Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Havva, bana da aynı şeyi spor hocası da diyetisyen de söylemişti. Aç karnına kesinlikle spor yapma, spordan önce 1 bardak yağsız süt iç diye. Ben light ürünler kullanmıyorum gerçi. Sporu sabah saatlerinde yapacaksam yarım bardak süt içiyorum.

Muz kabız yaptığı için uzak duruyorum.

benim haftada 6 saat uyumadığım zamanlar var nasıl alışırsan öyle gider

ligt ürünlerde kafa karıştırıcı hep mesele light süt peynir yoğurt nerdeyse yediğimiz herşeyin light olanı var onları tüketmemek mi gerekiyor ?
sabah spor yapmam imkansız benim öğleden sonra yapabiliyorum anca

Evet canım :) ben evdeydim mesela ben bile alışamıyorum ki çok zorlamam lazim kendimi... Ama bi alışsak ne kadar güzel olur :)

Havvacım ben step çekiyorum, eliptik bisiklete biniyorum, dambıllarla ağırlık egzersizleri yapıyorum, esnemek için de twister... Belini inceltmek isteyenlere özellikle tavsiye ederim. Benim hiç olmayan belimi ortaya çıkartan twister'dır.

72 olduğum zaman Jillian 30 day shred yapacağım, bir aralar yapıyordum, insanın canına okuyor. Şimdi kilo aldım diye yapamıyorum, sakatlanmaktan korkuyorum.

60'lara düştüğüm zaman da tekrar pilatese başlayacağım, bir başladım mı da ömür boyu yapacağım pilatesi... Çok rahatlatıcı...

Jillian mukemmel,cok yoruyor,terletiyor.:) gecen yil cok yaptim abartarak hemde .gunde 4 defa yaptigim bile olurdu.tabi +yuruyus:)
Cnm bende stepper+twist var hem bacaklar yulari asagi olurken belinde saga sola donuyor birde kol icin lastigi var.
Leg master diye bir alet var.bacak ac kapa yapmak icin.
K.bisikleti,ab rocet mekik aleti ve kosu bandi.:)
2 kg.luk dambil.
Sence hepsini yapsam nasil olur?:)

eliptik kalçayı genişletiyormuş dikkat et:) göbek için bi tavsiyen var mı?
jilian mahvediyor ya bi kaç kez denedim de kan ter içinde bırakıyor

abooo onların hepsini napıon ki:s

Twistr aleti ben de var ama benim göğsümü müthiş bi acı kaplıyor onu yapında döndüremiyorum kendimi...size böyle olmuyor mu?

Es
abooo onların hepsini napıon ki:s
Esim sagolsun ozel gunlerde aliyordu:)
Legmaster,stepper,bisiklet 3u birdi.internetten almistik.
Bir sure kullandim sonra sus kaldi.
Enson kosu bandi alindi.
Dahada bisey almaz bana
Haketmiyorum zaten.en azindan azda olsa duzenli kullansaydim bu.hale gelmezdim zaten.

Bu jillian nasıl?? 3level varmış..yani 3program var ilk programı ilk on gün mü izleyip yapacağım kızlar??

Spor salonu gibi evin :) şuam dada kullanmıyor musun canım onları

İki tane kardiyo aletinin olması çok iyi... Ben de anca bir tane olduğu için bir yandan step çekiyorum.

Leg master'a internetten baktım, hareketi yapmadığım için ne derece işe yarar bilemiyorum ama hiç yoktan iyidir tabii... :)
Mekiği alet olsa da olmasa da çekersin, mekik iyidir.

Hepsini yapsan şahane olur tabi...
Ama sırtını ve kollarını da çalıştırmalısın. Bunlar için de dambılı kullanırsın.

eliptik kalçayı genişletiyormuş dikkat et:) göbek için bi tavsiyen var mı?
jilian mahvediyor ya bi kaç kez denedim de kan ter içinde bırakıyor

Genişlesin, genişlesin, iyi olur. Çok kıvrımlı bir vücudum yok, muz tipiyim, o yüzden biraz kalça fena gitmez. :) Zaten pilatese başlayınca dışarı doğru kaslanıyor, yuvarlak oluyor, az da enine giderse mis gibi olur.

Göbek dediğin bayağı bildiğin göbek mi, yani alt karın mı? Yoksa erkek tipi davul göbek mi?
Bir de bölgesel zayıflama diye bir şey yok aslında... Herkes farklı dağılımlarla yağ depoluyor ama verdi mi her yerinden eşit veriyor aslında... Yani önemli olan yağ kaybetmek. Ama karnını sıkılaştırmak için mekik çekebilirsin. Tam mekik değil ama, tam mekik çekmeyin, yarım mekik aslında daha etkili. Benim bir zamanlar yaptığım gibi komple yatıp kalkmayın kazık gibi. Çok efor harcatır ama pek işe yaramaz. Şu meşhur bacak indir-kaldır hareketini yapabilirsin, hani yere değecek gibidir ama değdirmezsin, karnın çatlıyormuş gibi hissettirir... Bir sürü hareket var aslında aletsiz yapılabilecek ama burdan anlatmak zor olur. Çoğu pilateste var aslında...
Bir de alt karın maalesef en zor gelişen kaslardandır. Benim de en kassız yerimdir. Sabır gerektiriyor.

