Eline sağlık Püsküütcüm, çok güzel görünüyor.
Pasta diyet ama, değil mi?
Havvacım çok geçmiş olsun canım.
Canım haşlıyorsun nohutu, sonra da blender mıdır mikser midir ne halttır, onda parçalıyorsun.
Malzemesi bildiğiniz köfte ile aynı. Soğan, sarımsak, maydanoz, kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz... Sadece ekmek yerine un konuluyor, en azından benim uyguladığım tarifte un konuluyor.Tabi un olduğu için kabartma tozu da koyuyorsun. Sonra bu nohut ile un ve baharatı karıştırıp yoğuruyorsun. Yağda kızarttığın zaman baharatları da tutturursan bildiğin köfte gibi oluyor. :) Nohut köftesiyle kıyma köftesinin neredeyse aynı olduğuna ikna edemediğim iki kişi çıktı sadece bugüne kadar. Bunlardan biri de bildiğin et obur biriydi.
Gün falan yapıyorsanız onlar için de iyi bir tercih bence, güzel bir atıştırmalık oluyor. Yağsız kızartırsan daha farklı olur tabi, o zaman daha nohut nohut oluyor ve daha çabuk tıkıyor. Yağda kızardığında daha lezzetli oluyor. 1 yemek kaşığı yağ ile 4-5 köfteyi kızartabilirsin tavada.
geçmiş olsun Havvacım. cok dikkat et kendine. açlıktan falan değildir demi. ben oruçluyken sahur yapmadıgım bigün bayılmıştım çünkü. hem sıcak hem aclık.
Valla ben de ilk defa bugün step çekerken pili bitirdim.Önceden bir saatin peşine hala enerjim olurdu, bugün nedense 30 dk'dan sonra başladım "bitsin, bitsin" demeye... Bence nazar değiyor takımımıza, aman dikkat.
Kızlar albümüm düğün fotoğraflarımı ekledim bi iki tane :) pişman olup heran kaldırabilirim
2
Geçmiş olsun tansiyon herhalde
Dikkat et kendine
Ben de baş dönmesi var bu ara
Sürekli bir baş ağrısı halsizlik var gayet güzel besleniyorum aslında ama şdker pek tüketmiyorum acaba ondan mı diyorum
teşekür ederim canımbenim çok da acelem yok yarışmaktan ziyade kilo vermek daha önemli :) yer açılırsa kaçırmam ama..:) canım dolmalar dediğini şöyle anlatayım: 1 adet kabağı haşladım ve suyunu çektirmeden evde bulunun 1 orta 2 küçük dlmayı içine kattım, 1 tabak annem yedi, gerisini de dün 2 bugün 1 öğün olarak ben yedimsu ve geç uyanıp geç yeme konusunda haklısıın :)
babama vericem tabağın geri kalanını eheheh :) o yesin çok sever yemeyi..
akşam okuduğumda nasıl üzüldüğümü anlatamam giden günlüklerine.. Bende annemin şiirlerimi bulup okuduğundan şüpheleniyoruuum bakalım sesini ne zaman çıkaracak
canım yediklerim kısmını düşünürsek ve öncekilerle kıyaslarsak gerçektende güzel ve bunu reglim dolayısıyla kendimi çook hasta hissetmeme borçluyum.. çok yiyesim vardı ama bi yandan da yoktu öyle bişey
geçmiş olsuuun
canım yeme konusu tatil dolayısıyla hepten ipin ucu kaçmış durumda ama haftaya daha iyi durumda olacak, dondurma yiyesin gelmesiiin :)
canım gel de konuşak yaa niye canın sıkkın
pc de ki gb en altta oluyor canımKızlar telefondan alıntı yapamadım nedense
tebrik ederim canım:)
teşekkür ederim kızlar sanırım fazla ayakta kalmak fazla kana maruz kalmak ve ameliyatta uzadıkça uzayınca hatlar koptu
hazırlayın sopaları bir çatalla kalmadı bu akşam ki doğumgünüaslında yazmayıp telafi edince gelecektim takıma ama dayanamadım mesaj atmamaya.. Ama bayağı zorladım kendimi onca ısrarın hiçbirine dayanmamış olsaydım herkes gibi 2,5 servis tabağı bitirmiş olmam gerekecekti. Ama tabi suçluyum genele göre az yemiş olsam da olması gerekenin üstünde bir eylem oldu.
