Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Künefe en sevdiğim tatlılardan. Hatta şuan buzlukta var bir kaç paket. Tabii ki Özlemlerin oradaki kadar güzel olmuyor ama hiç yoktan iyidir. Diyet bitince özellikle isteyeceğim senden Özlem benim yerime de ye diye ama diyetteyken artık tadına bile bakma. Zaten yıllardır yiyorsun. Bir süre yemesen eksilen bir sürü şey olur.

Edacım güzelim, ben tartılmadım bile. regli haftam bu hafta. bizde önümüzeki hafta toparlayalım kendimizi. güzel bildirimlerle gerdi dönüş yapalım.

Sana rakip bulabilmem için canım kilonu yazman gerekiyor. Yaklaşık kaç kiloydun? Hatta tartılıp yaz lüften eşleştirmeleri ona göre yapayım. Başlayalım biran önce.

Bende cok istiyorum cnm şoyle kocamaaaaann bir dilim yemeyi amaa kilolar gitmeden yemek yook!!!
En son yaptiklarinda yememistim,onlarca insan yerken insanin kendini tutabilmesi cok guzel bir duydu.
Dun 2 lokma yiyip biraktim:)
70 olunca gidip disarda yicem diyordum.en iyisi hedefime ulastigimda yiyim.:) dimi Ebruu 60 olunca..
Insallahh

Aynen canım en güzeli hedefe ulaştıktan sonra yemek. Bende waffle yemeyi düşünüyorum en büyüğünden dondurmalı. Ama 58 olunca. Böyle taş gibi hatunlar olcaz inşallah.

Mangalda k

Mangalda künefe nasıl oluyor yagmur? Ayy cok severim:)
Eminönü de var canım :) çok şahane yapıyor :) ama malesef ben bizim burada bi tatlıcı var oradan yerm :)
Kaptan bana dedin galiba ben yağmur :) bu şekilde tamamen şekeri tatlıyı çıkarırsam diyeti bıraktığımda hiç boğazımı tutamam vücudumda dağıtır ve daha hızlı kilo almaz mıyım??? Hiç bir zaman mı yemeyeceğim patatesi pilavı vs...onlarada ihtiyacımız var hergün olmasa bile 2haftada bir kızartmanın sakıncası yoktur bence...
Ödül de zaten 6kilo vermiş olacağım :) künefe yediğim gün öğün olarak yerim ara olarak değil :) o şekilde düşündüm ama tamamen vücudumu küstüremem herşeyde...
Dün Menemen'e bi lokma ekmek bandımda yani o ekmek nasıl kötü geldiiiii tadını unutmuşum o maya o alt kalın yeriıııyyy....
Bu sağlıksız :)
Ama olsa ekşi mayalı bi köy ekmeğiii:) harika olurdu diyeti bırakında bunuda yiyeceğim :)
Mesajlarımı sayamadım hiç şimdi bi bakayım :)

Cuma mesaj sayı 22...
Profilden saydım yanlış olabilir emin değilim

Aynen canım en güzeli hedefe ulaştıktan sonra yemek. Bende waffle yemeyi düşünüyorum en büyüğünden dondurmalı. Ama 58 olunca. Böyle taş gibi hatunlar olcaz inşallah.

Ondan hic yemedim daha tadini bilmiyorum yani.:)
--
Şunu farkettim artik yemek ,pasta, tatli v.b diyince eskisi gibi gozlerim donmuyor
Nefsimizi terbiye ediyoruz ayni zamanda.
Gecenlerde gece 2de durum doner siparis ettiler okadar ac olmama ragmen yemedim sadece ayran ictim.
O an iskence gibi sanki ama sonrasinda buyük bir mutluluk.

