Menümü yazayım
Sabah 9,30 1 dilim kepek ekmeği,beyaz peynir büyük bir dilim,domates,biber
Öğle 13,00 ıspanak kıymalı yağ koydurmadım et dışında bir tabak,1 kase mercimek çorbası,1 dilim tb ekmeği
Ara ceviz birkaç tane
Akşam 20,00 bir kase yoğurt çorbası az pirinçli,salata,4 köfte
2,5 lt su,1 saat leslie
Hımm için almıyor artık anladım...
Gezdim geldim bir bardak kakaolu süt ve ayran içtim kaloriyi 800lere çıkardım :) iyi geldi açıkcası :) ve baya kilo verdim anlam veremedim açıkcası birden tok karnına bile o kadar az çıkmama tartım mı bozuk ki ya
Sabah yiyeceğini akşam yemişsin :) değiş tokuş olmuş :):) az geldi gözüme diyeceğim ama ekmekler tok tutmuştur seni :)Menüm
11:00 (çok geç kalkmaya başladım, en kısa zamanda düzelteceğim)
2 tabak ezogelinimsi çorba
16:00
2 dilim ekmek
1 tabak fasulye
1 mandalina
19:30
2 dilim ekmek
2 salatalık
1 domates
15 zeytin
1 saat de step,
dambılla kol çalışmaları, twister, esneme egzersizleri (ayrıntı diye bunları normalde yazmıyorum, bugün lafı geçti diye yazdım. En az 2 günde bir bunları yaptığımı bilmenizi isterim)
Canım her gün mü düzensiz yiyorum7
canım benim kemiklerim de iridir
bende hep espirisine kemik ağırlığım 70 kilo derim güler bana kızlar
kemikleri iri olanlar çok kilo da verseler belli olmuyor
canım mantı olmamış hiç
afiyet olsun
yagmur hiç olmamış
azıcık daha düzene sokabilirsin menülerini
tubacım hemen kadayıfı yolla geri ayıp olmassa
çünku evde durursa yenir o canım geri yollamak ayıp olursa kolu komşuya dağıt
Canım aksam sanki az olmuş
Biraz daha zengin tutabilirdin bdnce
Yine de afiyet olsun
ben arada koyup arada koymuyorum :) ama koyunca daha güzel oluyor...soğan her yemekte çok güzel oluyor :)Kızlar bir soru melemene sogan konulur mu konulmaz mı..?
Olabilir canım :) yok ya ümit değil :) biliyorum o kilo daha çıkacak inecek şimdi yerleşmeye çalışıyor işte :) şuna çok memnunum :) yokken bile 67yi görmüyorum artık :) eşimde bana sen ciddi ciddi zayıflamıştım diyor biraz güreş ettikten dün :)Güzel menüymüş Dilaracım. :)
Cuma günleri dışında tartıya çıkma. :) Belki vermişsindir ama belki de su kaybı, aşırı boş bağırsakların etkisi vs. vardır. Eğer öyleyse cuma günü hayal kırıklığı olabilir. O yüzden mümkünse tartılma. :)
ay şu yemesem aklımda kalır yesem tutamam olayını bi dengeleyemedimÖzlemcim sıkma canını hepsini de yiyebilirdin nefsine hakim olamayıp
bazen ucundan tatmak beni de frenliyor
yoksa aklımda duruyor en kısa zamanda fazlasıyla yiyiyorum bu sefer
Bu arada ilk yarıştığım zamanlar bir takım vardı, bir hafta birinci olmuşlardı, belki de bir haftadan fazla, hatırlamıyorum, çok dikkatimi çekmişti takıma soru sormuşum, "Ne yapıyorsunuz?" diye... Onlar da tüm takım trambolin almışlar, zıplıyorlarmış, oymuş başarılarının sırrı. :) Umarım sana da fazlası olur. Baş dönmesi falan yapmazsa, tavana da çarptırmazsa ben de alırım. :)
aa çok iyi almışsııın bende yaza bakarım artık bulunur kesin uygun fiyata.. :) bende %40 falan beklemiştim ama 28 çıktı tartıda :)Bu arada tüm mesajları okudum ama çok biriktiği için cevap veremedim. Yağ ölçümü yapan tartıdan bahsedilmiş ve de tabi yağ yüzdelerimizden...Bende de var öyle bir tartı, sinbo marka, geçen sene 35 e almıştım, ev tipi bir şey, üstü cam. Yani alacak olursanız kolay bulursunuz ve de ucuza bulursunuz. Bir ara spor salonuna gidiyordum, orda yapılan yağ ölçümünün sonucuyla tartının sonucu birbirine yakındı da...
