- 24 Ocak 2014
- 1.575
- 1.149
- 248
ahha çok eğlenceli olur trombolin alsak mı ki:?Selam kızlar, anca geldim. :)
Çok iyiye almışsın, nerden sipariş ettin, markası ne? Belki ben de alırım sonra.
Bu arada ilk yarıştığım zamanlar bir takım vardı, bir hafta birinci olmuşlardı, belki de bir haftadan fazla, hatırlamıyorum, çok dikkatimi çekmişti takıma soru sormuşum, "Ne yapıyorsunuz?" diye... Onlar da tüm takım trambolin almışlar, zıplıyorlarmış, oymuş başarılarının sırrı. :) Umarım sana da fazlası olur. Baş dönmesi falan yapmazsa, tavana da çarptırmazsa ben de alırım. :)
Her zaman dikkat etmeye çalışacağım zaten.. Paket gıda tüketmiyorum ki ben cipsi kolayı vs..bırakalı çok oldu..gazozunda içtim çünkü hararet mi yaptı ne bileyim 1saat mangal bekle yemeği yap misafirim vardı..koşturmasa herkes gazoz içti içimiz yandı dediler bende içtim...evet içinmemesi gereken bir şey yılda en fazla 4bardak içtiğim bir şey..ayran yapmıştım ama 2yudum aldım bıraktım istemedi o an canım onu zorla içemezdim ki...ben kendimi çok kiloluda görmiyorum..5kilo fazlam var sadece ben 90 60 90da olmak istemiyorum.. O yüzden künefeyi yemeyi düşünüyorum yerim ne olur 1hafta daha geç ideal kiloma ulaşırım benim için bu çıkta önemli değil ben bir anda pat pat diye kendime herşeyi yasaklayamam ki ne alkol alıyorum ne sigara kullanıyorum ne de hazır gidalar... Elimden geldiğince ekmeği de kendim yapıyorum hal böyleyken patatesten pilavdan nişastası olan yemeklerden çok çok kaçmam dediğim gibi 2haftada bir veya her pazar kahvaltısında... Doğallığı çok seviyorum kendi şampuanı mı kendim yapıyorum bulaşık çamaşır makine ilaçlarım sabun rendesidir :) diş macunu kullanmam ve daha hayatımdan gazoz gibi çıkarmam gereken şeyler var ama bu günlere 2senede ağır ağır geldim öylede ilerlerim çünkü inşaallah doğacak çocuklarımı da bu şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum çukalatasını kendim yaparak...Patates her zaman sağlıksız canım bence. Çok fazla nişasta içeriyor. Diyette hiç tüketmemek lazım. Diyet bittikten sonra arada bir olmak şartıyla çok az miktarda tüketilebilir. Pirinçte aynı şekilde. Bunların vücuda çok bir yararı yok. Pirincin yerine bulgur yemek daha faydalı. Karatay diyetine birazcık göz atarsan eğer daha detaylı anlarsın. Mümkün olduğunca işlem görmüş gıdalardan uzak durmak hem sağlık hemde diyet için önemli. Diyet işi bittikten sonra zaten istediğin kadar yersin ama yine de dengelemen lazım. Kendini bırakıp yediğin takdirde yine kilo alırsın. Yani diyeti sadece bir sürelik olarak düşünme. Ben boşuna söylemiyorum sürekli sağlıklı beslenmeyi öğrenmemiz lazım diye. Amaç bu işte. Şuan kilolu olmamızın sebebi sağlıklız beslenmemiz zaten. Ödül meselesine diğer mesajda değineceğim.
Tebrik ediyorum seni. Hedefe ulaştığın zaman kendinle gurur duyacaksın ve yıllarca kilolu olduğun için sinirleneceksin kendi kendine. Ben şuan o durumdayım. Eski halim o kadar çirkin geliyor ki bana kızıp duruyorum şimdiye kadar neden kilo vermemişim diye.