2
Kızlar şimdi okuldan geldim
Kızımda başladı bu gün
Evde heyecan hat safhada

Hayırlısı olsun Zeynep çim. yolunuz cok uzun Allah yardımcınız olsun :)

Sana rakip bulabilmem için canım kilonu yazman gerekiyor. Yaklaşık kaç kiloydun? Hatta tartılıp yaz lüften eşleştirmeleri ona göre yapayım. Başlayalım biran önce.

bende dört gözle bekliyorum eşleştirmeleri kaptan

Künefeler Wafflar... oooo kızlar ikisine de bayılırım ben ya. dün akşam fuarda tepsi tepsi künefe yapıyolardı. baktım baktım geçtim. başımı nereye döndüysem yöresel bi yemek vardı ya. Nefs-i terbiye oldu bana

Diyet yapmayı başarmak zaten başlı başına bir ödül. Hele ki istediğiniz kiloya inmişseniz bundan büyük ödül olamaz ancak bizim bahsettiğimiz ödül diyetin içerisinde. Halk arasında şöyle bir inanış var, diyet yaparken haftada bir ya da kişinin belirlediği zaman dilimleri içerisinde kendisini ödüllendirebilir. İstediğiniz yiyebilme ve istediği kadar yiyebilme olarak adlandırılan bu ödül diyeti bozmaz inanışı ne kadar doğru? Bu inanışta bir doğruluk payı var fakat uzmanların uygun gördüğü zaman dilimi 15 günde bir. Ayrıca bu ödüllendirme zamanlarında abartmamak kaydı ile istediğinizi yiyebilirsiniz. Örneğin 15 günde bir tatlı ya da hamur işi gibi normalde diyet menüsünde olmayan yiyeceklerden küçük porsiyonları tüketmek diyete zarar vermez. Siz yinede en masum tatlıları ve en hafif hamur işlerini tercih edin ve abartıya kaçmayın.

Diyet Yaparken Kendinizi Nasıl ödüllendirmelisiniz?

Diyet yaparken ara sıra kişinin kendisini ödüllendirmesi sanılanın aksine faydalıdır. Bunun nedeni metabolizmanın şaşırması. Metabolizma belirli bir düzen içersinde çalışır. Her gün alınan besinlerin gerekli olan kadarını alan ve gerisini sindirim sistemine yollayan vücut zekâsı, normalden farklı bir beslenme ile karşılaştığında alınan besinin tüm kalorisini depo etmeyecektir. Bu da doğru zamanda doğru ödülün diyeti bozmaması anlamına geliyor. Diyet yaparken kendinize vereceğiniz ödüller hem morali yükseltir hem de aklınızı kurcalayan ve sürekli yemek istediğiniz besinleri kontrollü olarak yeme fırsatı verir. Bu sürecin en önemli yanı ödülü hak etmek…

keşke bizdeki fazlalıkları etrafımızdakilere dagıtabilsek. Ne güzel olurdu. onlar kilo alma derdinde biz de verme derdindeyiz. neyse ki bizim işimiz daha kolay onlara göre :)

patates püresi biraz fazla olmuş canım gazoz dısında güzel bi menü olmuş afiyet olsun.

Gunaydın millet
Bugun ders secimleriniz başladı, stresliyim..
Bir de kızım geliyor antalyadan, çok özledim

Gözün aydın Tubacım

Kahvaltımı yaptım, hiç ekmek yemediğim halde tıka basa doyuyorum, arkadaslar ekmek yerine cevizi siddetle tavsiye ediyorum, tat olarak da cok guzel oluyor:)

Aynen ya alışınca ekmek aklının ucundan bile gelmiyor. yumurta da cok doyurucu oluyor.

Günaydın kızlar. Bademden peynir yapmaya çalışıyorum, şans dileyin bana... :)

sonucunu merakla bekliyorum Funda. Değişik bişeymiş

aklında bi sorun problem falan mı var canım. ,işsizlik dönemimde bende pek saglıklı uyuyamıyordum. hep bi huzursuzluk vardı içimde. çok şükür şu aralar iyiyim

eskiden olsa sadece yemek düşünürdüm. tabagıma koydugumun arkasında da gözüm kalırdı. zamanla alışıyor insan gercekten. gözü doyurmayı ögrenmek de çok önemli ya

Bende ödül olarak yemek koymadan yana değilim ya. yani şöyle yememenin ödülü yemek olmamalı. mesela şu kiloya inince istediğim o çantayı alacagım. yada şuraya seyehate gideceğim gibi şeyler. diyetisyenlerin kilo verdikçe ödül koydukları da bir gercek tabi. 2 haftada bir falan yapıyolar. tabi dediği gibi ödülü haketmek lazım.