19
Menüm :)
Sabah 07.00-09.00
Spor+pazar alışverişi :)
10.00
Şehrine çorbası 1kase
1salatalık 1domates
20gr kadar keçi peyniri :)
8yeşil zeytin
Arada 2yk dondurma
13.00
Kabak salatası gibi bir şey baharlı soğanlı peynirli :)
Arada
1salatalık 1ince uzun dilim kavun
18.30
Tavuk haşlaması üzerine yoğurt ve baharat
Öğleden kalan kabak
1kase tavuk suyu içine 2yk mantı öyle çorba gibi oldu oda :)
1dilim kavun :)
Kalori:) 777
:)
2lt su :)
Tıka basa tokum :)
Bugunku menum
07:30
1 kase bademli nesfit+sut
09:30
2 tane kucuk hurma
13:15 gibi
2yk taze fasulye
1 yk dunku karisik kizartmadan
1 bardak ayran
Avuc ici kadar ekmek
19:00
6 yk bulgur
6 yk taze fasulye
Salata-1 kücük kuru sogan
2 kahve
1 soda
3 L su
Spor 07:45
35 dk k.bandinda yuruyus
10 dk k.bisikleti
Bugün kurs yoktu haliyle gec kalkıp kahvaltı hazırlamaya üşendim :)
11:00 5 bulgurlu sarma
5 yesil zeytin
15:00 tb arası yagsız sebzeli tost
16:00 Şekersiz türk kahvesi
19:00 7 yk yesil fasulye
2 yk acılı domates sos (ev yapımı)
1 tabak yogurtlu havuç salatası
10 dilim civarı acı biber tursusu
2 dilim tb
Bu akşam doymak bilmedim nedense
3 lt su...
Kızlar menüm
Sabah kahvaltı yapamadım hastane işlerim vardı
Öğle diyim 11,30 haşlanmış sosis ,2 dilim ekmek,peynir,domates
Ara ceviz ve bir dilim karpuz
Akşam 20,00 bir kase şehriye çorbası,bol salata,ayran
Menüm
Sabah
2 falafel köfte
1 dilim ekmek
Ara
2 mandalina
Öğle
1 tabak ezogelin gibi bir çorba
Yarım kır pidesi (Haftasonuyken bizimkiler evdeydi, onlara katılmak adına yedim, her zaman bir arada yiyemiyoruz)
Akşam
Yarım simit (evde değildim, malum...)
Eve gelince
1 tabak ezogelin gibi bir çorba (O kadar beyaz undan sonra akşam acıkmayayım diye...)
1 saat de step çektim
akşam yemeği biraz geç olmuş sanki ama onun dışında menün güzel bence:)15
6 eylül menüm
Sabah : 8.30
1 kk peynir
5 zeytin
Domates salarslık
2 dilim tb ekmeği
Öğle :13.30
1 kk peynir
4-5 yemek kaşığı biber kavurması
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek tb
Ara 16.00
Sekersiz türk kahvesk
Ara 17.30
1 şeftali
Akşam 1o.30
1 kase yayla çorbası
2 yemek kaşıģı haşlama kırmızı et
1 kase yoğurt
bol salata
1 dilim tb ekmeği
ara 21.00
çok azicık karpuz
2 litre su
BU ARADA 6 EYLÜL MESAJ SAYİM :15
6.9 Cumartesi menüm
09:00
1 yumurta
2 dilim tb ekmeği
2 dilim peynir
Domates salatalık
13:15
1 filim tb ekmeği
6 YK sulu köfte (bulgurlu+tavuklu)
17:00
6 YK tas kebabı
1 dikim ekmek
Yarım kepçe çorba
günaydın canım:) iyi yolculuklarGünaydın kızlar. Ben coktannnn uyandım yollara düştüm. Köye gidiyoruz. Bu arada dünkü mesaj sayım 9
C
Çok iyi dayaniyorsunuz canim ya Allah yardimcin olsun. Gecmis olsun tekrar
bende seni izlemeye aldım şimdi görebilirsin kanımca :)
bende seni izlemeye alayım da görünmüyomuş yine...ayy fundaaa diyet pasta yapsalar ya böyle kalorisi olmasa su gibi yada domates kadar az falan olsa
teşekkür ederim canım
copy paste denicem mutlaka :)
acıkmamıştım canım sadece bi tuhaf oldum ama bir gün öncesinde de şekerim düşöüştü hemşire yetişmişti hemen sanırım acıkmışta olabilirim :s
mevsim değişiminden hep halsizlik keyifsizlik yorgunluk adaptasyon sorunu
bende göremedim ve izlemeye aldım belki öyle görebilirim ama sanırım seninde beni izlemn lazım canım
bi önceki gün şekerim düşmüştü sabahta kahvaltımı artıtdım ama olacağı varmış olduhalsizlik bende de var bu ara
teşekür ederim canım
pc de ki gb en altta oluyor canım
canım kaldırmadım da neden görünmüyo anlamadım ben diye bi albümüm vardı ona ekledim ve takip ettiklerim görsün dedim nerde yanlışlık var bilemedim..Eda ben de bakacaktım ama...kaldırdın mı fotoları...
