurtadan omlet
1dilim peynir
5zeytin
2parca kırmızı biber
Dere otu
2dilim çok tahilli ekmek
Öğlen12:45
1kase ezogelin çorba
1porsiyon ekşili köfte
3-4catal eriste
1seftali
Akşam
1porsiyon pirinç pilavı
4-5kasik tavuk
2bardak kola zero
Al bende de o kadar... Havalardan olsa gerek ya...Usene usene basladigim 35dk.lik k.bandindaki yuruyuyusum bitmistir.10 dk.da k.bisikletinde pedal cevirim.:)
Cok useniyorum bu ara spor yapmaya.
Geçmiş olsun canımSağol canım sanırım fazla ayakta durmaktan oldu birden gözlerim arardi sonrasını hatırlamıyor m uyandığımda yerdeyim başımda bir sürü insan çok kötüydü
Falafel köfte nasıl oluyor :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?