Ben de yarın sabah tartılıp sonucumu yazarım, kesin en çok ben çıkarım tabi.40'ın üstünde çıkmasam yeter bana...
bi başladı mı ailecek çıkıılıyor tartıya zatenBabama kilo aldırmaya çalışıyorum. Bugün de başlangıç günü, o yüzden tartıp kilosuna ve yağ oranına baktık. Tabi bütün meraklı ev ahali de ölçüm yaptırınca ben de sabahı bekleyemeyip kendimi ölçtüm.Tartı %33 yağ var diyor. Bir de netten Amerikan deniz donanmasının sitesinde bir ölçüm buldum. Boyunu, kilonu, bedenin bazı bölgelerinin cm'ini giriyorsun, sonucu söylüyor. O siteye göre %38 çıktım. Ama netten bakınca görüntümün %30'lara daha yakın olduğunu gördüm. Yani tartının sonucuna daha çok güvenesim geliyor. Ama merak edenler için sitenin linkini vereyim:
http://www.ramui.com/Java_script_code_example/us-navy-body-fat-calculator-script.html
Daha bir dolu online ölçüm sitesi vardır tabi, biraz da onlara bakarım artık.Farklı sonuçlar görünce ne olacaksa...
İyi geceler kızlar...
Ben de ölçülerimi girdim bu siteye. Sonuç çok fena:
Amerika standartlarına göre Obez siniz diyor.
%37.6 yağ varmış vücudumda. Bana bu değer doğru gibi geldi .Geçen sene diyetisyende yaptırdığım analizde de buna yakın bir değer çıkmıştı.
30 kg yağ taşıyorum üzerimde, iğrenç bir şey yani. Şimdi düşünüyorum da zaman zaman ayaklarımda ağrılar oluşuyor. Bu yükten demekki. Kolay mı fazladan bu kadar yükü taşımak.
gerçekten de o yükler iğrenç, benimde kuzenim (yaşı küçük gerçi ama obezitenin yaşı olmadığından kıyas olmuyor bu) onunda 8 çıktı ev ahalisi ağzını açıp baktık resmen yaa ne güzel diye.. darısı bizlerin başınaCok kötü cok, bir an önce bu yaglardan yuklerden kurtulmalıyız, baska yolu yok..
Aklıma hep bi tevafuken duydugun bir konusma geliyor, televizyonda, murat boz spor yaptıgını filan anlatırken diyor ki "vücudumda ki yag oranı %8 !!!"
Aman allahım, utanıyorum
Bu vucut bize emanet ya
höööö o da neeGünaydın kızlar. Bademden peynir yapmaya çalışıyorum, şans dileyin bana... :)
beni anlatıyosun sanmıştım ama ben düzenli uyumuyorum ve olur olmadık şeyleri gereken şeyerden daha çok stres yapıyorum ondan heraldeKızlar benim bir problemim var, çok kaliteli uyuyamıyorum sanki. Yataktan çok yorgun ve bitkin kalkıyorum. Uyku apnesi falan mı var diye doktora da gittim ama sonuç alamadım açıkçası. Şöyle enerjik bir şekilde yataktan kalkamayalı aylar oldu. Bununla ilgili tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
merakla bekliyoruz annem ve benBen de ilk defa yapıyorum. :)
Bademleri soyuyorsun, ıslatıyorsun, yağ limon vs. ekliyorsun, sonra da fırına veriyorsun. Ama başlangıçtan yenecek hale gelmesi 2 günü buluyor.Benimki ilk 1,5 günü atlattı, bugün fırına girecek. Umarım güzel olur, yazarım size sonucu... Sürme peynir falan da değil, kalıp peynir oluyor.