Ödül olması gereken bişey ama şuan olmaması daha mantıklı. Henüz bir lokma yiyip durabilecek kapasitede değiliz. Ayrıca vücut bir süre sonra duraklamaya başladığında şaşırtmak için yenebiliyor. Senin verilecek kilon çok az. Şuan kendine ödül vermeye kalkarsan diyet süren uzayacak buda bir süre sonra senin sıkılmana neden olacak. Motivasyonun düşecek. Zaten arada kaçamak yaparak kendine ödül veriyorsun. Mesela gazoz. Neden gazoz içme gereği duydun? Dün akşam yemeğinde köfte vardı. Eşim kola içti ben kendime ayran yaptım. Hem yanında bişeyler içtim yemeğin hem de sağlıklı beslendim. Normal hayatımızda da kola ve gazoz içmememiz gerekli. İçtiğimiz için şuan kilo vermeye çalışıyoruz. Diyet yapıyorsak birazcık nesfimize sahip çıkmamız lazım.
Eşleştirmeler tamam canım da Gönül ün kilosu eksik. Onu bekliyorum. O da girmek istemişti ama şimdi ortalarda gözükmüyor.
Sorduklarını bende merak ediyorum :) ama mesajla meyveli yoğurtlar var ya :) onları alıp yemektense ben yoğurdun içine meyve karıştırıp yiyebiliyorum birazda fındık vs...çoktan güzel oluyor o pakettekilerden daha güzel :)kafama bişey takıldı aslında bir değil bir kaç şey dün hatta bi diyetisyenede sorduk ama tam oalrak cevap almadım
yürüyüşü tam olarak ne zaman yapmak gerekiyor yani yemekten önce mi sonra mı bi arkadaşım aç karnına 1 çay bardağı süt ve yarım muz yedikten sonra yürümek yağ yakıcıdır dedi spor hocasının tavsiyesiymiş bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba? birde meyve konusunda kafam karışıyor meyvenin yanında yoğurt mu yemeliyiz ?
etrafında yerlerken görünce bi tuhaf oluyor insan ama yiyenlere uyup yersen sonrasında bi pişmanlık oluyorOndan hic yemedim daha tadini bilmiyorum yani.:)
--
Şunu farkettim artik yemek ,pasta, tatli v.b diyince eskisi gibi gozlerim donmuyor
Nefsimizi terbiye ediyoruz ayni zamanda.
Gecenlerde gece 2de durum doner siparis ettiler okadar ac olmama ragmen yemedim sadece ayran ictim.
O an iskence gibi sanki ama sonrasinda buyük bir mutluluk.
yok canım o şekilde değil meyeve yiyince yoğurt yemek gerekiyor yani ayrı ayrı şimdi incir yedimde aklıma geldi bi sorayım dedim mesela pirinç pilavı yiyincede yoğurt önerirler annem deşker olduğu için ona öyle yazmıştı diyetisyenSorduklarını bende merak ediyorum :) ama mesajla meyveli yoğurtlar var ya :) onları alıp yemektense ben yoğurdun içine meyve karıştırıp yiyebiliyorum birazda fındık vs...çoktan güzel oluyor o pakettekilerden daha güzel :)
Hımm... Yoğurtta laktik asit vardır laktik asidin şekere bi faydası olması gerek ki öyle demiş olsunlar...netten bi bakalım :)yok canım o şekilde değil meyeve yiyince yoğurt yemek gerekiyor yani ayrı ayrı şimdi incir yedimde aklıma geldi bi sorayım dedim mesela pirinç pilavı yiyincede yoğurt önerirler annem deşker olduğu için ona öyle yazmıştı diyetisyen
Diyet yapmayı başarmak zaten başlı başına bir ödül. Hele ki istediğiniz kiloya inmişseniz bundan büyük ödül olamaz ancak bizim bahsettiğimiz ödül diyetin içerisinde. Halk arasında şöyle bir inanış var, diyet yaparken haftada bir ya da kişinin belirlediği zaman dilimleri içerisinde kendisini ödüllendirebilir. İstediğiniz yiyebilme ve istediği kadar yiyebilme olarak adlandırılan bu ödül diyeti bozmaz inanışı ne kadar doğru? Bu inanışta bir doğruluk payı var fakat uzmanların uygun gördüğü zaman dilimi 15 günde bir. Ayrıca bu ödüllendirme zamanlarında abartmamak kaydı ile istediğinizi yiyebilirsiniz. Örneğin 15 günde bir tatlı ya da hamur işi gibi normalde diyet menüsünde olmayan yiyeceklerden küçük porsiyonları tüketmek diyete zarar vermez. Siz yinede en masum tatlıları ve en hafif hamur işlerini tercih edin ve abartıya kaçmayın.