gönülcüm dün sen var mıydın yav ben niye az gördüm sanıyorum kiGünaydın Canlar. Dünkü mesaj sayım 14.
Havvacigim tekrardan gecmis olsun.günaydın 13. takımın hatunları:)
kızlar dün bütün arkadaşlarım bana geldi malum bayılma olayından dolayı o yüzden dün nerdeyse hiç uğraymadım herkes uyuyorken bi uğrayaym dedim de takımda da pek kimseler yok sanırım
gönülcüm dün sen var mıydın yav ben niye az gördüm sanıyorum ki
telefondan bende beğeni ve cevap yapamıyorum çok sinir bozucu.. neyseki şu son paragrafı olabildiğince iyi atlatmışsın canım :)Selam hanımla
Dünden beri telefonumdan oturum açamıyorum, neden oldugunu anlamıyorum deliricem! Şimdi ipadden yazıyorum ama telefonumdan acamazsam cok kötü olur, cunku hep ordan giriyorum.. Neyseki girip yazılanları okuyabiliyorum telefondan, ama kendim yazamıyorum
Neyse..
Dünkü menumu yazayım
Sabah 7:20-8:50 arası spor
45 dk--> 5 km--> 520 küsür kalori (fotografını cekmiştim ama telefondan giremeyince koyamadım, birazdan halledip koyarım resmi)
10:30
Şekersiz neskafe
12:45
3-4 dilim karpuz
Peynir
Aksam 19:30
1 tabak pilav
2 ufak but (haslama)
21:30
1 avuc fıstık
3 lt su
Gun içinde hiç keyfim yoktu, karı koca halleri işte, kocama küstüm canım hiç birsey yapmak istemedi, kahvaltı hakeza.. Ama aksama dogru cok midem bulandı.. Neyse sonra barıstık, bu sefer hadi dedi gidelim kaymaklı kadayıf yiyelim dedi:)) zihnimi bulandırma öyle kötü seylerle dedim:) daha hafif bi tatlı yersin hadi gidelim dedi, yok yok dedim.. Sonra sinemaya gitmeye karar verdik, kızımı anneannesine bırakıp gittik.. Önceden hep cips alırdık bu sefer ben 1 lt su aldım sadece. Ama esim dayanamayıp fıstık aldı bi paket.. Yanımda yedi durdu kokusu geldi filan. Ama filmin ikinci yarısından sonra ben de dayanamayıp aldım biraz, bir avuc kadar yedikten sonra al öbür tarafa koy dedim, insan yiyiyor olunca yaa.. Nyse işte öyle. Dünden beri gelemeyince gevezeliğim tuttu:)
benimde en son %28 çıktıKızlar dün spor salonunda spor hocasıyla konustum, yağ ölçümümü yaptı, %31 yağ varmış , iiiiğğğggghhhhh
Artık dönüşü yok, bitmeden bırakmak yok, şu yağ oranını azaltmak zorundayım. İğrreeennnççç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?