Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

ahha çok eğlenceli olur trombolin alsak mı ki:?

Her zaman dikkat etmeye çalışacağım zaten.. Paket gıda tüketmiyorum ki ben cipsi kolayı vs..bırakalı çok oldu..gazozunda içtim çünkü hararet mi yaptı ne bileyim 1saat mangal bekle yemeği yap misafirim vardı..koşturmasa herkes gazoz içti içimiz yandı dediler bende içtim...evet içinmemesi gereken bir şey yılda en fazla 4bardak içtiğim bir şey..ayran yapmıştım ama 2yudum aldım bıraktım istemedi o an canım onu zorla içemezdim ki...ben kendimi çok kiloluda görmiyorum..5kilo fazlam var sadece ben 90 60 90da olmak istemiyorum.. O yüzden künefeyi yemeyi düşünüyorum yerim ne olur 1hafta daha geç ideal kiloma ulaşırım benim için bu çıkta önemli değil ben bir anda pat pat diye kendime herşeyi yasaklayamam ki ne alkol alıyorum ne sigara kullanıyorum ne de hazır gidalar... Elimden geldiğince ekmeği de kendim yapıyorum hal böyleyken patatesten pilavdan nişastası olan yemeklerden çok çok kaçmam dediğim gibi 2haftada bir veya her pazar kahvaltısında... Doğallığı çok seviyorum kendi şampuanı mı kendim yapıyorum bulaşık çamaşır makine ilaçlarım sabun rendesidir :) diş macunu kullanmam ve daha hayatımdan gazoz gibi çıkarmam gereken şeyler var ama bu günlere 2senede ağır ağır geldim öylede ilerlerim çünkü inşaallah doğacak çocuklarımı da bu şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum çukalatasını kendim yaparak...
Kalori hesabında bana mantıklı geliyor.. Çoğu şey matematik üzerine zaten kalorisi azdır diyip sağlıksız şeyler tüketmiyorum ki...gazoz sağlıksız evet ama tutupta bi öğünde abuk sabuk bir şey yemiyorum nasılsa kal yok diye..
Künefe de 520kal künefe yediğim gün 300kal yemek ve onu yiyeceğim gene geçmeyeceğim kalorimi.. Evet o gün sağlıksız besleneceğim ama yani ömür boyu mu tatlı yemeyeyim ben...diyetim bitimlerde kal 1300gibi yaparım tabii ki tatlılara hamurlara dikkat ederek..
Zaten diyette çoğu şeyin tadı unutuluyor..
Dün kü yediğim ekmek gibi hiç sevmedim...ondan önce yediğim gofret gibi ne kadar kötü gelmişti tadı belki künefe de öyle olacak :) ama yiyeceğim :) olsun bir haftada kilo vermeyeyim :) ki kaloriye göre yine veririm :)

kafama bişey takıldı aslında bir değil bir kaç şey dün hatta bi diyetisyenede sorduk ama tam oalrak cevap almadım
yürüyüşü tam olarak ne zaman yapmak gerekiyor yani yemekten önce mi sonra mı bi arkadaşım aç karnına 1 çay bardağı süt ve yarım muz yedikten sonra yürümek yağ yakıcıdır dedi spor hocasının tavsiyesiymiş bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba? birde meyve konusunda kafam karışıyor meyvenin yanında yoğurt mu yemeliyiz ?

Sorduklarını bende merak ediyorum :) ama mesajla meyveli yoğurtlar var ya :) onları alıp yemektense ben yoğurdun içine meyve karıştırıp yiyebiliyorum birazda fındık vs...çoktan güzel oluyor o pakettekilerden daha güzel :)

etrafında yerlerken görünce bi tuhaf oluyor insan ama yiyenlere uyup yersen sonrasında bi pişmanlık oluyor

yok canım o şekilde değil meyeve yiyince yoğurt yemek gerekiyor yani ayrı ayrı şimdi incir yedimde aklıma geldi bi sorayım dedim mesela pirinç pilavı yiyincede yoğurt önerirler annem deşker olduğu için ona öyle yazmıştı diyetisyen

Hımm... Yoğurtta laktik asit vardır laktik asidin şekere bi faydası olması gerek ki öyle demiş olsunlar...netten bi bakalım :)

ooo ben ilk kez diyetisyene gittiğimde pazarlık ettim çatır çatır pizza yemek için diyetisyende yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta 1 yada haftada 1 öğlen yemeğinde küçük boy pizzaya izin koparmıştım:d

ahha çok eğlenceli olur trombolin alsak mı ki:?

Kafamın tavana çarpmayacağına ikna olursam alırım.
Evde kullanması zor olur gibi geliyor ama bana... Ama göreceğiz ne kadar kilo verdirecek.

l carnitin diye bir şey var, amino asit deniyor ama ne olduğu da biraz tartışmalı gibi... Bu yağ yakımını hızlandırıyor. Süt ürünlerinin içinde de az da olsa bulunur. O yüzden yağ yakmayı kolaylaştırmak için spordan önce l carnitin almayı önerirler. Ben spor hocama sorduğum zaman, kilo veremezsem takvive kullanmam gerektiğini söylemişti. Yani sanırım normal insanların kilo vereceğim diye patır patır tüketmesi gereken bir şey değil... Ama ne yazık ki bunu yapan bilinçsiz insanlara ve onlara satış yapan göz bebekleri dolar işareti olmuş insanlar var. Uzun lafın kısası, sütü o yüzden önerirler. Muzu da öneriyorlardı, ben de muz yerdim sporda... Ama neden öneriyorlardı şimdi hatırlayamıyorum.