Diyet Yaparken Kendinizi Nasıl ödüllendirmelisiniz?
Diyet yaparken ara sıra kişinin kendisini ödüllendirmesi sanılanın aksine faydalıdır. Bunun nedeni metabolizmanın şaşırması. Metabolizma belirli bir düzen içersinde çalışır. Her gün alınan besinlerin gerekli olan kadarını alan ve gerisini sindirim sistemine yollayan vücut zekâsı, normalden farklı bir beslenme ile karşılaştığında alınan besinin tüm kalorisini depo etmeyecektir. Bu da doğru zamanda doğru ödülün diyeti bozmaması anlamına geliyor. Diyet yaparken kendinize vereceğiniz ödüller hem morali yükseltir hem de aklınızı kurcalayan ve sürekli yemek istediğiniz besinleri kontrollü olarak yeme fırsatı verir. Bu sürecin en önemli yanı ödülü hak etmek…
ahha çok eğlenceli olur trombolin alsak mı ki:?
kafama bişey takıldı aslında bir değil bir kaç şey dün hatta bi diyetisyenede sorduk ama tam oalrak cevap almadım
yürüyüşü tam olarak ne zaman yapmak gerekiyor yani yemekten önce mi sonra mı bi arkadaşım aç karnına 1 çay bardağı süt ve yarım muz yedikten sonra yürümek yağ yakıcıdır dedi spor hocasının tavsiyesiymiş bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba? birde meyve konusunda kafam karışıyor meyvenin yanında yoğurt mu yemeliyiz ?
1 kerecik yesek olmaz mı kiAynen canım en güzeli hedefe ulaştıktan sonra yemek. Bende waffle yemeyi düşünüyorum en büyüğünden dondurmalı. Ama 58 olunca. Böyle taş gibi hatunlar olcaz inşallah.
sen alıcak mısın ki aslında stres de atılır ne güzelKafamın tavana çarpmayacağına ikna olursam alırım.
Evde kullanması zor olur gibi geliyor ama bana... Ama göreceğiz ne kadar kilo verdirecek.
l carnitin diye bir şey var, amino asit deniyor ama ne olduğu da biraz tartışmalı gibi... Bu yağ yakımını hızlandırıyor. Süt ürünlerinin içinde de az da olsa bulunur. O yüzden yağ yakmayı kolaylaştırmak için spordan önce l carnitin almayı önerirler. Ben spor hocama sorduğum zaman, kilo veremezsem takvive kullanmam gerektiğini söylemişti. Yani sanırım normal insanların kilo vereceğim diye patır patır tüketmesi gereken bir şey değil... Ama ne yazık ki bunu yapan bilinçsiz insanlara ve onlara satış yapan göz bebekleri dolar işareti olmuş insanlar var.Uzun lafın kısası, sütü o yüzden önerirler. Muzu da öneriyorlardı, ben de muz yerdim sporda... Ama neden öneriyorlardı şimdi hatırlayamıyorum.
Sporu ne aç ne de tok yapmak lazım. Spor öncesi karbonhidrat (enerji versin diye) spor sonrası da protein (kas yapsın diye) tüketin derler. Ama tabi bunlar hep ordan burdan duyduklarım. Kesin cevap verebilecek kadar profesyonel değilim bu konuda...
Hayır Ebrucum, sigara alkol yok.Sigara içiyor musun?
Hayırlı uğurlu olsun canım umarım çok mutlu olur kızın okulda.
Haklısın Özlemcim, ben de karıştırmamak için notlar alıyorum sizlerle ilgili :)Kofteler cok mu buyuktu?
Bencede patates ve gazoz disinda guzel.
Patatesi cok yemissin cnm.
oncelikle gozunaydin cnm.:)
Ne guzel cnm okuman tebrikler 2 cocuk,es,ev,okul bunlarin hepsini yapiyorsan zayiflama isinide halledersin sen cnm.