Twistr aleti ben de var ama benim göğsümü müthiş bi acı kaplıyor onu yapında döndüremiyorum kendimi...size böyle olmuyor mu?

İlk kullanmaya başladığım zamanlarda üst karnımda acı olurdu. Göğsü nasıl etkileyebilir düşünemiyorum açıkcası...

Kız ne ideal kocan varmış. Maşallah ne gerekiyorsa almış. Kıymetini bilip aletleri kullanki ilerde de almaya devam etsin.

Peynirimin kokular gelmeye başladı fırından... :) Gerçekten peynir gibi kokuyor. Bir tutarsa harika olur, kahvaltıya bir çeşit eklenmiş olur. Eskiden çok severdim peyniri ama artık yiyemiyorum. İnek inek kokuyor burnuma...

Böyle göğüs kafesim sıkışıyor gibi oluyor nefes alamıyorum ben deyaomadım bir daha kaldırdım aleti de...o alt göbek için bacak kaldırıp indirmeyi ben de yapıyorum arada güzel oluyor :)

Keçi peyniri ye madem :):) o çok güzel :)

Cnm tam yerine degindin.
Sirtimin diger bolgelerime gore daha iri oldugunu dusunuyorum.
Daha genis omuz ve sirt.!!
Napabilirim kucultmek icin?

Bu jillian nasıl?? 3level varmış..yani 3program var ilk programı ilk on gün mü izleyip yapacağım kızlar??

İlk 10 günü level 1
İkinci on günü level 2
son on günü de level 3 yapılacak
Her gün yapılacak, ara vermek yok. :)

Keçi peyniri ye madem :):) o çok güzel :)

Kız ikisi de süt. İnek ya da keçi hiçbir hayvanın sütünü tüketmiyorum. O da kokar burnuma. :) Ama bir sürü peynir tarifi denemeye başlayacağım. Güzellerini buldukça size de yazarım, isterseniz denersiniz. :)

Cnm tam yerine degindin.
Sirtimin diger bolgelerime gore daha iri oldugunu dusunuyorum.
Daha genis omuz ve sirt.!!
Napabilirim kucultmek icin?

Özlemcim eğer kemikten dolayı genişsen yapabileceğin hiçbir şey yok maalesef. Ben de aynı durumdayım, baba tarafım sülalecek öyle... Omuz, sırt ve göğüs bölgemiz çok kemikli, tabiri yerindeyse hayvan gibi kemikli... Babam 180 boyunda ve 70 kilo olmasına rağmen sırf kemikleri geniş gösteriyor diye doktorlar "kilo vermen lazım" diyor, adam isyan ediyor, her tarafı sayılıyor çünkü...

Kemikten dolayı olup olmadığını yanlarına dokunarak anlayabilirsin. Eline yağ geliyor mu, yoksa sırf kemik mi geliyor? Benim yanlarımda hiç yağ yok. Dokunuyorsun, bildiğin kemik, yani hiç incelme şansı yok. Tek çaren kalçayı genişletmek. O da nasıl yapılır bilmiyorum ama bak eliptik genişletiyormuş. Kaldırıp etlendirmesi kolay da genişletmek biraz zor olabilir.

Bir bak bakalım kemikten mi genişsin, yoksa yağdan mı? Yağdansa birkaç hareket buluruz.

Hıımmm :) yok yapmayacağım onu ya çok acımıyormuş bi de kas yapıyor diyorlar ben o kadar kas istemem ki bacaklardada çok fark yok hep göbek gitmiş ne bileyim yapası. Gelmedi :)
Nasıl peynirin fırından çıkmadı mı daha :) deneriz bakalım güzel olursa :) sütlü tatlı falan da mı yemiyorsun ?poğaca kek??

30 günde bodyciler gibi olmazsın. :) Biraz fitleşirsin sadece... Bölgesel zayıflama yoktur, dediğim gibi... Göbekten eritenler elma vücutlardır. Ama istemezsen yapma. :)

Peynir çıktı fırından, şimdilik tadı normalden daha ekşi geldi. Ama sağuduktan sonra yiyin demişler, sıcaklığını iyice atsın da dolaba koyacağım. Tam sonuç yarın belli olacak. Şimdilik ekşi ve sarımsı peynir...

Sütlü tatlı da yemiyorum canım, zaten tatlıyla aram bozuldu. Dün yarım salkım üzüm yedim o bile o kadar tatlı geldi ki midemi bulandırdı.

Poğaça kek vegan da yapılabiliyor. Yumurtanın yerini keten tohumu alıyor. Ama şimdilik hiç denemiyorum öyle unlu şeyler. Kilo verdikten sonra deneyip yapacağım ama... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…