Sporu ne aç ne de tok yapmak lazım. Spor öncesi karbonhidrat (enerji versin diye) spor sonrası da protein (kas yapsın diye) tüketin derler. Ama tabi bunlar hep ordan burdan duyduklarım. Kesin cevap verebilecek kadar profesyonel değilim bu konuda...

sen alıcak mısın ki aslında stres de atılır ne güzel

ya muz potasyum içeriyor bol bol ve kas dengesinde potasyum gerekiyormuş gibi bişeyler anlattı arkadaşım ama diyetisyenlerde muz önermiyor kafam karıştı dün birde yürüyüşüde her gün yapma diyorlar ne bilim bi düzene sokmak istedikçe kafam karıştı

Haklısın Özlemcim, ben de karıştırmamak için notlar alıyorum sizlerle ilgili :)
Ben evliyim, mühendisim, Home-office çalışıyorum.
Çok sevmeme rağmen, çok uyumam aslında, zaten kızım ve eşim sağ olsunlar onlar uykuyu pek sevmezler beni de uyutmazlar. Günlük 8-9 saat.

Canım ye bence ama z ye :) hergün değil de bir haftada yarım muz ye..:) her şey yasak olamaz ki canım iyisi diyetteyim ölcez böyle giderse :):) acımızdan değil :)
Muzu bende tavsiye edilmiyor diye duydum :) ama diyeti bırakınca bir anda 2tane yemektense diyetin içinde küçük küçük parçalar halinde sütün yoğurdun içine konulabilir :) inan kilosu çok olmasa ben alacağım da :) alamıyorum :)

Şu an yaptıklarım bana yetiyor. Ama ilerde çok sıkılırsam ya da spordan eskisi kadar verim alamamaya başlarsam alabilirim. :)

Yağ kaybetmek mi, kas yapmak mı? Belki de sorunun cevabı bu. Benim diyetisyenim bana hiç "muz yeme" demedi. Benim erkek arkadaşım da sporcudur. Spor konusunda onun dediklerine uyuyorum. O da "haftada 4 günden fazla spor yapma" dedi ama ben yalval yakar 5 güne çıkarttım onu, malum ilk günlerin hevesi üzerimde... :) Ama yürüyüşü her gün yapabileceğimi söyledi. Ben de spor yapmadığım günlerde yürüyüş yapıyorum. Ama başka şeyler söylemek isteyen, başka bilgilere sahip olan varsa onu da dinlerim. Bu konuda herkesin kafası biraz karışık. :)

Fatmacım 8-9 saat zaten fazla değil mi? Yani 8 bir derece, spor yapıyorsan bazen 8 saate ihtiyacın olabilir ama 9 çok fazla...

Kalitesiz uyumana bu sebep oluyor olabilir. Gereğinden fazla uyku daha fazla uyuma isteğine yol açar ama iyi değildir tabi...

herkes farklı bişey söylüyor kafam karışıyor:S muzu diyetisyenler genelde önermiyor bende öyle biliyorum da dün arkadaşım süt ve muz dedi yürüyüşten önce o yüzden merak ettim bende

Karatay diyetini okudum :)
Her şeyi doğru anlatmış tabii ki de :) mevsim sebzesi doğal yağlar falan :) tabii ki de öyle olmalı :)
Kaloriye karşı :) olabilir :)
Ben kalorim düşük olsun diye gidip zeytinyağı harici bir şey almıyorum ki :) vaya süt :) benim komşumdan aldığım süt bir fincanı 150kal diyor :) ama içerim çünkü sağlıklı olan odur :) gidip light almıyorum kokusu bile tiksindirici :)
Yani kaptanım sen beni yanlış anlayabilirsin :) ama ben kalorisi az diye sağlıksız bir şey yemem içmem... Sadece o rakamı görmek hoşuma gidiyor :) yaptığım işin matemtiksel hesabı :) sayısal okudum ben hep özümde mi var nedir seviyorumyani :)

spor ne yapıyorsun canım bende spor salonuna yazılcam ama hala araştırma aşamasındayım bi bulamadım okuldaki hemşire demişti bana her gün yürüme her gün yürürsen bıraktığın zaman vücutun sarkar demişti bir gün yürü birgün yürüme demişti ama sen hafta 5 gün spor yapıyorsan ben gidim her gün yürüyeyim:)

Insallah cnm.
Daha 2-3 yil bizimkinin okuluna simdiden aklim onda:)

esimle tanistigimda cook zayif bir insandim.
goren herkes sasiriyor bu halime.
Eskisi gibi olmak istiyorum.
Pes etmek yoook artik.!!

6 :)ne sekizi :) 6saat uyku yeter de artar :) uyku ağır bir kantar uyudukça artar :) 6saat yeterli kızlar:) öğlende 20dk kestirme :) insanı bomba gibi yapıyor :)
Rasülümüzün sünneti de bu şekildedir :) keşke tamamen uygulayabilsek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…