Evlendikten sonra mi girdin cnm unv.sinavina? Nasil hazirlandin?:)
Benimde icimde var aslinda.
Yeni sinav sistemi hakkinda bilgin varmi cnm yoksa gecen yilki gibimi?
kim sevmezki kunefeyi peynirli mmm
Ebru duymasin.
ben cok uyuyunca oyle oluyor cnm.
Sen evlimiydin? Neyle ugrasiyorsun?
Takim cogaldiya unutuyoruz bazeni.direnci icin ilaclarini ihmal etmiyorsun insallah.:)
Canım ye bence ama z ye :) hergün değil de bir haftada yarım muz ye..:) her şey yasak olamaz ki canım iyisi diyetteyim ölcez böyle giderse :):) acımızdan değil :)sen alıcak mısın ki aslında stres de atılır ne güzel
ya muz potasyum içeriyor bol bol ve kas dengesinde potasyum gerekiyormuş gibi bişeyler anlattı arkadaşım ama diyetisyenlerde muz önermiyor kafam karıştı dün birde yürüyüşüde her gün yapma diyorlar ne bilim bi düzene sokmak istedikçe kafam karıştı
sen alıcak mısın ki aslında stres de atılır ne güzel
ya muz potasyum içeriyor bol bol ve kas dengesinde potasyum gerekiyormuş gibi bişeyler anlattı arkadaşım ama diyetisyenlerde muz önermiyor kafam karıştı dün birde yürüyüşüde her gün yapma diyorlar ne bilim bi düzene sokmak istedikçe kafam karıştı
Haklısın Özlemcim, ben de karıştırmamak için notlar alıyorum sizlerle ilgili :)
Ben evliyim, mühendisim, Home-office çalışıyorum.
Çok sevmeme rağmen, çok uyumam aslında, zaten kızım ve eşim sağ olsunlar onlar uykuyu pek sevmezler beni de uyutmazlar. Günlük 8-9 saat.
herkes farklı bişey söylüyor kafam karışıyor:S muzu diyetisyenler genelde önermiyor bende öyle biliyorum da dün arkadaşım süt ve muz dedi yürüyüşten önce o yüzden merak ettim bendeCanım ye bence ama z ye :) hergün değil de bir haftada yarım muz ye..:) her şey yasak olamaz ki canım iyisi diyetteyim ölcez böyle giderse :):) acımızdan değil :)
Muzu bende tavsiye edilmiyor diye duydum :) ama diyeti bırakınca bir anda 2tane yemektense diyetin içinde küçük küçük parçalar halinde sütün yoğurdun içine konulabilir :) inan kilosu çok olmasa ben alacağım da :) alamıyorum :)
Şu an yaptıklarım bana yetiyor. Ama ilerde çok sıkılırsam ya da spordan eskisi kadar verim alamamaya başlarsam alabilirim. :)
Yağ kaybetmek mi, kas yapmak mı? Belki de sorunun cevabı bu. Benim diyetisyenim bana hiç "muz yeme" demedi. Benim erkek arkadaşım da sporcudur. Spor konusunda onun dediklerine uyuyorum. O da "haftada 4 günden fazla spor yapma" dedi ama ben yalval yakar 5 güne çıkarttım onu, malum ilk günlerin hevesi üzerimde... :) Ama yürüyüşü her gün yapabileceğimi söyledi. Ben de spor yapmadığım günlerde yürüyüş yapıyorum. Ama başka şeyler söylemek isteyen, başka bilgilere sahip olan varsa onu da dinlerim. Bu konuda herkesin kafası biraz karışık. :)
Fatmacım 8-9 saat zaten fazla değil mi? Yani 8 bir derece, spor yapıyorsan bazen 8 saate ihtiyacın olabilir ama 9 çok fazla...
Kalitesiz uyumana bu sebep oluyor olabilir. Gereğinden fazla uyku daha fazla uyuma isteğine yol açar ama iyi değildir tabi...
