Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Eyvah eyvah
Ne oldu birben bire? Bir seyemi uzulup sinirlendin cnm.
Kendini spora ver.
Yada yanina cuzdan almadan yuruyuse cik.
Acsan karnini doyur hemen.
Cumaya aZ kaldi DiKKAT!!
:)

Eyvah eyvah
Ne oldu birben bire? Bir seyemi uzulup sinirlendin cnm.
Kendini spora ver cnm.
Yada yanina cuzdan almadan yuruyuse cik.
Acsan karnini doyur hemen.
Cumaya aZ kaldi DiKKAT!!
:)

Bilmiyorum canım, üzülüp sinirlenmedim. Spor yapamam, izin günüm bugün... Anca yürürüm ama o yürüyüşten kim bilir neler alıp dönerim.
Herbir yanım aç şu an, sadece karnım değil, beynim, gözlerim, ellerim, ayaklarım bile aç...

Bence mandalina yüzünden böyle oluyor. Yaramıyor bana galiba... Önceki yarıştığım zamanlarda da sonbaharda doğru düzgün kilo verememiştim ve yine mandalinaya yormuştum. En iyisi rejim sürecinde onu menümden çıkarmak olacak galiba...

çok tatlısın :)

kız bu ne ben anlamadım ıkı gündür bi peynir muhabbeti var

mandalina da mı yemiyekkk olmuyoooo yawww

geçmiş olsun canım

sen nerde ne okuyorsun canım?

patates kızartması aşktır yani yenmez o cısss patates neymiş canım olsada...yok yok sen bi bardak ayran iç iyi gelir

parasız çık :) ayran iyi geldi aynen senin durumunda geldim bende eve açlıktan koşarak geldim ama ayran iyi geldi

2
Kızlar ancak eve geldim
Küçuk kızımın göz kapağının üstünde bir şişlik vardı tedirgin etmişti bizi doktora götürdük onu allaha şükür çok önemli birşey değilmiş
Arpacık çıkmış o da akamadığı için iltihap oluşturmuş içerde dedi ılık masajla kaybolur dedi
Bu arada geçmiş birikmiş bir bakıp döneyim

geçmiş olsun canım sarımsak sürerdi annem hep birde ılık havlu da iyi gelir

Slm kızlar

Havva' cım sana bazı sorularım olacak dişle ilgili. Kafam çok karıştı. Bugün bizim buradaki diş hekimliği fakültesine gittim muayene olmaya. Muayeneyi yapanlar 4. sınıf öğrencileriymiş. Röntgen çekildi. Bir sürü tedavi çıktı. Ağzımda üç tane köprü var. Toplam 9 diş. Bir tane vidalı dişim var. (Kökü kendi kökü içinde vida var dışı kaplama) Kaplamaların altında çürük olduğunu söyledi. Yaklaşık 5 yıl önce yapılmıştı köprülerim. Şuan ki şikayetim diş etlerimin kanaması, ağız kokusu ve dişlerimin arasına yiyeceklerin kaçması. Perşembe tedaviye başlıyorum ama köprülerin çıkartılıp yenilenmesi konusunda korkuyorum. Bu arada entegre diye bir birimde başlayacağım. Orada da 5. sınıf öğrencileri var. Açıkçası biraz tırsıyorum. Ama ileride de daha büyük sorunlarla karşılaşmaktan korkuyorum. Sence devam etmeli miyim?

Birde 20 lik dişlerim var. Bir tanesi çıkmış durumda ama çürümüş . Diğeri gömülü. Onları biraz ertelesem olur mu?

koku ve gıda kaçması köprü kaynaklı olabilir ve kaldı ki çürük de varmış fakültelerde seninde başladığın gibi genel bi sıralama oluyor ve yönlendirmeler tedavi gerekliliğine göre yapılıyor entegre de diğerleri gibi klinik orda her tedavi yapılıyor mesela periodontolojide sadece diş etine bakılırken entegre de hepsi aynı anda yapılıyor ve orda 5. sınıflar oluyor en azından bizim fakültede öyleydi
soruna gelince 20liklerle başlıyayım 20lik genel olarak ağızda tutmak istemediğimiz dişlerdir ve gömülü yada çıkmış olması pek fark etmemekle birlikde genellikle çekilir çünkü ilerde daha kötü sonuçlara yol açabiliyor ama senin ki anladığım kadarıyla çıkmış ve çürümüş benim tavsiyem çektir onları şuan bende cerrahi kliniğindeyim ve gelen hastların %90 ı 20lik için geliyor köprülerine gelince altında çürük varsa onun da değişmesi gerekir çürük ilerlerse dişini de kaybedebilirsin ilerlemeden hemen tedavi ettir yani başlamışken hepsini halletmen taraftarıyım canım biraz korkunç ama yaptır hepsini de ilerde başını ağrıtmasın çok çok geçmiş olsun bu arada:)

menümm

kahvaltı 7:45
1 börek (çeyrek yufkadan yağsız kendi yaptığım)
1 yumurta
1/2 kk kadar peynir
4 zeytin
1 kupa süt

öğlen 12:30
1 kase tavuk çorba
3 köfte
2yk pilav

ara 16:00
1 incir
1 bardak ayran

akşam 18:15
1 tabak semiz otu yemeği
yoğurt

40dk ya yakın yürüyüş yaptım bgn

Bugunku menum

09:00
1,5 yumurta (az tereyagli)
Avuc ici kadar ekmek
Domates,salatalik
Yesil cay

13:00 gibi
2 kepce mercimek corbasi
Avuc ici kadar ekmek
1 lokma yumurta

15:00
2 kk kadar karpuz
1 c.bardagi sut

19:00 gibi
1 tabak tavuk corbasi
(nohutlu ve az pirincli)
Kk kadar ekmek

3,5 L su
2 turk kahvesi
2 yesil cay

Son düzenleme:

alkışlar!! alkışlar!!

Güzellll...

Çok geçmiş olsun Zeynep.

09.09 menüsü
06:30 yarım bardak süt, 1 saat yürüyüş

07:30 1 dilim peynir, 3 ceviz, 1 yumurta

11:30 3 kaşık yağsız et kavurma, 2 dilim ekmek, 3 kaşık sebze (ızgara)

15:30 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir

19:00 1 dolma, 1 kase yoğurt

2,5 lt su.

Kızlar kendimi iyi hissediyorum yalnız ne çok şey düşünüyorum ben yaa her an beynim yorgun.. bu sefer hepten gecikmesin diye 12,45de yedim zar zor bir iki lokma..çok erken değil ama 45 dakika da bir şey

Ececim, kendini iyi hissetmene sevindim. ben hayatımın en güzel yıllarını üniversitede yaşadım, tadını çıkar öğrenciliğin. Keşke o yıllara yeniden dönebilsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…