Akıl fikir yemekte olunca :):) başka ödül istemiyor insan :) 65olunca yani 6kilo vermiş olunca yemeyi düşünüyorum :) o zamanda haketmiş olacağım inşaallah :)

4
Canım acaba kafana bir şeyler mi takıyorsun ki ben genelde o zamanlar uyuyamam

5

benimde yeğenim başlıyor bugün..hayırlı olsun canım inşallah.

dilaracım saolasın tatlım
rabbim hepimizin evlatlarına başarılı terbiyeli eglesin

Sigara içiyor musun?

Hayırlı uğurlu olsun canım umarım çok mutlu olur kızın okulda.

inşallah canım
ilk günü çok mutluydu her günü bu günkü gibi olur inşallah

ayyy o wafffle beni de bitiriyor ebru bende hedef kiloma ulaşayım gözümu waffle cıda açıcam

Saolasın canım

Aynen, ben de aynı düşünüyorum. Yeneği ödül olarak görmekten vazgeçmediğimiz sürece kiloları versek bile geri alma ihtimalimiz çok yüksek...

------

Eşleştirmeleri herkes gibi ben de merakla bekliyorum. Ebru'nun en kısa zamanda vakit bulup bu işi aradan çıkarmasını diliyorum. :)

Patates her zaman sağlıksız canım bence. Çok fazla nişasta içeriyor. Diyette hiç tüketmemek lazım. Diyet bittikten sonra arada bir olmak şartıyla çok az miktarda tüketilebilir. Pirinçte aynı şekilde. Bunların vücuda çok bir yararı yok. Pirincin yerine bulgur yemek daha faydalı. Karatay diyetine birazcık göz atarsan eğer daha detaylı anlarsın. Mümkün olduğunca işlem görmüş gıdalardan uzak durmak hem sağlık hemde diyet için önemli. Diyet işi bittikten sonra zaten istediğin kadar yersin ama yine de dengelemen lazım. Kendini bırakıp yediğin takdirde yine kilo alırsın. Yani diyeti sadece bir sürelik olarak düşünme. Ben boşuna söylemiyorum sürekli sağlıklı beslenmeyi öğrenmemiz lazım diye. Amaç bu işte. Şuan kilolu olmamızın sebebi sağlıklız beslenmemiz zaten. Ödül meselesine diğer mesajda değineceğim.

Tebrik ediyorum seni. Hedefe ulaştığın zaman kendinle gurur duyacaksın ve yıllarca kilolu olduğun için sinirleneceksin kendi kendine. Ben şuan o durumdayım. Eski halim o kadar çirkin geliyor ki bana kızıp duruyorum şimdiye kadar neden kilo vermemişim diye.

Ödül olması gereken bişey ama şuan olmaması daha mantıklı. Henüz bir lokma yiyip durabilecek kapasitede değiliz. Ayrıca vücut bir süre sonra duraklamaya başladığında şaşırtmak için yenebiliyor. Senin verilecek kilon çok az. Şuan kendine ödül vermeye kalkarsan diyet süren uzayacak buda bir süre sonra senin sıkılmana neden olacak. Motivasyonun düşecek. Zaten arada kaçamak yaparak kendine ödül veriyorsun. Mesela gazoz. Neden gazoz içme gereği duydun? Dün akşam yemeğinde köfte vardı. Eşim kola içti ben kendime ayran yaptım. Hem yanında bişeyler içtim yemeğin hem de sağlıklı beslendim. Normal hayatımızda da kola ve gazoz içmememiz gerekli. İçtiğimiz için şuan kilo vermeye çalışıyoruz. Diyet yapıyorsak birazcık nesfimize sahip çıkmamız lazım.

Ebru gelmiş, ebru eslestirmeleri ne zaman yapıcaksın? Merak ettim rakiplerimi, bu hafta da bomba gibi geliyorum ona göre:)
Eşleştirmeler tamam canım da Gönül ün kilosu eksik. Onu bekliyorum. O da girmek istemişti ama şimdi ortalarda gözükmüyor.

Vakit buldum canım buldum da Gönül yok ortalarda. O zaman ben bu şekilde eşleştirmeleri yapayım. Gönül gelince onu da ekleriz.

6
dediğine katılıyorum ebrucum
Sağlıkli beslenmeyi ögrenmediğimiz sürece alıp veririz bu düzen böyle gider
eşleştirmeler konusunda ben de heyecanla bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…