Insallah cnm.5
dilaracım saolasın tatlım
rabbim hepimizin evlatlarına başarılı terbiyeli eglesin
inşallah canım
ilk günü çok mutluydu her günü bu günkü gibi olur inşallah
ayyy o wafffle beni de bitiriyor ebru bende hedef kiloma ulaşayım gözümu waffle cıda açıcam
Saolasın canım
esimle tanistigimda cook zayif bir insandim.Patates her zaman sağlıksız canım bence. Çok fazla nişasta içeriyor. Diyette hiç tüketmemek lazım. Diyet bittikten sonra arada bir olmak şartıyla çok az miktarda tüketilebilir. Pirinçte aynı şekilde. Bunların vücuda çok bir yararı yok. Pirincin yerine bulgur yemek daha faydalı. Karatay diyetine birazcık göz atarsan eğer daha detaylı anlarsın. Mümkün olduğunca işlem görmüş gıdalardan uzak durmak hem sağlık hemde diyet için önemli. Diyet işi bittikten sonra zaten istediğin kadar yersin ama yine de dengelemen lazım. Kendini bırakıp yediğin takdirde yine kilo alırsın. Yani diyeti sadece bir sürelik olarak düşünme. Ben boşuna söylemiyorum sürekli sağlıklı beslenmeyi öğrenmemiz lazım diye. Amaç bu işte. Şuan kilolu olmamızın sebebi sağlıklız beslenmemiz zaten. Ödül meselesine diğer mesajda değineceğim.
Tebrik ediyorum seni. Hedefe ulaştığın zaman kendinle gurur duyacaksın ve yıllarca kilolu olduğun için sinirleneceksin kendi kendine. Ben şuan o durumdayım. Eski halim o kadar çirkin geliyor ki bana kızıp duruyorum şimdiye kadar neden kilo vermemişim diye.
Ödül olması gereken bişey ama şuan olmaması daha mantıklı. Henüz bir lokma yiyip durabilecek kapasitede değiliz. Ayrıca vücut bir süre sonra duraklamaya başladığında şaşırtmak için yenebiliyor. Senin verilecek kilon çok az. Şuan kendine ödül vermeye kalkarsan diyet süren uzayacak buda bir süre sonra senin sıkılmana neden olacak. Motivasyonun düşecek. Zaten arada kaçamak yaparak kendine ödül veriyorsun. Mesela gazoz. Neden gazoz içme gereği duydun? Dün akşam yemeğinde köfte vardı. Eşim kola içti ben kendime ayran yaptım. Hem yanında bişeyler içtim yemeğin hem de sağlıklı beslendim. Normal hayatımızda da kola ve gazoz içmememiz gerekli. İçtiğimiz için şuan kilo vermeye çalışıyoruz. Diyet yapıyorsak birazcık nesfimize sahip çıkmamız lazım.
Eşleştirmeler tamam canım da Gönül ün kilosu eksik. Onu bekliyorum. O da girmek istemişti ama şimdi ortalarda gözükmüyor.
6 :)ne sekizi :) 6saat uyku yeter de artar :) uyku ağır bir kantar uyudukça artar :) 6saat yeterli kızlar:) öğlende 20dk kestirme :) insanı bomba gibi yapıyor :)Şu an yaptıklarım bana yetiyor. Ama ilerde çok sıkılırsam ya da spordan eskisi kadar verim alamamaya başlarsam alabilirim. :)
Yağ kaybetmek mi, kas yapmak mı? Belki de sorunun cevabı bu. Benim diyetisyenim bana hiç "muz yeme" demedi. Benim erkek arkadaşım da sporcudur. Spor konusunda onun dediklerine uyuyorum. O da "haftada 4 günden fazla spor yapma" dedi ama ben yalval yakar 5 güne çıkarttım onu, malum ilk günlerin hevesi üzerimde... :) Ama yürüyüşü her gün yapabileceğimi söyledi. Ben de spor yapmadığım günlerde yürüyüş yapıyorum. Ama başka şeyler söylemek isteyen, başka bilgilere sahip olan varsa onu da dinlerim. Bu konuda herkesin kafası biraz karışık. :)
Fatmacım 8-9 saat zaten fazla değil mi? Yani 8 bir derece, spor yapıyorsan bazen 8 saate ihtiyacın olabilir ama 9 çok fazla...
Kalitesiz uyumana bu sebep oluyor olabilir. Gereğinden fazla uyku daha fazla uyuma isteğine yol açar ama iyi değildir tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?