eeeen güzeli elbise bikini etek.. o tür şeyler kesinlikle daha çok motive ediyor.. dışarıda giymem pek öyle şeyler ama yeter ki zayıflıyım evde kendime defile bilem yaparımBende ödül olarak yemek koymadan yana değilim ya. yani şöyle yememenin ödülü yemek olmamalı. mesela şu kiloya inince istediğim o çantayı alacagım. yada şuraya seyehate gideceğim gibi şeyler. diyetisyenlerin kilo verdikçe ödül koydukları da bir gercek tabi. 2 haftada bir falan yapıyolar. tabi dediği gibi ödülü haketmek lazım.
ayy hayal ettim de güzel geldi..Sorduklarını bende merak ediyorum :) ama mesajla meyveli yoğurtlar var ya :) onları alıp yemektense ben yoğurdun içine meyve karıştırıp yiyebiliyorum birazda fındık vs...çoktan güzel oluyor o pakettekilerden daha güzel :)
canım ben şöyle bişey duymuş ve hatta okumuştum: şerbetli tatlılardan sonra veya yanında çay vs yerine ayran için.. düşününce ben hoşlanmam bundanHımm... Yoğurtta laktik asit vardır laktik asidin şekere bi faydası olması gerek ki öyle demiş olsunlar...netten bi bakalım :)
özlem niye böyle demorize ediyosun kendini haketmiyorum falan kullanma böyle kelimeler canımcım suçluluk psikolojiside iyi bişey degil..Es
Esim sagolsun ozel gunlerde aliyordu:)
Legmaster,stepper,bisiklet 3u birdi.internetten almistik.
Bir sure kullandim sonra sus kaldi.
Enson kosu bandi alindi.
Dahada bisey almaz bana
Haketmiyorum zaten.en azindan azda olsa duzenli kullansaydim bu.hale gelmezdim zaten.
yardımcımla iddaya girdik bende sogan koyarım muhakkak.. Yarın ikimizde yapıcaz tabakların kime ait oldugunu söylemicez çocuklara oylattırıcaz bakalım kimin ki begenilecek :))ben arada koyup arada koymuyorum :) ama koyunca daha güzel oluyor...soğan her yemekte çok güzel oluyor :)
Olabilir canım :) yok ya ümit değil :) biliyorum o kilo daha çıkacak inecek şimdi yerleşmeye çalışıyor işte :) şuna çok memnunum :) yokken bile 67yi görmüyorum artık :) eşimde bana sen ciddi ciddi zayıflamıştım diyor biraz güreş ettikten dün :)
dün gece uyuyamadım yine olaylı bi gece oldu. sabahta stresle ve olayın kısmen sessizliğe kavuşmuş olmasının rahatlığıyla 12 buçuğa kadar uyudum. tam kahvaltı yapacaktım misafir geleceğini öğrenince bi çırpı evi toparlamaya giriştim sonuç olarak bahanelere dayanarak yemeği 14,30a erteledim..
14,30:biraz menemen, 1 kk kaşar 1 dl salam şekersiz çay az da ekmek
19,30:1 tabak hafif sıvı yoğurt çeyrek simit
su bütün gün bir kaç yudum anca.. uyuyana kadar su içeceğim yarın tekrar bildireyim su kısmını..
spor 10 dk dans..evde süpürge, toz, toparlama derken en azından 0 hareketi engellemiş oldum..
Ve menüm...
09:00
2 yk melemen
3 dilim domates/salatalık
Şekersiz çay
12:30
2 servis kaşıgı bulgur pilavi
1 kepçe susuz karnabahar yemegi
Küçük bi salkım siyah üzüm
19:45
2 kepçe ekşili bamya çorbası
Bol salata
3 yk yogurt
Su yatana kadar 2,5 lt olur..
özlem niye böyle demorize ediyosun kendini haketmiyorum falan kullanma böyle kelimeler canımcım suçluluk psikolojiside iyi bişey degil..
yardımcımla iddaya girdik bende sogan koyarım muhakkak.. Yarın ikimizde yapıcaz tabakların kime ait oldugunu söylemicez çocuklara oylattırıcaz bakalım kimin ki begenilecek :))
kesinlikle koyuluru savunanlardandım ama öyle bi menemen yedim ki artık koyulmaz diyorum.Kızlar bir soru melemene sogan konulur mu konulmaz mı..?
En güzel spor yemeklerden 1 saat sonra yapılanı. Asla ve asla aç karnına spor yapmamak lazım. Süt içilebilir ama potasyum kaynağı olsa bile kan şekerini ani yükseltip insülin salgılanmasını sağladığı için sağlıksız bir yiyecek. En az tüketilmesi gerekli olan meyve muz.kafama bişey takıldı aslında bir değil bir kaç şey dün hatta bi diyetisyenede sorduk ama tam oalrak cevap almadım
yürüyüşü tam olarak ne zaman yapmak gerekiyor yani yemekten önce mi sonra mı bi arkadaşım aç karnına 1 çay bardağı süt ve yarım muz yedikten sonra yürümek yağ yakıcıdır dedi spor hocasının tavsiyesiymiş bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba? birde meyve konusunda kafam karışıyor meyvenin yanında yoğurt mu yemeliyiz ?
Ben olsam diyetisyenin yerine seni kovalardım. Zaten bunca yıl yiye yiye bu hale geldik. Hala neyin pazarlığı bu? Sence bir faydası var mı pizzanın bize bol kaloriden başka?ooo ben ilk kez diyetisyene gittiğimde pazarlık ettim çatır çatır pizza yemek için diyetisyende yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta 1 yada haftada 1 öğlen yemeğinde küçük boy pizzaya izin koparmıştım:d
Senin kilon oldukça yüksek Havva' cım bu nedenle ara ara kendine ödüller verebilirsin. Ama tartı gününün ertesi ve de mümkünse az miktarda. Mesela verdiğin her 5 kiloda bir ödül olabilir.1 kerecik yesek olmaz mı ki
Çok güzel. Peki burnunla ilgili bir problemin var mı? Mesela burnun sık sık tıkanır mı?Hayır Ebrucum, sigara alkol yok.
Tatlım ben seni yanlış anlamıyorum. Aksine seni bazı yanlışlardan döndürmeye çalışıyorum. Verilecek kilom az diyorsun. O nedenle rahat rahat vermeyi planlıyorsun ama unutma verilmesi en zor kilolar az ve oturmuş olan kilolar. Sana anlatmak istediğim takım listesindeyken az kilo verme lüksümüz yok. Verebileceğimiz en iyi kilo için uğraşmalıyız. Ayrıca diyetteyken yememen gereken her türlü yiyecek kaçamak oluyor. Doğal olarak takımda yapılan ufak tefekte olsa bütün kaçamaklar diğer üyeleri etkiliyor. Listede olduğumuz müddetçe hep birlikte aynı şekilde hareket etmemiz lazım. O nedenle lütfen daha dikkatli ol. Kalori hesabını yapabilirsin gayet normal ama bunu bize söylemene gerek yok. Çünkü ben menülerini kalorisine göre değerlendirmiyorum. Yediğin saatlerden tut miktarlara kadar her şeye dikkat ediyorum.Karatay diyetini okudum :)
Her şeyi doğru anlatmış tabii ki de :) mevsim sebzesi doğal yağlar falan :) tabii ki de öyle olmalı :)
Kaloriye karşı :) olabilir :)
Ben kalorim düşük olsun diye gidip zeytinyağı harici bir şey almıyorum ki :) vaya süt :) benim komşumdan aldığım süt bir fincanı 150kal diyor :) ama içerim çünkü sağlıklı olan odur :) gidip light almıyorum kokusu bile tiksindirici :)
Yani kaptanım sen beni yanlış anlayabilirsin :) ama ben kalorisi az diye sağlıksız bir şey yemem içmem... Sadece o rakamı görmek hoşuma gidiyor :) yaptığım işin matemtiksel hesabı :) sayısal okudum ben hep özümde mi var nedir seviyorumyani :)
Sabahki börek ve mantı olmamış canım. Onun haricinde menün gayet güzel. Sporun harika. Bu arada yayla çorbası pirinçli miydi? Su miktarını da yazmamışsın.menümmm
kahvaltı 7:45
1 yumurta
1kk kadar peynır
1 börek ( 1 çeyrek yufkadan yagsız kendim yaptım)
öğlen 12:30
1 kase ezogelin çorba
1 porsiyon mantı
1 parça karpuz kabuğuna yakın kısmından
ara 16:00
2 incir
3 yk yoğurt
akşam 18:45
2 tabak yayla çorba
40 dk yürüyüş hızlı tempolu
Bak mesela menünden anlaşılan sabah aç karnına yürüyüş yapmışsın ve saat 13:30 a kadar ağzına hiç bir şey girmemiş. Bu demek oluyor ki metabolizman çok geç çalışmaya başlamış. Kavun ve üzümün yanında peynir yemen doğru olmuş çünkü kan şekerini dengelemişsin. Eğer sadece meyve yeseydin çok kısa bir süre sonra yeniden açlık hissedecektin. 15:30 da yediğin karışım çok güzel ve sağlıklı bir karışım. Anladığım kadarıyla oldukça doğal. Akşam saati çok güzel 1 tane köfte az (büyüklüğü ne kadardı?) İki çatal bile olsa pilav yemesen olurmuş ama çokta zararı olmaz. Senin verilecek olan kilo miktarın çok az o nedenle iki çatal pilav bile bunu etkiler. Anlatmak istediğim bu. O pilavın yerine 1-2 tane köfte daha yiyebilirdin. Yada onun yerine yoğurt ekleyebilirdin. Suyu yazmayı sende unutmuşsun.Menüm
Sabah 06.00-07.40
Yürüyüş-koşu çok güzeldi hava bile kararıktı çıktığımızda :):)
Eve dönünce uyudum malesef 09.30 da
13.30
Kavun üzüm ve peynir
Çok abartılacak kadar yemedim
15.30
Sıcak süt içine Yulaf kuru üzüm ve dövülmüş ceviz
18.30
1köfte
2çatal pilav
Marul salatası yarım kase
Yarımşar közlenmiş domates ve soğan
1kapya biber ayran
1halka turp :)
Kal 620
evet çok düşük ben de anlamadım neden böyle...
Koşu ve yürüyüşe toplam 400kal yakmıştım ne kadar doğrudur tartışılır tabii ki :) neyse bugün güzel geçti :)
Rakibimi merak ediyorum açıkcası :):)
Tebrik ederim seni Tuba. Eğer bu şekilde devam edersen yakın zamanda senden kurtulacağıma inanmaya başladımKızlar kayınvalidemler geldi, kaymaklı kadayıf getirmişler, bi guzel yediler yanımda, ben 1 catal alıp nefsimi körelttim daha da dokunmadım.. Onlar giderken yollicam kadayıfı, bırakmayın biz yemeyiz dicem.. :)
Çok az ve çok yağlı...
İzin konusuna Ebru cevap verir canım.
Çok az olmuş.Hele ki sabah.
------
Bugün de herkes
yok yahu bi tek sabah az oldu oda melemeni begenmedim çok tuzluydu..Çok az ve çok yağlı...
İzin konusuna Ebru cevap verir canım.
Çok az olmuş.Hele ki sabah.
------
Bugün de herkes az yemiş.
Babam koyardı annem koymazdı. Ben ikisini de seviyorum. Evde soğanlı yapıyorum arada canım isterse soğansız. İkisi de lezzetli bence.Kızlar bir soru melemene sogan konulur mu konulmaz mı..?
Sen tartılamadığın için eşleştirmeye dahil etmiyorum Ece' cim. Artık tartılmaya başlayınca sana bir eş buluruz. İçindeki canavara çok bırakma kendini. Sen yine de az yemeye çalış.anaaam bi daha elimden geldiğince arayı açmıycaaam oku oku bitmedi iki günlük geçmiş maşallah.. bi yerden sonra koptum hatta menüleri yorumlayamadım bile.. kızlar bben sizden en geç cumartesiye kadar izin istiyorum menü bildirimim konusunda. içimdeki asinin ellerine bırakıyorum kendimi.. dilerim yurtta tartı bulabilirim hemen arkadaşımla da anlaştık hemen düzenli hayata geçiş yapiciiiz :)
Çok sağlıksız, düzensiz, dehşet ötesi kötü bir menü. Kendine çok büyük kötülük yapıyorsun Ece' cim. Düzelt artık şu menülerini. Daha önce yaptın yine yapabileceğine inanıyorum.dün gece uyuyamadım yine olaylı bi gece oldu. sabahta stresle ve olayın kısmen sessizliğe kavuşmuş olmasının rahatlığıyla 12 buçuğa kadar uyudum. tam kahvaltı yapacaktım misafir geleceğini öğrenince bi çırpı evi toparlamaya giriştim sonuç olarak bahanelere dayanarak yemeği 14,30a erteledim..
14,30:biraz menemen, 1 kk kaşar 1 dl salam şekersiz çay az da ekmek
19,30:1 tabak hafif sıvı yoğurt çeyrek simit
su bütün gün bir kaç yudum anca.. uyuyana kadar su içeceğim yarın tekrar bildireyim su kısmını..
spor 10 dk dans..evde süpürge, toz, toparlama derken en azından 0 hareketi engellemiş oldum..
Bravo bravo bravo maşallah sanaVe menüm...
09:00
2 yk melemen
3 dilim domates/salatalık
Şekersiz çay
12:30
2 servis kaşıgı bulgur pilavi
1 kepçe susuz karnabahar yemegi
Küçük bi salkım siyah üzüm
19:45
2 kepçe ekşili bamya çorbası
Bol salata
3 yk yogurt
Su yatana kadar 2,5 lt olur..
Doğru saymışsın canım. Son yazdığın mesajla toplam 32 mesajın var. Notumu alıyorum. Sana da iyi geceler.31mesaj çıkıyor ama çok ya galiba bi alıntıda 5mesajı beş diye mi yazıyor anlamadım...
Iyi geceler kızlar
Bugunku menum
08:30
1 kase kadar nesfit+sut
11:30
1 lira buyuklugunde 3 minik buskivi
14:30
Dolu 1 tabak mercimek corbasi
(az yag damlattim ama bol limonlu,bol pul biberli ve bol kimyonlu)
17:55
2 kucuk yesil hurma
1 bardak sut
21:30
300ml ayran
Salata
Bir kac tavuk doner
3L su
1 buyuk turk kahvesi
Simdi kucuk turk kahvesi
Kizlar aksam disardaydik kendimi,sizi,saglikli beslenmeyi dusunerek topluma ayak uydurmaya calistim.
Zaten istesemde yiyemezmisim.bu kadarcikla bile cok sistim.sanki 1 ekmege yapilmis durum yemis gibi hissediyorum kendimi.:)
Kendimi tebrik ediyorum.
Ben ve doneri yememek
Bazen kocaman ekmege sarilmis doneri yer ve doymazdim simdi bir kac lokma ile sistim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?